![]() |
Onda je očito ovisilo od poslovnice do poslovnice...
|
U splitu vracaju novac! Meni su vratili prije 1.5 mjesec 180kn za lg przilicu, znam da je senso odobrio zamjenu, oni su imali samo bijele prze a moja bila crna ista takva i kazem da mi ne odgovara bijela i covjek mi vrati novac bez ikakviog natezanja i mogu reci da su najbolji sto se servisa tice u splitu
|
kao sto sam prije par mjeseci naveo, meni je hgspot u zaprudju (zagreb) vratio 500kn (isto 1kn vise) za abit maticnu. nisam se morao prijetiti niti svadjati, cak nisu plocu ni pregledavali za istinitost mojih navoda. ponudili su mi zamjensku po izboru, ja sam odbio i trazhio novce, rekli su ok i toe to.
koliko se sjecam, kad se proizvod pokvari, ide popravak, ili isti takav (+ nova garancija) ili povrat tocnoga iznosa koji je placen ako ovo prvo dvoje nije ostvarivo. ako se neshto u zakonu promjenilo, javite svakako. |
Citiraj:
Tamo takve stvari ovise doslovno od zaposlenika do zaposlenika. Svaki od njih ima neku svoju priču, jedan nudi povrat puni, drugi do 50% računa, treći neda novce,četvrti ti neda ni da izabereš matičnu u tom cjenovnom rangu neg samo koju on kaže:hitthewal::hitthewal: luda firma |
Hmmm, a vidiš, mene su u utrinama zeznuli, doduše ja sam išao sa frendom, po reklamaciju na napajanje chief 400w.
Frend ga je platio oko 500kn kad ga je kupovao, onda nisam znao da imam na to pravo jer inače bih ih tužio. Uglavnom dobio je nekakvih 270-280kn povrata, sad mi je krivo kao psu :( Ali dobro, ovo mi je škola, u svako slučaju isplati se zahtjevat puni iznos ili istu tu komponentu natrag pa kud puklo, ako DI odredi u njihovu korist-dobro, a ako ne još bolje :) |
Meni to liči da on vama zavuče linjaka,a onda sebi spremi 130kn u džep.
|
nebih se cudio...
ali opet ako netko prstane na nizu cijenu ... |
Citiraj:
|
ovako burazu mi riknula xfx 8800gt 512mb alpha dog edition.. cijena kartice na racunu je 1300kn..
naravno odneso ju je u links, posto takve kartice vise nema nigdje zanima me sta ce se dogodit da li ce ponudit karticu u istom cijenovnom rangu ili sta?? |
Ponudit će ti vjerojatno 9800GT...
|
Citiraj:
1300kn ova ne vrijedi a recim sa gts250 bi covjek bio zadovoljan ali i ona kosta 300kn manje od 8800gt |
Citiraj:
Nemoras ti prihvatiti i po zakonu duzni su ti isplatiti novce ili u tom cijenovnom rangu. Tvoj izbor. Ako imas drugu graficku i da ti se natezati idi do 45 dana kad ce ti obicno ponuditi bolju i sve trazi pismeno za inspektorat. Ako glume tvrde, prijavi ih. Ako ne, probaj se dogovoriti za bolju od svoje i obvezno uzmi/trazi novi racun (nova garancija). |
Citiraj:
|
Znači, moraju vratiti novce ako nema istoG proizvoda (i ne može/ ne isplati se servisirati)?
U Linksu su mi tupili da mi nikako ne mogu vratiti novac, i morao sam kupiti druge slušalice koD njih- iako imaju preloš izbor slušalica. Makar, sad sam više manje zadovoljan kupljenima, ali bio bih zadovoljniji da sam dobio pun povrat novaca, otišao u dućan s boljom ponudom slušalica i kupio bolje slušalice za manje novca... Uglavnom, da znam za ubuduće (pošto je prošlo već 10- ak dana od kad sam nadoplatio za nove slušalice, pa je prošla baba s kolačima), moraju mi vratiti novce ako je proizvod pod garancijom (naravno, ako odbijam za te novce kupiti nešto drugo kod njih)? |
@georgy - Evo, da quotam samog sebe :)
Citiraj:
|
Imam jedno pitanje na koje je sigurno već odgovoreno, ali ne da mi se tražiti. Poznanik je kupio polovnu grafu uz koju je dobio samo manual i cd s driverima. Ima račun i jamstveni list. Grafa je riknula pod garancijom, ali on nema bundle i zbog toga se boji izvršiti reklamaciju. Može li trgovac (pogodite o kome se radi) odbiti takvu reklamaciju?
|
A u teoriji - može.
Šta nek ubaci neki bilo kakav kabl i DVI adapter u kutiju i bok,ako ga je toliko prpa. Ambalažu ne mora imati. |
Zaboravio sam, a znam da je bilo govora, kakva je situacija kada se sa reklamacije vrati popravljen uređaj (konkretno mobitel) dali se mora dobiti nova garancija(kao da sam dobio i novi uređaj) ili garancija nastavlja di se "stara" stala?
|
Citiraj:
Pa naravno da se nastavlja tamo gdje je stala, Boze dragi. |
Jel dobio novi mobitel?
Ja mislim da onda mora ić nova garancija, da su mu popravili stari onda bi se nastavljala. Nisam siguran dal je tako il nije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nekako mislim da sam čitao da bez obrzira dali dobiješ novo ili ti se tvoje popravi, da ide nova garancija |
Citiraj:
|
Ok, thanks
|
Citiraj:
|
Citiraj:
MSAN, Microline, Asbis uopće ne pate od tih đinđa, samo račun i to je to. (MSAN u većini slučajeva ne traži račun jer sve imaju preko SN). :kafa: |
Vjerojatno Asbis jer je u pitanju safirka. Ali nije problem Asbis, nego prodavač koji daje garanciju jer je kod njega i kupljena. Pogodi o kome se radi...
|
Trebam savjet. Za riknutu grafu vrijednu 820kn nudi mi se Gainward 9800GT 512Mb DDR3 Green koja vrijedi oko 700kn? Isplati li mi se to? Koja je fora s tom Green verzijom jer vidim da 9800GT 512Mb Golden Sample GLH košta oko 800kn?
|
Ha, pretpostavljam da bi to trebala biti kao neka grafa s manjom potrošnjom, vjerojatno ima niže taktove i napon GPU-a te malo nekvalitetniji GPU i memoriju tj. nema takvog OC potencijala ko GLH verzija.
|
Caka je u tome što se radi o 120kn razlike između grafe koja je riknula i te koju mi nude. Za GLH je razlika 20kn. Da se ciganim i tražim GLH? Da stvar bude gora, meni grafa i nije potrebna.
|
Citiraj:
|
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1574
Dali da se zalim? Moja je u vrijeme kupnje vrijedila 100kn vise od ove sto sam danas dobio. :stoopid: Ovo stiglo danas u zamjenu. http://www.imagesforme.com/show.php/770222_IMG0032.JPG http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=26492&servisID=2 :D Msan rulzzzz. |
Moram pohvalit MarkoMikro u Ilici.
Kupio USB kabel, kad sam ga ukopcao u ono s cim je trebao raditi, nikakavog efekta. USB kabel isprobano radi, samo je problem da uređaj uopce nemoze raditi na taj nacin. Dosao ja natrag, ocekivao da ce me lagano odbit, ali ipak nije bilo tako - žena koja tamo radi da mi puni iznos natrag. :D |
Citiraj:
Ali to sam samo ja...a i jos si dobio prilicnu zvjerku od kartice, tako da :chears: |
Btw, da napomenem, posto se stalno razvlaci pitanje.
Poslana grafa MSanu je HD4870 512mb, i to u antistatickoj vrecici i u jednoj obicnoj kutiji od neke maticne. Nikakvi kablovi, hdmi adapteri nisu trebali. Gola grafa otisla, a stigao neotvarani bundle sa Dirt2 kuponom. Jos jednom, svaka cast MSan. Ja sam pre-pre zadovoljan. Eto, da sam je prodao za 700-800kn sta bi imao? Ovako vrtim repom vec cijelo popodne. :D |
Frendu riknula memorija (tako da joj vrlo vjerojatno nema spasa) na EVGA 8800GT Superclocked kupljenoj u ADM-u (više ne drže EVGA)!
Grafa stara oko 2 god, a cooler skidan zbog promjene paste prije 1 god! Po svemu što sam uspio saznati vani EVGA daje garanciju i pri korištenju aftermarket coolera (skidanje originalnog)...da li to vrijedi i ovdje (ADM)? Uglavnom nosim ju prekosutra na servis (kutija,račun,jamstvo-uredno) pa se moram naoružati činjenicama da mi ne počnu muljati! Inače grafa je tada plaćena 2335Kn što je danas (ako dođe do toga i ako bi mi isplatili puni iznos) HD5850 i HDD! |
Ako si pažljivo skidao kuler (nisi oštetio šerafe) neće ni primjetiti, i naravno ne govori da si skidao kuler, što god da te pitaju pravi se glup
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Skidanje kulera??? :wtf2: Sta se to moze napraviti? Zasto bi itko uopce to radio? :stoopid: :D |
Citiraj:
Vjerovatno ce dobiti GTS250, karticu koja je bolja od 8800GT. Ali treba se nadati jel. :D ... šalim se, ADM su pošteni, možda bude i nešto "jace" od GTS. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53. |