![]() |
Puno puta sam kupovao u adm-u i sve je super proslo,osobno i sa dostavom.
A kada je kolegi crkla gtx770 nisu ju htjeli ni primiti. Na grafi se vidjelo da je jedan element probio (nagorio) i za to su rekli da je vanjsko ostecenje i ne zele primiti graficku. Ajde da je bila clockana i mucena,a znam da nije jer kolega ima sve na defaultu. Nosimo ju direktno uvozniku u microline i kaze da su imali vec takvih slucajeva i vjerojatno ce biti zamjenjena. Da bi vec drugi dan zvali i rekli da nova graficka ceka. Svaka cast na servisu. Adm mi se malo zamjerio i mislim da cu ga izbjegavat malo. |
Citiraj:
|
Nije bila kupljena preko weba, direktno u ducanu.
|
ma kako god da je kupljena ja nosim uvijek uvozniku, čisto da izbjegnem ADM kao posrednika jer se odužit zna
|
Kupovao dva kompa u ADM-u u razmaku od 5 godina, overall sam zadovoljan osim dvije stvari.
Navečer nazovem tamo i pitam da li imaju cooler koji želim, kažu da ima dosta u zalihama, reko ujutro dolazim po to. Dođem tamo odmah rano ujutro tek su otvorili više manje i onda mi frajer donese 3 zamjenska coolera od kojih je samo jedan blizu po kvaliteti i cijeni. Izlistao mi račun dok sam ja čitao specifikacije coolera na kutiji i vidim da mi je previsok za kućište, kažem mu da ne mogu uzeti taj jer je previsok i pitam kad bi mogli imati moj prvobitan izbor, a on kaže da je račun već napravljen i da ne mogu ovaj vratiti bez pisane molbe ili tako nečeg. Jedino da čekam da stigne drugi i napravim zamjenu. Tako sam čekao tjedan i pol na zamjenu coolera kojeg su tako ionako trebali imati i prvi put s obzirom da su mi rekli taman prije zatvaranja da ih imaju kad sam zvao... Nije neki problem, ali je frustrirajuće kad već imam ostale komponente spremne za upogoniti... A druga zamjerka im je apsolutno odvratna web stranica i ne vidim zašto im je problem to modernizirat jer su daleko od konkurencije što se toga tiče... |
Ma serenda prodavac. Da je htio mogao je odmah stornirati racun. Stvar je samo u volji i nicem drugom.
|
pa stranicu je davno davno tu netko stavio, novu, testnu tako nešto
ali ofišl ništa još |
Da, stranicu bi mogli malo osvjezit, a moja iskustva su dobra kod njih. Vec 3 racunala sastavio kod njih
|
Citiraj:
|
Ja sam narucio MBO i slusalice i sve 5 za njih. Mogli su malo spustiti dostavu, no ne znam kolike su marze u toj industriji pa lufta mozda i nema
|
Moram priznati da im je izgleda kvaliteta osoblja u serevisu pala.
Frend je uzimal komp kod njih i bilo ga je strah da ga sam slozi, a posto je uzimal celi komp a slaganje besplatno dal je njima da mu sloze komp. I mogu reci kompletna katastrofa od slaganja. Uzel je Zalmana R1 kuciste jer mu je bil lep, ali je problem kaj je na proc stavljen Coolermaster 212 Evo koji nazalost izgleda ne stane u to kuciste, ali divne "majstore" u ADM nije briga za to, jednostavnostavno su nagurali bocnu stranicu preko njega, to kaj je izbocena par milimetra nema veze ko to gleda uz to kable menagmenta ima ono minimalno i lose napravljenog, stavili su pokorov na vrh kucista u vent ispod njega (koji nema od kuda vuci zrak), ima udubljenje na jednoj bocnoj stranici .. Ma ono totalna katastrofa, i jos uz to su ga obljepili naljepnicama da gubi granaciju ako ga otvori ... Dok smo ga spremali natrag u kutjiu se culo kak u kucistu ronda neki sraf ili tak nekaj kaj slobodno putuje uokolo ... Ono rekel sam u da ima to nosi nazad i pita ih dali su im svi doma ... Tako ono uzasno razocaran i definitivno nije ducan koji bi nekom ikada vise preporucil ... Jer ovo je katastrofa ... Definitivno im nemojte dati da vam slazu kompove ... Jer izgleda da su za to nesposobni ... |
Citiraj:
Taj vent inače puše direkt u plastiku i vrača zrak nazad :D znaci kao da ga i nema... Zalman je to malo preglupo napravio...al eto nije to krivica trgovine... Za ostalo, ne znam... mogo si uslikati malo da i mi vidimo ako si vec otvorio i potrgao naljepnice :) |
Ok fakat glupo od Zalmana, ali opet da ga nisu mogli prebaciti napred, ono morali su ga skidati kada su stavljali plocu i cooler (a napred je samo jedan vent).
Poslal poruku frendu da slika i sibne slike ... Nismo skidali naljepnice, jos uvek frend razmislja dali da im ga nosi na reklamaciju ili da ga ostavi kak je jer ovak radi. EDIT : Slikano s mob : http://imgur.com/a/6uEQ0 |
Ja neam problema sa njima,evo jučer išel po neke kablovinje i htio neki vent i lik ga nije imo no donjel mi je 4 ostala najbliže cijene da vidim jel mi se ikaj sviđa :)
|
Citiraj:
Što se tiče ventova sa gornje strane, mora se maknut onaj poklopac za airflow, jbg, drugačije ne ide, to je najgore riješen otvor gornje strane kućišta ikad, totalno debilno, ali jbg sad... |
ezav,unimatrix?
pa, imam zalmana R1 i cm 212 evo i stane uredno, nikakvih problema , nista se ne dodiruje, tako da mi nije jasno ? fotkano davano ali se sve jasno vidi: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=507 EDIT: evo i spec, meni tu sve štima.. trebalo bi i vama.. http://www.zalman.com/global/product...ad.php?Idx=925 (CPU cooler can be up to 160mm tall with the motherboard as the standard. PSU can be 250mm long. ) |
Citiraj:
Na slikama ja ne vidim ništa što se tiće kablova...tako da o tome ne mogu suditi... Za hladnjak se slažem, u to kućište ne bi trebali ići hladnjaci 160mm Skinite naljepnicu, otvorite kućište i sredite sve po svojem ukusu i riješena stvar... I ovako i onako skidanem te naljepnice gubite SAMO pravo na besplatnu dijagnostiku... Sve komponente i dalje budu imale urednu garanciju koliko to proizvođać/uvoznik diktira... Ili odnesite nazad, uzmite manji hladnjak i neka vam to sve srede (Zalman CNPS10X OPTIMA) Citiraj:
A njemu hladnjak stoji u pravom polozaju...kako bi i trebao stajati... pa očito jedan kraj ide taman na lim a ne sve na prozor...pa tu nastaje konflikt... probaj ti isto tako okrenuti pa da vidimo hoce li dodirivati |
Zanimljivo je to s coolerom, vjerojatno je debljina ploče presudna.
Jedan tip kaže da mu 212evo gura bočnu stranicu u zalmanu Z1, wtf mislim se ja Istina, micanjem naljepnice NE GUBITE garanciju, svaka komponenta ima svoju garanciju |
..lol, sta ce mi distanceri :D..
ne kuzim sta znaci pravi polozaj, okrenes logo coooler master kako ti pase, isto tako i vent skines i stavis gdje ti pase :P .. pogledaj malo bolje moje fotke.. ..nisam ni skuzio gore da je njemu cooler "nekako dosao do lima" ...jedino mi pada na pamet da polozaj socketa na njegovoj mbo je na cudnom mjestu :D edit.. uglavnom s obzirom na "problem" , oni su to po meni korektno slozili , ne vidim neke probleme niti bi se ja zalio |
Pravilno postavljanje hladnjaka je kada toplina ide na guzu kućišta gdje kućište ima ventilator koji izbacuje taj topal zrak van.
U tvojem slučaju temperatura ide gore na vrh kućišta, i ako na R1 nisi skinuo plastični poklopac da taj gornji vent vuće topal zrak vanka...nisi pravilno postavio hladnjak i taj hladnjak ne radi svoj posao Većina hladnjak stoji okomito (I) i to je za mene pravilno... Tvoj je vodoravno (--) i to meni nije ok... Kod njega je okomito, kod tebe vodoravno...i zato stranica R1 njemu dodiruje, tebi ne dodiruje... |
:dobar:
ti tj vi mislite na protok , tj. pokusavate sloziti ono savrseno idealan protok.. protok si svatko slaze sam kako zeli.. meni je u slucaju sklapanja ove konfe bio cilj postaviti coolermaster logo onako kako spada i da bar on izgleda fensi jer je bilo ocito da cu imati problema s kabelima u tom kucistu koje sam vise puta kritizirao.. da slazem se da onaj koji cjedi proc i konfu treba to sve sloziti u idealan protok, i postaviti cooler okomito (taj neka bude pametan i nega izbjegava ovo kuciste), ali onome koji s time nema problema hladnjak je pravilno stavljen tako da je pravilno "zakopcan" na plocu i s pastom kako treba da on radi svoj posao :D ali da, da ponovim vise puta sam rekao da je zalman imao puno glupih gresaka u ovom kucistu, a jedna od njih je i ovaj prozor , koji u slucaju okomitog postavljanja uopce nije unutar prozora |
Citiraj:
U slučaju da pričaš samo o ovom Zalmanu zanemari moje opservacije... BTW BMK za položaj loga na cooleru, čak i da je plexi u pitanju - danas je sexi imat neki mac laptop, a ne krntiju od 25kg na stolu :p |
Zato sam i napisao
Citiraj:
|
Samo update price i po meni kraj ...
Otvorili smo kuciste i ajde nije tak strasno losi kejbl đob ali nije ni nekaj super, ono kak bi se reklo poslozili su ih ali nisu se nekaj strasno potrudili (nazalost slika nemam jer se frend setil da smo mogli slikati vec kada sam dosel doma, rekel sam mu da on slika pa ako bude bacim slike). No ono kaj je rondalo po kucistu su bile plasticne capice koje drze prednju ljevu nogu, jednostavno su 2 od 4 pukle kada su nagurali visak power kabla od diskova ispod diska (resili to da sam nasel neki komda plastike i ugural u rupu i zalil s super ljepilo, nije lepo ali nogica se ne mice vise) Hyper je zapinjal s 2 vrha heat pipa na flacnu od bocnog pleksija, inace ima oko 1-2 milimetara do bocne stranice, to smo resili da sam s skalpelom i smirglom zbrusil tu falcnu pa sada izmedu vrhova i bocne ima ono taman da se progura papiric, ali bome su bili lepo nagurali tu bocnu gore, ono kada su vrhovi ostavili rupice u plexi (ono faks given nada od njih) ... Tak da ono kaj se mene tice ja im nebi dal slagati komp vise, jer ovo je po meni bilo slozeno ono slampavo do bola ... |
Što se ti nisi ponudio frendu da mu složiš PC kad očito imaš znanje, nego ideš u naknadnu inspekciju i kontroliraš kako su oni?
Normalno da se uvijek može bolje složiti nego trgovina jer doma možeš na miru i polako slagat i 5 sati ako treba, dok će ovi u trgovini često to ubrzati i napraviti neki propust. Iako je pitanje što je zapravo propust, a što se jednostavno stvar kozmetičke prirode. |
Ponudio sam se, ali nisam bil u Zg kada je isel kupiti komp i ondak je dal njima na slagnje jer kao da ne ceka da se ja vratim ... nda ...
Ma slazem se da u ducanu nemre biti kao kada si slazes doma, i da nece biti savrseno, logicno imaju kaj pol cuke do cuku za komp, ali opet kada vidis da bocna stranica nejde pa nemoj ju ko tele nagurati i imati bmk stav, onak to se ne radi ... Nitko nije ocekival savrsenstvo od CM-a, ali ono nisam ni ocekival bocnu koja je nagurana na cooler, udubljenje na kucistu i strganu prednju nogu na kucistu ... Onak pa na napravis neku osnovnu proveru ... Nu necem vise, rekel kaj imal za rec, napravil svoj rant , rekel svoje misljenje i to je tote ... |
Dostavili nam bateriju od 400kn u firmu. +1 :respekt:
Nastojimo stalno nešto uzeti od njih. |
Frend je nedavno kupio CPU, MBO i RAM kod njih. Kad je to složio komp nije postao. Nije imao komponente da sam istestira i skuži kaj ne radi pa je odnio na diagnostiku koja inače košta 150kn, ali su mu je obavili besplatno. Ispostavilo se da je RAM bio neispavan. Korektno od njih da ne naplate diagnostiku na nove komponente.
|
Samo ukratko vezano za ADM i pravo na ostvarivanje jamstva.
Ukoliko ste poslali proizvod na reklamaciju s vašim osobnim podacima (fizička osoba), a na računu stoji ime druge fizičke osobe, tada će tvrditi da nemate pravo na jamstvo i tražiti će od vas kupoprodajni ugovor (ovjeren kod javnog bilježnika) između vas i osobe s računa da bi vam navodno prihvatili jamstvo. Poslao sam upit u vezi ovoga Udruzi za zaštitu potrošača i potvrdili su mi da je jamstvo vezano uz proizvod i nebitno je ime fizičke osobe na računu da bi se isto ostvarilo. Nisam se s njima "zakačio" u vezi ovoga jer je nakon testiranja ispalo da je reklamirani prozvod ispravan, ali su i dalje tvrdili da osobno nemam pravo na jamstvo koje službeno i dalje traje. |
Zašto uopće piše ime osobe na računu? U mnogim drugim trgovinama dobije se najobičniji račun bez ikakvog imena na njemu.
|
znači ja kao nemogu prodat grafičku karticu nekom drugom, a da on može ostvarit jamstvo? kakva nebuloza
|
ADM tvrdi tako, a Udruga potrošač obratno. Bilo bi dobro zatražiti mišljenje Ministarstva.
|
Ček, stani malo, znači da ja mogu zamoliti svoju ženu da mi odnese neku komponentu koja je riknula kad joj je usput oko centra, i nju će otkantat jer je moje ime na računu? :D
|
otkud njima uopće moje ime? jel ga moram dat pri kupovini?
mislim nedavno sam kupovao tamo, nisam ime davao |
Onda nemas garanciju ☺ hehe
Ime kelje kada ti salju dostavom... Hrpu takvih racuna imam od njih... |
Proizvod je nositelj garancije uz pravovaljani račun/garantni list etc., a ne osoba imenom i prezimenom. Možda da zatraže i rješenje o nasljeđivanju, ako netko rikne, pa mu ostavi recimo GPU. Svinjarije izvode.
|
Reklamirao sam u četvrtom mjesecu r9 280x i ponio sve od kutije/bundlea,na kraju djelatnik samo uzeo graficku,preko serial numbera vidio da je kupljena kod njih dao mi papir kad bude gotova reklamacija.
Nikakvih pitanja niti ista,isto tako sa papirom pokupio novu i prodao. |
U mom slučaju se radilo o proizvodu koji je kupljen preko webshopa i imao je podatke originalnog kupca na računu te je poštom poslan na reklamaciju s istim računom i novim podacima za kontakt.
Ne mogu komentirati kako postupaju ukoliko se samostalno donese proizvod na reklamaciju ali prema prethodnim komentarima se čini da je u tom slučaju sve OK. |
Ja sam isto vise puta kupovao u ADM-u i nikakva imena ni nista nisu bila u priči kod reklamacije. Također uzeo sam i jedanput sa dostavom i reklamirao(nedavno) i nitko me nije pitao za ime, makar je stajalo na racunu, a dosao sam osobno u ducan, nisam slao natrag postom prilikom reklamacije.
Samo mi nije jasno sta ce od sada trebati pokazivati osobnu prilikom reklamacije :roller: |
Garancijom se ogradjuju od prekupaca. Tako da garancija vrijedi samo za prvog kupca. Ak prodas dio na njuskalu to se smatra black market i onaj tko kupuje moze racunat da garancije nema. Radio sam u trgovini pa eto istina je. Kako je u eu neznam..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:37. |