![]() |
da, inverter, tako pise na daljinskom :D fujitsu, model onaj cesto pojavljivani 12llcc
|
Citiraj:
Vjerojatno zato što im je bilo skupo ugradit senzor od 5 kuna da ugasi turbinu u režimu grijanja kad postigne temperaturu. |
šta mogu napraviti ja po tom pitanju? za ugradnju tog senzora sada je gotovo? a i nije baš da je tako brzo postigao temperaturu - pa čim sam ga upalio, grijala je, pa odmah nakon kratkog vremena, puhala zrak iz prostora
|
Od ulaznih modela japanaca nema bolje od Fujitsu 12LLCC modela i tu sigurno nisi pogresio , naravno ukoliko ti je 12LLCC dovoljan za ono sto si hteo pokriti . Sto se tice tog izduva , verovatno mislis na to pirkanje koje radi dok proverava temp prostorije ali to nije toliko jako da bi ti to moglo smetati sem ako ne sedis bas ispred nje . To je tako pa je tako , ne mozes ti tu ugraditi nikakav senzor , sve klime rade proveru temp a da to ne rade konstantno ne bi ni mogli toliko precizno da odrzavaju zadatu temp . A to sto ti se brzo gasi je samo zato sto su ti gubici mali , nije ovo nikakva zima , sacekaj jos malo i kako budes isao u sve vecu zimu doci ces u situaciju da se nece uopste gasiti kompresor .
Amd_Shill Mislim da tu gresis oko gasenja turbine , ja ne znam da li i jedan od japanaca gasi turbinu kad dostigne zadatu , mozda je neki manje a neki vise okrecu ali sve rade proveru a da to ne rade imali bi oscilacije temp kao i kod fix klima . Tacnije svaka krstena klima bi trebala tako da radi , nego ljudi lose pozicioniraju unutrasnju pa im i to pirkanje smeta jer sede ispred nje . |
zanimljivo, hvala na odgovoru
|
Citiraj:
|
Nisam bas siguran , mozda si u pravu ali cu se svakako raspitati jel to jeste tako pa cu javiti ..
|
Gledaj,u režimu grijanja unutarnja turbina kreće tek kad senzor javi da je dostignuta temperatura plina.
|
Da bi senzor bio tacan i da odrzava precizno temperaturu u prostoru turbina mora konstantno provlaciti vazduh kroz klimu , doduse minimalno , da bi taj isti senzor reagovao kako treba tj da nema oscilacija u temp . Znam ja sta ti hoces reci ali sacekacemo da krene sezona grejanja pa cu se malo raspitati i obratiti paznju na Daikine .
|
Citiraj:
Ja se ne trebam raspitivati jer su to osnove. I da,pirkanje je jedno dok je normalna vrtnja nešto sasvim drugo. Pirkanje se neće niti osjetit u prostoru. |
Ma hoce se osetitit ako stojis ispred nje , doduse zavisi kako je koji proizvodjac podesio izduv , na Fujitsu se recimo oseti ako stanes ispred nje , ne jako ali ne moras stavljati ruku gore ispred klime da bi to osetio
|
Citiraj:
|
Vrti i Daikin turbinu konstantno tj kad dosegne zadati , evo malopre komentara od @rovca :
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ok, mogu kako to izbjeći, nije mi jasno sada dali to mora tako da bude?
|
Ma mora klima da radi proveru ne opterecuj se s tim , nije to bog zna koliko jako duvanje i ne bi trebalo da ti smeta , cak sta vise i ne cuje se dok to radi .
|
Samo informativno, nakon dosta istrazivanja i raspitivanja, uzea sam Daikin FTX50GV. Hladjenje je vrhunsko a grijanje tek sad trebam testirati kako dolaze hladniji dani. Imam 42m2 koje ce trebati grijati, 2 prostorije koje su prakticki spojene, znaci nema nista izmedju da ometa protok zraka. Jedini problem mi je sto druga prostorija trenutno ima otvor koji vodi u veliki hodnik (cca 14m2). Uskoro tu planiram ugraditi neka vrata ili u najgoru ruku zracnu zavjesu...
|
Svakako napiši rewiev...
Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Zadnje ljeto smo ih prodali barem 200. Kod grijanja tog prostora sa uskim otvorom će ti najviše smetati fizika :) |
MOLIM POMOC KOJU OD DVIJE NAVEDENE KLIME DA KUPIM HITNO JE stan 55 kvadrata.HVALA
Gree Lomo Economical GWH18QD 18-KA 650 EURA LG SMART INVERTER P18EN 18-ka 630 eura |
I jedno i drugo je srednja klasa.
Uzmi jeftinije. |
Meni izgleda prdnula klima.
Inace imam centralno na drva pa mi se u ovo prijelozno doba nije dalo kurit i reko ajde idem malo nafrljit klimu i odjednom supruga vise dimi se... a reko u pm.. :) uglavnom sasvim sigurno cu trebati novu, imate li prijedlog sto kupiti ? jel bolje mozda sada po zimi to rijesiti ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koristim je za cca 30 kvadrata |
Nex druže,uzeo sam hitači. Eno je u kutiji pa kad kuća bude gotova ćemo je montirat. Koji modul za vaj faj ide na nju? 😁
EDIT: Jebaji ga,nisam kvotao. Sad kopaj. Hitachi RAC-35WPC / RAK-35RPC - 4700kn Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Sve osim kompresora je šteta od 100 kuna. Ako ti je pristupacna otvori vanjsku,slikaj i postaj sliku ovdje. |
smuchac
Sad sam tek nasao odgovor koji sam ti svojevremeno napisao vezan za taj Hitachi . Vidim da sam rekao tamo da ima pripremu za wifi ali nisam bas siguran u to . Trebalo bi da proveris kod uvoznika jel ima opcija i koje su , a ako se bas i desi da nema onda se nadam da ti to nije bas tolika bitna stavka tj da to nije bo uslov za odabir klime . Ako jeste i ako ne bude moglo onda sorry :( Poslacu ti podatke na PM pa im posalji mail ili nazovi i vidi na cemu si .. Nisam se nesto preterano raspitivao jer me nesto i ne interesuje wifi a ja licno ne vidim za sta on sluzi , sem u modu hladjenja pa ako ne znas kad ces doci kuci i onda je to kao opcija , a u modu grejanja je pozeljno da klima radi konstantno . Inace ta klima ima osetno vise opcija na daljinskom u odnosu na ostale japance u tom rangu sto je za svaku pohvalu . Neke od opcija nemaju cak ni skuplji modeli pa ma kako delovali bezveze nije ih lose imati , recimo pokazivanje temp na daljinskom i mesecnu potrosnju struje , ima i susenje unutrasnje jedinice nakon hladjenja sto recimo neki nemaju a dobro dodje . Kako god , sto se tice same klime bices sigurno zadovoljan ukoliko si ubo jacinu , a ako je wifi bio reper za kupovinu i ako igrom slucaja ne moze , sorry :( Ne mogu vise popamtiti ama bas sve podatke .. |
Moze li mi netko objasniti na fujitsu nokriji sta znaci ova opcija dry pored cool i heat.
Isušiva zrak? :S |
Da, odvlazivanje.
|
Citiraj:
|
Obojica ste u pravu , zbunicete coveka :D
Klima radi u modu hladjenja s tim sto podesi izduv taman onoliko koliko joj je potrebno da se prostor odvlazuje ( DRY ) , tad nemas mogucnost da upravljas brzinom izduva vec ga ona sama odredjuje .. |
Ok, hvala
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Vidim da si na "ti" sa Midea klimama, znaš li možda što bi kod mene mogao biti problem? S vremenom se situacija pogoršavala, pa sam izvadio ona vertikalna krilca za usmjeravanje zraka kako bih mogao uvući ruku i malo jače pogurati dok ne uhvati dovoljnu brzinu. Situacija je već takva da je sada za pokrenuti ventilator potrebno omotati duct tape oko ventilatora i potegnuti svom snagom, kao da palim motornu pilu. :D To prolazi ljeti (klimu sam držao upaljenu tjednima u komadu, samo sam temperaturu podizao kad mi nije bilo potrebno hlađenje), ali zimi se ventilator zaustavi prilikom svakog defrosta, pa je to već za čupati kosu. Zanimljivo, ventilator se vrti najvećom brzinom samo kad su vrata u krajnjem gornjem položaju, čim se malo spuste ili se uključi swing, brzina pada i klima se ugasi uz grešku. Ima li joj spasa? |
Citiraj:
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
Pozdrav, jel ima neko iskustva sa Gree Viola klimom, trebala bi da grije i hladi poslovni prostor od nekih 16 kvadrata, nema izolacije obična fasada, u prostoru se ne boravi više od 2 sata dnevno.
|
Pa ovi koji je imaju se relativno svezi vlasnici pa jos nije merodavno da se prica o kvalitetu ili koliko je pouzdana na minusima . Za tih 16m2 bi tebala da bude sasvim dovoljna , a koja je to vrsta lokala, a i sta to radi samo 2h dnevno , zar se nece grejati kad nema nikoga ?
Ne znam koja ti je razlika u ceni kod vas ali mogao bi mozda za slicne pare uzeti Fujitsu ASYG 12LLCC ili LLCE model .. |
Citiraj:
U prostoru se boravi samo po potrebi. |
Pa stvarno ne znam sta bih ti rekao , ne znam nikoga ko je koristi u takvoj situaciji , par puta na par sati . Verovatno bi ti radilo posao no kad udare jaci minusi ili neka teska vlaznost ta klima bi radila na max da pokusa to zagrejati jer su zidovi hladni kao led , pa onda brzo uleti u defrost i pa ne radi 5-10min najmanje , pa onda opet krene da jurca na max ali posto se muci za nekih pola sata ona opet zapuca u defrost , ne znam koliko i kako bi ti radila na nekim vecim hladnocama i danima kad je velika vlaznost . Jako je to zjbna situacija , mozda se javi neko ko ima slicnu situaciju ali cisto sumnjam :(
Mozda da dokupis jos jedan najjeftiniji kalorifer od 2kw i da sa njim potpomognes klimi kad vidis da nemoze da dostigne trazeno . Ta klima u normalnoj situaciji bi mozda i mogla lepo grejati taj prostor ali sa tako ohladjenim prostorom nisam bas siguran .. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:55. |