![]() |
Jel tko kupovao nešto na Alibaba.com i kak se tam trguje.
|
Ako se ne varam alibaba je za kupovinu naveliko, znaci za distributere koji ce dalje prodavati 100-200-300 kom necega...
|
Dali je ko kupovao informatčku robu na ebay i dali se to isplati konkretno me zanima neki athlon II pa ako ko ima za preporučit gdje kupit povoljno i koliko se plaća carine i PDV-a na te stvari???
Pozdrav i zahvaljujem unaprijed!!!!!:chears: |
mamicu im 25 dana chekam paketic od 4 dolara u pm
|
Citiraj:
lik je valjda u zemlju propo... |
Stigao mi ekran za lap, 15.6" velicina, vrijednost 121$ i placena je carina 170kn. Ja zadovoljan. :D
Btw, kod naseg distributera je cijena bila 1600+pdv+ugradnja. :fiju: |
Da li itko čuo za virtualne kartice sa kojima se mogu regati na paypall?
|
Citiraj:
Jel te ko možda zastupao na carini od naših bajnih špeditera koji dobro deru svojim uslugama predpostavljam da ne kad si tako malo platio? |
Citiraj:
meni je prosjek 5 tjedana... hong kong i vise... |
Citiraj:
Inace na informaticku robu nema carine, samo pdv, ako ga placas naravno. |
da sad ne tražim unazad,sad se tek rego na ebay,kad piše Shipping to HRV Not specified kolko će me doć brodarina??
|
To znaci da trgovac ne salje iteme u HRV, ali mu mozes poslati upit da li bi ipak mogao poslati i za koliku postarinu.
Mene su svi odbili za sada :D No, nekima ipak posalju. |
Citiraj:
Ako piše kontaktiraj sellera (opcija ask a question) te ga pitaj koliko je shipping. Ako ga pitaš navečer po našem vremenu očekuj rano ujutro odgovor. Najčešće je ovima iz amerika i kine i daljih zemalja international shipping za sve zemlje jednak, slao on iz USA u Njemačku, Norvešku ili Hrvatsku, najčešće je fixan shipping |
ima shipping nisam linkao pay pal account na ebay,ali budem znao za ubuduće ako ne bude pisalo.
unutar ebaya vidim neke trgovine,su to trgovine ili su to ljudi sa svojim firmama pa prodaju preko ebay,većinom gledam novo tj uvjek ne used. |
Samo da javim da mi je prošlu srijedu došlo pismo s carine, ja odmah sve faxirao i sve OK, ali još danas nije ništa došlo?!?
|
Rukavice za motor narucene 19,2 iz kine upravo stigle, jos nemogu vjerovat, ovo je valda rekord :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://img408.imageshack.us/img408/4...1apr021338.jpg
znači ovdje mora pisat worldwide ako piše sa US to znači da ne šalje van amerike??ali ga mogu pitat,što ako kupim neki item i onda vidim da ne šalje worldwide??,recimo highest bider sam na aukciji. http://img408.imageshack.us/img408/8...2apr021342.jpg item conditon crtice??u kakvom je stanju?? refurbished bi značilo popravljen?? o mišu. je kod kad kupovao sa ebay.co.uk i ebay.de šalju li oni sve ili većinu stvari u hrvatsku?? vidim da mi je isti username i pasword za sva 3 ebaya. |
Citiraj:
o cem se radi ak se smije znat? :) edit: kako mogu slozit da mi izbaci samo rezultate sa dostavom u hrvatsku. Sad je onaj filter da mi stavlja sta ima dostavu u hrv, ali i one bez nje... |
U pitanju je procesor pa sam pitao lika dal ide što niže pošto mi ne treba hladnjak ni kutija...
odgovorio mi je ovo: "I could do a little lower if you purchased the item outside of ebay at my online store.! Would that work? " e-bay uzima proviziju prodavačima na svaki prodani proizvod, zbog toga bi bilo sigurno jeftinije kupit izravno kod njega u shopu... no koliko je to sigurno?? inače ima 98,5% feedback... |
evo imam i ja jedan rekord paket poslan 26.03 stigao danas 12dana rekord!:goood:
a drugi poslan 18.03 još ni traga!:zdero2: iz hong kong-a!!! |
Citiraj:
meni je 14 dana bilo :beer: |
Meni je bilo najkrace 7 ili 8 dana, narucio iz engleske žilete, duplo jeftinije.
|
Danas dosle tenisice iz amerike, kupljene 25.3., dosta brzo s obzirom na stanje u zadnje vrijeme. I najbitnije, nisu mi lupili carinu i pdv ovaj put :)
|
meni je stigao jucer iPod Touch sa Lockerza-a. Ne ide carina jer je poklon (sto sam im i poslao da je osvojen) nego samo PDV na 199$
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:37. |