![]() |
Ocito je jucer bio dan za razbijanje. Ja svoje klince razvažao po Klaićevoj razbijenih glava. Meni natukli palac lijeve ruke jučer na nogometu, brijem da nije slomljen ali nije ni u funkciji, volan nemrem držat :(
|
Ljudi, kako ide postupak odzracivanja kod Magurinih kocnica i koje ulje ide? Da li odgovara kit od nekih drugih kocnica?
Trebam jednom kolegi javit pa dajte iznesite iskustva. |
Ima više postupaka ali neki osnovni je -guraš odozdo prema gore (gore mičeš ulje špricom ako nemaš onaj njihov port gdje bi inače išla šprica) i to je to. Treseš čeljust, bužir i ostalo. Meni nije baš nekaj to odzračivanje pomoglo :D.
Za subotu promjena plana. I ja imam roštilj u 16h u Malešnici, tako da idem samo jednom gore i to vjerojatno u 10h. |
Ja valjda idem isto solo gore. jerbo se moram dic u 7 i nes obavit pa mi se onda neda cekat do 10, jer cu biti gotov do 8 sigurno pa cu onda produzit gore.
I brijem da idem malo lutat Sljemenom, zapravo nebum luto nego planiram otic na stazu 23 pa vidjet kakva je to staza. |
Citiraj:
Dakle, moze se bez nekog posebnog kita to odradit? Npr. uzmem spricu, zabijem ju dole u celjust i pumpam ulje prema gore. Ili mi treba dole onaj navoj koji ide na celjust kako bi to funkcioniralo? |
Citiraj:
|
Max, ak ja uspijem drzat volan do sutra idem s tobom... Radim popodne pa mi pase taj termin.
|
Ocito mi treba onaj saraf koji se usarafi u celjust kao kod avida?
Daj ako znas pomazi. Mozak mi bas ne funkcionira :D |
Citiraj:
|
iso 2-3 puta na stazu 23..nije losa..kad presjeces markusevacki makadam i skrenes u sumu(pazi da nefulas,na zavoju produzis ravno) sljedi jedna dosta jaka strmina koja te malo ovak preplasi..al nije tak dugacka pa...
|
Čitao sam malo sad vodič kroz Sljemenske staze na DB
http://www.dropbike.com/forum/viewto...art=18#p221800 Uglavnom, vidio sam da na meni najboljoj stazi 20tki ima par caki kako izbjeć kanale. Veli ovaj Swbk da se može prerezat onaj kanal u kojem je vječno izvaljena grana, taman prije reza desno prema spustu u potočić. Dakle treba pogodit skretanje lijevo koliko kužim, vozit kraj tog kanala s lijeve strane, i onda zarezat preko njega i nastavit na skok u potok. Druga stvar je obilazak onog šugavog kanala punog lišća koji ide ubrzo nakon Njivica. Dakle taman prije ulaska u kanal penjanje desno na greben, valjda se izbija tamo na onaj mini greben s desne strane kanala gdje se tehnicira po korijenju i između usko postavljenih stabala. To namjeravam probat jedan od narednih puta, uvijek poberem neko granje u tim kanalima, bzvz. I sad kad isto čitam, ispada da Frende s DB-a već dugo vozi 52ojku. Lokanje prebačeno za sutra navečer, u 10 se vidimo na tunelu :goood::chears: -------- Pas milu mater opet odem do bajka i opet guma prazna u sto pički materinih više, jučer navečer došo s pive s Maxom i sve bilo ok, krvavu ti mater... |
onaj kanal poslje njivica nema vise grana,bio neki dan..mislim da je to Nik ocistio,vidio sam taj put desno al mi se nije dalo ici..primjetio sam da ove godine ima novog kamenja na zadnjem djelu staze(tamo di je Destroj pao) uglavnom kamenje mi izgleda ostro,ko savrseno za zdrapat gumu,ostetit obruc itd...sljedeci put kad idem tamo cu to povadit...
|
Nisam cistio taj donji vec gornji onaj prije potoka kad se izbije na Markusevecki makadam.
Inace, danas sam odsolirao turu, bio sam jako brz i gore i dolje, u komadu bez odmora...tak da sam bio doma u vremenu u kojem bi coporativno jos sjedio u Lugarnici ;) Na 12ici mi se kanali cine dublji nego prije tak da se treba paziti, pogotovo na HT-u...skrenuo sam i na DH dio, koji mi se uopce ne svidja, bolja mi je 12ica vulgaris. Za divno cudo zbice su sve u komadu :D |
jesi stavio nove kotace ili to stare trgas?
|
stigla lampa maloprije, taman napunim baterije do sumraka i idem vidjeti kak to cudo radi. citam po netu da dobro napunjena ultrafire 3200mah baterija moze durati i do 15h, ovisno o modu, a ja s lampom dobio 2 baterije :) dakle trebalo bi biti i vise nego dovoljno za neku nocnu voznju sljemenom ili dotkom, barem sto se tice izdrzljivosti baterija, a sad kak ce jako ona svijetliti znat cu navecer...
|
Momci, ima netko za posudit pogon? :D
Ako netko kojim slucajem ide u Sloveniju uskoro molio bih da se javi jer moram kupiti pogon. |
Citiraj:
A novih nema. DT sam vratio elvisu jer zadnja naba nije dimenzija kojih bi trebala biti (fali 3mm sirine)...nismo skuzili kaj fali. Sva sreca da nisam koversion kit za prednji kotac narucio, koja bi to pusiona bila (skup je). Pucaju mi zbice na zadnjem kotacu, ako se tako nastavi treba ih zamijeniti, ako mijenjam zbice onda ide i novi obruc. Nabe su u odlicnom stanju, pa bi mogla ici sparna varijanta umjesto komplet novih kotaca. Glavno da sam vilju poservisirao, to me je najvise mucilo...i opravdano me mucilo s obzirom da je bilo smeca kao u prici. Ja cu u SLO iduci mjesec po pedale, a ako nastave pucati zbice onda idem po malo vise toga. |
Ako nitko ne bude isao prije tebe ili ako kojim slucajem prije ne nabavim pogon imaj me u vidu ;)
Sve su prilike da otpada Sljeme za vikend jer buduci da mi uzasno krcka po ravnom dok se vozim bojim se da me nebi pogon iznevjerio u brdima pa da cu morat gurat, sto ne zelim :( |
Odi kod Zmijoljupca da ti to pogleda nabrzinu.
Slijedi potencijalno glupo pitanje: da li riskiram oštećenje zračnice ako stavim zračnicu s francuskim ventilom a na obruču je rupa za auto-ventil. Logika kaže da ne, ali imam jebeni peh s tim sranjima pa bolje bit ziher. |
Kratko i jasno: nećeš oštetiti.
|
Hehe, i mene zanima to tvoje pitanje jer trenutno imam rezervnu u torbi sa francuskim ventilom :D
|
Citiraj:
|
Copraj copraj cigane :)
Tnx Destro. Pojavljuju mi se rupice na mjestu gdje zračnica naliježe na obruč, pregledo sam ga i očistio 3x, i onda napravio 2 kruga s izolirkom za svaki slučaj. Ako opet ode zračnica radit će flekserica. |
Pregledaj si niple dali je jedna od njih pukla / zglodana.
Meni se to dogodilo, guma mi se isto stalno praznila, a nisam mogao naci uzrok. Vozim se normalno, ostavim bicikl sa normalnom gumom, ujutro se probudim - prazna? I prilikom skidanja gume mi ispadne mali ostri komad aluminija iz obruca, pregledam sve i skuzim da je jedna nipla pukla (a iz vana se nis ne vidi) i taj komadic niple se vrtio izmedju zracnica i obruca, te razrezao zracnicu :hitthewal: Inace, pozdrav svima... Citam tu i tamo kaj se pise, ne tipkam bas nesto, bio na kojoj voznji zajedno s nekim od vas, i vidimo se na kojoj sljedecoj :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
...spominjao sam nesto oko vilice i kaze on - imam jednu takvu viska, ak bum trebao da mi ju posudi. Izrazito ugodan i susretljiv covjek, da bi rec rekel...tak da i ja preporucam cuks da skocis do njega mozda uspije nesto skrpati da se vozis preko vikenda, iako mislim da se mozes voziti i ovako, ako ti drobljenje ne smeta, bitno da se pogon vrti. [edit] Na curinom bajku se konstantno busila guma, rupica kao od igle, uvijek na istom mjestu. Nakon sto sam 3x krpao gumu u 2 dana sam popizdio i detaljno pregledao felgu jedno 5x, tek 6. (karikiram) put sam napipao kao neki mikro srk na felgi, i to je busilo gumu. A prije toga sam ko kreten izvrtao vanjsku gumu, provjeravao zbice i nikako naci...preko pola sata samo na felgu sam potrosio dok nisam nasao tu sitnicu i izbrusio ju smirglom. Nakon toga nikakvih problema. |
jucer smo Sile i ja culi informaciju da ce gume i zracnice otici 30% gore pa vi koji ih busite bi bilo dobro da nabavite neku zalihu :D
Nik poceo sam i ja drobit kotace :) To valjda znaci da sam se poceo posteno voziti :D Uglavnom, na zadnjem kotacu mi je prosli vikend na nipli otisel navoj, jucer je to sve sredjeno i spreman sam za voznju. |
Citiraj:
Palo mi je to vec na pamet, zvao sam ga al se ne javlja. Probat cu opet kasnije. Ma kad bi mi samo neku osovinu iskopao to bi bilo super. Pogon skripi za popizdit, sve me sramota vozit bike po gradu, ko da avida imam na bajku :D U svakom slucaju probat cu nesto iskemijat do nedjelje, ali ako i ne uspijem vjerovatno cu se doc provozat. Strah me samo da se ne zdrobi kad krenem uzbrdo jer je tu najveci napor. EDIT: A gdje su mi pareeeeee :( Samo mi se vise svidja boja od COMP-a |
Sumnjam na obruč jer ima takav bezvezni presjek da vjerojatno zračnica pati, recimo ovakav
http://www.bikerumor.com/wp-content/...ss-section.jpg ali je središnji dio još dublji, i tu ona puca po šavu. Da je obruč ovakav s ravnim dnom http://sheldonbrown.com/images/rim-parallel.gif Brijem da do toga ne bi dolazilo. Rim tape je skroz ulegnuo u tu udubinu, ja priznam da o tim kurcima ne znam niš ali dovoljno mi je 2x roknut zračnicu na debilan način i usporedit Fulcrum kotač koji ima ravno dno i ovaj WTB da posumnjam. Stavljena su 2 sloja izolirke i nadam se najboljem. Cuks pošalji mu poruku jer radi do 4, doma je od 5 nadalje. Sjetit će te se, ako ne pozovi se na mene. Ako ti Zmija nemre pomoć onda tek kupuj novi pogon ;) |
Citiraj:
|
Dobar je Zmija, stvarno ljudina.
Tko bi ti za pivu pocentrirao oba kotaca :) |
Citiraj:
|
Dario bi :D da budemo fer.
Ali Zmija je pravi dasa, riječi su suvišne. |
Nego, jel u magurine kocnice ide mineralno ulje?
Moze ici ono sto je jed2i kupio od citroena, 40kn po litri? |
Po njihovoj stranici ide mineralno
Citiraj:
|
Dakle, ono bi moglo proc.
Mic i Murina, jeste odzracivali vi svoje kocnice? Sta treba od dijelova? |
znaci krenes od hunjke i dodes do prvog skretanja di staza 1 ide lijevo..ti ides desno..dodes do kucice(sklonista) i tu ides opet desno..znaci imas 2 desna...nemas sta puno fulat..
|
Ma to sam i mislio sam sam htio biti siguran :)
|
Ima netko od vas stari Rog Pony za prodat? Ide mi na tuki se gužvat svako jutro u tramvaju sa vražijim penzičima , pa sam odlučio kupit neku kramu za do škole i natrag.
Glavno da je u voznom stanju , ak su gume sjebane nema veze , al ostalo mora bit čitavo. Evo nešto ovakvo : http://www.njuskalo.hr/ostali-bicikl...-oglas-3030471 |
Bajkeri bacite pogled na moju temu o GPS trackerima, komentari i iskustva su dobrodošla: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=231073
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:02. |