PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

murina 17.11.2011. 16:48

Ako misliš na onu upsidedown, i moja topla preporuka.

Da apdejtam i svoje stanje: akutni bronhitis koji bi mogao prijeći u astmu. psmtr

riceburner 17.11.2011. 20:18

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2027637)
DiTech, malo je to oskuplje, za motor sigurno dušu dalo, ali za bike... Da se naći bicki kompletnih, to bi bilo idealno za ispod neke obleke. Baš razmišljam kako za subotu nemam ništa pametno, nikakve hlače ni trenirke niti bicke.

Ima li itko odavdje podnu pumpu s manometrom da pumpa francuski ventil za prodat? Počet ću na tjednoj bazi mijenjat gume, slikovi pon-pet za posao, nobinik vikendom.

mislim ja da bus ti trebal i kotace, ima deda jeftine i odlicne obruce za slickove :fiju: samo trebas slx nabe i to je to:chears:

hash 17.11.2011. 20:27

danas je pala jedna voznja po zelenoj magistrali pa niz kanal natrag, do gore su mi prsti skoro otpali iako sam imao duple carape, ne znam dal da kupujem pro carape ili ima neko pametnije rjesenje za to smrzavanje prstiju, Vuco jesi ti rijesio ovaj problem

ostalo od robe, dryplus kapa, softshell windstop i kratka bic majca, obicne pamucne rukavice, planinarske dryplus hlace i bicke, tenisice su ove i nikako nisu za zimui :D, ostalo od robe je zadovoljavajuce za ove temperature

evo i par fotki

magla na spustu
iako se spust cini idilican tko god je prosao onuda zna da on to nije, kamenje velicine sake proviruje ispod lisca ali barem ga se moze zaobici, nakon prvog udarca zadnjeg kotaca u jedan kamen pod liscem mi je proslo kroz glavu kako ne bi bas bilo idealno da moram krpat gumu na -5, produzio sam malo opreznije al zadnji kotac je uspio pronac jos poneki, srecom bez posljedica po zracnicu :fiju:

nije neka kvaliteta fotki al vidi se stanje :D

Vuco 17.11.2011. 20:57

Ma nisam niš rješio i mislim da ću preć na flat pedale preko zime. To mi je 160kn i najjeftinija je solucija. Još sam mislio probati sa termočarapama, ali sve mi se čini da ću odustati od toga.

HKS ili netko je napisao da je riješio problem tako da je dolje gdje se šarafe cleatovi stavio neš i da mu onda više nije bilo hladno. Zadnji put su mi se gore smrznuli prsti, ali ne kao inače. Na spustu u pravilu problema nemam.

Što se tvog spusta tiče - taj kanal je odvratan. Najgore što sam vozio na biciklu ikada.

Cuky 17.11.2011. 21:08

Ako je to onaj kanal gdje nas je Destro odfurao, sta rec, nakon njega me vise nije strah Sljemena, jer tamo sam sve moguce strahove pretrpio s obzirom na brzinu kojom smo se kretali :D

Lovrix 17.11.2011. 21:17

Jel valjaju ovi bužiri? http://www.ebay.com/itm/JAGWIRE-HOUS...item3a5fc0cdbe
Sad imam neke no name i već su se sjebali nakon 1000km. Jel dosta 2metra sajle za prednji i zadnji mjenač?
I gdje je največa ponuda dropouta? Ovaj kaj sad imam je spigan , pa kad šaltam zna štekat. Ide mi na živce to kaj imam iza X9 i šifter X0, a šalta mi nekak jadno zbog sajle jebene i dropouta.
Ovo je dropout : [IMG=http://img23.imageshack.us/img23/7866/110618193011.jpg][/IMG]

Vuco 17.11.2011. 21:26

Dropouti:
http://derailleurhanger.com/index.htm

zgmmax 17.11.2011. 21:53

Ja imam jagwire L3 il tak nekaj kupio sam preko ebaya ali na metre i mislim da sam uzo 2.5m i taman mi je ostalo viska oko pola metra.

Tak da uzmi ipak malo vise.

Izmjeri stare buzire i onda nadodaj jos pola metra za svaki slucaj

Nik 17.11.2011. 22:24

Danas (pod pauzom) sam napravio pravu stvar i odrufao bajk Marku u Proteu - covjek slozio mjenjac k´o od sale (5-10min), unatoc tome sto sam se ja svojski potrudio da mu otezam posao (citaj: sprckao sam sve sto se sprckati dalo :D ).
Ovakav strucnjak kao ja bi na takvo ustelavanje potrosio sigurno sat vremena.

Bajk je spreman za voznju, opran, postelan i podmazan.
Ovaj vikend eskiviram sa Sljemena.

Pet.-sub.-ned. sam s boljom polovicom i bajkovima na Pohorju...jeee 3 dana iznad 1000m :goood:

hash 17.11.2011. 22:33

kanal je ok, samo je zadnji dio (poslje krizanja s onom livadom) zajeban jer je vise u V nego u U, a po sredini kamenje, ostalo se jos da izmanevrirat, makar sjecam se kad sam prvi put isao, stao sam i razmisljao zasto se planinarski put nastavlja na isuseno korito potoka :D

meni je to ok staza jer sam relativno cesto u gajnicama s bajkom pa mi je to 'usput', s tim da ja pocinjem gore kod izvora pa napravim krug okolo do rampe, onda se vratim do vrha pa prema glavici, tak da osim tog zadnjeg dijela ima dosta staze koja je ok

makar, dalo bi se to fino ispeglat kad bi bio malo ludji, vozio sam tuda i nakon par pivi i bilo je puno opustenije i brze, cak i bez nekih kriticnih situacija :D

jel ima netko da je vozio s termo carapama i poluljetnim spd tenisicama?
navikao sam se na spd pa bi ako je ikako moguce ostao na njemu do daljnjeg..

@HKS, ja ti imam isto te jagwire L3, bas sam pogledao jer nisam znao da postoji marka za buzire :D, nikakvih problema nisam imao, makar jel itko ikad imao problema s buzirima? ja bi na tvom mjestu uzeo one koji ti se najvise svidjaju, mislim da nemas kaj fulat

SileTzar 17.11.2011. 22:36

Citiraj:

Autor HKS (Post 2027695)
Nemam za prodat , ali ti mogu preporučiti onu veliku iz Lidla , 55kn , i vrhunska je. Ja sam si jučer išao kupiti sladoled , i vidio 2 komada , to je u Vrapču , pa lako moguće da ih je ostalo negdje drugdje.

Ajde sljedeći put kad ideš po sladoled uzmi mi tu pumpu, pa navratim za vikend k tebi i dam ti pare i dobiješ za slatkač- taman bu ti lego na ovoj hladnoći odurnoj. Bio sam u Vukovarskoj i nemaju.

hash 17.11.2011. 22:40

sile si gledao kolko kostaju oni manji kompresori?
ima na dx za 20$ s dostavom sam kaj ima 2 revieva od toga jedan koji mi je dovoljan da ga ne uzimam, al mozda bi se dalo nac po shoping centrima nes slicno za malo love, mislim da bi za bike i neki slabiji kompresor bio ok

SileTzar 17.11.2011. 22:46

Pričao sam o tome s frendom s posla, uzo je kompresor u Bauhausu ili tak negdje, prdno je nakon 2 upotrebe. 70kn dođe kompresorčić. A gle, nije mi teško pumpat normalnom pumpom, ovom mini mi je teško i ne da mi se.
Edit: a u kurac Murina, dakle tebe je to uzelo jako, šta su ti rekli doktori kako da postupaš s bronhitisom? Ima li nazad?

Lovrix 17.11.2011. 22:55

Deda , uzimaj ovo dok nije nestalo : http://www.njuskalo.hr/bicikl-dijelo...-oglas-3940320
Ista kao moja.

@Sile: Sutra poslije škole idem do Lidla pogledati , ak ima ću je uzet , ali lako moguće da su već otišle.

@hash: Teško da će negdje nać kompresor , ja i buraz smo pola Zagreba pretražili da neđemo neki jeftini , ali ništa. Najjeftinije kaj sam vidio je u Baumaxu bilo , 450kn.
Daj link na taj kompresor za 20 bucksa.

hash 17.11.2011. 22:59

http://s.dealextreme.com/search/air+compressor

ovaj sid, ako je ispravan, je ulov sezone
da se kuzim u vilice i znam kaj treba pazit uzeo bi ga za na policu ako nista

zgmmax 17.11.2011. 23:02

decec ima samo 14g

Lovrix 17.11.2011. 23:03

Živa istina , frajer prodaje stari XT pogon za 500kn , a Sida za 400. WTF?!
Da imam para uzeo bih ga iste sekunde , ak ništa drugo burazu na bajk. Ili za djelove.
Fala za link.

SileTzar 17.11.2011. 23:10

Adaksinjo s DB-a je prije 2 sata uzo od njega Recona U-turn za soma kn, zajedno smo ga montirali.

murina 17.11.2011. 23:13

Sile, pijem antibiotike, oni bi to trebali riješiti (zadnji put sam ih pio valjda u osnovnoj, pa bi trebali djelovati svom snagom)
Grozan osjećaj, nakon 10 koraka po stanu se osjećam umornije nego nakon The Uspona na Dotrščini.
Nisam napisao da sam bio na hitnoj u Rebro (došli starci, pa se stara usrala kad me vidjela :D) Dobre su im stažistice. Na žalost, ni jedna nije htjela samnom doma da me pazi :( Valjda su sramežljive

SileTzar 17.11.2011. 23:19

Trebo si reć trebici "nije to bronhitis, ti mi oduzimaš dah" :D

murina 17.11.2011. 23:39

E jebemu!! Nisam toliko dobar dribler na jeziku kao ti :D

Smarty 18.11.2011. 09:14

murina si siguran da nemas mononukleozu?

jed2i 18.11.2011. 09:23

Citiraj:

Autor hash (Post 2027975)
sile si gledao kolko kostaju oni manji kompresori?
ima na dx za 20$ s dostavom sam kaj ima 2 revieva od toga jedan koji mi je dovoljan da ga ne uzimam, al mozda bi se dalo nac po shoping centrima nes slicno za malo love, mislim da bi za bike i neki slabiji kompresor bio ok

kompresori bez spremnika za zrak su banana, imao sam ih jedno 4-5 i niti jedan ne radi zadovoljavajuće
imam jednog i u autu za pumpanje gume, radi na 12v
spor je i bučan za poludit, al za silu kad ti se neda ručno pumpat je dobar
i svi riknu nakon kratkog vremena

prije 3 dana sam u bauhausu uzeo uljni kompresor (trajniji su i nešto sitno tiši od klipnih kompresora iako zanemarujuće tiši - 97 vs 94db) , 24 ili 27 litara spremnik zraka koji se od 0 do 8 bara napuni za cca minutu čini mi se, možda čak i kraće treba, 8 bara maksimum, 6 bara radni tlak i preporodio sam se
cijena uljnog sa pištoljem je 1100kn, cijena klipnog je 900

tubeless gume je rasporedio po obruču ko od šale, a uzeo sam ga jer mi je dopizdilo odlazit na benzinsku pa se smrzavat dok namještam gumu

sve u svemu ako mislite ikad uzet tubeless gume, kompresor sa spremnikom je way to go, ili ako materijalna sredstva odmah dopuštaju kupnju takvoga

ako neko hoće može pogledat kod mene, frend se već naručio kod mene kad bude stavljao tubeless gume :)

domy1 18.11.2011. 09:27

Citiraj:

Autor HKS (Post 2027906)

Imaš tih dropouta kod nas. A i ovaj se da izravnat i bez problema funkcionira. Ja imam orginal dropout evo 6. godina.

Cuky 18.11.2011. 11:11

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2028220)
kompresori bez spremnika za zrak su banana, imao sam ih jedno 4-5 i niti jedan ne radi zadovoljavajuće
imam jednog i u autu za pumpanje gume, radi na 12v
spor je i bučan za poludit, al za silu kad ti se neda ručno pumpat je dobar
i svi riknu nakon kratkog vremena

Kod mene ista iskustva. Zato sam si nabavio vecu pumpu za po doma.

Btw, ako vec imate to cudo i ako pumpate nes, a ustekali ste ga u auto na 12v, upalite auto da vam nebi pojeo akumulator. To se samo meni biseru moze desit :D

Napumpam gumu, a ispraznim akumulator :D

riceburner 18.11.2011. 11:25

Citiraj:

Autor HKS (Post 2027987)
Deda , uzimaj ovo dok nije nestalo : http://www.njuskalo.hr/bicikl-dijelo...-oglas-3940320
Ista kao moja.

kolega imas jedan servis gratis kod dede :D viljica je u ponedeljak kod mene :D
al ce se stari GT veselit :D

jed2i 18.11.2011. 11:41

Citiraj:

Autor cuks (Post 2028278)
Kod mene ista iskustva. Zato sam si nabavio vecu pumpu za po doma.

Btw, ako vec imate to cudo i ako pumpate nes, a ustekali ste ga u auto na 12v, upalite auto da vam nebi pojeo akumulator. To se samo meni biseru moze desit :D

Napumpam gumu, a ispraznim akumulator :D

ma zato kažem da su to govna od kompresora, 12 volta, neki vuku po 15 ampera struje i beskonačno traje pumpanje, ako je akumulator potrošen već od prije to je to recept za katastrofu

dobro ti si to sad naučio, više ti se neće ponovit :)

ja za po doma imam kompresor a za teren authorovu pumpu

Cuky 18.11.2011. 11:43

Jbg, ucis dok si ziv.

Momci, ajmo se krenut biljezit sutra za Sljeme.

Moze 10h tunel, standardno?

Nastavi niz:
cuks
...

zgmmax 18.11.2011. 11:54

Citiraj:

Autor cuks (Post 2028301)
Jbg, ucis dok si ziv.

Momci, ajmo se krenut biljezit sutra za Sljeme.

Moze 10h tunel, standardno?

Nastavi niz:
cuks
...

Prognoza za sutra je -5 do -3 oblacno/suncano :)

biti ce nam ugodno

Nastavi niz:
cuks
zgmmax
...

imam i vise noviteta za sutra pa me zanima kak ce i to funkcionirat. A i sigurno ce mi trebat malo vise vremena do tunela jer cu morat namjestit sic kak mi pase pa cu ja krenut oko 9 od doma. Jer sve to moram u hodu nastimavat.

danielzg 18.11.2011. 12:32

+ Sanda i ja u 10 kod tunela..bit ce smrzavanja..bio sam jucer ujutro gore i bilo mi je zima samo za noge(prste)..gore sam obuko 2 para carapa i dolje se je nekak dalo..a zapravo sto hladnije to manje blata na vrhu:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:02.