PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

stuc 25.11.2007. 04:17

Citiraj:

Autor LAcy (Post 873503)
Jučer sam čisto iz znatiželje probao Mz Vista Force i ostao ugodno iznenađen! Zaista se brže restarta, boota, radi... Pokušajte besplatan je.

http://www.imagesforme.com/out.php/t2475_Untitled.jpg

Bonus - trojanac :D

Dali je ovaj program još ko probao ?

LAcy 25.11.2007. 08:34

Citiraj:

Autor demetrius (Post 878763)
opet trzaka s novim driverima,nego gledam brzinu downloada 35 kb/s po vistom dok je pod xp normalna??

Prvo isključi IPv6 a ako to ne pomogne digni cmd kao admin:

netsh interface tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted

ako ni to ne pomogne:

netsh int tcp set global autotuninglevel=disable

Citiraj:

Autor stuc (Post 878844)
http://www.imagesforme.com/out.php/t2475_Untitled.jpg

Bonus - trojanac :D

Dali je ovaj program još ko probao ?

Mislim da sam pročitao da je to lažna uzbuna. Btw sad sam pogledao u taj folder i nemam tamo clean_dns.exe :stoopid: Odakle si skinuo instalaciju?

Mr.Ex.President 25.11.2007. 12:31

Citiraj:

Autor demetrius (Post 878763)
opet trzaka s novim driverima,nego gledam brzinu downloada 35 kb/s po vistom dok je pod xp normalna??

Trza ?
Vjerovatno dok skrolaš:D To podesi u opcijama ;)

demetrius 25.11.2007. 12:50

@lacy sve to napravio ali opet miš trza dok učitava stranicu kad je učita se normalizira,gledeo u task menageru,dok učitav stranicu cpu udage je 100%,ko da disk stalno nešto zvrlji

@president kad učitava neku težu stranicu ala guru3d pc je na koljenima

još jedna stvar,jučer dignuo nanovo sistem,nešto sam zbrljao recimo ovako

2 diska,4 particije
a-xp
b-igre
c-vista
d-igre

kad sam instaliro reko cdisk di je ex vista,vista je napravila neku dual boot,nije to ni dual,jer kad dižem disk sa xp pita me da biram hoću li old windowse ili vistu,a kad biram disk sa vistom ni še ne pita,nisam htio da to napravi ali ovako brže mogu u vistu bez da u biosu biram diskove.

LAcy 25.11.2007. 12:53

Ono što sam napisao je bilo za brzinu mrežne a ne za trzanje miša. Imaš li sve drivere? Za chipset? ATA kontroler? Diskovi rade u DMA modu?

demetrius 25.11.2007. 13:38

Citiraj:

Autor LAcy (Post 879059)
Ono što sam napisao je bilo za brzinu mrežne a ne za trzanje miša. Imaš li sve drivere? Za chipset? ATA kontroler? Diskovi rade u DMA modu?

ne spajam se preko mreže nego preko usb-a je modem spojen,svi driveri su instalirani.

LAcy 17.12.2007. 22:05

OT: Neznam kako je u ostalim dijelovima lijepe naše ali u Osijeku se počela reklamirati Vista, istina u compact izdanju.

http://www.imagesforme.com/out.php/t...stacompact.jpg

SetH 17.12.2007. 22:25

Citiraj:

Autor LAcy (Post 899016)
OT: Neznam kako je u ostalim dijelovima lijepe naše ali u Osijeku se počela reklamirati Vista, istina u compact izdanju.

ma gle,kako ne razumijete,kupiš taj prašak i dobiješ vistu u njemu :lol2: novi način svercanja viste :D

pipe 17.12.2007. 22:34

Citiraj:

Autor LAcy (Post 899016)

Haha. Počelo je i na tv-u. Ma to je Microsoft počeo s prašcima (koja riječ:D) i da spasi svoj brand vista kad vec nije s OS-om.:lol2:

LAcy 18.12.2007. 15:21

Mogla bi i neka tužba pasti, osim imena ti je i livada od XP-a... Link

Fug33 19.12.2007. 21:33

kako uci u safe mod windowsa xp kad koristim vista boot loader?

dakle prvo sam instalirao xp, pa vistu i sad zelim uci u safe mod

stiscem F8 ko budala al nis, mogu sam birati OS ili memory test lol

LAcy 19.12.2007. 21:41

Zar ne ide nakon što odabereš os, krenu se bootati winxp i onda stisneš f8?

Fug33 19.12.2007. 22:34

ne ide, odmah mi se pojavi onaj boot screen

Vuco 19.12.2007. 22:55

Čim ti se makne POST screen lupaj F8 ili lupaj dok ti POST-a (samo pazi da ti nije F8 predefiniran za ulaz u nešta tokom POST-a, tipa kao što ti je DEL za ulaz u BIOS).

Mora biti safe moda.

Hrvoje_24 24.12.2007. 13:15

Postoji li u windowsima neki log file u kojem se može vidjeti uzrok pojave BSOD-a?Naime uvijek zaboravim pogledati koji ga je proces uzrokovao.Primjetio sam da mi se BSOD uglavnom pojavljuje kada slušam muziku ili gledam film i ispiše se DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,sa čime bi to moglo imati veze?Moram napomenuti da koristim NetLimiter jer sam čitao da bi i on mogao biti uzrok tome.

Hvala!
Pozdrav!

Striček 24.12.2007. 13:35

Citiraj:

Autor LAcy (Post 899553)
Mogla bi i neka tužba pasti, osim imena ti je i livada od XP-a... Link

looooool....imaju i wallpaper za komp i mobitele....loool...to skidam odmah!
Muzikica je zakon...zelene livade and stuff :D:D:D:D

Striček 24.12.2007. 13:42

Citiraj:

Autor Hrvoje_24 (Post 904457)
Postoji li u windowsima neki log file u kojem se može vidjeti uzrok pojave BSOD-a?Naime uvijek zaboravim pogledati koji ga je proces uzrokovao.Primjetio sam da mi se BSOD uglavnom pojavljuje kada slušam muziku ili gledam film i ispiše se DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,sa čime bi to moglo imati veze?Moram napomenuti da koristim NetLimiter jer sam čitao da bi i on mogao biti uzrok tome.

Hvala!
Pozdrav!

Microsoft bi trebao staviti programere na rasploaganje svima koji su kupili software. Ima da ga nazoveš u pola noći i da zna zašto je prekinut proces na adresi 0xCA3000!:D

Inače izgooglaj "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL"...ja sam našao 100x različitih rješenja.

-------------------------------------------------------------------
Stop 0x000000D1 or DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
The Stop 0xD1 message indicates that the system attempted to access pageable memory using a kernel process IRQL that was too high. Drivers that have used improper addresses typically cause this error.

Interpreting the Message
This Stop message has four parameters:

Memory referenced.
IRQL at time of reference.
Type of access (0x00000000 = read operation, 0x00000001 = write operation).
Address that referenced memory.
Resolving the Problem
For additional troubleshooting suggestions that apply to all Stop errors, see "Stop Message Checklist" later in this appendix.

Stop 0xD1 messages can occur after installing faulty drivers or system services. If a driver is listed by name, disable, remove, or roll back that driver to confirm that this resolves the error. If so, contact the manufacturer about a possible update. Using updated software is especially important for backup programs, multimedia applications, antivirus scanners, DVD playback, and CD mastering tools.
For more information about Stop 0xD1 messages, see the Microsoft Knowledge Base link on the Web Resources page at http://www.microsoft.com/windows/reskits/webresources. Search using keywords winnt, 0x000000D1, and 0xD1.

updated and comaptiable drivers are very important when running XP. Check your hardware with the HCL www.microsoft.com/hcl If you hardware is not on the list it does not mean it won't work it just means it hasn't been tested by Microsoft and they won't Guarantee it to be compatible. If it not on the list check the manufacturer's website fo an up to date XP driver, if they don't have one you may be out of luck. This goes for motherboards and the bios too.
-----------------------------------------------------------------------

Hrvoje_24 24.12.2007. 18:51

Hvala na odgovoru,probati ću i tu soluciju.Evo saznao sam koji proces stvara problem,to je TPCIP.sys možda bi mi sada mogli više reći i pomoći.Pretpostavljam da ima veze sa mrežnom...

LAcy 24.12.2007. 19:26

Citiraj:

Autor Hrvoje_24 (Post 904457)
Moram napomenuti da koristim NetLimiter jer sam čitao da bi i on mogao biti uzrok tome.

Ako si već čitao da bi to mogao biti problem, pokušaj uninstal potencijalno problematične aplikacije. Ako to ne pomogne onda ćemo dalje.

Mr.Ex.President 26.12.2007. 16:59

Stariji NetLimiteri rade probleme, ali NetLimiter 2.0.9.1 (mislim, ne mogu sad provjerit pošto nisan doma) ne radi probleme, isprobano:)

Hrvoje_24 26.12.2007. 17:39

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 906612)
Stariji NetLimiteri rade probleme, ali NetLimiter 2.0.9.1 (mislim, ne mogu sad provjerit pošto nisan doma) ne radi probleme, isprobano:)

Ja koristim 2.0.10.1,nisam 100% siguran da on radi probleme ali evo jučer sam ga maknuo iz tray-a(proces još radi) i evo već drugi dan je prošao bez BSOD-a radi konstantno emule,utorrent,flasget,pg2.Slučajno ili ne,vrijeme će pokazati a u međuvremenu je i stigao update drivera za mrežnu preko windows update-a pa možda i on pomogne.Googla-o sam prije nego što sam ovdje potražio pomoć i naišao na veliki broj mogućih uzroka problema(spominju se neki ograničeni brojevi inbound konekcija i sl.).

Pozdrav!

zvonac 10.02.2008. 11:02

Pošto je došlo dost vremena(prije kojih 8mj.sam ju zadnji put imal) odkad sam maknul vistu,zanima me dal se kaj promjenilo na bolje?Jer razmišljam opet ju stavit,ovaj xp me lagano živcira a znam da vista ima neke stvari bolje riješeno,znači zanima me dal ovi silni updateovi kaj skida dal ima kakvih pomaka u performansama u radu same viste tj opčenito?

LAcy 10.02.2008. 11:10

Ma prosto leeeeeeeetiiiiiiiiiiii :)

Izašao je sp1 rc, uskoro i final.

tOta 10.02.2008. 11:21

Citiraj:

Autor LAcy (Post 947843)
Ma prosto leeeeeeeetiiiiiiiiiiii :)

Izašao je sp1 rc, uskoro i final.

Ako se ne varam RC2 = RTM iltiga Release To Manufacturing :)

Windows Vista Service Pack 1 in the Wild

LAcy 10.02.2008. 11:37

Čemu tražiti na drugim stranicama kad na MS sve piše.

Edit: Čini se da više nema opcije za download dok ne izađe final.

yedwy 10.02.2008. 14:45

Ja uopće nemam taj folder koji je gore upitan, a kamoli da je nešto u njemu...

Lihto 13.02.2008. 14:23

Imam jedan glupi problem,naime vista mi se neće ugasit niti restartat,stavio sam SP1 preko windows updatea,i normalno se gasilo i onda zadnje što sam dirao je power shema.Maknio sam da se ekran gasi nakon 20min i od tada nemogu ugasit ili restart vistu osim manualno. Probao sam vratit nazad power shemu ali isto je.Jel zna netko kak ovo rješit baš je iritirajuće:S

LAcy 13.02.2008. 14:25

To je final SP1 ili RC? System restore?

Lihto 13.02.2008. 14:31

Citiraj:

Autor LAcy (Post 950898)
To je final SP1 ili RC? System restore?

final SP1 preko win update-a.Ekran se jednostavno ugasi i sve ono da će bit gotovo samo se komp ne ugasi do kraja nego samo stoji tak.Gledao sam malo po netu i uopće nema veze sa SP1 jer ima tog sranja još od RC2 bete i kao jedino rješenje je da se stavi nazad XP,a ja to ne bi htio jer mi sad vista super radi sve podesio fino ovo ono i ono eto smeće se dogodi na kraju

LAcy 13.02.2008. 14:38

Probaj system restore.... Moga bih onda maknuti SP1 RC i staviti final. Kako radi final ako izuzmemo ovaj problem sa gašenjem?

Nekad se Win ne žele ugasiti zbog nekog uređaja, mreže, možda si ostavio neki share ili si se spajao na/sa drugog kompa...
Uostalom imaš u Visti jako dobar sustav praćenja problema pa vidi što joj smeta.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:55.