![]() |
Imaš članaka dovoljno koji objašnjavaju porez na crypto. Jedino što se izmijenilo je što porez nije više 12% nego 10% (+ prirez).
|
Da mi je samo vidjeti onoga tko se prijavio za taj porez? Garant je neki izrod, a ne čistokrvni 'rvat(ina). :D
|
Citiraj:
kod trgovanja dionicama ti novci nisu dostupni odmah nakon sto prodas dionice, treba otprilike 48h da ih mozes nazad prebacit sa trading accounta na main account :kafa: |
Citiraj:
Pa to ja nisam ni rekao... Kod stock tradinga, i ne samo na Revolutu ti vrijedi pravilo T+2 - da se sve transkacije moraju "podmiriti" (u Revolutu je to "Cash Settlement - Completed") i tek se onda sredstva mogu koristiti, a to je uglavnom 2 radna dana (Business days)... |
nisam ni rekao da si rekao, spomenute su dionice pa napominjem. tako je, t+2 ;)
|
Od kad ima revolut provizuju na placanje karticom u EU? Ili mi je to uzimalo zato jer nisam prebacio u € pa je on radil konverziju HRK->€?
Sjecam se da sam i prije isto ostavio HRK gore pa nije bilo nikad provizije... 🙄 Sent from my SM-G985F using Tapatalk |
Ovisi ako si već potrošio mjesečni limit za koverziju valute. Na free revolut planu ti je to do 1000€, nakon toga ide fee 2%.
Tako da, ako si imao samo kune na računu a potrošio si limit, onda je radio konverziju kn u € i uzeo taj fee. |
Nisam proso 1000€
Sent from my SM-G985F using Tapatalk |
Eh, onda jedino što mi još pada na pamet jest da, primjerice tu di radim imamo dva PoS aparata jedan bez DCC i drugi sa.
E sada, ovaj drugi koji ima DCC pita kupca zeli li platiti u domicilnoj valut (kune u ovo slučaju) ili u eurima. Gospodin htio lijepo u eurima pošto mu je ista valuta na kartici, ali mu je zato PoS aparat naplatio još 3% "provizije" na sve to. |
Citiraj:
|
Da, sad za vikend, ok prvi put cujem za to, znaci na sva placanja na pos uredaj, web tu ne ulazi? Koji je postotak?
|
Ne sva plaćanja, već sve konverzije valuta, neovisno plaćaš li preko weba, POS-a ili samo mijenjaš valutu. Postoji oduvijek, samo ga prije nisu odvojeno iskazivali. Postotak ti piše u obračunu, mislim da je 0,5%.
|
2 privitaka
revolut ukinuo podizanje na bankomatu bez provizije za standard plan. sad treba plus plan (25kn/mjesečno)
polako ukidaju opcije kojima su privukli ljude na početku. Privitak 24331 Privitak 24332 |
Citiraj:
Ali da, opcija kad se gleda standard plan više nije vidljiva. Isto kao na tvojim screenshotima. |
Citiraj:
|
Ako to ukinu povlačim sva sredstva sa njih.
Meni to znaci da su u govnima i pokušavaju se izvuc i ne želim se borit za svoje novce ako propadnu :) |
Citiraj:
Na koju foru je to indikacija da su u govnima? Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
ima li još netko da mu treba pozivnica.
da i ja dobijem taj bonus. dajem 100kn nakon što meni sjedne. |
Bez bankomata valjda 80% svrhe meni pada u vodu. Ja sam trenutno Premium jer sam prije bio u inozemstvu i zbog dizanja novca mi je to bilo korisno. Sada planiram ukinuti Premium jer sam doma, a ako maknu bankomate do sljedećeg inozemstva ne vidim da će mi trebati čak dapače ne želim da mi netko tamo prebacuje novce kada postoji keks.
Znaju oni sigurno dobro koliko će korisnika otkazati uslugu a koliko će preći na paid. Nebih rekao da su u govnima ali da će manje korisnika biti aktivno hoće sigurno. Sent using Tapatalk |
|
Kod mene je bonus £60 za novog korisnika. Ako netko hoće, nek se javi
|
Ja sam zatvorio Revolut i dobio napomenu da će 6 godina čuvati podatke o meni , jer im je to zakonska regulativa. Hasta la vista, ionako ga nisam baš koristio , ali sad ću još manje :)
|
https://www-standard-co-uk.cdn.amppr...53883.html?amp
Bit će zanimljivo 🙃 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Pa financijsko izvjesce im nije bas bajno, dapace, redovno u minusu dakle nisu profitabilni jos. Smanjili su broj specijalista sa 109 na 30tak, isto dobar znak tvrtke u usponu . Doduse i tesla i jutub nisu bili profitabilni pa su opstali, ali nisu smanjivali broj radnika a puno ih nije bilo pa je propalo, ali ne ulijeva povjerenje. |
Citiraj:
Pusti ti te kafanske analize, ne bi VCovi njima upumpali 800 milja da ne mirisu lovu… Uber ti je možda najbolji primjer… U svakom slučaju, gradiš prvo bazu korisnika, pa onda počinješ naplaćivati - što su oni upravo i počeli… Ja bih rekao sasvim očekivani potez… Sent from my iPhone using Tapatalk |
Koje su to paranoje i analize, kao da je Revolut kvartovska birtija koja može sutra propast.
Vrijeme takvih firmi tek dolazi... Onaj tko je paranoičan najbolje da izvuče pare i iz banke i čuva ih ispod kreveta, jednake su šanse da i banka propadne, ako ne i veće. Pogotovo sad kad je kripto u zamahu, eno Salvadar uveo bitcoin kao službenu valutu... |
Citiraj:
Bitcoin je nesto drugo, danas bitcoin vrijedi 10000 eura sutra 50000 preksutra 5000, rizik je ogroman kad imas puno bitcoina. Kao i svaka investicija. Kao valuta je ok, ali bas zbog te nesigurnosti, zemlje se neckaju hoce li ili nece uvoditi BTC kao valutu a velikima pase jer se rade transakcije s puno manjim nadzorom. Meni zapravo smeta sto smo uvijek zadnji u svemu. Evo npr, visa kartica erste i ne samo erste ne radi u gpayu beskontaktno u 2021. godini. Pa brate mili, cijeli svijet forsira beskontaktno radi korone, a mi i dalje moramo vuci kartice za placanje. A kao članovi EU, "ekipe sa zapada i naprednih zemalja". Raspričao sam se u PM. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odnosno, na pola bankomata (banki) ne mogu uopće više dizati gotovinu, a druga polovica traži proviziju od 30ak-kuna (na 800 kn). Jel još netko ima ovaj problem? |
Citiraj:
Kak misliš da ne možeš dizati lovu? Ne dopušta ti uopće da digneš ili? A za naknadu od 30kn, pretpostavit ću da je kartica sa UK binom? Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Na nekim bankomatima samo kaže "postoji problem sa transakcijom" i odbije mi podizanje i vrati karticu, a na nekim me pita za 30kn prije nego izvrši transakciju i imam opciju za poništiti transakciju. Ako napravim novu LT karticu, trebalo bi raditi kao prije? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na par bankomata bas zna zajebavat. Meni je tako na Erste i Sber bankomatu par puta zaredom pljunulo da transakcija nije uspješna. A za ovo drugo - to je zbog “strane” kartice. Pisao ja prije kojih par stranica - neki bankomati čim vide da je strana kartica pokušavaju lupiti naknadu (PBZ npr). Ali prolazi bez naknade na bankomatima nekoliko banaka - ZABA, OTP, Sberbank itd Sent from my iPhone using Tapatalk |
Jel jos koga zeznulo za refferal?
Osoba se registrirala preko mog referala, ispunila sve uvjete i pusiona. Kontaktirao sam ih, ali nema odgovora. Ovo mi stoji: https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c1a39dbab4.jpg Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Mene je već 2-3 puta, ali na kraju je ispalo da sam si sam kriv jer imaš neki vremenski rok do kad moraju obaviti sve te stvari a moji nisu recimo napravili tri kupnje i onda banana...
|
Citiraj:
Uzmi u obzir detaljne termse 🙂 A glavni je - jesi li dobio mail o referral akciji, ili ti se samo pojavilo u aplikaciji? 🙂 Jer ako nisi dobio mail (makar ti se ovo u aplikaciji prikazalo), službeno ne možeš sudjelovati u akciji… Ja naučio na teži način dok sam pozvao 10ak ljudi odjednom 🙂 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Pozdrav, ne mogu se snalaziti pa bi trebao pomoć. Uglavnom, imam Mastercard Revolut karticu i uzeo bi jedan proizvod vrijednosti cca 500 kn na 2 rate. Gdje i kako to napraviti?
Hvala unaprijed! |
Nema rata na revolutu.
|
Citiraj:
Revolut i Monzo rade na uvođenju BNPL opcija... https://www.businessinsider.com/revo...lutions-2021-9 Ja koristim Klarnu npr i baš mi je dobra ta opcija... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:44. |