PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

burmuz 25.06.2015. 10:15

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2796384)
jamčevina, ostatak vrijednosti, ograničenje kilometraže...može bit Ok ali ima tu puno varijabli

Ne kužim ovaj "ostatak vrijednosti".. da li se to odnosi na otkup auta koji je bio iznajmljen nakon isteka ugovora ili?
Jamčevina se vraća ako je sve po ugovoru. Radim godišnje 5k km tako da nije problem.
Naravno, govorimo o operativnom lizingu za privatne osobe a ne o financijskom.

BTW Giuliia je bome dobar auto, recimo u rangu Audija RS 4 ili 5 samo sigurno jeftinija i naravno, s puno emocija :)

JuiceBox 25.06.2015. 10:16

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2796390)
Felga i boja felge šaka u oko. Nema ukusa.
Nisam baš veliki ljubitelj bušenih diskova. Svi misle da bušeni daju bolje rezultate ali posve krivo. Rezani bolje koče, najmanje pažnje za održavanje od bušenih jer kad začepi onda puca.

Ameri znaju što su Pirelli i Michelin :) :amen:

Ovdje je saka u uku jedino to sto ti nemas ukusa ali posto se o ukusima ne raspravlja, ovdje cu stati. A ceg si ti ljubitelj ili neopet nebitno, on ako ima novac za takav automobil, ima i za mjenjanje diskova. Nije to rupica od 1 mm da ce se zacepit za 5 dana.

vorda22 25.06.2015. 11:09

jel netko stvarno cita ove brljotine tatinog sina? :)

lowrider 25.06.2015. 11:09

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2796376)
Prije ili kasnije imat ću jednu finu Alficu u garaži uz ostale aute... Ako se planovi poslože. Ne može se ona toliko kvarit koliko ja mogu uživat u njoj.

Prije koji mjesec na autocesti prije zavoja ogrrrroman oblak sivog dima mirisa ulja... I čim sam ga vidio na neku foru mi je pala misao "Hmmm, Alfa". I iza tog zavoja na autocesti stoji jadna 156 sa dignutom haubom i vlasnik samo stoji i samo ju gleda, pred plač. :D Htio sam stat i potapšat ga. :D

Sigurno 2.0Ts, negdje mu ispale klipnjače po cesti cccccc.......
I ja bi odavno neku Alficu, al još nisam našao vrijednu pažnje. Ova Đulija je konačno Alfa, ovo dosad su bili FiatAlfe, 159tka je Opel Vectra D hehe

JuiceBox 25.06.2015. 11:42

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2796455)
jel netko stvarno cita ove brljotine tatinog sina? :)

:stoopid: ?

Pupo 25.06.2015. 11:49

Vozah se zadnjih par dana po Zagrebu, svaka vam čast koji se tamo vozite svakodnevno. Mi iz provincije kad dođemo tamo, hjaoo, šok i nevjerica. Al da ima debila i sa Zg tablama, bome ima.

burmuz 25.06.2015. 11:57

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2796476)
Vozah se zadnjih par dana po Zagrebu, svaka vam čast koji se tamo vozite svakodnevno. Mi iz provincije kad dođemo tamo, hjaoo, šok i nevjerica. Al da ima debila i sa Zg tablama, bome ima.

Osobno idem u ZG svako malo, ok mi je voziti kada idem negdje izvan šireg centra. Ali po centru idem baš kada moram. Pogotovo ako ne znaš prestrojavanja napamet, zna bit svega

vorda22 25.06.2015. 12:00

Citiraj:

Autor xulos (Post 2796470)
:stoopid: ?

nisam citao nakon prve recenice kada je napisao da je naljutio tatu...

ti.le 25.06.2015. 12:51

Da li je netko možda koristio Fuchs Titan ulja?

Do sada sam u svoju Alfu JTDm 8v stavljao Seleniu WR 5w40, ali sada mislim promijeniti. Inače, mijenjam na 10k.

On frenda sam dobio preporuku za Fuchs;

a sad još, Titan Supersyn 5w40

http://www.motorna-ulja.net/proizvod...40-4l-729.html

ili Titan GT1 5w40?

http://www.partes.hr/index.php?page=...id=053.005.038

vorda22 25.06.2015. 12:59

ja sam probao 10w-50 jer je kao trebalo manje se trosit u h22a7 motoru, ali je bilo uglavnom isto ko i ostatak sintetike koje koristim

MuroF 25.06.2015. 13:00

stane danas ispred jednog trgovačkog centra "frajer" sa hjnudaji kupe dijagonalno preko 2 invalidska parking mjesta (!) samo zato jer su jako blizu i u hladu. Mislim da je to vrhunac primitivizma.

DANCI 25.06.2015. 13:04

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 2796245)
Ta Alfa mi izgleda kao mix Jaguara (naprijed) i Audija (straga) :D.

Tak i ja vidim kak ti, izgleda da su ostali bez ispiriacije dizajniranja vozila pa sad po novome kopiraju od drugih.
Alfini modeli su izgledom inace posve ok, samo im je slaba kvaliteta i pouzdanost. To mi je jos rekao sam serviser koji servisira razlicite marke automobila da kod Alfe je veliki minus ovijes pa jos vlasnici slag na to... kupuju vece felge i vece dimenzije guma radi izgleda plus zamjenske dijelove ovijesa pa dijelove ovjesa mijenja svakih 20 000km !

buljo 25.06.2015. 13:12

Svi nešto pljuju po alfi a sve to iz priče rekla kazala, zanimljivo...

A još je zanimljivije kad si vlasnik iste i nemaš problema, čovjek bi rekao da to naprosto ne može bit istina :D

Dottore 25.06.2015. 13:47

Citiraj:

Autor xulos (Post 2796431)
Ovdje je saka u uku jedino to sto ti nemas ukusa ali posto se o ukusima ne raspravlja, ovdje cu stati. A ceg si ti ljubitelj ili neopet nebitno, on ako ima novac za takav automobil, ima i za mjenjanje diskova. Nije to rupica od 1 mm da ce se zacepit za 5 dana.

Ne, nisi shvatio ni za diskove. Sve pet. Felge su stvorene za japanske aute i to samo jedino Ameri furaju. Jednostavno kričavo izgledaju i bode oči. Pogledaj kako Europejci furaju na BBS, čak i orginalne.
Uglavnom, dečku kapa do poda za održavanje i boju karoserije. Nije ni loša cura :fiju:

Bušeni diskovi su stvar prošlost, više nitko ne koristi i na trkama. Na primjer rezani

Sada žalim što nisam uzeo crni E92 coupe. Predivan model i još da frknem felgu od M serije pa polakirati ih u Porsche poznatu boju (neću reći koju točno da ne ureknem i bit će prilike :goood: )

vorda22 25.06.2015. 13:48

Citiraj:

Autor buljo (Post 2796531)

A još je zanimljivije kad si vlasnik iste i nemaš problema, čovjek bi rekao da to naprosto ne može bit istina :D

osim kaj se clarksonu 147 gta raspala na testiranju...

Dottore 25.06.2015. 13:50

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2796544)
osim kaj se clarksonu 147 gta raspala na testiranju...

Đe? Molim link :D

listerstorm 25.06.2015. 13:57

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2796429)
Ne kužim ovaj "ostatak vrijednosti".. da li se to odnosi na otkup auta koji je bio iznajmljen nakon isteka ugovora ili?
Jamčevina se vraća ako je sve po ugovoru. Radim godišnje 5k km tako da nije problem.
Naravno, govorimo o operativnom lizingu za privatne osobe a ne o financijskom.

Da, jer kod operativnog leasinga nakon isteka se radi procjena i ako je manja od ostatka vrijednosti onda trebaš uplatit razliku. Npr. ako pređeš više km od dopuštenog, al pošto radiš tako malo km, onda nebitno.

Thoroughbred B 25.06.2015. 14:00

Buljo pa nisu sve u kvaru pobogu,netko ima i sreće...znaš onu,alfa se po danu vozi,a noću šarafi! :D

Bravo 25.06.2015. 14:06

Neče baš Alfa biti jeftiniji od konkurencije kad je i bila?

fanATIk 25.06.2015. 14:13

Citiraj:

Autor buljo (Post 2796531)

Pa ista stvar ko i s pljuvanjem po fauveu, svi organski ne podnose te aute, nikad vozili nit bi ikad sjeli u njega al za pljuvanje dušu dalo. Haters gonna hate... :D

sale001 25.06.2015. 14:28

Pljuju (i trebaju), dok god su cijenom iznad ostalih, a kvalitetom na istoj ili goroj razini... Evo, pljuc.

listerstorm 25.06.2015. 15:12

Vjeruj mi, francusku kvalitetu, elektroniku i diesele je teško nadmašit po broju sranja što im se događaju. Znam iz vlastitog i tuđih iskustava.

Idući auto isključivo švabo (pod švabom ne mislim ford i opel) ili japanac i to ne naftaši.

Thoroughbred B 25.06.2015. 15:20

Ma švabe su isto u kurcu...jedini auti koji su bili tip-top bez ikakve greške su bili japanci,avensis,civic sedan i type r...sve novo iz salona,osim type r-a.

Saab da ne spominjem,pisao već o njemu...3 puta vučna služba auto 30k km,na passatima stalno odlazio senzor za dovod zraka u turbinu.

Nisi pametan koji auto danas uzet,sve puno dječjih bolesti.

Ja bi rekao da su auti koji su bili puni problema danas bolji,a auti koji su bili "sinonim" za "kvalitetu" da su danas gori.

s đapanezima odnosno hondom i toyotom sve 5,iako je samo civic sedan došao iz japana...type r engleska,avensis mislim turska al ne sjecam se...

Skoro zaboravio A3 iz mađarske,koja je to noćna mora od auta bila :D Sve krcka,skripi,vrata se nedaju otvorit,zatvorit kad je temp ispod 0...

Dottore 25.06.2015. 15:29

Alfa to BMW

http://imgur.com/SWqQmIq (gif 1.16Mb)

listerstorm 25.06.2015. 15:44

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2796610)
Ma švabe su isto u kurcu...jedini auti koji su bili tip-top bez ikakve greške su bili japanci,avensis,civic sedan i type r...sve novo iz salona,osim type r-a.

Saab da ne spominjem,pisao već o njemu...3 puta vučna služba auto 30k km,na passatima stalno odlazio senzor za dovod zraka u turbinu.

Nisi pametan koji auto danas uzet,sve puno dječjih bolesti.

Ja bi rekao da su auti koji su bili puni problema danas bolji,a auti koji su bili "sinonim" za "kvalitetu" da su danas gori.

s đapanezima odnosno hondom i toyotom sve 5,iako je samo civic sedan došao iz japana...type r engleska,avensis mislim turska al ne sjecam se...

Skoro zaboravio A3 iz mađarske,koja je to noćna mora od auta bila :D Sve krcka,skripi,vrata se nedaju otvorit,zatvorit kad je temp ispod 0...

Boldano ni pod razno. Ako kihne, često zna potrošit ulje ono instant ili odu okretaji do plafona pa ne možeš ugasit auto, pa se veseliš i sa turbinom i sa motorom koji je otišao zbog gubitka ulja ili pregrijavanja. I onda mijenjaš turbinu i radilicu.

Stoga, švabo/japanac bez turbine i nafte i to je to.

od ovih bez greške,... i toyota corolla...najprodavaniji auto svih vremena

vorda22 25.06.2015. 15:49

A4 iz 95 se nakon 5 g poceo raspadat, accord evo sad ce 16 i ni blizu pizdarija kao s audijem.

Thoroughbred B 25.06.2015. 16:08

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2796623)
Boldano ni pod razno. Ako kihne, često zna potrošit ulje ono instant ili odu okretaji do plafona pa ne možeš ugasit auto, pa se veseliš i sa turbinom i sa motorom koji je otišao zbog gubitka ulja ili pregrijavanja. I onda mijenjaš turbinu i radilicu.

Stoga, švabo/japanac bez turbine i nafte i to je to.

od ovih bez greške,... i toyota corolla...najprodavaniji auto svih vremena

Neznam,otišao senzor 4-5 puta na 2 passata,auto odjednom izgubi snagu tj. turbina prestane radit...i to je to,u servis,novi senzor...i vozi dalje,dok se ne dogodi opet.

Zaboravio sam i passata CC,ne mozes vjerovat kad mi je riknuo senzor! taman kad u autu vozim potencijalne kupce auta...NE MOZES FKN vjerovat mislim si ja u glavi...morao ga ugasit i upalit da bi proradila turbina opet...ono WTF,ja idem gasit auto na sred ceste ko' fol da im pokazem nesto,nemam pojma ni kako sam se izvukao iz te situacije...osjetio sam da nema turba,odmah sam znao u čem je stvar...srećom uzeli auto,nismo se čuli nakon toga.

Evo ga

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-passa...-oglas-3439878

Kratko sam imao cc-a,pa sam ga i zaboravio...

Al ova 2 neću tako lako zaboravit :D

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-ci...oglas-10290232

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-ci...-oglas-1688006

P.S. Sad malo kopam po njuški,ovo je trošilo 20+ litara...kakvo govno od auta...rijesili ga nakon 20k km.

http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-xc...-oglas-5515223

fanATIk 25.06.2015. 17:14

Citiraj:

Autor sale001 (Post 2796576)
Pljuju (i trebaju), dok god su cijenom iznad ostalih, a kvalitetom na istoj ili goroj razini... Evo, pljuc.

Ko što rekoh, haters gonna hate... :D

Ma sve je lutrija danas, definitivno treba i faktor sreće ubacit u računicu.

Dottore 25.06.2015. 21:15

IcyTexx 26.06.2015. 01:45

@Dottore baš sam htio stavit...

MAJKO MILA.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:56.