![]() |
Slučajno na službenom kompu pokrenuo Win Update na W7 x64 Pro. Poruka: W10 čeka na vas. 2.699Mb.
Čini mi se da je netko rekao da je dobio update na Pipo X7 sa 8.1 w/Bing na W10. Obzirom da dotični košta 109$ (2/32Gb) tj. 129$ (2/64Gb), komotno se može zamijeniti office komp sa njime. |
Citiraj:
7000. ti put, odes na c disk -> clean up i oznaci sve. Nakon toga se brise windows.old. Ako nemas taj folder za oznaciti klikni system files u donjem lijevom kutu i onda ti prosiri listu. |
Citiraj:
Uglavnom našao rješenje... Kada sve instaliram uključujući i grafičku obzirom da preko nje ide zvuk...onda moram u d. mangeru napraviti roll back driver i onda radi...bzvz Našao na YouTube-u... Hvala na idejama. |
Citiraj:
I instaliraj i to je to. Najčišća instalacija. |
Pitanjce: ima li tema za desetku da po mogućnosti izgleda poput sedmice?
-i još jedno pitanje - ovi monokromatski/crno-bijeli indikatori kod sata (za bateriju, jačinu signala wifi-ja, kao i sve drugo itd.) može li to biti ikako drugačije/bolje? Jer ovak' mi je prejadno... |
Nekim čudom uz Edge imam i IE kojeg uopće nemam u popisu programa i ne mogu deinstalirati. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
W10 - čista instalacija - aktivacija
Zdravo,
Na komp bih instalirao čisti W10. S njim dolazi OEM licenca W8.1 Pro. HDD iz njega je neispravan pa je nadomješten novim SSDom. Windowsi se instaliraju normalno (preuzeti s MS weba), ali aktivacija ne prolazi radi blokiranog (!) ključa? Kako da znam koji mi je ključ uopće (jer ne postoji fizički zapisan na računalu) i zbog čega ja blokiran (koristim nekoliko računala, sva su uredno licencirana sa svim softverom koji koristim za posao). Hvala, Danijel |
Citiraj:
|
imaš već temu
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263544 Moraš napravit update windowsa vjerojatno kroz 8.1 pro na w10 i onda odaberi fresh. Pa će ti ubuduće radit fresh 10 bez 8.1. Samo ides next bez keya |
Citiraj:
|
Instaliraj prvo win 8.1 i aktiviraj ih, onda napravi nadogradnju na win 10 - kad se aktivira 10-ka onda možeš ponovno napraviti clean install i aktivacija bi trebala proći.
Zašto taj postupak? - OEM ključ u BIOSu je za win 8.1 i zato moraš na taj način nadograditi, i kao što ti je @Tihomir111 rekao, kad se jednom aktiviraju nadograđeni win 10, svaka nova čista instalacija će se automatski aktivirati. |
Edge ne podržava Javu pa su morali ostaviti nešto gdje radi ... neće valjda preporučit nešto od mrszkih im neprijatelja :)
|
Je li netko primjetio da mi je originalni HDD umro?
Nemam restore medije (jer se ne isporučuju več neko vrijeme s Lenovo računalima) i volio bih napraviti čistu instalaciju. Konkretno pitanje nije kako instalirati i aktivirati windowse nego kako saznati koji mi je ključ od istih i razlog zbog kojih je isti blokiran. |
Ključ je pohranjen u BIOSu i da instaliraš win 8.1 vidio bi da nije blokiran i da će aktivirati windowse - 8.1, ali ne i 10.
Ovdje možeš skinuti win8.1: http://windows.microsoft.com/en-us/w...-refresh-media Ako baš moraš znati koji ti je ključ i ne možeš živjeti bez toga guglaj ovo: Retrieve windows 8.1 OEM key from BIOS. |
ključ za 8-cu se nalazi u biosu kako ti je kolega gore napisao, da imaš instalacijski medij za 8.1 i pokreneš instalaciju s njega windowsi bi ga očitali i sami se aktivirali nakon spajanja na net, tek nakon toga možeš ići na upgrade sa 10-kom, i tek nakon toga ćeš moći napraviti čistu instalaciju 10-ke bez ikakvog ključa, ako misliš da ćeš napraviti čistu instalaciju 10-ke sa ključem od 8.1 varaš se
|
Prešao sa W7 na W10(pa ne znam kakva je situacija bila ni na W8) - ali vidim da su "zakomplicirali" kreiranje novog profila u windowsima(treba mi za media player). Jeli neko ima da je radio više profila da zna princip kako funkcionira?
|
Citiraj:
2. Aktiviras Win8.1 3. Nadogradis na Win10 :chears: 4. Nakon toga mozes Win10 clean install, no to mozes izabrat i tokom same nadogradnje ;) |
Opet pitanje ,treba li 10 ki antivirusni program?jel zna netko
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni je Avast oduvijek prva stvar koju instaliram nakon sustava, zlu ne trebalo.
Da kucnem o drvo, nikad ništa nije prošlo kroz njega. I sad se na W10 veselo vrti. |
|
Razlika u gamingu izmedju win 7,8.1 i win 10 testirano na razlicitim procevima:
http://cdn.overclock.net/d/d4/d4b119...win_amd_t1.png http://cdn.overclock.net/f/f1/f1d907...win_amd_t2.png |
Đe si to izvuko? :D
Nekako mi djeluje kao tipicna marketinska navlakusa :) |
Citiraj:
|
Pored Defendera meni osobno nema smisla instalirati neki drugi AV.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Microsoft security essentials = windows defender u desetki?
Isto je sucelje i sve |
Citiraj:
I ne, ne treba ništa pored Defendera ako koristiš zdrav razum. Od WXP na dalje koristim samo Security Essentials / Defender i nikad ništa. Torrenti, crackovi, svašta prolazi kroz računalo ali se pripazi malo i sve 5. |
Još malo neobičnih fičura W10
http://www.wired.co.uk/news/archive/...ames-microsoft |
Mogli su oni to već godinama raditi ali nisu... svima jasno zakaj.
|
Citiraj:
|
Znaju oni zašto daju besplatno windows 10 i dijele ga šakom i kapom...mogu te pratit i radit šta god hoće,ulazit ti u mailove,bankovne račune itd....
Kad sve vidim šta rade windows 10 neće na moj disk...jedino ako me namjerno prisile,tj. kad igre neće "radit" na win7 ili na win8.1...mislim to mogu isto lako napravit... Windows 10 ti je u biti i borba protiv terorizma,amerikanci žele sve pratit a ovo je najlakši način da se domognu vrijednih informacija |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Win10 neće na moj komp tako skoro,jedino kažem ako me namjerno prisile Win 7 je bio pravi upgrade sa XP,ta dva operativna sustava su najbolja a sve ovo kasnije je prodavanje magle,win8,win8.1 i sada win10 |
Dosta mi je jedan koji priča priče bez argumenata, reci što je konkreno problematično?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:30. |