![]() |
Nije jedina. Zabina devizna visa i zabina mastercard kartica rade s eurima kako treba. Nema preračunavanja. Još da tako rade s ostalim valutama...
|
Radi i PBZ-ova devizna za matičnu valutu - ako je denominirana u eurima, uredno se skidaju euri iako se na istom računu mogu držati i druge valute koje se konvertiraju. Jedino se rezervacija po kartici radi preko kune, pa bude drugačiji iznos dok transakciju ne proknjiže.
|
Citiraj:
Baš me zanima kad se prebacimo na eure..u šta će onda konvertirati eure s deviznog računa :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Imam multivalutnu Visu od Erstea i uvijek kad plaćam skida mi valutu u kojoj sam platio robu. Nikakve konverzije i sl. Na Revolut šaljem devize bez problema i provizije te praktički proknjiži prijenos u par sekundi.
Jedva čekam 01.01. da si skinem s grbače problem mijenjanja kuna i EUR. |
Zanemarite ovo moje drvljenje o Erste deviznom, pozurii sam se sa zakljuccima. Rezervacija je prikazana u kunama (kao sto je franzD spominjao). Kada se proknjizi, skinu tocan iznos eura i to mi je najbitnije. Case closed.
|
Za one koji su prespavali-IB HPB banke od 04.05.2022 ne podržava Windows 7
Minimalno Windows 8.1 |
jel radi kome mojaRBA ? ios app
jučer bio neki updejt app i od onda nemogu logirat, samo se krug vrti |
Ista stvar…vrti ne logira…pa kud update četvrtkom to se radi vikendima bogamu!
|
pokusavam ih dobit na 01 6591 562
Prije bi isusa dobio u 4 oka naravno, rba app i dalje ne radi .. po fejsu gledam .. nitko im ne sere, ili uspješno brišu poruke |
Citiraj:
:wtf2: meni dosao oko 15:00 SMS da ne radi app. Ma, gade mi se ove nase banke, u jednom danu sam platio vise naknada nego u 2godine u .de. Nije mi dosla nova kartica, pa dizao sa .de karticom s bankomata, 22kn naknada. Uklonili bankomat iz mog grada, sad i da idem s RBA kartiom dizat - opa naknada. Najblizi sljedeci je skoro 15km od mene. ono hvala za uskracivanje usluga te jos 35kn svaki mj uzmu za de facto internet bankarstvo & placanje karticom u trgovinama. Sve me vise vuce otvorit racun u HPB, onaj bez naknade. Pa prebacivat s rba na hpb kada moram dizat gotovinu. |
Nego, jel netko već usmjerio plaću na Revolut? ;).
Što se tiče banaka generalo, rekao bih da je sve to ista bagra. Najbolje ih je ne trebati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja mislim da se toj placi na Revolut više priča nego sto će to itko napraviti. Pa limit na bankomatu u free verziji Revoluta je 1700kn. Plaćanje računa za režije smrtno teško u hr preko Revoluta.
Hpb supersmart + Revolut je drastično bolja kombinacija ili hpb supersmart + keksica. Sent using Tapatalk |
Tocno. Samo hipsterluk za sada, s tim da ne mozes primat placu u kunama na revolut za sada, samo eur.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Ima li keks virtualnu karticu, master i slicno?
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9796a7c3dd.jpg |
Citiraj:
|
Evo jedan info koristan svim korisnicima najgore banke u svemiru i okolici.
Naime, Zaba u programu E-zaba više ne šalje notifikacije kada dobijete priljev sredstava na poslovni račun iz inozemstva. Prije bi se dobila kao ona mala porukica u gornji lijevi kut o priljevu iz vana, sada ništa. Znači dobio sam tri transakcije iz inozemstva, i po niti jednoj nisam dobio obavijest. Slučajno sam skužio da je priljev došao jer sam greškom klikao promet u eurima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Najjeftinija opcija s prekoračenjem je Erste George za 12 kn?
|
Citiraj:
Sljedeći je raiffeisen Flexi Klik&Go koja je neka vrsta hpb supersmart (hpb je potpuno besplatan) ako sam razumio dobro i plaća se 15kn. Dostupan je samo novim RBA korisnicima I nema prekoračenja. Sent using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
guglo na brzinu: https://www.arz.hr/isplata-place-na-racun-u-inozemstvu/ a dok imamo HRK, ide RBA. Jedino ne znam kako s trajnim nalozima (za koje RBA naplacuje 3kn po nalogu...) izracunao na brzinu: godišnja usteda cca 500kn na naknadama. A DKB kod apsolutno nijedne transakcije, pa ni prema .hr, nije naplatila ni centa. Jedino nisam probao placanje racuna. A ako ce u HEP/HT/itd. netko iz financija morat rucno provjerit moju uplatu, bmk nek si zaradi placu. |
Ako se prebacuje s Revoluta na tekući onda primatelj u Zabi popuši par desetaka kuna, dok primatelj u Erste ništa.
Također transakcija prema i jednoj i drugoj banci traje 2 ili koliko već dana. |
Koja mi je najpovoljnija banka ako želim imati tekući + Mastercard(odgoda plaćanja)? Trenutno sam na Zabi i tu privilegiju plaćam 30kn mjesečno.
Mislio sam otići u SmartHPB i otkantati Zabu ali tu i tamo mi baš dobro dođe Mastercard sa odgodom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14. |