![]() |
sad mi je malo jasnije.. Mislio sam da je napajanje toliko vruće zbog toga što je preslabo za tu grafu, nisam kuzio princip rada ventilatora
nemam trenutno nijedan ventilator u kučištu, planiram staviti barem 4 komada, samo nisam razmišljao kako da ih posložim po kučištu da je dobar protok zraka i da zrak cirkulira unutar kućišta.. Budem poslikao sad kučište i stavio slike.. |
Ako nemaš niti jedan ventilator u kućištu onda normalno da su takve temperature.
Isto tako broj ventilatora ne garantira dobar protok zraka. Dva dobro postavljena ventilatora bolje rade od četiri nabacana. Stavi za početak jedan naprijed da upuhuje zrak i jedan iza da ga ispuhuje iz kućišta. Naravno po mogućnosti 120 mm Citiraj:
|
da,dosta ti je dva...samo daj uslikaj da vidimo mi to :D
|
Šteta, hvala svejedno ;)
|
Evo slike možete vidjeti ovdje:
http://img88.imageshack.us/slideshow...=img0481up.jpg Imam u kučištu jedan ventilator ali ga nisam koristio.. Kako da rasporedim ventilatore unutar kučišta, imam još 3 ventilatora kao što je ovaj koji se nalazi u kučištu.. |
Onaj zadnji ventilator okreni obrnuto tako da puše prema van. Uključi i prednji ventilator ako već nije. I obavezno sredi tu šumu kablova koju imaš i onda bi trebalo biti bolje.
|
prvo,malo poslozi to kablove :D
ovaj zadnji metni da ispuhuje van,a neki ugradi dolje naprijed da puše unutra u kučište... samo najveci problem su ti kablovi, probaj to vezicom zavezati, ponajvise da grafa dobiva zraka od prednjeg venta i da se lako izvlači sa zadnjim... Evo ti ljep primjer pa probaj bar malo kopirati http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3975 |
ja umjesto da imam jednog koji upuhuje dole naprijed, stavil sam da mi upuhuje odozdo. jel to ok?
naravno jedan ispuhuje odostraga na vrhu. |
da ok je...samo odozdo više vuce prašinu...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
moze li moja konfa podnijeti jos jednu gtx560, obzirom na ne bas vrhunsku plocu? isplati li se, kakav bi bio porast u perfomansama, onak skoro duplo 80+% ili manje.... i obzirom da je jedan pci express utor 4x...
|
Napajanje to je super, to je bitno, ne ploča toliko. Ne možeš očekivati toliko povećanje performansi, nego oko 30%, ovisi, a možeš očekivati problem sa zagrijavanjem gornje kartice i probleme određene više nego s jednom.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam mislio da se podrazumijeva da podržava SLI... :lol2:
@Brko dobro da si vidio, da nije čovjek išel kupit karticu već :) |
Citiraj:
|
a shit, pise da podrzava crossfire, pa sam mislio i sli
ali dobro svejedno ako bi povecanje perf bilo oko 30%, ne hvala ;) |
Čemu zajebancija sa SLI-jem? Fino prodaj svoju i kupi si jaču single-chip i bok.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znači ovak, kupuje još jednu karticu za SLI u kojem će dobit GPU snagu, dok memorija ostaje 1GB (ne zbrajaju se) za njegovih 24". S još jednom takvom karticom dobiva još veću potrošnju i dodatno grijanje. Pogledaj još i layout matične; grafičke će bit u sendviču. A da ne velim da mu donji slot radi na X4, a kad stavi tu drugu karticu još će se i gornji spustit na X4/X8 (nisam siguran). Sad reci, onak neutralno, jel se to isplati? :) Edit: Citiraj:
|
Citiraj:
|
IHS na GTX560 otpao/odljepio se
Jedan neobičan slučaj. :)
Prijatelj mi neki dan donjeo svoju POV GTX560 (non-TI) i kaže pregrijava se, čak i nakon par minuta u WIndowsima. Stavim ju kod sebe, kad ono stvarno, temperatura u idle-u raste do 100 i tad se zblesira i restarta komp. Izvadim, pogledam ju malo, čista, prašine minimalno. Skinem stock cooler, promjenim pastu, vratim, ubacim u komp - ista stvar, par minuta temperatura samo raste i ugasi se. Na dodir prilično vruča ali nije vrela. Skinem opet stock kuler, te skinem sa svoje GTX570 Thermalright Shamana i stavim na nju, stavim ježeve na memoriju i VRM, zategnem Shamana, ubacim u komp i identična stvar, idle, ugrije do 100 i ugasi se. Neznam više što bi probao. Skidam Shamana, odvojim, kad ono IHS ostao na bazi Shamana :D GPU gol zjapi sa malo stvrdnute paste na sebi, gledam i ne vjerujem :D Nakon toga gledam jel ima mjesta sa se Shaman stegne bez IHS-a a da ne smetaju ježevi i nema problema, stavim Shamana direkt na GPU, upalim, radi bez problema, temperatura skoro na razini sobne (cca 28 stupnjeva idle i tako drži) load (BF3 MP i DayZ) ne prelazi 55 stupnjeva. Zovem frenda, reko nečeš vjerovat, objasnim da se pregrijavala zato što se IHS odvojio od GPU-a, lik se smije, kaže tvoja je (on u međuvremenu kupio drugu). Garancije nema - kupljena vani. E sad, što raditi? Meni ne treba, imam GTX570, možda da ju poklonim nekome. Mislim da je skoro nemoguće IHS čvrsto zaljepiti da se to opet ne dogodi, jer ako je tvornički stavljen IHS otpao što ja mogu staviti da drži? :D Kao jedinu opciju vidim kupnja nekog aftermarket coolera i montiranje direkt na GPU. |
Citiraj:
|
Ma stvar je u tome što je sad to moja grafička, a meni netreba, kao što mi ni ne treba trošak od par-sto kn za cooler. :)
Jednostavno sam u čudu kak je otpao IHS, al eto :D Još mi nije jasno da se i dalje pregrijavala sa Shamanom, a njega sam pošteno stegnuo, kak Shaman nije pritisnuo IHS uz GPU pa da se temperatura mogla prenositi na IHS i kuler. |
Pokloni je meni :)
ili stavi na trznicu :D |
Ja ti dam 100 kuna XD.
|
Samo da pitam..isplati li se prijeći na na GTX560 TI ? I koliko realno vrijedi ta gtx polovna sa garom ?
|
Citiraj:
Inače, isplati, naravno, 560ti ti je rang 6950 1gb, a koliko vidim ti si na 6850. 560ti idu u zadnje vrijeme po 1100kn s garom, +-100kn, ovisi koliko je nekom hitno prodat. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:02. |