![]() |
Citiraj:
I zbog toga je cijeli tvoj prolazak u tunelu prekršaj krenuvši sa ulaskom u tunel :) |
Ako misliš na svjetleći X, oba su se palila i gasila dok sam dolazio izdaleka, pa se pred tunelom upalilo crveno Očito buljo na to misli, no to nisam ni doživljavao nakon što sam prošao kroz nekoliko tunela koji su imali istu stvar.
Zato kažem da vozim po tunelima po ograničenju ili ispod ograničenja. Reci, gledaj svjetleću signalizaciju... :D Mislim čak da je automatska i ovisi o tome prepozna li sustav da se u tunelu netko zaustavio. No, ovdje mi je um koji se zaustavi 10 metara od ugibališta bez trokuta najzanimljiviji :) |
Citiraj:
Ne znaš kaj je tom autu, jedino kaj moraš znat je to da se NE smiješ vozit po desnoj traci što si ti i radio. |
Ajde ajde, kriv sam :)
Svi su živi i zdravi, valjda su je i ostali iza mene uspjeli obići. Ništa nije bilo u vijestima, pa je očito dobro završilo. |
Eto sad i ti ubuduće znaš kaj obavezno pogledat prije ulaska u tunel. :)
Dobro je da ta signalizacija radi svoj posao :) |
Ma brdo toga uopće nije radilo i većina tunela je bila usred održavanja cijeli 5. mjesec. Jučer sam do Rijeke išao i tamo su završili s održavanjem tunela i sve je ok.
Ne bi li pred tunelom trebala biti i dodatna signalizacija u obliku semafora? Ovi znakovi su po jakom suncu praktički nevidljivi.. |
Semafor bi bio da je tunel zatvoren, ako je jedna traka onda je ta signalizacija. Na snimci se dobro vidi.
|
Citiraj:
Kod mene isto brdo krizanja se radilo pa semafori malo rade, malo ne, vise ne nego da, pa ono, vozim kao da ne rade. :no2drug: |
ma dobro brate kada sam ja sasuo kola u tunelu sa ono nikakvim vozačkim iskustvom na desnoj strane (doduše kratkog tunela) koji skreće ulijevo valjda 3 sekunde nakon inicijalnog šoka doživljenja tako nečega sam imao dovoljno svijesti da potjeram ženu iz auta i van tunela, iskopam trokut iz dna pretrpanog gepeka, postavim ga na cestu i to cijelo vrijeme mašem ekipi da prijeđu u suprotan trak.
nakon što sam bio koliko toliko safe da se nitko neće zabiti u auto sa 150kmh odvozio/odgurao sam fakin poluispravnu mazdu 626 sa polomljenim prednjim mostom i ispumpanim gumama van tunela na ugibalište. |
Citiraj:
|
|
Ma pričam o ovom kasku gore i njegovom komentaru.
|
Citiraj:
K tome, 99% takvih vozača ne dobije nikakvu posebnu kaznu (nema ni na osnovu čega), u ovakvim slučajevima. |
Citiraj:
|
Znači, stajanje u tunelu je ok, ako tehnologija u tunelu slučajno bude ispravna i očita da je nešto u jednoj od traka?
|
Može neka preporuka ulja?
508 SW 2.0hdi 163ks...2012 godište...dakle dizelaš,neznam koje ulje da uzmem... |
Citiraj:
Sad ne znam dal ti autek ima DPF, ako ima treba vidjet dal ovo odgovara.. Uglavnom neki full synthetic Shell... EDIT: Ima DPF ako se ne varam... Eh sad... Mislim da za to treba biti neko ulje koje ima ACEA C2. |
Citiraj:
Taj shell sam danas uzeo za cherokee-a 2.7 CRD... EDIT: Mislim da moze dosta ulja bez obzira na DPF... Našao na netu sliku: http://www.pohrani.com/?2k/hS/1Glk7eOb/dsc0024.jpg |
Neka netko još potvrdi... Ja sam tražio ulja i nikad se nisam mogo odlučit. :D ACEA ovo, ACEA ono...
Uglavnom za DPF (FAP) treba imat C2, C3, C4... Neka su strašno skupa, neka su normalnije cijene. Neki proizvođači ništa ne pišu o C2/3/4 za svoje aute iako imaju DPF, već preporučuju A3/B3/B4... Neka netko potvrdi tko ima više iskustva, ja ti mogu samo otprilike dati smjernice. http://www.opieoils.co.uk/c-789-acea.aspx http://www.oilspecifications.org/acea.php |
|
Facelessone thnx...čini mi se moćno to ulje,još samo da iskopam koliko ide ulja u moj motor...imam autodatu al nema ništa za 2012 godište...:(
Budem vidio u autu imam service manual itd...tamo mora pisat... |
Tako piše i za aute koji su kod mene i z akoje sam gledao... Neovisno o tome dal imaju DPF ili ne. Ne spominje se previše ACEA C.
No svejedno, ja bi ipak uzeo prije svega "low SAPS" oil, iltiga neko koje ima certifikat ACEA Cx, full synthetic. Bolje ne ljutiti DPF - jednom kad počnu problemi sa time, nikad ne prestaju. :D EDIT: A sad gledam i da neki brbljaju da C ulja sadrže manje korisnih aditiva u usporedbi samo sa onima koja imaju A3/B4... A tko će ga znat. |
Ma taj DPF ću skinut za cca mjesec dana kada planiram chipnut auto...kaže mi lik možemo na valjcima zaokružit na 200ks ako skinem taj DPF...s DPF-om 190max...
E sad,valjda neće naškodit ulje "za DPF"...ako ga eliminiram. Čak čitam po netu da je i preporučljivo to skinut... |
Ne kužim zašto ne pročitaš priručnik od auta, pa sve ti piše unutra, između ostalog i ulje kojih specifikacija.
|
Zato što je priručnik u autu,a ja kući! :D
Sutra u shoping,pa javim šta sam uzeo. |
A muke izguglat manual... :D
|
I'm just going to leave this here
|
Citiraj:
plus, začađit ćeš si zadnji dio auta :) Frend je to na octaviji maknuo i branik oko auspuha mu je crn :D |
Nabavio 6 litara Castrol Titanium 5w40 full synthetic ulja za 340 kn. Jel to dobra cijena?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:33. |