PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Mad_Duke 29.12.2010. 22:14

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1812352)
Efo, došao striček serviser i promjenio mi modem, stavio Thomsona, za sada sve 5!

Hvala @ gnjepar ;)

Odlično!
Meni otkad su maknuli onu atlantu i zamijenili sa Thomsonom sve dela ko vura.

gnjepar 30.12.2010. 14:35

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1812352)
Efo, došao striček serviser i promjenio mi modem, stavio Thomsona, za sada sve 5!

Hvala @ gnjepar ;)

Drago mi je da mogu pomoći, ništa me ne košta :D
Ponavljam, ako netko ima problema -> na PM sa podatcima pa ćemo pogledati da li se može nešto napraviti, jasno, ne naplaćujem ništa.

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1812453)
Odlično!
Meni otkad su maknuli onu atlantu i zamijenili sa Thomsonom sve dela ko vura.

Samo da napomenem, da ljudi ne steknu krivi dojam. Nije problem u Atlantama nego u starosti uređaja. Jasno je da nakon 4-5 godina modem ne radi kako je radio prvi dan :D Slučajno se poklopilo da su kolege dobili Thomsone jer ih ima najviše na lageru, ali da su dobili nove Atlante (Cisco) jednako bi dobro radile.

:chears:

Mad_Duke 30.12.2010. 23:47

Frend je dobio novu atlantu (samo modem), pa mu se sa modemom dogadja isto kaj se meni sa atlanta wifi routerom. Random ispadanja, reconnectanja, a every now and then (prosjek 2,3 puta dnevno) kompletno zamrzavanje koje rezultira potrebom isključivanja iz struje i ponovnog uključivanja.

Možda zbog feedbacka dodaju on/off switch na novim modelima :P hehe

2 die 4 30.12.2010. 23:56

meni za sada sve šljaka fino
i da još jedno veliko hvala gosp. gnjepar ;)

JuiceBox 31.12.2010. 11:31

Preselio sam na drugu lokaciju , rijesili su mi 1 problem, jedan je konstantan.Sada mogu normalno surfati dok skidam torrente , ali jos uvijek imam problem da kad igram ping mi je ok , ali cim mi se cimer spoji na wireless , ping ode u nebo i nemoguce je igrati ( da napomenem da covjek bude na msnu i to je to) . Ruter sam dobio novi onaj thompson bijeli.

gnjepar 31.12.2010. 11:52

Citiraj:

Autor xulos (Post 1813717)
Preselio sam na drugu lokaciju , rijesili su mi 1 problem, jedan je konstantan.Sada mogu normalno surfati dok skidam torrente , ali jos uvijek imam problem da kad igram ping mi je ok , ali cim mi se cimer spoji na wireless , ping ode u nebo i nemoguce je igrati ( da napomenem da covjek bude na msnu i to je to) . Ruter sam dobio novi onaj thompson bijeli.

Koja je zaštita na wireless-u? Ako je 128 bitni WEP odmah to makni i stavi WPA-PSK pa onda probaj kakav ti je ping. Usput i probaj sa nekom drugom wlan karticom/drugim laptopom da eliminiraš problem na kompu.

Xenon 01.01.2011. 15:59

Citiraj:

Autor xulos (Post 1813717)

odredi fiksni wireless kanal i wirelessmom istraži koji je kanal slobodan na njega stavi!

stsonic 02.01.2011. 01:16

jel ima ko problema s telefonom? Ljudi mi govore da im ponekad kad zovu kaže "birali ste nepostojeći broj", i to čujem od više ljudi.:stoopid: A kad nazovem službu za korisnike, oni me nazovu natrag i kažu "sve radi" lol. koji botovi... i šta sad, otkazat im telefon naravno, jer ovo je kriminal da me ljudi ne mogu dobit kad me zovu, al eto njima "sve šljaka" :fiju::fuming: toliko o usluzi...

Xenon 02.01.2011. 08:38

Citiraj:

Autor stsonic (Post 1814698)
jel ima ko problema s telefonom? Ljudi mi govore da im ponekad kad zovu kaže "birali ste nepostojeći broj", i to čujem od više ljudi.:stoopid: A kad nazovem službu za korisnike, oni me nazovu natrag i kažu "sve radi" lol. koji botovi... i šta sad, otkazat im telefon naravno, jer ovo je kriminal da me ljudi ne mogu dobit kad me zovu, al eto njima "sve šljaka" :fiju::fuming: toliko o usluzi...

ja ne, meni ako nestane telefona ili se tako nešto dogodi uvijek s druge strane je ton zvonjave tj. kao da se nitko ne javlja!

Xenon 04.01.2011. 22:56

ja ne znam kaj ovi iz bneta rade s tim programima ali unazad par dana ssvaki dan mi na prijmniku dolazi obavijest kako je promjenjen popis kanala!!!!

domy_os 05.01.2011. 01:07

Citiraj:

Autor Xenon (Post 1816958)
ja ne znam kaj ovi iz bneta rade s tim programima ali unazad par dana ssvaki dan mi na prijmniku dolazi obavijest kako je promjenjen popis kanala!!!!

Pao s kruške... Gledaj malo što se događa i koje televizije su počele s radom u zadnjih nekoliko dana.

Xenon 05.01.2011. 09:54

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1817060)
Pao s kruške... Gledaj malo što se događa i koje televizije su počele s radom u zadnjih nekoliko dana.

došla su 2 kanala, ali meni svaki dan piše da je popis kanala promjenjen od nove godine do sad svaki dan nekad i po 2 puta na dan? Kaj je toliko kanala novih stiglo?

domy_os 05.01.2011. 11:26

Pa onda navedi te nove kanale jer meni ne spominje nikakve promjene.

Thermaltake 05.01.2011. 11:46

Meni je jučer dva puta pisalo i prekjučer jednom, mislim da je to zato jer su dodali pred kraj ona jedan il dva no name test programa, al nisam siguran.

DiRT 06.01.2011. 01:40

E ljudi, mislim da bi bilo najpoštenije da B.net opet poveća brzine svim korisnicima i to besplatno. :D Ipak, kad se malo bolje pogleda, nije to tako jeftino, ima već puno korisnika, sigurno B.net daje pristojne plaće svojim zaposlenicima, a kad gledamo druge zemlje kako one imaju brz net, ovo tu je onda ništa (govorim za prosječne korisnike). Zasad nemam nikakve informacije o ponovnom dizanju brzina. Jedino što mi trenutno smeta upload brzina (mogli su staviti barem 3 puta sporiju od downloada, a ne 11,5 puta). :(

Thermaltake 06.01.2011. 10:02

Meni sad još nije jasno kako to mi je upload uvijek isti on nikad ne varira,a download uvijek i neznam kako ostalima,al meni je zadnjih par dana brzina katastrofa.

Pijanec 06.01.2011. 12:03

Meni speedtest uredno javlja da imam 6 i kusur Mbit, ali kad nesto skidam sa neta, bzrina redovno ide preko 900 kb/s. Jel postoji kakva bolja stranica za mjerenje od sppedesta jer ova ocito ne pokazuje tocno?

SPLiFF 06.01.2011. 12:05

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 1817939)
Meni sad još nije jasno kako to mi je upload uvijek isti on nikad ne varira,a download uvijek i neznam kako ostalima,al meni je zadnjih par dana brzina katastrofa.

Isto i kod mene. Ali ne par dana, nego unazad jedno mjesec dana sigurno. Upload je stalno ok, a download između 5 i 8 mbit/s. Ne mogu reći da je katastrofa ali varira.

Thermaltake 06.01.2011. 12:53

Citiraj:

Autor Pijanec (Post 1818041)
Meni speedtest uredno javlja da imam 6 i kusur Mbit, ali kad nesto skidam sa neta, bzrina redovno ide preko 900 kb/s. Jel postoji kakva bolja stranica za mjerenje od sppedesta jer ova ocito ne pokazuje tocno?

Imaš njihov

Code:

http://speedtest.bnet.hr/

hrde 07.01.2011. 10:59

Uveo sam Bnet

Neki dan sam uzeo 2d paket (internet + kablovska), dobio sam tomsonov žični modem i on mi pokazuje ove vrijednosti http://img810.imageshack.us/i/modem.jpg/.
Dosad sam bio na Optimi, pa ne znam baš što znače ove vrijednosti, uglavnom, jel mi veza dobra?

New One 07.01.2011. 17:52

Trenutno imam Iskon Trio.Super, a zanima me prelazak na Bnet CARnet 3d za 196kn paket.
Međutim sa svih strana Bnetovi korisnici su me "isprepadali" da tih 8mbit nebu isporučeno jer svi u zgradi tolko imaju a nema dovoljno propusnosti, pa da oscilira, da se brejka i slično.
Dal se slažete ovdje sa time ili je realnost malo drugačija?

Thermaltake 07.01.2011. 18:12

Citiraj:

Autor New One (Post 1819060)
Trenutno imam Iskon Trio.Super, a zanima me prelazak na Bnet CARnet 3d za 196kn paket.
Međutim sa svih strana Bnetovi korisnici su me "isprepadali" da tih 8mbit nebu isporučeno jer svi u zgradi tolko imaju a nema dovoljno propusnosti, pa da oscilira, da se brejka i slično.
Dal se slažete ovdje sa time ili je realnost malo drugačija?

Nemam Carnetnov 3d paket,al imam običan 3d paket pa ti iz osbonog iskustva mogu reć sljedeće.
Prezadovoljan sam sa televizijom ja sam još i uzeo prošireni digitalni paket i programi su mi super nema ko kod IPTV-a trzanja,smrzavanja...ja od kad sam ga dobio je upaljen,a to je već pa skoro pola godine nije se niti jednom smrzo niti ništa slično, isto tako mogu reć i za telefonom cijene su odlične, ali nemogu isto reć i za net varira da pogotovo navečer kad je opterećenje veliko ja sam još uzeo i veću brzinu 16Mbps i stalno varira malo je 14 malo 11 malo 9 pa jedno vrijeme drži 8-9 pa ti opet skoči na 12 i tako navečer divlja konstantno dok ujutro net leti i pri više mjerenja mi je izbacio oko 15.6Mbps što je odlično, al nažalost samo ujutro i popodne malo kasnije je već dosta lošije, al to ti ovisi kolko ljudi koriste b.net internet u tvojoj zgradi na tom čvorištu na kojem se nalaziš ako ih malo koristi zagušenje će bit minimalno,a ako puno bit će veće u tom slučaju.

New One 07.01.2011. 18:15

Aha, odlična pomoć.
Dal slučajno živiš u nekakvom neboderu ili zgradi pa da eventualno navečer oscilira brzina zbog puno korisnika zgrade spojeno na net? Jel o takvoj situaciji riječ?
S obzirom da iskon daje điberskih 5mbita samo, a svejedno su mi dovoljno, sa 8mbita bnetovih bi bio i više nego zadovoljan.
TV ti je analogni ili digitalni? Jel razlika u plačanju?

Thermaltake 07.01.2011. 18:27

Citiraj:

Autor New One (Post 1819073)
Aha, odlična pomoć.
Dal slučajno živiš u nekakvom neboderu ili zgradi pa da eventualno navečer oscilira brzina zbog puno korisnika zgrade spojeno na net? Jel o takvoj situaciji riječ?
S obzirom da iskon daje điberskih 5mbita samo, a svejedno su mi dovoljno, sa 8mbita bnetovih bi bio i više nego zadovoljan.
TV ti je analogni ili digitalni? Jel razlika u plačanju?

Prije sam također bio na iskonu imao sam Iskon.DUO i jedino radi čeg sam prešo na b.net je internet jel su njima brzine vidio sam naspram iskona duplo za isto novaca reko zašto ne i naravno prešo sam.Bili su mi ok je da su skuplji dosta od b.neta,al SZK je bar brži na odgovorima i na pomoći od b.netovog.
Ja sam u zgradi sa 4 kata i prizemljem,a u toj zgradi ima jedno 7-8 ulaza i izgleda da smo svi na istom čvorištu čak nisam siguran ako i zgrada iza moje je na istom to je još 7-8 ulaza.

Tv standardni 3d paket dobiš analogni signal, a ako uzmeš digitalni prošireni dobivaš risiver kojeg spajaš scartom u tv i on je u biti taj pretvarač koji daje digitalni signala.Ja sam prije dok sam još bio na Iskon.Duo paketu imo samo Tv preko b.neta i plaćao sam 79 kn analogni signal znači bez tog proširenog paketa,a mislim da je 112 kn s tim uređajem i još dobiš nekih 30ak mislim kanala ako ne i više to trebaš pogledat na b.netom sajtu da ti nebi dao krive informacije.

Gism 07.01.2011. 22:51

@Thermaltake - Si ih probao zvat i reći im za variranje u download brzini? Ako budeš dosadan i pristojan možda budu malo "upgrade-ali" čvorište :)

Sad me zanima, kažeš da ti je upload uvijek isti...koliki ti je maksimalni upload u kilobyte-ima?

Thermaltake 07.01.2011. 23:13

Citiraj:

Autor Gism (Post 1819274)
@Thermaltake - Si ih probao zvat i reći im za variranje u download brzini? Ako budeš dosadan i pristojan možda budu malo "upgrade-ali" čvorište :)

Sad me zanima, kažeš da ti je upload uvijek isti...koliki ti je maksimalni upload u kilobyte-ima?

Ma 100 puta sam zvao slao mejlove i neznam šta, nikad nisam bio bezobrazan jel nemam zašto i uvijek neki isti odgovori i neznam šta ko da uzalud svaki put šaljem i zovem, al jedan kolega tu sa foruma mi je izišao u susret i reko im pa su upgrejdali i bilo je ok, al evo ovaj tjedan je bilo u ovim nekim satima katastrofa sporo,a danas mi je iznenađujeće dobra brzina bar sad evo 15.3 nemam riječi odlično,al proteklih dana je bilo loše, sad neznam jel su nešto radili pa će ovako dobro bit stalno il ne to nebi znao.

EDIT:
Opet je počelo varirat, jedno vrijeme mi je bilo ok točnije jučer navečer i do nekih 14 dana i to svakih sat vremena kad sam izmjerio bilo je 15 i nešto,a sad je počelo malo 6,7,8 pa 9... (više puta izmjereno) znači nisu ništa popravili.

Vrga 08.01.2011. 17:55

Citiraj:

Autor hrde (Post 1818698)
Neki dan sam uzeo 2d paket (internet + kablovska), dobio sam tomsonov žični modem i on mi pokazuje ove vrijednosti http://img810.imageshack.us/i/modem.jpg/.
Dosad sam bio na Optimi, pa ne znam baš što znače ove vrijednosti, uglavnom, jel mi veza dobra?

normalno. ne zabrinjavaj se.

Los Sam 11.01.2011. 18:28

Da li se moze gledati TV na standardnom 3d paketu preko dvb-t usb tunera na kompu? Buduci da je kakti signal analogan...
Hvala unaprijed na odgovoru!

gnjepar 11.01.2011. 18:40

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 1822116)
Da li se moze gledati TV na standardnom 3d paketu preko dvb-t usb tunera na kompu? Buduci da je kakti signal analogan...
Hvala unaprijed na odgovoru!

DVB-T (digital video....)

Sam si si odgovorio na pitanje :D

"...Buduci da je kakti signal analogan..."

Los Sam 11.01.2011. 19:07

Ma da znam da jesam, ali imao sam neku glupu nadu jer imaju nase kanale u digitalnom obliku pa njih mogu hvatati, povjerio sam to jos sa sluzbom.
Uglavnom, ako se zeli gledati bnet telka na kompu najbolje je imati hibridnu karticu jer hvatas sve analogne + digitalne hrv. standardne kanale.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:27.