PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 7 - problemi, troubleshooting (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=160055)

blank... 12.03.2014. 11:06

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2561065)
da prostis ja neznam osim igara napumpanih koje to aplikacije papaju 8+ gige

3D grafika redovito ide preko toga, jučer sam bio na 17. Računala sa 64GB postaju uobičajena na tome polju.

brunex 19.03.2014. 09:26

Imam problem što se Windowsi nakon restarta vrate na stanje koje je bilo prije restarta !?
Dakle, pobrišem win rar on je ponovno tu ka da ga nisam ni brisao, nekakve sličice koje sam pobrisao s desktopa su ponovno tu, programe koje instaliram ne postoje. Kao da ih nisam ni instalirao itd.

MB, Avast, hitmen ne pokazuju nikakvu zarazu.

Što se desilo ?

hvala

Guls 19.03.2014. 09:33

Meni smrdi na System Restore issue.
Probaj otići u Control Panel -> System -> System Restore i disableaj ga i obriši sve datoteke (imaš opciju), pa restartaj.

brunex 19.03.2014. 10:03

Citiraj:

Autor Guls (Post 2565179)
Meni smrdi na System Restore issue.
Probaj otići u Control Panel -> System -> System Restore i disableaj ga i obriši sve datoteke (imaš opciju), pa restartaj.

Sys restore je odavno na OFF zbog preporuke za SSD

Guls 19.03.2014. 10:07

A jel ti možda upaljen za druge diskove? Ne znam, možda pričam gluposti, ali sigurno je caka oko tog Restorea.

brunex 19.03.2014. 10:17

Citiraj:

Autor Guls (Post 2565196)
A jel ti možda upaljen za druge diskove? Ne znam, možda pričam gluposti, ali sigurno je caka oko tog Restorea.

I drugi diskovi su OFF :hitthewal:

Ovo je već komično.
Sad sam postavio sve diskove na ON u sys restore a nakon restarta windows ih je ponovo vratio na OFF. :D

EDIT;

Eto zašto ljudi švrljaju po Bug forumu. Tamo se piše puno, bude svakakvih gluposti, no na kraju dana se ipak pojavi netko s rješenjem...

baj..bajjj

Ag008 01.04.2014. 23:08

Frend radi u tvrtci koje skuplja groblje računala.
Malo mi je bilo dosadno te sam odlučio od 2-3 kompa sastaviti jedno koje radi.
Tako smo dobili jedan s Pentiumom 4 na 3Ghz, 2Gb rama (+ mogućnost nadogradnje jer ima 4 utora), Sata disk od 160Gb, nepoznatu grafičku s DVi izlazom a mi imamo VGA priključak za monitor itd.
Glupo je što državne službe ne žele popraviti računala (iz 2004-2007) već ih tako bacaju u neku sobicu, te kupuju nova no to je druga priča.
Uglavnom sve ok, ubačen dvd od windowsa te računalo stalno izbacuje "Boot error Code 5".
Guglao, problem u starijoj matičnoj i sve metode su nešto kompliciranije jer zahtjevaju ili umetanje flopija s nekim prilagođenim loaderom ili snimanje dvd-a s 10-ak opcija koje je potrebno prije namjestiti.
Uglavnom, je li se još tko susreo s errorom 5 i kako ga je najlakše prešao?

Wizzard 01.04.2014. 23:53

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2572570)
Uglavnom, je li se još tko susreo s errorom 5 i kako ga je najlakše prešao?

Jesi pogledao ovaj video? Koliko mi se čini to bi trebalo riješiti tvoj problem..

Istina malo lošije kvalitete je snimak ali se moze vidjeti što lik radi...

R3nchi 23.04.2014. 12:32

ne radi mi scrool tipka u w7

Naime jucer iz cistog mira mi prestala radit scroll tipka na logitchu mx518..

Ima li ko kakvih ideja?

flare 02.05.2014. 17:04

A radi ti na nekom drugom stroju? Ili je miš rikno :D

Mirkopoter 06.05.2014. 19:22

Nije problem nego nešto drugo.. kupio novi laptop i imam original kod za windows 7 home premium pa bi samo trebao skinut windowse i spržit ih na dvd. Ima li to negdje na MS-ovim stranicama za skinut legalno?

Ako imam 4 gb rama onda bi trebao 64-bitnu verziju?

dustox 11.05.2014. 21:34

win 7 problem sa autorizacijom

...pozzz evo imam pitanje vezano uz acc na win 7 i kontrolom tko sta moze cackat po datotekama i dr...
...ugl pokusao sam staviti zastitu na c particiju da sestrini klinci nemogu cackat po win datotekama te isto tako omoguciti da striktno mogu uci na d particiju i samo odabrati folder sa igricama... medjutim to se toliko zaguzvalo da sada ni meni kao adminu neda pojedine datoteke otvoriti i sl... kao nemam prava na odredjene stavke.... sve u svemu zanima me da li bi reinstall winsa oporavio prava i uklonio zastitu ili cu ipak morati manuelno cackati po securityu za pojedine mape....

...unaprijed hvala....

Forace 11.05.2014. 22:14

Pa uvijek možeš preuzet ownership nad mapama. Postavke su ti u datotečnom sustavu - u prijevodu ako reinstaliraš moraš formatom brisat tu particiju. Ako imaš neki folder stari i u njemu podatke te ti ne da pristup moraš preuzet ownership nad tim folderom i nakon toga imaš pristup.

gnjepar 11.05.2014. 22:15

Otvori cmd.exe kao Administrator i upisi ovo:
Citiraj:

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose
http://support.microsoft.com/kb/313222

kasko 26.05.2014. 23:26

Instalacija win7x86/64 sp1 ne vidi hard/ssd disk pri instalaciji, zna li netko u čemu je problem ?

Konfa pod moj komp, trenutno je gore w8.1 x64.

Isprobao druge postavke storage kontrolera u uefiu, promjenio i izvor windowsa, pokusao preko dvd-a i usb.

SSD je u GPT (trenutno je gore os, boot disk), a HDD u MBR formatu.

Pokusao sam preko usb sticka učitati "drivere" za sata s stranice od ploče, i kaze da ne moze pronaci nikakve diskove. (probao i za w8,8.1,vistu-za sve i x86 i x64)

Što mi je činiti?

ZpcY 22.06.2014. 18:41

Windows 7 boot problem

Evo ovako, imam problem oko bootanja Windows 7ice 64bit sa dvd-a, znači imam instaliranu 32bitnu verziju 7ice i u BIOS-u je namješteno da se boota cd/dvd umjesto hard diska, no problem nastaje kad treba bootati taj dvd odnosno ne događa se ništa nego krene u bootanje windowsa. U čemu griješim?

Za dvd sam siguran da je funkcionalan. Verzija BIOS-a je Award MODULAR 6.0.

Molio bi pomoć. Hvala :fala:

kasko 22.06.2014. 20:53

U BIOS-u skroz makni mogucnost bootanja hdd-a. Pa probaj.

I provjeri negdje drugdje dal je taj dvd dobar ili je mozda krivo spržen ili je ostecen.

ZpcY 22.06.2014. 21:01

Citiraj:

Autor kasko (Post 2618312)
U BIOS-u skroz makni mogucnost bootanja hdd-a. Pa probaj.

I provjeri negdje drugdje dal je taj dvd dobar ili je mozda krivo spržen ili je ostecen.

Probao sve kombinacije, CD ROM samo, ostali isključeni, probao sa svim ostalim mogućnostima, ne funkcionira s nijednom.

Ovaj dvd je sigurno funkcionalan jer kod frenda sve štima.:hitthewal:

Probao sam i ostale verzije windowsa pokrenuti (među njima i ova 32bitna) ni one ne funkcioniraju sada, iako je prije nekoliko godina na taj način instalirali windowsi koje sada imam.

kasko 22.06.2014. 21:25

Onda bootaj Hirens boot cd i s Mini tool partition wizard si poslozi particije i onda s WinNTSetup si direktno s dvd-a kopiraj setup winsa na particiju koja ti je za OS i nakon postupka rebootas komp i instalacija ce se sama pokrenut s hdd-a.

ZpcY 22.06.2014. 22:00

Citiraj:

Autor kasko (Post 2618335)
Onda bootaj Hirens boot cd i s Mini tool partition wizard si poslozi particije i onda s WinNTSetup si direktno s dvd-a kopiraj setup winsa na particiju koja ti je za OS i nakon postupka rebootas komp i instalacija ce se sama pokrenut s hdd-a.

Malo sam n00b za ovakve stvari, ima li negdje opširnije objašnjenje kako ovo napraviti bezbolno?:D

kasko 23.06.2014. 15:23

Probaj bootat s USB sticka instalaciju, imas na googlu terabajta tutorijala za to.

ZpcY 25.06.2014. 15:46

Citiraj:

Autor kasko (Post 2618634)
Probaj bootat s USB sticka instalaciju, imas na googlu terabajta tutorijala za to.

Ovo sa usbom je pomoglo, hvala puno :goood::fala:

doom206 30.06.2014. 21:22

Dual boot Win 7 i Windows Server 2012 pitanje

Pozdrav!

Imam u planu polagati Microsoft certifikate, pa bih si na laptop instalirao Windows Server 2012 i u njemu malo vježbao.

Ono što me zanima je može li se Windows Server instalirati u dual bootu sa Windows 7 OS-om.

Imam HDD od 1 TB, pa sam mislio uzeti 70 GB za WIN 7, 100-tinjak GB za Server i ostatak bi bila storage particija.

Mogu li ja na tu drugu particiju instalirati Win Server bez problema, kao što bi instalirao neki drugi OS u dual boot?

domis 30.06.2014. 21:44

ne blesiči i digni server 2012 r2 u virtualki.

tor 30.06.2014. 22:11

naravno, kakav dual boot. Ako ti proc podržava, hyper V je možda i najbolji način.

ONeill 01.07.2014. 09:10

Možeš slobodno. I sam imam tako na lapu, samo umjesto Win7 je u pitanju Win8 i Server 2012 R2 u pitanju.
Ako ćeš imati treću particiju gdje ćeš smjestiti VMs, onda ti ovih 100GB za WinSrv i nije potrebno, možeš smanjiti.

robi64 09.07.2014. 19:46

dual boot win 7 i linux pitanje

kako da maknem da me komp ne traži da li hoću da mi se digne windows 7 ili linux dakle da mi ostane samo win7

ravkan 09.07.2014. 20:25

Pozdrav !

http://www.softpedia.com/get/System/.../EasyBCD.shtml

S ovim program ces rjesit problem, bez problema, da neulazim u detalje kako se jos moze to rjesit :D Ovo je jednostavan i siguran nacin. Radi provjereno.

Pozdrav !

salexxx 25.07.2014. 16:28

Windows 7 nakon instalacije Ubuntu nema zvuka preko zvučnika /slušalica

Pozdrav , imam problem nakon što sam instalirao Linux Ubuntu 14.04 uz svoje Windows 7 ,znači unutar njih , ne radi mi zvuk ako uključim zvučnike ili slušalice ,rade mi samo slušalice preko usb-a i zvučnici od laptopa. To se i prije događalo i nakon deinstalacije Ubuntu-a zvuk je proradio ponovno, Pa me zanima ima li ko kakve ideje zašto to ne radi ???

salexxx 27.07.2014. 20:20

Experti šta niko ne zna zašto na slušalice i zvučnike u win 7 nemam zvuk a u linux ubuntu dok se ulogiram imam ?
Dali je to greška radi dual boot-a ili nešto drugo , ima ko kakve teorije ?

cccp 27.07.2014. 23:24

Problem izgleda nije riješen. Alsa u Ubuntuu koristi zvučnu karticu na način koji windows ne može skužiti. Rješenje je da kada završiš s korištenjem Ubuntua komp ugasiš u potpunosti na par sekundi i onda bootaš u windowse.

Ili probaj:

Citiraj:

What I do is when I'm done using Ubuntu, before restarting to go to Windows, I mute the speakers, plug in headphones and mute that too, before going to Windows. When I don't mute sound in Ubuntu, the laptop speakers work in Windows, but no audio comes from headphones.
http://askubuntu.com/questions/26088...talling-ubuntu

Talaba 30.07.2014. 22:18

Bogme neće uvek. Najbolje je napraviti image boot particije pomoću acronisa paragona i sl i onda kada ti linux više ne treba samo restoruješ image.

H@rdc0r3M1nD 02.08.2014. 11:47

Ja sam u problemima pa molim za pomoc...
Nocas ostavim komp da skine neke sitnice a pred jutro nestane struje! OK, pokusam novo paljenje, kad vise mi ne omogucuje da se logiram kao administrator.

Administrator nema pasworda, vec on sam me logira i baci ovu poruku

http://www.igreklik.com/slike/images...5081670336.jpg

pokusao sam starup repair al nista ista stvar. Kaze da nema starijih "tocaka" na koje bi mogao vratit sustav.

Mene samo zanima kako pristupit C: dijelu diska da spasim filove bitne za posao.

H@rdc0r3M1nD 02.08.2014. 13:45

a tek sad problemi pokusao sam slijedit neki tutorial sa neta kako bi popravio gornju "gresku" i sad sam dosao do problema koji kaze

the group policy client service failed the logon access is denied

MOlim vas za bilo kakvu pomoc, imam fajlova od posla koje moram spasit.
Ukoliko izvadim taj disk i stavim u drugi komp hocu li moc pristupit C: dijelu tog diska? jer tamo imam oko 2.5 gb dokumenata bez kojih ne mogu na posao.

Na tom drugom kompu je win XP

HumWeed 02.08.2014. 14:54

NT enkriptira po accountu user folder

e sad u kojoj mapi su ti ti fajlovi ... ?

H@rdc0r3M1nD 02.08.2014. 15:09

Imam 3 folder na desktopu koja moram spasit al nikako. bas nikako ne mogu pristupit - sad sam aktivirao i onaj tajni net user administrator i opet nista. nikako do C: dijela diska nikako...

Veki-os 02.08.2014. 15:34

Skini si neki Live Linux ili Hiren's BootCD http://www.hiren.info/pages/bootcd na kojem imaš Mini Live XP pa si kopiraj te foldere na drugi disk/particiju.

H@rdc0r3M1nD 02.08.2014. 15:47

jel sa ovog linka mogu skinut u potpunosti kompletan hirens boot?

Nisam to nikad koristio, moram to kopirat, bolje mi se ubit bez tih fajlova.

Veki - daj molim te nekoliko detaljnih recenica o tome - ako ne smijes javno molim te javi se na pm

Pokrenuo sam Hirens BootCD 15.2 i na njemu nasao Mini Win XP.

Molim bilo koga za pomoc dalje

Pokrenem ja Win XP sa Hirens cd.a i dodem do mycomputera u kojem vidim obje particije C i D i opet ne mogu nista kopirat sa C particije na kojoj se nazale fileovi koji mi trebaju

Veki-os 02.08.2014. 16:57

Citiraj:

Autor H@rdc0r3M1nD (Post 2639524)

Pokrenem ja Win XP sa Hirens cd.a i dodem do mycomputera u kojem vidim obje particije C i D i opet ne mogu nista kopirat sa C particije na kojoj se nazale fileovi koji mi trebaju

Kako ne možeš,što se točno dogodi,baci neki error ili?

H@rdc0r3M1nD 02.08.2014. 17:14

da, baca error,. pokusat cu slikat. sad sam izvadio disk i preselit cu ga u stari komp di je win xp. mozda tako stogod napravim.

edit: ma opet nista. otvori on taj disk u novom kompu al opet ne mogu pristupit fAjlovima

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:45.