PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2018 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=290342)

nub 11.09.2018. 10:49

Možda zato što će bit vozač br 1 u timu :):D

Brko 11.09.2018. 10:50

Čovjek je osvojio naslov prvaka 2007, ono što je oduvijek htio a nije mu uspjelo sa McLarenom 2003 i 2005. Sve kasnije vozi iz gušta, tako je barem rekao. Sumnjam da mu treba love jer je ima za 27 života...

Iako, ovo nikako nije dobra vijest za Vettela :) nisam baš siguran da će se sada baciti na glavu da mu pomogne nego bude do kraja vozio onako kako zna i kako želi.

draksa 11.09.2018. 10:58

Navodno će bit djelomični vlasnik Saubera

Isto potvrdio je da će vozit još 2 godine tako da bi trebao prestići Barrichella u broju nastupa u F1

Gabre 11.09.2018. 14:04

Neka vozi. Nek ide u Sauber. Šteta što Ferrari nije bio konkurentniji prošlih par sezona

I neka otme jednu pobjedu vetelu do kraja sezone i naplati mu se za ulogu vodonoše koju ovaj nije znao iskoristiti.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

dean225 11.09.2018. 22:45

Ovako šta inteligentno u ovom dijelu sezone može samo Ferrari napravit. Pravi amateri!! Kimiju puno sreće u Sauberu!

Gabre 11.09.2018. 22:55

To su traljavci najveći u F1, ja to odavno govorim

Brko 11.09.2018. 23:02

Citiraj:

Autor dean225 (Post 3228147)
Ovako šta inteligentno u ovom dijelu sezone može samo Ferrari napravit. Pravi amateri!! Kimiju puno sreće u Sauberu!

Ako bog da, netko u Ferrariju je shvatio da od Vettela ništa, pa ih briga za ovu sezonu, a na godinu on postajr vodonoša Leclercu :D kakva bi to komedija bila :D ali i stvar koja bi se morala dogoditi ako Ferrari želi naslov.
Citiraj:

Autor Gabre (Post 3228150)
To su traljavci najveći u F1, ja to odavno govorim

Dalo bi se o tome. Meni je samo žao što uvijek trenutno najveće ljigavce angažiraju zadnjih 20+ godina. Šumaher, Alonso i sad Vettel.
Kao osoba koja ne navija i po defaultu ne voli Ferrari, ako nagodinu Leclerc digne kantu, prvi sam kojem će to biti drago i koji ću se veseliti tome, pogotovo ako pri tome skenja iritantnog Amiltona i ovog još iritantnijeg ucviljenog švabu.

Afterall, zadnji koji je donio kantu u Maranello je upravo taj osporavani Kimi. Ni Alonso ni Vettel to nisu uspjeli u 8 prethodnih sezona, ako kako stvari stoje, i deveta bi mogla biti suha. Tako da se samo divim tolikom strpljenju šefova momčadi.

A ovo što kažeš traljavost... oni su ove godine sjebali Kimija dok se pazilo da se ne zajebe Vettel. Na kraju mu naprave najbolji bolid na stazi i lik umjesto da bude 50 bodova ispred, lik je 30 iza i to se sve dogodi u fazi prvenstva kad je Ferrari osjetno bolji bolid.

Sent from Usreo Mobara

Pupo 11.09.2018. 23:34

Da, i onda cvilidreta napušta Ferrari bez naslova :D

dean225 12.09.2018. 09:30

Drug, Vettel nikada neće postati vodonoša nekome. To je valjda ono što bi ti volio. Ali to se nikada neće desiti. Isto tako nikada neće biti izbačen iz Ferrarija.. :) :)

I ova godina još nije gotova. Ima tu još borbe.

Brko 12.09.2018. 09:53

Opaaaa, odjednom nije gotovo... a plač u Monzi "gotovo je gotovo" :D ?
Naravno da nije gotovo. Gotovo je kad matematika kaže da je gotovo.

Sent from Usreo Mobara

nub 12.09.2018. 14:22

Iduće godine u ferrariju gledamo reprizu red bulla 2014te i novi Vettelov meltdown :)

Eto, čekam 2019 da me Vettel razuvjeri :)

Brko 12.09.2018. 14:55

Daj ajde, lik je jednom u karijeri u 11 sezona imao uz sebe vozača kojeg nije momčad škartala i zauzdavala i od njega spušio :D
Za Red Bull 2010 je skoro i onaj sakati penzioner Webber digo kantu, iako su Vettelu prvom davali upgradeove, pa na kraju su ga žrtvovali da navuku Alonsa/Ferrari kako bi Vettel osvojio naslov.
Kasnije su mu objasnili gdje mu je mjesto i da je tu da dočeka penziju. Onda je došo Ricciardo i razguzio ga.

Ovaj zbriso u Ferrari u isti tretman - penzioner kojem je objašnjeno gdje mu je mjesto i Vettel oko kojeg se gradi momčad. Koliko su Kimija škartali samo ove godine i koliko je bio team player (micao se, štopao druge, izvrtio Hamiltona u Silverstonu...), i još se nađe pokoja princeza na zrnu graška koja bi glave na pladnju jer se nije maknuo u prvom zavoju Monze... :D kakve komedije oko tog Vettela :D

Obećajem, ako na godinu Leclerc bude imao iste uvjete i počne guziti Vettela na stazi kao što bi i trebao, Ferrari dobiva novog navijača :D Eto. Nakon 25 godina mjenjam momčad ako se to dogodi... dakle toliko sam siguran da će i dalje ovu precjenjenu prevaru od vozača i dalje tetošiti kao prvu violinu, na veliku sreću Hamiltona i Mercedesa :D

Gigi1 12.09.2018. 15:27

brzo se talijanski mediji okrenu ako leclerc do sredine sezone pocne umjesto respekta pokazivati drskost, a kad se talijani okrenu leclercu onda ce se i momcad pocet njemu okretat, tak da brko ne bi me zacudilo da postanes anvijac crvenih.

ps. nije se kimi namjerno skucao u silverstonu

Brko 12.09.2018. 15:36

Gdje piše da se namjerno skucao u Hamiltona? Piše da je izvrtio Hamiltona, što je inače povijesno činjenično točan podatak :D isto tako, to je išlo u prilog pobjedniku utrke. Slučajno je bilo, što je išlo u prilog njegovom prvom vozaču, dakle, usluga veća nego da ga je propustio u prvom zavoju ;)

dean225 12.09.2018. 15:57

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3228260)
Opaaaa, odjednom nije gotovo... a plač u Monzi "gotovo je gotovo" :D ?
Naravno da nije gotovo. Gotovo je kad matematika kaže da je gotovo.

Sent from Usreo Mobara

Optimističan sam postao zbog tebe.
Uvjerio si me.. :chears:

SRV 12.09.2018. 19:28

Bas mislim da ce Leclerc bit brzi od Vettela. With that said, ocekujem zanimljivu sezonu. :D :D :D

Gabre 12.09.2018. 20:52

i sto i da bude, ferrariju je vetel No.1 i nece se nista promijeniti, a leclerc je balavac koji je presretan da vec vozi za ferrari i sigurno nece raditi sranja protiv teama.

a iskreno, nije nista pokazao u sauberu ove sezone, dapace, vrlo prosjecan.

nub 12.09.2018. 21:12

Je, i ricci je 2014 bio drugi vozač pa je svejedno nakantao vettela. Vidjet ćemo, svašta je moguće. Par nesretnih okolnosti, psihički pad i Leclerc ga možda pređe. U svakom slučaju bu zanimljivo gledat :D

Gabre 13.09.2018. 04:37

zanimljiv intervju

https://www.youtube.com/watch?v=tSVcIB9Yilo

Gigi1 13.09.2018. 08:37

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3228567)
i sto i da bude, ferrariju je vetel No.1 i nece se nista promijeniti, a leclerc je balavac koji je presretan da vec vozi za ferrari i sigurno nece raditi sranja protiv teama.

poznajes tal.mentalitet...talijani brzo okrenu i ak vet bude prosipao bodove kao ove sezone a mali se oslobodi okova i pokaze drskost evo ti recepta da smjenu no1 nedodirljivog vettla

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3228567)
a iskreno, nije nista pokazao u sauberu ove sezone, dapace, vrlo prosjecan.

cek, gledamo li mi istu f1? evo link koji si nakacaio od motosport.tv te pobija

aski 13.09.2018. 22:07

1 privitaka
F1 koncept za 2021.Privitak 20171

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk

Gigi1 15.09.2018. 16:04

Nije merc nis sporiji od ferkana

dean225 15.09.2018. 16:06

Ma je. Ferrari je bar sekundu brži bolid, samo što Vettel ne zna a Hamilton vozi 150%. :roller:

gil 15.09.2018. 16:06

Nikad nije ni bio sporiji :D

Gabre 15.09.2018. 16:09

Citiraj:

Autor dean225 (Post 3229486)
Ma je. Ferrari je bar sekundu brži bolid, samo što Vettel ne zna a Hamilton vozi 150%. :roller:

strasan krug je odvezao Hamilton, ali i Mercedes izgleda da je dosao sa pojacanjem.

ne mos samo tako ostavit ferkane 0.7+sek iza u kvalama.

max odlican isto, RB valjda cijedi zadnji atom snage iz tog renolceka.

dean225 15.09.2018. 16:10

Iznenadio me RB. Renault se kune da će nagodinu imati motor na razini Mercedesa i Ferrarija. I sve mi se više čini kako je Rici napravio odličan potez kod prelaza u Renault.

Strašan krug Hamiltona. No kako cika Wolf kaže da se utrka vozi sutra, budemo vidjeli. Idemo sutra opet na nož, sve ili ništa. Samo jako.

Brko 15.09.2018. 16:21

Citiraj:

Autor dean225 (Post 3229486)

Citiraj:

Autor gil (Post 3229487)
Nikad nije ni bio sporiji :D

Na kraju sezone ide kompilacija vaših bisera, pogotovo deanovih. To se rijetko nađe na netu, pa da se onda svi malo smijemo :D

Mečka je dopeljala svoj upgrade i sad su opet brži, prvi puta nakon Španjolske. Ko vam je kriv kaj panj nije iskoristio dok je Ferkan bio brži ;)

A i Hamilton je debelo bolji vozač pa onda imamo ovo što imamo ;)

Sent from Usreo Mobara

dean225 15.09.2018. 16:23

Aaah Drug. Ne znaš za šalu. :chears:

Brko 15.09.2018. 16:25

Toliko puta si me iznenadio izjavama da ne znam više kad se šališ a kad misliš ozbiljno :D

Btw na Amiltonovom mjestu nebi mirno spavao večeras :) radije bi da je Vettel uz mene nego ovaj neobazirivi divljak.

Sent from Usreo Mobara

dean225 15.09.2018. 16:39

Haahaha.. Bit ću ozbiljniji. :goood:

Ma Max je postao pametniji. Čak bi rekao da najveća opasnost sutra dolazi od Vettela. Opet će probati odmah proći naprijed.

gil 15.09.2018. 17:51

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3229491)
Na kraju sezone ide kompilacija vaših bisera, pogotovo deanovih. To se rijetko nađe na netu, pa da se onda svi malo smijemo :D

Mečka je dopeljala svoj upgrade i sad su opet brži, prvi puta nakon Španjolske. Ko vam je kriv kaj panj nije iskoristio dok je Ferkan bio brži ;)

A i Hamilton je debelo bolji vozač pa onda imamo ovo što imamo ;)

Sent from Usreo Mobara

Ti si mrzitelj Ferrarija i na tvoje ispade samo kes od uha do uha. :D
Samo se u pojedinačnim sportovima može reći da je netko bolji, u ovom sportu definitivno ne, em bolid, em strategija, em gume, em nesreća ili što već na startu i dr.
Tako da izjave tipa najbolji vozač u vasioni ispadaju smiješne.

Brko 15.09.2018. 18:08

Moji "ispadi" su temeljeni na činjeničnom stanju i praćenju izvora mimo prijenosa na AreniSport. Eno, čak u igri F1 2018 ti je Ferrari ispred Mečke kad krećeš igrati karijeru ;)
Ferrari je većinu sezone do sada bio brži. Jasno, nije bio brži koliko je Mečka bila brža lani, ali da su imali nekoliko zicera gdje su bili brži, ne može nitko reći da nisu. Nije to iskorišteno kako se moglo iskoristiti. To svi vide osim tebe valjda :)

Još i krivotvoriš izjave. Nigdje nisam napisao da je Hamilton najbolji vozač nego da je bolji od Vettela, što se ove godine itekako vidi baš zbog toga jer su bolidi tu negdje.

Nesreća? To ono kad kiša padne na qualy :D ?

Ali gle, sam si rekao da nisi objektivan. Ne znam onda kaj se grčiš uopće :)

Sent from Usreo Mobara

Mljac 15.09.2018. 23:37

Brko, pogodio si važno, gangsta je trenutno stabilniji od princeze.
A Mercedes je opet brži, bio je i na prošloj utrci, puno bolje su koristili gume.

Da Fet nije napravio nekoliko stupidnih grešaka dok je ferkan bio brži sada bi Ham lovio 30 bodova.

gil 15.09.2018. 23:58

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3229513)
Moji "ispadi" su temeljeni na činjeničnom stanju i praćenju izvora mimo prijenosa na AreniSport. Eno, čak u igri F1 2018 ti je Ferrari ispred Mečke kad krećeš igrati karijeru ;)
Ferrari je većinu sezone do sada bio brži. Jasno, nije bio brži koliko je Mečka bila brža lani, ali da su imali nekoliko zicera gdje su bili brži, ne može nitko reći da nisu. Nije to iskorišteno kako se moglo iskoristiti. To svi vide osim tebe valjda :)

Još i krivotvoriš izjave. Nigdje nisam napisao da je Hamilton najbolji vozač nego da je bolji od Vettela, što se ove godine itekako vidi baš zbog toga jer su bolidi tu negdje.

Nesreća? To ono kad kiša padne na qualy :D ?

Ali gle, sam si rekao da nisi objektivan. Ne znam onda kaj se grčiš uopće :)

Sent from Usreo Mobara

O tvojoj objektivnosti neću niti me zanima, objektivan si boli glava :D
Navijačka retorika. Mercedes je najbolji tim godinama i do promjena pravila neće se ništa desiti ma koliko se mi god pjenili, ušli su opušteno i sad su dali gas i odlepršali i ostavili ostale u prašini. :D

Gabre 16.09.2018. 03:37

Citiraj:

Autor gil (Post 3229575)
Navijačka retorika. Mercedes je najbolji tim godinama i do promjena pravila neće se ništa desiti ma koliko se mi god pjenili, ušli su opušteno i sad su dali gas i odlepršali i ostavili ostale u prašini. :D

Moram se složiti sa ovim da su najbolji tim.
I to pokazuju rezultatima, nedostatkom bilo kakve greške u strategiji, pouzdanosti bolida, kvalifikacijama, podešenosti bolida.
A i imaju najhladniju glavu na gridu koja pod pritiskom vozi pametno.

Danas ih je ham posramio, mislim da su u ferariju bili na kraju - oh shit wtf kako sad ovo da su ovoliko brži mislim da im se gaće tresu i da je sve jasnije da je prvenstvo gotovo 99%

(jedino ako Max ne napravi nereda sutra pa da izbaci hama iz trke

Brko 16.09.2018. 10:08

Citiraj:

Autor Mljac (Post 3229569)
Brko, pogodio si važno, gangsta je trenutno stabilniji od princeze.
A Mercedes je opet brži, bio je i na prošloj utrci, puno bolje su koristili gume.

Da Fet nije napravio nekoliko stupidnih grešaka dok je ferkan bio brži sada bi Ham lovio 30 bodova.

Evo kratke analize prvenstva Mečka vs Ferrari:

R1 - Australija:
- Mercedes bolji / Vettel pobjeđuje (splet okolnosti: VSC)

R2 - Bahrein:
- Ferrari bolji / Vettel pobjeđuje (zicer iskorišten)

R3 - Kina:
- Ferrari bolji / Ricciardo pobjeđuje (splet okolnosti: Vettelov sudar za koji nije kriv)

R4 - Azerbejdžan:
- Ferrari bolji / Hamilton pobjeđuje (splet okolnosti: sudar RB-ova, Vettelova greška nakon restarta, Bottasovo puknuće gume)

R5 - Španjolska:
- Mercedes bolji / Hamilton pobjeđuje

R6 - Monako:
- Ferrari bolji / Ricciardo pobjeđuje (splet okolnosti: Red Mulj najbolji na ovakvoj stazi)

R7 - Kanada:
- Ferrari bolji / Vettel pobjeđuje

R8 - Francuska:
- Mercedes bolji / Hamilton pobjeđuje (splet okolnosti: Vettel ima sudar u prvom zavoju)

R9 - Austrija:
- Mercedes bolji / Max pobjeđuje (splet okolnosti: Vettel zaglavio iza Kimija, Mečke obje riknule)

R10 - Velika Britanija:
- Mercedes bolji / Vettel pobjeđuje (splet okolnosti: Kimi izvrtio Hamiltona na startu)

R11 - Njemačka:
- Ferrari bolji / Hamilton pobjeđuje (splet okolnosti: Vettelova panična vožnja po kiši)

R12 - Mađarska:
- Ferrari bolji / Hamilton pobjeđuje (splet okolnosti: kiša na Q3, Vettel zaglavio u prometu prije bokseva)

R13 - Belgija:
- Ferrari bolji / Vettel pobjeđuje

R14 - Italija:
- Ferrari bolji / Hamilton pobjeđuje (splet okolnosti: Vettel opet griješi, taktika Mečke i tyre management riješavaju stvar)

Poanta priče je da su ove godine konačno obje momčadi tu negdje, ali do sada u 14 utrka je više puta Ferrari bio taj koji je cijelog vikenda imao upper hand. Vetel je trebao imati 50+ bodova prednosti, a ne 30 zaostatka da je samo normalno odvozio i u nekim situacijama bio priseban. I ako ne dignu kantu, jedini krivac će biti on. Ima i momčad, ima i bolid, ima vozača koji mu pomaže tijekom sezone. Sve ima i svejedno ne zna/ne može.

No daleko je do kraja. Ako se sudeći po jučerašnjem Qualyju Mečka nije opet otisnula po performansama puno ispred, ništa nije gotovo. 150 bodova je još u igri.

Citiraj:

Autor gil (Post 3229575)

Bitan si ko semafor u GTA V ;) kad netko ima izjave "nesreća je da je kiša pala u Q3" ili da je "Bottas namjerno okinuo Vettela u Mađarskoj", momentalno je diskvalificiran iz bilo kakve suvisle rasprave. I to još izjavi čoek koji kakti prati F1 već 40 godina :D

Što se Ferrarija tiče i tvoje izjave da sam mrzitelj (nekad bio, u zadnje vrijeme nikako), iznenađuju me. Postaje to nova i moderna momčad, daleko od lopovskih tekovina Luke Di Montezemola, Rossa Brawna i Žana Totare kad su se sa FIA-om "sklapali ugovori" pod pretnjom izlaska iz sporta, kada su se propuštali ispred startno ciljne linije u zadnjem krugu. kad su provaljivali u tuđe garaže po noći, itd... Ovaj Arrivabenne je lik na mjestu, kao što je bio i pokojni Serđio. Mislim, čoek se buni protiv Team Ordersa i to kad je sezona poodmakla, nevjerovatno. A nekada se Rubinjo moro micat u 6. utrci od 18 da se naslov osvoji u 8. a ne u 9, u doba kad je bolid bio 1s brži od prvog iza sebe :D Svaka čast Mauricio, bog te poživio :)

Samo da još šutnu Vettela, naprave momčad oko Leclerca i čovjek mirne duše može za njih navijati protiv Mečke i Amiltona (jer mi je Amilton druga najiritantnija pojava na gridu, nakon Vettela) te se veseliti njihovom naslovu nakon 11-12-13 godina. Ovako dok je tu Vettel... no-go ;)

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3229597)
Moram se složiti sa ovim da su najbolji tim.
I to pokazuju rezultatima, nedostatkom bilo kakve greške u strategiji, pouzdanosti bolida, kvalifikacijama, podešenosti bolida.
A i imaju najhladniju glavu na gridu koja pod pritiskom vozi pametno.

Danas ih je ham posramio, mislim da su u ferariju bili na kraju - oh shit wtf kako sad ovo da su ovoliko brži mislim da im se gaće tresu i da je sve jasnije da je prvenstvo gotovo 99%

(jedino ako Max ne napravi nereda sutra pa da izbaci hama iz trke

Ako si iole pažljivije pratio sezonu, vidio bi da qualy ne znači puno za utrku. Da ne guglaš, gore sam ti sažeo presjek ;)
Ne tresu se gaće nikome, niti je ovo daleko od kraja. Jedna greška Hama i pobjeda Vettela i razlika je 5 bodova. Zašto ti i Dejo stalno ko papige ponavljate da je gotovo? Kimiju nije bilo gotovo 2007 kad bi 99% ljudi reklo da je gotovo, 18 bodova od 20, pa je lik ubio ;)

gil 16.09.2018. 10:42

Brko to sve što si napisao je tvoje viđenje da ne kažem gluposti, moj doživljaj sveg je skroz drugačiji i zato ne mogu s tobom polemizirati jer se nećemo složiti baš u ničem. Ferrari je lošiji bolid i to se pokazalo kroz sezonu ali navijačka nada malo zamagli stvarnost.

Brko 16.09.2018. 10:53

Citiraj:

Autor gil (Post 3229622)
Brko to sve što si napisao je tvoje viđenje da ne kažem gluposti, moj doživljaj sveg je skroz drugačiji i zato ne mogu s tobom polemizirati jer se nećemo složiti baš u ničem. Ferrari je lošiji bolid i to se pokazalo kroz sezonu ali navijačka nada malo zamagli stvarnost.

Istina. Obećao sam si da sa fanbojima nema rasprave jer nema smisla ;) budi ti uvjeren u svoje i sve 5.

Nevezano za ovogore trabunjanje, danas očekujem krš na startu i dosadnu utrku ako ne bude kiše :) a kako izgleda nažalost ne bude.

Sent from Usreo Mobara

begi 16.09.2018. 12:55

Nevezano za ovogore trabunjanje, danas očekujem krš na startu i dosadnu utrku ako ne bude kiše :) a kako izgleda nažalost ne bude.

Sent from Usreo Mobara[/QUOTE]

Brko nema krša na startu. Bježati će obadvojica od Maxa,poučeni prošlogod. iskustvom. To što se tiče prva dva-tri reda. Koliko se sjećam prošle godine, osim Ferarija, stradao i Alonso a imao 8. start poziciju.

Gabre 16.09.2018. 13:58

Ja velim da je sezona gotova iz jednostavnog razloga.

Puno toga bi se moralo posložiti u ferariju i nikakve greške dogoditi da bi stigli bodovno. Teoretski naravno moguće.

Da je Mercedes taj koji kasni 30 bodova, rekao bih, sigurno nije gotovo.
Ovako.... Ipak je to traljavi Ferari i Seb

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:57.