![]() |
svratia sam do splitskog linksa u petak, naravno, gužva za pultom natirala me da malo prozujim okolo po prodavaonici...sad me zanima, na koji način spajaju izložene monitore? jasno mi je da nisu kalibrirani, ali p2414 ima zbilja razočaravajuću sliku...da citiram ćiru 'utvaram si da je spojen preko d-sub konektora i ko zna kakvog switcha' pa je sigurno bolji kad mu se posveti malo pažnje, no zbilja ne figurira ko dostojna konkurencija u2412 modelu...
|
@rtg
Ako hoćeš monitor s kvalitetnijim stalkom, ergonomijom, i većom radnom površinom uzmi Della http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=U2412M Ako ti ne predstavlja problem lošiji stalak bez ergonomije, manja radna površina (1920x1080) i pri tom ti ne smeta veći pixel pitch možeš uzeti ovog: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=27EA53VQ-P Za 1839 kn to je trenutno najjeftiniji 27" IPS monitor Ovaj je bolji, ima pivot, podešavanje po visini, USB hub i ostale pi*darije http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=27EB22PY |
kupljen dell p2414h, prvenstveno radi toga sto je bio flicker free.
kako je najbolje uraditi kalibraciju, mislim da su mi boje malo hladne a njegove automatske postavke nisu mi dale dobar rezultat |
molio bih preporuku za 24" monitor koji bi služio isključivo za surfanje i gledanje filmova i tv-a (viptv - hd programi). obavezan hdmi ulaz
hvala unaprijed na savjetima |
U2412m vs P2414H ili neki IPS 27'' do 2k kuna?
surfanje, izrada dijagrama i web dizajn, ponekad igra (prvenstveno COH2, DOTA, TF2) uzeo u2412m :) |
Koji monitor 24" preporucujete, 1500-2000kn, za surf, filmove, igre... Dell P2414H vs U2412M? Ili neki drugi model i koji?
|
Citiraj:
svaki dan me nesto novo oduševi. koristim ga za surfanje, lightroom i photoshop i malo za igranje. |
Jos je jutro, ne vidim sva slova. :D
|
Samsung LS24350HS , 1549 kn, meni super monitor.
Topla preporuka! |
Neznam kakav je u praksi, al stalak je krš..barem ovak od oka!
|
TN panel?? Za 1500kn ne bih gledao dalje od P2414H. U2412M ako se mozes protegnuti i veca vertikalna reza ti nesto znaci :)
|
Meni je predobar! Meni je samo bitno da je
slika kristalno čista, boje jasne i to je to. |
Citiraj:
Nisam još vidio LCD koji nema kristalno čistu sliku, i jasne boje. Osim ako nisam bio pod utjecajem nekoliko gemišta :D IMHO danas je uz sveopću popularizaciju IPS-a stvarno šteta kupovati novi LCD, a ne kupiti ga s IPS matricom. |
Nezahtjevni kupac, mislim, dakle, jesam :D
|
Ajte ljudi pomagajte P2414h or U2412M, vecita dilema??? Da li je flicker vidljiv okom ili samo kad se snima kamerom? I da li nekom smeta to sto bljesti U serija?
|
Citiraj:
Jedini razlog zasto ti moze bit super je da nisi vidio nista bolje, bez uvrede. :chears: |
Pa svaki LCD na digitalnoj konekciji i nativnoj rezoluciji ce imati "kristalno cistu sliku" i "jasne boje". Po tim kriterijima bi se nasao i duplo jeftiniji monitor od tog Samsunga :)
Citiraj:
|
Uzeo sam XL2420T benq i jako zadovoljan, ugodno se igrati na 120 hz,preporucam
|
Nedoumica, HP Z24i vs DellP2414H...
HP dobijem novi za 1500kn...cijenom se ipak nemogu uspoređivati,ali nema baš nešto puno o HP-u na netu?? |
Citiraj:
|
@BojanZD
Novi HP s garancijom možeš dobiti za 1500kn? Ako je tako, onda definitivno HP zbog veće radne površine (16:10, 1920:1200). http://www.prad.de/new/monitore/test...t-hp-z24i.html |
Prvo sam u linksu naručio dell p2414h, ali me već 7 dana zavlace...danas će, sutra će....
Tak da sam se odlučio za HP pa šta bude?! |
Gdje Z24i tako jeftino?
|
dakle summa summarum: do 1500kn nema nista bolje od p2414h?
|
Nema
|
A do 2000 kn?
|
U2412M ili U2414H, vise naginjem na noviji koliko vidim jedini nedostatak je rezolucija 1920x1080.
|
Sta to posjeduje noviji model da mu daje toliku prednost u odnosu na 16:10 format kod starijeg modela?
|
Jeftiniji je 100kn, ima bolju pokrivenost boja, tanji okvir i manje struje trosi.
|
A, sve zavisi za sta ti treba. Od svega navedenog, meni, apsolutno ni jedna stavka nije preca od radne povrsine.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:49. |