PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Lovrix 10.03.2012. 18:05

Najsexi Sljeme ikad! Spust je vrhunski , osim onog prvog djela , to mi se ne sviđa , al sve ostalo je vrhunsko. Ne znam dal da sutra idem , vidjet ću ujutro. Ak Sile ide , vjerojatno idem i ja :D

O ovoj brani smo pričali , pravi frirajd dawnhil čelinđ
http://www.pohrani.com/f/3M/Vf/aloVHqa/dsc0257.jpg

I moj Canyon
http://www.pohrani.com/f/8/qq/4395PWjM/dsc0259.jpg

SileTzar 10.03.2012. 18:16

Daj stavi video na jubito, taman da ga pogledam kad se probudim.

Fenomenalan dan danas, ludilo.

crocus 10.03.2012. 18:36

Bilo je odlicno!
Obecao sam trek koji bi po opisu trebao proci ovim "boljim" putem. E sad jel ce kome ovo znaciti nesto to je druga stvar, tako da ako zelite gledati crvenu liniju koja ide preko sume, evo ga :)

Nik 10.03.2012. 18:37

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2119318)
dečki šta mislite o gumi Schwalbe Black Jack?

treba mi kombinacija ceste i sljemena jer se po cesti dosta vozim pa tražim neki kompromis. Sad nezz jel da tu gumu uzmem ili Smart Sam.

Black shark je bolja za sumu i zemlju, sporo se trosi i dobro se kotrlja po asfaltu.
Smart Sam je u sumi dobra dok je suho, a kad je mokro eto ti veselja i bolje ce se kotrljati po asfaltu.
Osobno preferiram sto vecu sigurnost u sumi - daklem B. Shark, i jos je jeftinija...ali ako si fakat puno na asfaltu onda S. Sam...a bas sam ti pomogao :D
...ma dobre su ti obje.

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 2119441)
Momci kako je vrijeme na Sljemenu, jeli zatoplilo malo?
Kao sta je neo-st vec rekao planiramo doc tako negdje u 4/5mj ali necemo ako budu sibirski uvjeti :)

Vrijeme je odlicno, nema zime (za nas kontinentalce ;))...pricekajte jos mjesec dana da se jos posusi i zazeleni i tada navratite.
Ne zaboravite prsut i sir ;)

danielzg 10.03.2012. 19:25

Sad mi je ža sta nisam mogo ici:( naso samo ovo..ima dosta staza oznaceno.. http://www.medvednica.info/p/planinarske-staze.html

JackZg 10.03.2012. 19:32

Koliko se mislite zadrzavat na vrhu sutra? Jel moguce bit u pola 3 natrag u novom zg-u? Vrtim si film i niti jednom do sad nisam previse obracao pozornost na vrijeme da bi znao okvirno :)

Blue_Fatal1ty 10.03.2012. 20:28

Citiraj:

Autor Nik (Post 2119561)
Black shark je bolja za sumu i zemlju, sporo se trosi i dobro se kotrlja po asfaltu.
Smart Sam je u sumi dobra dok je suho, a kad je mokro eto ti veselja i bolje ce se kotrljati po asfaltu.
Osobno preferiram sto vecu sigurnost u sumi - daklem B. Shark, i jos je jeftinija...ali ako si fakat puno na asfaltu onda S. Sam...a bas sam ti pomogao :D
...ma dobre su ti obje.

Mislim ipak da će past Black shark. Sa s sam imam iskustva i stvarno je nikakva za po mokrom. Trebao mi je samo neko da mi potvrdi da je i black s dobra za asfalt.

Shoshy 10.03.2012. 20:50

Psmtr, tak mi se ide sutra opet, al neeee mora proba ovaj tjedan biti u 12 umjesto u 16 :nono:

Proucite vucine dropove za iduci tjedan, u subotu ovo ponavljamo, ak treba idem sam :D

Lovrix 10.03.2012. 20:50

Sile nemam Jubitou , a neda mi se regat zbog tog. Kad se vidimo ti pošaljem pa ti uploudaj.

Brijem da ću ić sutra iako znam da ću umrijet gore jer bi mi to bio treči put u četri dana.

the55mic 10.03.2012. 20:58

Sljeme danas, vrh vrhova.
Vrh ekipa, vrh grah i vrh staza!
Stvarno smo naguštali do dole, duga je, uska je većinu vremena, rocky je većinu vremena, ma nešto ludo!
Moram stvarno pohvalit kolegu crocusa (kojeg sam ovom prilikom prvi puta upoznao) da stvarno zna uživat u spustu (čitaj: brz je :D)
A i murina se vraća u štih :)
Žao mi je što ne idem sutra, al sljedeća nedjelja je opet naša i nadam se 52ici ;)

murina 10.03.2012. 21:01

Lovrix, stavi na neki fileservis (rapidshare i sl) pa će već neko stavit na jutub :)

Imali smo trust mozgova kod mene nakon vožnje i zaključili da moraš mijenjati disciplinu vozila :) Ovi djelovi staze koje ne voliš bi ti postali najdraži, kad bi imao bajk koji lakše prelazi te gadarije

Da i ja ponovim isto: Odlična staza, odlična vožnja, ponovilo se :)

Renesis 10.03.2012. 21:08

sutra sam u 10 na tunelu, ali za spust cu ili pilanu, ili neku varijantu 57mice da dođem opet na lojstek. jer mi se zuri na rucak kod familije :)

crocus 10.03.2012. 21:22

Citiraj:

Autor the55mic (Post 2119648)
Moram stvarno pohvalit kolegu crocusa (kojeg sam ovom prilikom prvi puta upoznao) da stvarno zna uživat u spustu (čitaj: brz je :D)

Ako ti tako kazes :fala: Nadam se da se vidimo sljedeci vikend!

murina 10.03.2012. 21:32

I baca tailwip na skokovima :D Vidio :D

crocus 10.03.2012. 21:37

Sljedeci put snimi nekak hocu i ja vidjet :D

Lovrix 10.03.2012. 21:52

Citiraj:

Autor murina (Post 2119651)
Imali smo trust mozgova kod mene nakon vožnje i zaključili da moraš mijenjati disciplinu vozila :) Ovi djelovi staze koje ne voliš bi ti postali najdraži, kad bi imao bajk koji lakše prelazi te gadarije

Za sad , nema šanse da mjenjam bajk. Slagao sam ga skoro godinu dana , sad je napokon gotov , a i oni djelovi mi nebi bili dragi ni da Glorya vozim... Kak se onaj dečko na Pitchu stisto , tak je meni bilo sam malo bolje. Jednostavno mi se ne sviđaju ti uski singltrackovi, a dole provalija 150m.

Želim se i iskušat malo u utrkama ove i iduče sezone, pa onda ak mi dosadi zamijenim bajk za neku fulku.

SileTzar 10.03.2012. 21:56

Evo mog tracka
http://www.endomondo.com/workouts/sFsfKXjbE6Y

Tu pri kraju smo skrenulo lijevo pa se vraćali stotinjak metara nazad u šumu, pa dolje i niz branu. To je približno track s tim skokovima, Vuco je išao paralelno samnom ali 30 metara istočno, samo sam vidio zelenka kako ide.

Shoshy 10.03.2012. 22:04

Citiram razgovor:
sile: di su sad otisli? ljevo il desno
shosh: valjda desno, tu izgleda ko da je neko orao
-projuri par metara pored nas kroz drvece nes zeleno-
sile: vidi šmrkalj, hvataj ga! :D

zubich 10.03.2012. 22:10

odlično je bilo, pozz svima do sljedečeg vikenda, ja sam previše strgan za sutra :D

murina 10.03.2012. 22:13

Ma Lovrix, samo vozi, kad nabaviš nešto agresivnije imat ćeš heben skill :)

Zubich, stavi i ti svoj track, da vidimo gdje smo se razdvojili. Jesi doslovno strgan? :D (nelijep pad po kamenju, 10 metara od kraja staze :D)

JackZg 10.03.2012. 22:14

Sile, ides ti sutra? Da te pokupim kod folke ili di vec?

crocus 10.03.2012. 22:14

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2119678)

Usporedba... cini se da je to to. Sljedeci vikend je utvrđivanje gradiva :)

zubich 10.03.2012. 23:01

Citiraj:

Autor murina (Post 2119690)
Ma Lovrix, samo vozi, kad nabaviš nešto agresivnije imat ćeš heben skill :)

Zubich, stavi i ti svoj track, da vidimo gdje smo se razdvojili. Jesi doslovno strgan? :D (nelijep pad po kamenju, 10 metara od kraja staze :D)

hahaha, maloprije sam ga zagasio :D

7 i kusur sati je ovaj snimao jer sam zaboravio... iako je snimio stazu, snimio je i dosta drugog motanja po kvartu pa ga baš nebum stavil online :lol2::lol2:

a što se pada tiče, osim ogrebotina i malo natučenog kuka, ništa strašno :goood:

SileTzar 10.03.2012. 23:13

To Murina, htio je zatajit pad, nema toga.
Jack ja ne idem sutra, mozda popodne dotka

Nik 10.03.2012. 23:14

Samo ti stavi da vidim gdje treba skrenuti...osim toga mozes editirati track i odrezi visak.

murina 11.03.2012. 12:31

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2119708)
To Murina, htio je zatajit pad, nema toga.
Jack ja ne idem sutra, mozda popodne dotka

Nisam siguran hoću li na dotku danas, imam nekog posla. Kad misliš (ako misliš :D)?

Šta nitko nema koju sliju od jučer? Isto nas se skupio lijep broj

zgmmax 11.03.2012. 13:02

Evo i mene ekipa :)

Prezivio sam Pasman i njegove skrape. Istrcali/prehodali smo oko 24km za 5:46h :)
Track i slike stavim sutra kada ih prebacim na komp.

Uglavnom trka je bila laksa nego cres jer nije bilo toliko uspona ali zato je bila teza na skrapama jer si svaki korak trebao pazit di stajes jer je kamenje toliko ostro da bi se pretvorio u mljeveno meso kada bi pao, na nekim dijelovima sam imao osjecaj ko da hodam po ziletima, a ne kamenju + sta se je sve to dogadjalo na visini od jedno 3-4m iznad mora.

Al zato se je isplatio pogled sa zadnje kontrolne tocke sa koje se vide kornati i ostala otocja, ne znam koja, al ih ima jako puno :)

SileTzar 11.03.2012. 14:01

Citiraj:

Autor murina (Post 2119861)
Nisam siguran hoću li na dotku danas, imam nekog posla. Kad misliš (ako misliš :D)?

Šta nitko nema koju sliju od jučer? Isto nas se skupio lijep broj

Ne da mi se, nemam energije.

Nik 11.03.2012. 15:00

Vuco, Renesis, JackZg i ja ponovili jucarasnju stazu 52, ukljucujuci kickere i branu uz neizostavni zavrsetak u tudjem dvoristu.

Odlican je taj dio singlice s kickerima, samo sto kickeri bacaju u nebo.

Nije mi jasno kak je jucerasnjoj ekipi spust s brane bio strm i zahtijevan, kad je spust kroz sumu do brane kroz lisce do koljena i switchbackove valjda 2 puta gori. Em je strmo em ne vidis put nego to lici kao da poprecki picis kroz sumu...osum ak nas Vuco nije zahebao :D

Komentar danasnje voznje dao je Jack na samom kraju, pa cu ga citirati:

"...a i ja nadjem dan za voznju s 3 najveca ludjaka" :D

Bilo je tak dobro da u subotu idem ponovno :)

SileTzar 11.03.2012. 15:22

Pa i mene je čudilo kako su Vuco i Shoshy oklijevali spustit se niz branu, dođe ti ko opuštanje nakon svega ostalog.

Drago mi je da ste utvrdili put, jedva čekam sljedeću subotu :D

srale7 11.03.2012. 15:36

Citiraj:

Autor Nik (Post 2119947)
Nije mi jasno kak je jucerasnjoj ekipi spust s brane bio strm i zahtijevan, kad je spust kroz sumu do brane kroz lisce do koljena i switchbackove valjda 2 puta gori. Em je strmo em ne vidis put nego to lici kao da poprecki picis kroz sumu...osum ak nas Vuco nije zahebao :D

:)

Upravo to, Vuco forsira taj put, koji je stvarno katastrofa:D

Željac 11.03.2012. 15:38

mozda nije tema, ali sigurno ima znalaca.
tražim kvalitetnu obuću. sad su mi salomonke zapele za oko i škakljaju me po glavi, pa me zanima gdje ima veliki izbor, i što gledati.
obuća za svaki dan. a dan mi se sastoji od puno hoda i obut sam otkako se probudim pa dok ne zaspim. poželjno lagano, izdržljivo, prozračno i vodonepropusno.
cijena... manji problem ako je sve kako treba biti.

:beer:

dubravkol 11.03.2012. 15:51

Trebam preporuku servisa, koji nije abnormalno skup a da rade korektno i da je čim bliže istoku zg

Na jednom bicu trebam samo sve podmazati i podesiti zadnji mjenjač, bic je star cca godinu dana i nema potrebe za nekim zahvatima jer nije puno vožen a na drugom bi trebalo napraviti pravi servis, star je 6-7 godina, očuvan je al bi trebalo sredit osovine, mjenjače, zamjenit pakne na kočnicama

Nemam pojma gdje da ih odvezem, mislio sam u ciklus al prvo da čujem preporuke

Vuco 11.03.2012. 15:57

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2119960)
Pa i mene je čudilo kako su Vuco i Shoshy oklijevali spustit se niz branu, dođe ti ko opuštanje nakon svega ostalog.

Drago mi je da ste utvrdili put, jedva čekam sljedeću subotu :D

Naravno da sam oklijevao kad nisam znao di završava :)

Danas sam prije brane odradio vrhunski, sve sam uspio osim kaj sam omašio jedan put, ali to se vrati nazad i to je to.

Danas sam na 52 također išao po onim rubovima kaj su ful visoki i ful strmi (nešto kao kraj devetke, ali duplo više). Dečki su me pratili na najjače.
Super vožnja danas, sve stigao doći doma na vrijeme. Sad znam da se i u nedjelju može u 10h ići i sve stići :)

Renesis 11.03.2012. 17:17

ja zadovoljan, veoma. sviđa mi se staza. i nije previse drndava, nego taman da se moze skakutati okolo :) kickeri mi stvarno nemaju smisla ovako na prvu, jer em nema zaleta za one prve, em nemas kamo letit na onim drugim, al dobro. sve u svemu, jako fino :)

a i nisam prespor, tako da sam i s te strane zadovoljan :)

i da stigao sam i na rucak ko covjek. ipak smo danas stazu, koju ste jucer vozili 46min, odvozili za manje od pol sata. a jos smo se vraćali da vidimo kakva je jedna singlica (tu bi trebao i neki filmic bit :) )

eto :)

sutra opet? :D

JackZg 11.03.2012. 18:04

Nema filmica, crko mi mobitel, kak, zasto i di nemam pojma. A radio je dok sam snimao :(

Ali fakat, kak sam ja vozio da ovo troje stignem nisu istine. Prvo mi gore planinarka iskoći iza drveta i normalno da sam otklizao. Nadalje dvije planinarke zadivljene ovom trojicom jurećih utvara, se u trenutku kad ja prolazim okreću i jedna me zamalo šibnula štapom i ja izmićem taj štap i pokupim krošnju srušenog drveta, kak je to izgledalo, to nisu istine.
Ali vrhunac je ona livada do kanala, napokon sustignem ove, i reko sad ću ja njima pokazat, jos se kreten derem Nik-u, kaj si tak spor, idemo. Brijem da sam puknuo okomicu dolje. A kad ono veselje, ijebeniiii hupseri na dnu livade. Prvi me zakuco, drugi odbacio, izveo sam supermena, samo kaj sam doskocio prsima na volan, nogama odskocio od zemlje, ponovno zajasio bajk i jedva izbjegao kanal lijevo :D Ali kaj mi je u tom trenu prolazilo glavom, razgovor sa uspona..ugl. Vuco i ja komentiramo kak je pri takvim situacijama najbolje samo cvrsto drzat volan i pravac i da se tak najlakse izvuc. Da se vratim na tren prije hupsera, kad sam ga ugledao sam sam se sjetio Vuce i drzi cvrsto volan...i ja stisnem volan, izvedem supermena, pravac sam kur..ac držao ali izvukao živu glavu. Imam tragove po potkoljenicama ali u suštini prošao sam ijebenoo :) I u tom sam naletu izjavio, koji sam ja kreten, izaberem nedjelju za vožnju sa tri najveća luđaka...

De5tr0yer 11.03.2012. 18:44

Hahahahhahha dečki pa Jack je pogodio, baš te luđaci sva trojica :D

Sljedeći vikend se vidimo sigurno, ja ću i prije potegnut sljeme ako će vrijeme dopustiti jer mi se rame odlično oporavlja, sutra već neće biti nikakvih posljedica :)

Renesis 11.03.2012. 20:21

eto na, sad smo i luđaci, a i ne vozimo se na najjace, nik kruza, vuco se igra, a ja se tek ucim opet vozit :)

i zakljucio sam da mi je nobby nic u svojoj 2.25 varijanti mozda malo prejaka guma za iza. sto god joj radio, na suhoj zemlji ju je vrlo problematicno bacat u bok, previse grize...

SileTzar 11.03.2012. 21:19

Na dnu brane je tulum, kad sam vidio šta slijedi trebalo je brzo reagirat, Vuco i shoshy si misle kaj ovaj đipa na ravnom bezveze :D I tak je shoshy sletio isto na vilju po vlastitom priznanju :D

Eto Jack vozio si se na najjače i preživio, ako nema lomova automatski skill pointovi idu gore :D

Lovrix 11.03.2012. 21:24

Ima ko ključ za pogon za posudit? Ne treba mi sad , al za 2 tjedna kad ću slagat će mi trebat , pa da znam na kog mogu računat da posudi :D Firex gxp pogon je.

I oče netko u četvrtak ii petak rano Sljeme napravit? U 9 tunel da bude , a do pol 12 da smo u civilizaciji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:21.