PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

zgmmax 07.03.2012. 20:40

Danas sam isao do Protea-e zbog klikanja na bajku, klikanje se po meni cuje iz shocka. Slaven je posluso i reko da dofuram bajk u ponedjeljak da bu skinuo shock i poslo ga na servis al da se cuje i klikanje linkagea pa da bu i to pregledo.

Taman mi se je to desilo mjesec dana prije isteka garancije.

SileTzar 07.03.2012. 23:20

Citiraj:

Autor avatar (Post 2117477)
Btw sile, bontrageri su mi jebene sic stange. 2 sarfa, namjestaj brate kak ti pase

A baš da moram izdvojit najveće smeće od štange reko bi Bontrager, možda Acor jer su također ćesme. Ta 2 šarafa funkcioniraju u kombinaciji s nazbuljenim nasjedom, i nikako ne možeš pogodit nagib koji ti odgovara. Hvata se naravno hrđa, ako želiš stegnut kako treba drobiš navoj. Užasno smeće od štange, to je fenomenalno kako netko uspije sjebat koncept cijevi s glavom i 2 šarafa, moraš bit talentiran. Još naravno ima miljon grama, neš ko tvoje Bontrager pedale, koje naravno krckaju :chears:

srale7 07.03.2012. 23:28

Citiraj:

Autor avatar (Post 2117477)

Btw sile, bontrageri su mi jebene sic stange. 2 sarfa, namjestaj brate kak ti pase

Jbga, kad nisi cuo/vidio bolje, onda ti jei bontager sic stanga jebena:D

Željac 07.03.2012. 23:32

ja sam se nedavno ponovio za truvativovu štangu... dva šraufa...
ali me sve nekako strah da neće dovoljno čvrsto fržati sjedalo na mjestu :D

ali se tješim da sam većinu vremena na nogama :D :D

:beer:

De5tr0yer 07.03.2012. 23:54

Ta Truvativ XR štanga ima gotovo isti način montiranja kao thomson: metalni valjčič sa navojnom rupom kroz plašt koji služi kao matica šarafu. Nemrem vjerovat kako jednostavno a funkcionira savršeno bez krvničkog zatezanja. 400kn, worth it.

EDIT: ili u tvojem slučaju Žac, 150kn :D

jed2i 08.03.2012. 08:51

Čuks jebote fali ti prednji kotač!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=PMYzcDeeZCM

SileTzar 08.03.2012. 08:51

Na dropu se prodaje Specilized lula od 75mm, s onim podešavanjima, pa eto Srale navali šta čekaš.

Cuky 08.03.2012. 09:14

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2117785)
Čuks jebote fali ti prednji kotač!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=PMYzcDeeZCM

Koji sam ja konj. Imam srece pa mi glava nije falila i sto me nitko nije pobrao na putu do doma.

Samo cu rec da sam se zabio u semafor, kako i otkud mi se isprijecio na putu ne znam :(

EDIT: @onyx - tek sam sad skuzio post medju mailovima. Buraz ti ga je obrisao.

Uglavnom, htjedoh rec da nemam problema sa alkoholom. Tu i tamo mi se malo zalomi da popijem koju vise, ali to je dosta rijetko. Jbg, ponekad moram malo dati dusi oduska ;)

Svidja mi se zadnji skok, stvarno je frajer :)

Brendan Howey - Island Winter V.2.0 on pinkbike.com

Ali ipak mi je draze kada se ljudi voze po neugazenim putevima.

zgmmax 08.03.2012. 09:46

E moj Cuki.

Od tih para koje trosis na cugu vec si si mogo i kupit nove kotace.

Daj se nemoj zajebavat vise.

EDIT:

1997 World MTB Downhill Championship

Cuky 08.03.2012. 10:15

'97 nisam znao da postoje disk kocnice :D

Nekako mi "mrsavo" djeluju bicikli + premale rame u odnosu na vozace :D

zgmmax 08.03.2012. 10:19

I sic stange su skroz izvucene :)

Al se je zato picilo nizbrdo bez beda.

Renesis 08.03.2012. 10:24

i kad pogledas da je i tada vozio steve peat...

2 die 4 08.03.2012. 10:46

Yo, evo vam prilike za dobru lampu baterije i punjač, JEFTINO!

http://www.ebay.com/itm/UltraFire-12...item2eb9debd3b

To je ista Nik-ova ;)

zgmmax 08.03.2012. 10:57

Na DX sam otkazao narudjbu za lampu i narucio ovu. Jos sam onda trebam neki drzac narucit jer sa DX-a vise nebum nikaj narucivao jer su me vec sjebali 3x u zadnjih 2mj

JackZg 08.03.2012. 12:08

Jel u planu neka noćna vožnja uskoro?

Cuky 08.03.2012. 12:12

Ja sam jutros imao "nocnu" voznju :D

Neponovilo se.

SileTzar 08.03.2012. 12:25

Danas sam sisno tvrdog u Maratonu kod Aleša, 7x sam pito da li ima Kyle Strait i stalno kao dolazi, trebali doć jučer, danas odgovor nakon kaj je zvao dobavljača "kyle nećemo dobivat jer se ne proizvodi više (?) i jedino ćemo dobivat EVO model" i veli oćeš te naručit, reko fala ti su 100€, kaže on dobit ću dobru cijenu, reko ok ak je 45€ ko Kyle daj dva. :stoopid:

Tak sam se iznervirao kaj sam išo zakurac da sam reko "Zajebi zajebanciju, daj Phenoma" :D

Ima da sad stalno sjedim na bajku, ko Jed2i na spustu :fiju::beer:

srale7 08.03.2012. 13:03

Pa toljago zasto nisi rekao da ides gore?

JackZg 08.03.2012. 13:21

U alan primu su commencal bajkovi bome na popust, kakvo je misljene o njima? Frend je ubo supernormal comm. za 7000, reba, formula oro, x7 x9 kombinacija i na njega stavio one ergonomske rucke, za city bajk. Vozika se po nasipu i ne valjaju mu kotaci i sad gleda fulcrume rm3 :-)Nagovaram ga na sljeme ali jos nije zainteresiran.

srale7 08.03.2012. 13:24

Citiraj:

Autor JackZg (Post 2117990)
U alan primu su commencal bajkovi bome na popust, kakvo je misljene o njima? Frend je ubo supernormal comm. za 7000, reba, formula oro, x7 x9 kombinacija i na njega stavio one ergonomske rucke, za city bajk. Vozika se po nasipu i ne valjaju mu kotaci i sad gleda fulcrume rm3 :-)Nagovaram ga na sljeme ali jos nije zainteresiran.

Kak mu već ne valjaju kotači, a vozi se po nasipu?:kafa:

SileTzar 08.03.2012. 13:55

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2117968)
Pa toljago zasto nisi rekao da ides gore?

Plan mi je bio zdrobit 140€ tako da nisam imo lufta, pa nikom ne bi mogao uzet sastrane niš, išao sam solo ali nikog ni ne bi mogao pokupit jer sam buraza moro bacit u Zaprešić prvo itd itbl.
Javim se kad idem po povrat, pa mi onda daj narudžbu ak ti neš treba.

Prvi dojam duže vožnje na Phenomu je odličan, malo po gradu i do posla, znao sam da nisam pogriješio.

crocus 08.03.2012. 14:04

Hoces reci da je Phenomenalan? :D

SileTzar 08.03.2012. 14:11

I više od toga. :D Ali treba vidjet na duže staze, ovak na prvu je brutalan.

Da se vratim na temu najbolje rute do Brežica, e pa preko Zaprešića to definitivno nije, jebeno vijuganje i vožnja 45 cijelim putem, 2 (dve) zasjede drotova na Slovenskoj strani a kolko, 5 km ima.

Vuco 08.03.2012. 14:15

Dečki moji, ne brišem ja postove ;).
Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2117870)
Na DX sam otkazao narudjbu za lampu i narucio ovu. Jos sam onda trebam neki drzac narucit jer sa DX-a vise nebum nikaj narucivao jer su me vec sjebali 3x u zadnjih 2mj

Googlaj "Universal nylon mount" na ebayu. Duplo su skuplji nego na dx-u, ali je to ako se ne varam. To je za kacigu jer ima su osi rupa u istom smjeru.

Za volan sam naručio neki mount, tražio samo "mount flashlight" na ebayu i naletio na ono kaj mi se činilo najboljim...

Sile, koliko te na kraju došao sic i koju širinu si uzeo ? Jel ima Aleš onaj mjerač guzice ?

JackZg 08.03.2012. 14:16

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2117994)
Kak mu već ne valjaju kotači, a vozi se po nasipu?:kafa:

U tom i je fora, kaj mu nebi valjali. Prvi mu je bajk i odjednom ima potrebu utuc 10000 kn na bajk za po nasipu. Sam se nadam da bum ga uspio nafukat da se pocne vozit..brzo bu to sve palo u drugi plan.

zgmmax 08.03.2012. 14:19

Ma nasao sam na ebayu taj nosac i narucio ga.

jedino kaj mi je kod DXa ostalo na cekanju su baterije koje imaju dobar review i koje su jeftinije za nekih 6-7$ neg na ebayu. Za njih sam dobio backorder pa cu jos malo cekat da vidim kaj ce se desit.

Uz ovu lampu kaj je linko 2die4 cu dobit i baterije i punjac, a vec sam narucio punjac sa ebaya koji je poslan.

tak da bum imao viska punjac i baterije ak mi na kraju stignu baterije sa DXa pa ak ce netko biti zainteresiran mu prodam po nekoj fer cijeni.

SileTzar 08.03.2012. 14:22

Uzo sam 143mm (to je onaj srednji, 135mm je za kepece, 155mm je za guzonje). Dođe 90€, 15€ je povrat, Silverado je već bezeciran tako da me ispada oko 300kn trošak.
Nisam pitao za mjerač jer sam probao nekoliko 143ojki od ekipe i svi su mi redom pasali.
Dupe možeš izmjerit i tako da sjedneš na vlažni karton u gaćama, izmjeriš gdje su najveće udubine to su ti zdjelične kosti, vidiš odmah da li je to 13, 14 ili 15 cm ako nisi siguran.

Nik 08.03.2012. 14:46

Vidim svi nesto trguju, pa da se i ja pohvalim ;)

Daklem, pitanje kotaca je rijeseno, nisu novi, ali su ful uscuvani i ravni u dlaku.
Rijec je o DT EX 1750, Elvis nikako da ih proda, pa sam se ja ponudio :D
Predstoji mi nabavka DT coversion kita 15 na 20mm i vozi misko.

Jucer je max bio kod mene pa sam iskoristio priliku i osluhnuo njegovu Hope nabu, cuje se prihvatljivo (to je tiho za Hope jer znam kak inace zvuci)...na ovim EX1750 je DT 240s s kojom cu plasiti ljude i zivotinje kak se glasa :D

Masa kotaca izvaganih na Tefalovoj dig. vagi je 1782g. (20g vise od deklariranog).

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com
Pohrani.com Pohrani.com

Jedino mi nije jasno da na tak skupe kotace lijepe srot naljepnice koje se odlijepljuju.
Pobijelit ce mi bajk komplet (ali ne tako brzo, jedno vrijeme cu jahati na starima...polako)

SileTzar 08.03.2012. 14:48

Hehe, ajde konačno si ih ubo, sjest će ti savršeno na bajk kak sam ti i reko. Crveno-beli uvek prvi na tabeli. Vrhunski kotači, a naravno niko nema takvu osovinu pa ih zato nemre prodat.
DT Swiss konvertere možeš možda potražit u Ozonu u Smičiklasovoj, tamo sam vidio DT asortiman da imaju.

Edit: 240s naba je vrh.

Renesis 08.03.2012. 14:50

eto mene sa sljemena, gore od lonjscine po lojsteku, dolje po devetki, i moram reci ima poprilicno blata. cijeli lojstek je lagano blatan, a od skretanja za runolist do vrha ima cijela hrpa blata i leda.

nakon vise-ne-znam-ni-sam kolko vremena, prvi uspon, krepao sam ko... ali dosao do gore, pojeo grah s kobasicama, strudlu i pivicu. malo se posuncao vani na klupici (ugodnih +4C oko 13:00), i onda na spust. na spustu opet snijeg i blato pri vrhu, i tu sam bio oprezan, ali onda mi je dojadilo bit oprezan, pa sam se malo pustio, i sjetio kako je lijepo sibati nizbrdo po devetki :) cak mi se sviđa kako sam neke stvari prosao :)

uglavnom, ja zadovoljan, nazalost subotu necu moc, ali nedjelju bi mozda i mogao nesto odraditi :)

Cuky 08.03.2012. 14:54

Lijepi kotaci Nik :)

Ja sam te naljepnice poskidao sa prednjeg kotaca/obruca (onog sto sam uzeo od maxa). Ljepse je kad je skroz bijeli.

Prezadovoljan sam kotacem, jedino kaj je mozda malo tezak. Al zato je otporan. Sinoc se isprijecio na pola puta izmedju mene i semafora :D

Morat cu ga pocentrirat s obzirom sta je sve pretrpio od mojih egzibicija :D

adaksinjo 08.03.2012. 15:14

http://www.ebay.com/itm/New-Motorcyc...#ht_3544wt_952

gugle po 60kn :)

zubich 08.03.2012. 17:29

@Nik

čestitke na kotačima, odlični su!

De5tr0yer 08.03.2012. 19:57

I mislil sam si na kraju da budeš te kotače uzeo Nik :)

Ujutro sam bio u draškovićevoj nakon što sam jedva nešto odspavao koliko me rame bolilo. Rendgen, ultrazvuk, oboje su pokazali da nema lomova niti ruptura tetiva već je rotacijski mišić dobio očito.

Ništa od mene tjedan dana minimalno kak mi se čini. Kupio neofen gel i onu plavu tekućinu za obloge i bojim se da bar tjedan dana ništa od vožnje ili nekog vježbanja, a taman lijepo počeo :(

jed2i 08.03.2012. 20:06

Nateži one gume, okani se powerballa

Jesi složio tubeless?

De5tr0yer 08.03.2012. 20:09

Nije to od powerballa, već od krivog držanja volana pri kočenju, prelabavo sam ga držao. Kad bih složio TL kad mi je ruka u komi? :)

Powerball je odličan za podlakticu i zglobove a bome i sa time sam prošle godine imao dosta problema. Gume ću svakako natezati, baš sam našao par vježbi koje mogu sa zračnicama rokat :)

Nik 08.03.2012. 20:30

Sto se tice ramena, trenutno imam oba sredjena, i to tako da mi nije nista sve dok postrance ne dignem ruke iznad visine usiju, tada boli za popizditi, a ako istegnem ruke iza glave bol za padanje u nesvijest.

Desno rame me pocelo boljeti iz cistog mira, i to kad su mi ukrali Fuela i ne pusta evo vec 7-8 mjeseci...znaci nisam nigdje pao, nisam nista extremno radio...bol dosla i ne odlazi.

Lijevo rame sam istegnuo na boardanju, a desno sam jos podebljao takodjer na boardanju :D...ne dao Bog da frknem s bajka i istegnem bilo koje rame jer cu se vjerojatno voziti samo turisticki.

Nisam nista slikao, niti isao doktoru jer se vjerojatno nista ne bi vidjelo...kaze Sanda (koja ima iskustva s ozljedama vise nego nas 10orica zajedno) da bi trebao na fizikalnu terapiju, i da bi me i lijecnici poslali da sam isao na pregled...naravno, plati si sam, jel.

Mene kopka jedna stvar, a to je ima li siroki volan mozda udio u istegnucu ramena, naime bavim se sportovima u kojima se nemilice pada, nema sto se ne istegne, rame pogotovo ali nikad mi nije bilo kao sada...uglavnom nije dobar osjecaj da nesto boli mjesecima i ne prolazi.

A sto se tice kotaca...nije da su mi bas trebali, stari su skroz funkcionalni, ali bila je stvarno povoljna prilika koju nisam mogao propustiti :D ...stari nece izdrazati do kraja sezone garant...tak da je ovo bila investicija za buducnost...barem 2 sezone bi trebao biti miran ;)

Renesis 08.03.2012. 20:39

decki, bol je signal da nesto ne stima, ove fore "boli, ali nista nije pokvareno" ne pusim. nazalost, nase javno zdravstvo je banana, meni su bivsoj u draskovicevoj rekli sasvim drugu dijagnozu od one koja je bila...

naci dobrog fizioterapeuta, koji se po mogucnosti bavi sportom (jos k tome ako se bavi tenisacima, pa poznaje rame kako treba), i neka vas pogleda. ako nesto boli, to se mora rijesiti...

De5tr0yer 08.03.2012. 21:14

Citiraj:

Autor Nik (Post 2118258)
Mene kopka jedna stvar, a to je ima li siroki volan mozda udio u istegnucu ramena, naime bavim se sportovima u kojima se nemilice pada, nema sto se ne istegne, rame pogotovo ali nikad mi nije bilo kao sada...uglavnom nije dobar osjecaj da nesto boli mjesecima i ne prolazi.

760 volan. hmmm, vidiš sad si mi dao misliti, ali čak bih rekao da mi se bol u ramenu i zglobovima šake smanjila otkad sam prešao na širi volan od 710. Ovo je s moje strane bila glupost što sam išao raditi 5 sekundi prije nego sam došao doma wild stoppie...

A bome Nik ti imaš dosta godinica više od mene, pa je možda i u tom fora. Treba dulje vremena da zacijeli, a kako ti stalno ganjaš i ne staješ, možda je i u tom fora. Mislim, wild guess jer se ne kužim baš u ozljede i sve što ide uz to.

logitek 08.03.2012. 21:29

bacam se u nabavu novih guma pa sam odlucio malo "istrazivat" i isporbavat druge gume :D
dvoumim se izmedu par njih: maxxis ignitor, cst cheyene ili cst coperhead? sto uzeti?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14.