![]() |
Meni su u zadnje vrijeme pošiljke dolazile prije datuma koje su samo naveli pri kupnji.
|
Citiraj:
Zadnjih 10ak dana u 4 narudzbe, sve stigle u roku koji je inicijalno bio naveden. Ili malo ranije od navedenog. Ali kod checkouta odbijam kupiti ako stave nepoznat rok ili pretjerano duzi rok. Onda prebacim na mailbox adresu i provjerim "lazu" li s rokovima. Najcesce lazu jer u njemacku dostavljaju za par dana dok za hr toboze nemaju info o dostavi. |
Ovih dana su se dostavne sluzbe pretrpale paketima od BF itd, tako da vjerojatno preventivno djeluju dok se situacija ne rascisti. :D
|
Slično i kod mene - uzeo Kindle u prošlu subotu, nisu odmah dali rok isporuke,
pretpostavih zbog gužve (iako mi bilo čudno, jer su mi druge narudžbe od par dana prije krenule praktički odmah.. al ajd). Jučer dobijem shipping update, "29.01. - 06.02." :) Sad mi glupo otkazivati i naručivati opet na mailbox jer je BF ponuda istekla.. a ništa, čekam, možda i stigne prije. |
@xlr nisu stavili rok prilikom kupnje.
Inače to sam uzeo preko firme od frenda pa ih sad kontaktirao i pošto je business account proslijedili su upit business odjelu pa ćemo vidjeti što kažu. |
Ja sam uzeo Kindle preko Mailbox.de i piše da je isporuka u ponedjeljak.
Kad sam stavio HR adresu radi probe pisalo je da je isporuka 15.02.2025. :fiju: |
Evo ja upravo kontaktirao support. Ponudili su mi da napravim upgrade na express delivery, pa da mi nakon što se isporuči sve naprave refund. Pristao sam i sad sve stiže za 10 dana :) (npr. Prije toga je bilo nepoznato - laptop naručen 22.11., i još par drugih stvari sa baterijom)
|
Evo frend javlja da su im se javili i da nema moba kod dobavljača pa je delivery estimate na temelju prošlih iskustava, ako dođe prije jave. Znači ništa, inače mob je oneplus nord 4 i u modelu 12/256 jedino tu boju imaju koju sam uzeo za naručiti, a ostalo nije dostupno.
|
Meni je stiglo prije roka. U par dana, i to preko Mailboxa. 4 itema sve skupa, sa BF.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
Ma tako bih i ja, da su odmah stavili datum :) Nisam mislio da će biti baš takvog odugovlačenja jer su mi ostale BF narudžbe od prije par dana poslane u roku odmah (prva stigla već danas, a ostale će oko vikenda). |
Citiraj:
Ja isto tako čekam 16/512 Piše mi : Arriving Fri, 10 Jan |
@Colop ajd baš javi kad ti dođe ili ako ti izmjene datum (nadam se da neće :) )
|
sve stiže redovno i brzo. stalno naručujem
evo sa black friday naručio 5 itema već su jučer bili u mailboxu i danas ih šaljem u hr. imam preko 10 narudžbi i uvijek je došlo unutar 7 radnih dana, max 10 |
|
Kad je smijesno kratko vrijeme izmedju utovara i "pokusaja dostave" to znaci da je vas paket razduzen i u kombiju za sutrasnju dostavu. Sutra ce biti novi pravi pokusaj dostave u neko pristojnije vrijeme
|
Samo nagađam, ali to bi ti vjerojatno znali oni čije usluge dostave koristiš :D
Može biti svašta, od lijenog poštara do toga da nikog nije bilo doma (hoho). Zovi pa pitaj Obično to rade kad u ugovoru imaju da dostavu moraju odraditi u roku 24/48/72h, a realno ne mogu, pa da ne prođe taj period bez updatea. Naravno, korisnika živcira. |
Citiraj:
Nisam uopće skužio da mogu kontaktirat support jer sam na dashboardu imao samo Cancel i Re-Order, naime artikal naručen 5.11. je bio predviđen za isporuku 10.12. a onda je dolaskom tog datuma to odjednom postalo veljača 2025.:stoopid: I naravno, ista priča, kontaktirao support, oni rekli da odaberem express delivery jer prvotno odabrana opcija vjerojatno ne dostavlja u HR i evo sad je novi datum početak siječnja. Šta je najgore ni veljača mi nije neki big deal, ali da nismo promjenili opciju dostave to ne bi došlo ni u veljači nego bi tada napisali travanj valjda:D Čudi me da ovakvo nešto ne ide nekim automatizmom ili da dođe nekakav mail sellera ili nešto, nego se čeka moja akcija, ali ok. Sreća nije dar za Božić, tj. je, ali poklonio sam ga samom sebi pa mi ni datum dolaska ne znači previše... |
Ma nema problema, drago mi je da mogu pomoći :)
To vjerojatno ne rade standardno, jer bi ih koštalo hrpu love.. :D S druge strane, pozitivno je da dobiješ express shipping džabe, jer ovo npr ne prolazi na ni jednom drugom amazonu osim njemačkom, talijani su me uredno otkantali kad sam probao isto |
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Ja sam imao četiri odvojene narudžbe koje se nikako nisu isporučivale. Kontaktirao sam korisničku podršku putem chata i dao im popis tih narudžbi. Predložili su mi da napravim nadogradnju na ekspresnu dostavu ili da izradim novu narudžbu s ekspresnom dostavom, uz napomenu da će mi izvršiti povrat razlike u cijeni nakon što se narudžbe isporuče.
Budući da su neki proizvodi bili povoljniji u trenutku kad sam ih kupio, a nisam imao mogućnost samostalno nadograditi dostavu, zamolio sam ih putem e-maila da oni ažuriraju moje narudžbe na ekspresnu dostavu. Nakon što su to učinili, morao sam na svim narudžbama ponovno potvrditi plaćanje jer je iznos bio uvećan. Nakon isporuke narudžbi, dobio sam povrat razlike u cijeni. |
Društvo, jel tko od vas kupovao obleku sa amazona, traperice?
Našao jedne mustang traperice po jako dobroj cijeni, kod nas ih i ne nalazim u toj boji, al zato amazon.de ih ima.. https://www.amazon.de/-/en/MUSTANG-V...-16&th=1&psc=1 Nadam se da su oriđiđi i da bi trebalo bit sve ok. |
Naravno da su original. Jesi ih probao u nekoj trgovini? Ako nisi, onda to učini prije nego ih naručiš. btw, meni ove na modelu uopće ne liče na 'Slim' model.
|
Meni je Amazon uvijek bio super do sada što god sam kupio.
I kupim kao za BF RAM i snižena cijena na 54€ sa 60ak. Reko super, platio i ostao mi učitan tab u pregledniku i sutradan vidim (znači nakon BF) da je još jeftiniji par €. I mislim se hoću li ih kontaktirati, ma reko neću, nema smisla, kupio sam po točno vidljivim uvjetima i to je to. Kad nakon mj dana stiže mail isprike i razliku su mi vratili. Sami od sebe. :) |
Citiraj:
Pa nisu slim (ima još užih traperica, skinny) skroz, nego se malo sužavaju prema nogavicama, ove su kao neke straight/slim,od svih mustang traperica, ove vegas model su najudobnije za nosit tj najmekše su, a bome na amazonu su cjenovno daleko jeftnije nego kod nas u dućanima. |
I meni super uz jedno vraćanje sa amazon warehousa,meni vratili puni iznos itema i zadržo item.
|
Citiraj:
sta se dogodilo? |
Tuesday, 31 December
12:19 PM Delivery attempted Split, HR 12:19 PM Out for delivery HR AT wtf? Nije nitko ništa dostavljao, jer smo tada bili u uredu. Danas je treći, i opet ni pisma ni razglednice za ovaj paket. Što se tiče slanja u RH proizvoda LI baterijama i ostalih HAZMAT stvari, jedino se mogu slati express poštom,i nakon što primite paket, pošaljete e-mail na impressum@amazon.de, i Amazon će vratiti pare za express poštu. |
Obratite vrijeme kad je utovareno i "nedostavljeno".
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo, meni taj paket još nije došao. Ne znam koga sad zvati, našu poštu ili? oneplus nord 4 stiže u petak 10.01 :D |
Nakon tog dana nije bilo novih statusa?
Po meni, ovo sto si napisao je klasicna spika koju naprave kada uzmu paket, ali ga ne planiraju taj dan dostaviti. Samo ga zaduze. Ako nema novijih statusa, optimisticni odgovor bi bio da nema tko donijeti paket i jos ceka na svoj red. Ako si uzimao na amazon.de pisi im na chat, tj kroz narudzbu otvori "where is my item" chat. Vjerojatno ti nece puno pomoci, ali neka im ostane u sustavu. Mozes pitati i u uredu na salteru. Ako si dovoljno sarmantan, mogao bi dignuti tetu sa stolice da provjeri s kolegicom gdje je zapelo :) Ja nisam takve srece, teta sa saltera je srednja kcer Grincha i Cruelle De Ville. Kad preuzimam paket zahvalim se i ispricam u istoj recenici :D |
Citiraj:
Ništa novo. Kontaktirao sam Amazon support, i pitao ih jel mogu oni pingati Hrvatsku/Austrijsku poštu da mi ponovno pošalju pošiljku. Čovjek kaže da ne može, izdao mi je refund, ali ako mi slučajno dođe da si slobodno ostavim. :D Zaključak, HP je jači od Amazona :D |
Naručio paket 6.1. u 15 sati. Danas došla dostava u slavoniju. Nikad brže
Poslano sa mog |
Citiraj:
|
Jel netko kupovao s amazona ko firma s VAT ID.
Registrirao sam amazon business, i kupio neke stvari. Koristio sam firminu karticu, i onda skužim da mi je naplačen VAT (amazon.de) i da mi nije na invoice VAT id od firme, već računi glase na mene ko fizičku osobu. |
Trebas kod otvaranja business acc-a dobiti verifikaciju OIB-a. U postavkama pogledaj ako si "verified"
Kupujes na amazon business site-u, ako ides na "normalan" nece ti nista priznat ko pravnoj osobi. lijevo gore ti ovaj logo https://i.imgur.com/gQR63FN.jpeg PS: inace, kod zadnjeg koraka, kada si vec upisao broj kartice i kad definitivno stisnes "Buy now and pay" pise ti VAT "0,00 €" |
Citiraj:
Kupujemo. Kao što ti nino dolje napisao, čekali smo 1-2 dana da nam provjere OIB kroz VIES, i nakon toga samo naručuj. |
Citiraj:
Evo updejt. Znači pazite ovo : Thursday, 16 January 10:45 AM Delivered Split, HR HR 7:49 AM Out for delivery HR AT Tuesday, 31 December 12:19 PM Delivery attempted Split, HR 12:19 PM Out for delivery HR AT 2 tjedna nakon što je dostava prvi put pokušana, napokon je stigao i paket. razlika je u tome i što sada piše da je dostava bila OVERSEAS,a prije je dostava bila HP. |
Wtf, sta su u tolikoj banani da daju pakete konkurenciji? Moze biti da je neki izolirani slucaj do tvoje lokacije/ureda, al ovo prvi put vidim. Znaci na kraju i jare i pare, najs! :D
|
I meni je Overseas dostavio Amazon paket prije 10ak dana (iz prve) tako da nebi reko da je izolirani slucaj.
|
Inace OE dostavljaju pakete od ATPosta, pa se zato cudim. Pogotovo ako je HP "pokusao" prvu dostavu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:07. |