![]() |
Svaki put kad netko izbaci oblak dima (mozes ga nozem rezati) ispred mene pozalim sto zivim u banana drzavi gdje se to ne kaznjava primjereno.
|
Citiraj:
Re dizle: pročitajte kaj o dizlama misli gradonačelnik Londona i vrh Parisa |
Ova drzava je u banani zbog lopova, ali i neupucenih ljudi koji brljezgaju svasta, a da pritom ne promisle.
|
Citiraj:
Boris Johnson želi maknuti stare dizele davajući ljudima do 2k funti za kupnju novih autiju. Procjenjeno na 300 milja funti. Parižani iz žele zabraniti do 2020... A sve zato da im metropole ne postaju carstvo dima. Dizelaši imaju manje CO2 emisije (i na to su se svi napaili zanemarujući ostalo), ali puno veće emisije ostalih štetnih plinova i čestica. Bolje za okoliš, lošije za ljude. Najveći problem su stari auti. I oni koji nisu održavani, i oni kojima se "vadi ekologija jer je to glupost". I tko je kriv za sve? Volkswagen i njihovi prokleti dizlovi. :D Kod Britanaca je udio dizela 2000. bio svega 14%, a danas je mrvicu iznad 50%. Zeznule su i vlade i proizvođači jer su uvjerili ljude da su dizeli bolji od benzinaca i u ekologiji. Po meni zeznuli su i proizvođači koji su debelo kasnili sa turbobenzincima... A i sa poštenim hibridima, ne onim Prius shitovima. Hibrid je čišći od dizela, sa manjom potrošnjom i ovisno o tome kako je izveden može pružiti i onaj "turbo" gušt vozačima dizela. |
A što je s busevima, kamionima i ostalim dostavnim vozilima kojih u svakom gradu ima more i kreću se gradom 0-24 i koji su apsolutno svi dizeli? Veći su problem od osobnih automobila.
|
Citiraj:
|
Po kojoj logici je bolje voziti 50 ljudi u 50 automobila nego 50 ljudi u jednom autobusu?
I novi kamionski motori moraju zadovoljavati Euro norme. |
Meni može dizel ali minimalno 3.0 TDI. Turbobenzinci su ok, no minimalno 1.6 obujam. Da potegne kad treba i uz brdo i kad se voze 4+ osobe. Potrošnja i ostalo me ne zanimaju, dok nemam para idem biciklom i to je to, a kad se vozim, onda se vozim kako ja hoću :)
|
Citiraj:
No jel mozda imas informaciju ko pokriva stetu na autu zbog udarca u pjesaka, ako nema kaska ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad si me sjetio kad je frend svojedobno kupio Tipo 1.7D s klimom, i auto mu se u prvoj brzini ugasi na uzbrdici kod Mercatora u Solinu :roller: Kući za Slavoniju je išao 9 sati, za put od inače 5-5.5h:D Ono, u brdu daš pun gas i držiš ga, a brzina rapidno opada:goood: |
Citiraj:
|
ma dajte ljudi molim vas pa sa 1.2 sam išao po planinama i gorama... kakve su to gluposti da se ne ide uz breg?
|
Uz konstantnih 6k rpma u prvoj clio leti, jos odvrnes mjuzu da necujes masinu kako klipovi lete kroz haubu :D
|
Ide kolko je dobar driver
Nije ono samo breg, ono je planina na autoputu. Vozio sam brutalno prenatrpane aute onuda, 20 god. vozim d i b na more, ostaju tam 6mj.. Kad mi netko sjebe zalet gotovo je. Borba za cetvrtu i 7 banki gore. Niasm nikad vozio male TB gore pa ne znam. Slicno jak diesel ide bolje od vecine takvih. Sad ima vec dosta jakih i tih malih TB.. |
ja isto 1.2 clio, nemozes rec da starta ko neznam sta, al jos nisam imao prolema s brdom. Pojacat malo potrosnju i ide to.
|
Citiraj:
|
Prije par godina posudim od staraca Clio, 1.2 60 konja, na mome Seatu taman crkla klima, a nije mi se dalo na more bez klime. Uglavnom, nas četvero + prtljaga, sve ok ajde ide kolko tolko dok nisam došao na onaj dugački uspon na autoputu izmedju ZG i Rijeke, sasro sam se da auto rikava, četvrtom 70 i nema šanse više od tog, valjda su me svi obišli, već sam mislio stati na zaustavni trak... :)
|
Citiraj:
Iskusio na Polu 1.9 SDI 60KS. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Benzinci kaj sam prije vozio kao 1.3 i slicno sa 75ks nemaju ni blizu takav pad u snazi. Na 1.6 sa 100ks i vise se to ne osjeti vise ili minimalno. Istina Cady ima i dosta jaku klimu pa i to igra.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pričaj :) Caddy legenda. Vozimo ja i kolega na Radničku cestu. Veli kolega da nemoram stisnuti kvačilo i samo mjenjaj brzinu ko automatik. Taj ne zna ugasiti bez dodavanje gasa. OMG , pa doslovno rastrgan. Polo natovaren i nema što tražiti u 4 brzinu uzbrdo. Vratim natrag u 3 brzinu onda ide življe. Da ne pričam koliko nema snage preticati šlepera. -.- Ok, svrha je za gradsku vožnju i nekoga tko ne vozi brzo. Vratim na trojku i šesticu na istom mjestu, |
Nikad nism imo tu srecu da sam u nekoj fimri dobio takvog malog furgona sa HDIjem ili TDijem. Sve traktor do traktora. Najbitnije mi je koji je udbniji i tu je Berlingo car.. Najjace kaj sam duzio je Trafic sa 90ks al taj je malo veci i vec ide fino najgore stari Transporetr, mislim da je bio 60ks sd i taj je nevjerojatno spor al je neunistiv..
|
Prije Focusa sam vozio staru astru F 1.4 60ks
Na more je išlo nas 5, na uzbrdicama je bila borba ali ispod 100 nije padala (uz prethodni zalet naravno ;) ) Nakon toga, Focus 1.6 100ks Naravno puno bolje se ponaša, ima više snage ali svejedno na nekom malo većem brijegu brzina pada u 5-oj Sad sa V60 niš nigdje ne opada, 400nm tu odradi svoj posao a ukupna potrošnja je niža nego sa 1.6 benzincem. |
Citiraj:
|
Zato ja volim 1.2 TSI u Jetti, motor me svaki put iznenadi kak dobro ide za tih 105 konjova.
Drži 180 u Njemačkoj bez problema, penje se nakrcan na Stelvio pass bez pogovora i nakon svega dođem doma sa 6.7 prosjekom. |
Citiraj:
Evo, kod mene 1.6 benzinac 103 ks, itekako osjeti kad uključim klimu... 100 ks ode na klimu, a 3 ks ostane za pogon auta :roller: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:54. |