PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Slow 20.06.2015. 14:44

Svaki put kad netko izbaci oblak dima (mozes ga nozem rezati) ispred mene pozalim sto zivim u banana drzavi gdje se to ne kaznjava primjereno.

ozren 20.06.2015. 15:07

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2794218)
Mega auspuh.

http://www.pohrani.com/t/2y/MD/34QYjx3A/img0048.jpg http://www.pohrani.com/t/3I/mi/4NtArubD/img0048-1.jpg

Kad se vozi, desna cijev putuje 5cm gore-dolje. Zavario ju je samo u lonac. :D

EDIT:
Evo i ovog!

http://www.pohrani.com/t/18/J/3HQ23Uyk/img0018.jpg

Veće spulje od Ferrarija...
http://www.pohrani.com/t/2m/BW/2qer9jQ5/img0010.jpg

1991. godište... Lijepo

Re dizle: pročitajte kaj o dizlama misli gradonačelnik Londona i vrh Parisa

sale001 20.06.2015. 15:09

Ova drzava je u banani zbog lopova, ali i neupucenih ljudi koji brljezgaju svasta, a da pritom ne promisle.

IcyTexx 20.06.2015. 16:14

Citiraj:

Autor ozren (Post 2794435)
Re dizle: pročitajte kaj o dizlama misli gradonačelnik Londona i vrh Parisa

Yup, da sumiram za one kojima se ne da istražiti:

Boris Johnson želi maknuti stare dizele davajući ljudima do 2k funti za kupnju novih autiju. Procjenjeno na 300 milja funti. Parižani iz žele zabraniti do 2020... A sve zato da im metropole ne postaju carstvo dima.

Dizelaši imaju manje CO2 emisije (i na to su se svi napaili zanemarujući ostalo), ali puno veće emisije ostalih štetnih plinova i čestica. Bolje za okoliš, lošije za ljude. Najveći problem su stari auti. I oni koji nisu održavani, i oni kojima se "vadi ekologija jer je to glupost".

I tko je kriv za sve? Volkswagen i njihovi prokleti dizlovi. :D Kod Britanaca je udio dizela 2000. bio svega 14%, a danas je mrvicu iznad 50%. Zeznule su i vlade i proizvođači jer su uvjerili ljude da su dizeli bolji od benzinaca i u ekologiji.

Po meni zeznuli su i proizvođači koji su debelo kasnili sa turbobenzincima... A i sa poštenim hibridima, ne onim Prius shitovima. Hibrid je čišći od dizela, sa manjom potrošnjom i ovisno o tome kako je izveden može pružiti i onaj "turbo" gušt vozačima dizela.

1v@n 20.06.2015. 16:43

A što je s busevima, kamionima i ostalim dostavnim vozilima kojih u svakom gradu ima more i kreću se gradom 0-24 i koji su apsolutno svi dizeli? Veći su problem od osobnih automobila.

Flood 20.06.2015. 17:57

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2794473)
A što je s busevima, kamionima i ostalim dostavnim vozilima kojih u svakom gradu ima more i kreću se gradom 0-24 i koji su apsolutno svi dizeli? Veći su problem od osobnih automobila.

Danas ti je moderno i cool biti ekološki osviješten...prilike za biznis koliko hoćeš ;)

Nybelung 20.06.2015. 18:11

Po kojoj logici je bolje voziti 50 ljudi u 50 automobila nego 50 ljudi u jednom autobusu?
I novi kamionski motori moraju zadovoljavati Euro norme.

burmuz 20.06.2015. 23:17

Meni može dizel ali minimalno 3.0 TDI. Turbobenzinci su ok, no minimalno 1.6 obujam. Da potegne kad treba i uz brdo i kad se voze 4+ osobe. Potrošnja i ostalo me ne zanimaju, dok nemam para idem biciklom i to je to, a kad se vozim, onda se vozim kako ja hoću :)

DANCI 21.06.2015. 10:49

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2793507)
Neće, već je oslobođen krivnje (čitao jučer negdje).
K tome, 99% takvih vozača ne dobije nikakvu posebnu kaznu (nema ni na osnovu čega), u ovakvim slučajevima.

Cudno, znaci ponekad ima pravde.

No jel mozda imas informaciju ko pokriva stetu na autu zbog udarca u pjesaka, ako nema kaska ?

Hrconja 21.06.2015. 11:00

Citiraj:

Autor DANCI (Post 2794660)
Cudno, znaci ponekad ima pravde.

No jel mozda imas informaciju ko pokriva stetu na autu zbog udarca u pjesaka, ako nema kaska ?

pa ti iz svog džepa. isto kao i da se zabiješ u stup ili bilo što što nije vozilo ?

JuiceBox 21.06.2015. 18:20

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2794500)
Po kojoj logici je bolje voziti 50 ljudi u 50 automobila nego 50 ljudi u jednom autobusu?
I novi kamionski motori moraju zadovoljavati Euro norme.

U pravu si, , a tatre steyrovi tamovi , mercdesi iz 90ih, bageri, traktori... zadovoljavaju eko norme, al kad bi se zayebavali, oblak dima kao iz parnjace,da ne pricam o emisijama zagadenja koja ispustaju avionski motori... Jebg, dizelsko gorivo je skuplje al opleti po emisijama zagadenja, plin je najjeftiniji pa na registraciji platis 500 kuna sto imas ugradeni plin. U svim drzavama svijeta te poticu na plin/struju al samo kod nas te oderu kad imas isto. Bolje neka gledaju tehnicku ispravnost tih krama na cesti nego sto nas drkaju sa euro normama.

MAGARAC 21.06.2015. 18:38

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2794591)
Meni može dizel ali minimalno 3.0 TDI. Turbobenzinci su ok, no minimalno 1.6 obujam. Da potegne kad treba i uz brdo i kad se voze 4+ osobe. Potrošnja i ostalo me ne zanimaju, dok nemam para idem biciklom i to je to, a kad se vozim, onda se vozim kako ja hoću :)

Nema boljeg od borbe se uzbrdicama prije ili kroz Gorski Kotar u pretrpanom kompaktu sa 1.3 benzincem. Ne znas sto propustas...

jopis 21.06.2015. 18:44

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2794856)
Nema boljeg od borbe se uzbrdicama prije ili kroz Gorski Kotar u pretrpanom kompaktu sa 1.3 benzincem. Ne znas sto propustas...

:roller:
Sad si me sjetio kad je frend svojedobno kupio Tipo 1.7D s klimom, i auto mu se u prvoj brzini ugasi na uzbrdici kod Mercatora u Solinu :roller:
Kući za Slavoniju je išao 9 sati, za put od inače 5-5.5h:D
Ono, u brdu daš pun gas i držiš ga, a brzina rapidno opada:goood:

c-shadow 21.06.2015. 18:50

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2794856)

Kad smo već kod toga, kako se ponašaju ovi mali turbo benzinci u takvim uvjetima?

syss 21.06.2015. 18:52

ma dajte ljudi molim vas pa sa 1.2 sam išao po planinama i gorama... kakve su to gluposti da se ne ide uz breg?

JuiceBox 21.06.2015. 18:55

Uz konstantnih 6k rpma u prvoj clio leti, jos odvrnes mjuzu da necujes masinu kako klipovi lete kroz haubu :D

MAGARAC 21.06.2015. 18:55

Ide kolko je dobar driver

Nije ono samo breg, ono je planina na autoputu. Vozio sam brutalno prenatrpane aute onuda, 20 god. vozim d i b na more, ostaju tam 6mj.. Kad mi netko sjebe zalet gotovo je. Borba za cetvrtu i 7 banki gore.

Niasm nikad vozio male TB gore pa ne znam. Slicno jak diesel ide bolje od vecine takvih. Sad ima vec dosta jakih i tih malih TB..

Princ288 21.06.2015. 18:57

ja isto 1.2 clio, nemozes rec da starta ko neznam sta, al jos nisam imao prolema s brdom. Pojacat malo potrosnju i ide to.

buljo 21.06.2015. 19:11

Citiraj:

Autor xulos (Post 2794851)
plin je najjeftiniji pa na registraciji platis 500 kuna sto imas ugradeni plin. U svim drzavama svijeta te poticu na plin/struju al samo kod nas te oderu kad imas isto.

Jel znas zasto je tako?

blackened 21.06.2015. 19:34

Prije par godina posudim od staraca Clio, 1.2 60 konja, na mome Seatu taman crkla klima, a nije mi se dalo na more bez klime. Uglavnom, nas četvero + prtljaga, sve ok ajde ide kolko tolko dok nisam došao na onaj dugački uspon na autoputu izmedju ZG i Rijeke, sasro sam se da auto rikava, četvrtom 70 i nema šanse više od tog, valjda su me svi obišli, već sam mislio stati na zaustavni trak... :)

Dottore 21.06.2015. 20:00

Citiraj:

Autor blackened (Post 2794881)
Prije par godina posudim od staraca Clio, 1.2 60 konja, na mome Seatu taman crkla klima, a nije mi se dalo na more bez klime. Uglavnom, nas četvero + prtljaga, sve ok ajde ide kolko tolko dok nisam došao na onaj dugački uspon na autoputu izmedju ZG i Rijeke, sasro sam se da auto rikava, četvrtom 70 i nema šanse više od tog, valjda su me svi obišli, već sam mislio stati na zaustavni trak... :)

Klima nema što tražiti u autu ispod 75KS. Sve što je ispod i veselo će ugasiti.
Iskusio na Polu 1.9 SDI 60KS.

blackened 21.06.2015. 20:06

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2794889)

Slažem se, ali npr taj moj spomenuti Seat je bio 1.4 sa 60 konja i naravno da je i njega gušila klima ali naspram tog Clia je išao daleko lakše.

MAGARAC 21.06.2015. 20:11

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2794889)

Iskusio u Cadyu 1.9 SDI, cca 70KS. Kao i potrosnju. Kad se ukljuci klima u voznji auto doslovno uspori pod gasom onak osjetno. Svejedno sam radio sa njim preko 5 tisuca mjesecno, ponekad i sa paletom i kusur staklenki i boca masilinovog ulja. Mozes mislit koji kaos je znao bit kad bi morao naglo kocit, srecom pa se navikes i na to.. Berlingac ista stvar al on mi je puno drazi auto od kedija koji je pravi magarac.

Benzinci kaj sam prije vozio kao 1.3 i slicno sa 75ks nemaju ni blizu takav pad u snazi. Na 1.6 sa 100ks i vise se to ne osjeti vise ili minimalno. Istina Cady ima i dosta jaku klimu pa i to igra..

JuiceBox 21.06.2015. 20:30

Citiraj:

Autor buljo (Post 2794872)
Jel znas zasto je tako?

Znam ,jer se u plinu ne naplacuje cestarina, sto je opet idiotski jer eto, zivimo u hrvatskoj. Platis cestarinu prilikom registracije, prilikom voznje autocestom i jos prilikom tocenja goriva. Deri marvu dok ide.

Dottore 21.06.2015. 20:38

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2794898)
Iskusio u Cadyu 1.9 SDI, cca 70KS. Kao i potrosnju. Kad se ukljuci klima u voznji auto doslovno uspori pod gasom onak osjetno. Svejedno sam radio sa njim preko 5 tisuca mjesecno, ponekad i sa paletom i kusur staklenki i boca masilinovog ulja. Mozes mislit koji kaos je znao bit kad bi morao naglo kocit, srecom pa se navikes i na to.. Berlingac ista stvar al on mi je puno drazi auto od kedija koji je pravi magarac.

Benzinci kaj sam prije vozio kao 1.3 i slicno sa 75ks nemaju ni blizu takav pad u snazi. Na 1.6 sa 100ks i vise se to ne osjeti vise ili minimalno. Istina Cady ima i dosta jaku klimu pa i to igra..

Pričaj :)
Caddy legenda. Vozimo ja i kolega na Radničku cestu. Veli kolega da nemoram stisnuti kvačilo i samo mjenjaj brzinu ko automatik. Taj ne zna ugasiti bez dodavanje gasa. OMG , pa doslovno rastrgan.

Polo natovaren i nema što tražiti u 4 brzinu uzbrdo. Vratim natrag u 3 brzinu onda ide življe. Da ne pričam koliko nema snage preticati šlepera. -.-
Ok, svrha je za gradsku vožnju i nekoga tko ne vozi brzo.

Vratim na trojku i šesticu na istom mjestu,

MAGARAC 21.06.2015. 20:42

Nikad nism imo tu srecu da sam u nekoj fimri dobio takvog malog furgona sa HDIjem ili TDijem. Sve traktor do traktora. Najbitnije mi je koji je udbniji i tu je Berlingo car.. Najjace kaj sam duzio je Trafic sa 90ks al taj je malo veci i vec ide fino najgore stari Transporetr, mislim da je bio 60ks sd i taj je nevjerojatno spor al je neunistiv..

jed2i 21.06.2015. 21:00

Prije Focusa sam vozio staru astru F 1.4 60ks
Na more je išlo nas 5, na uzbrdicama je bila borba ali ispod 100 nije padala (uz prethodni zalet naravno ;) )

Nakon toga, Focus 1.6 100ks
Naravno puno bolje se ponaša, ima više snage ali svejedno na nekom malo većem brijegu brzina pada u 5-oj

Sad sa V60 niš nigdje ne opada, 400nm tu odradi svoj posao a ukupna potrošnja je niža nego sa 1.6 benzincem.

X-Plosiv 21.06.2015. 21:02

Citiraj:

Autor buljo (Post 2794872)
Jel znas zasto je tako?

Jer imamo idiote u vladi :goood:

vga killer 21.06.2015. 22:35

Zato ja volim 1.2 TSI u Jetti, motor me svaki put iznenadi kak dobro ide za tih 105 konjova.
Drži 180 u Njemačkoj bez problema, penje se nakrcan na Stelvio pass bez pogovora i nakon svega dođem doma sa 6.7 prosjekom.

thunderbird 21.06.2015. 23:45

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2794898)

Moš mislit kak ne osjeti :lol2:
Evo, kod mene 1.6 benzinac 103 ks, itekako osjeti kad uključim klimu... 100 ks ode na klimu, a 3 ks ostane za pogon auta :roller:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:54.