PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   MaxTV - pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81738)

FitzTN 26.05.2017. 11:15

@happyday:

U više navrata si spomenuo da nije preskupo imati više parica.

Ja imam situaciju da imam dvije parice, jedna je trenutno HT-ov priključak, samo fiksni telefon i tu "uslugu" plaćam 110kn mjesečno s uslugom prikaza broja. Taj broj mi je potreban jer je (bio) vezan uz pravnu osobu i ljudi još uvijek znaju nazvati.

Druga parica je trenutno Amisov priključak, 2u1 (internet + TV), ali kako je Amis prešao u Vipnetove ruke, rado bi se riješio Vipneta (ne volim ih još od vip.fun i vip.one deračina, a sad su mi i Amis uništili) i to plaćam oko 360kn mjesečno (ima HBO paket).

Ako bi ovaj HT priključak (ili Amis) prebacio na ovaj akcijski MAX3, kojom računicom mi je povoljnije uzeti samo maxtv na drugom priključku? Koliko god gledam to ispada puno skuplje? Preporučaš tu opciju, pa me zanima kako i gdje :)

BTW. Ima li kakve informacije hoće li se Eurosport kada vratiti na maxtv?

Spikeman 26.05.2017. 14:11

dosao i meni novi STB, osim novog modernijeg sučelja nevidim nikakvu razliku u slici. Cak bi rekao da mi neki HD kanali izgledaju zamuljanije od starog STB-a :stoopid:

stavio sam 1080p 50Hz
usb otraga ne radi niš zasad, neznam jel uopce u planu da se koristi za nesto?
daljinski je ok, nemam nekih prigovora.

jel su to vec sad pusteni svi kanali u x265 il ce tek bit pusteni?

Ante M 26.05.2017. 14:57

Nisu, bit će pušteni tek kad svim korisnicima budu promijenjeni receiveri. Jer kad bi sad prebacili na h265, svi koji nemaju novoga Samsunga nebi mogli pratiti kanale. Albis cant do h265.
Mislim da su prestali emitirati i one testne h265 kanale.

Meni je Albis na optici sasvim ok, nakon čitanja komentara vas koji imate novi stb, zaključia sam da ga ne mičem sve dok tcomovci prisilno isključenjem h264 i uključenjem h265 kanala naprave promjenu. Onda neću imati drugog izbora.

happyday 26.05.2017. 14:59

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3064048)
O kakvom upitu pričaš ako kolega ima na oba max tv receivera HD max sport plus ?

U 2017 na optici da se nemogu imat Hd kanali na oba reca, trebalo bi im zabranit da nude ikakve usluge na tržištu.

Ispričavam se svima na krivoj informaciji,do sada je bilo tako ali svakim danom dolazi nešto novo NA OPTICI SADA MOŽE BITI TRI STBa i svi mogu imat
HD kanale na bakru ostaje zasad isto.Ko nešto radi taj i griješi a ko neradi
taj nemože ni pogriješit.Još jednom moja isprika.

Ante M 26.05.2017. 15:02

Tako je, samo ubuduće prije nego nešto postaš URBI ET ORBI provjeri, a ne da se na tvoje pogrešne upise i informacije kači 10 replayeva koji te demantiraju. Bespotrebno trošenje virtualnih resursa.
Lijep pozdrav i tebi.

Spikeman 26.05.2017. 15:07

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3064319)
Nisu, bit će pušteni tek kad svim korisnicima budu promijenjeni receiveri. Jer kad bi sad prebacili na h265, svi koji nemaju novoga Samsunga nebi mogli pratiti kanale. Albis cant do h265.
Mislim da su prestali emitirati i one testne h265 kanale.

Meni je Albis na optici sasvim ok, nakon čitanja komentara vas koji imate novi stb, zaključia sam da ga ne mičem sve dok tcomovci prisilno isključenjem h264 i uključenjem h265 kanala naprave promjenu. Onda neću imati drugog izbora.

brijem da cu i ja vratit na stari dok se to malo ne posloži, cak mi i fale neki kanali koje sam imao pa mi je zenskica iz SZK rekla da bolje da spojim stari dok se to sve u sustavu ne ažurira kroz koji dan :)

Vjerujem da ti STB-ovi idu na lopate van sa njihovog skladišta :D

Ante M 26.05.2017. 15:11

Ma da, vjerojatno će tu bit i dosta softwerskog peglanja firmwarea samog stb-a. Nije u redu da ima goru sliku od Albisa. Proć će neko vrime da se sve to ispolira.
Ionako su najavili krajem godine, ne žuri mi se da moran letit po novi stb.

mas999 26.05.2017. 15:12

Eurosport se ne vraća jedno duže vrijeme u HT sigurno.
Eurosport je dio grupacije Discovery, a uskoro će i Discovery biti izbačen iz Maxtv ponude i na njegovo mjesto doći BBC Nature.
Discovery grupa i HT su u jako lošim odnosima, jedan drugog optužuju da traže previše a ovi da hoće za premalo.
U drugo vrijeme čak i Evotv, vip ima Eurosport.

PURSUIT 26.05.2017. 15:21

Slika nije lošija, sigurno.
Ja imam osjećaj da je malo jasnija nego prije

Jedino što mi fali je digitalni izlaz za zvuk koji bi išao u receiver(stari je to imao) i ton je nešto slabiji pa se mora malo jače pojačati na daljinskom od Tv-a

happyday 26.05.2017. 16:01

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3064237)
@happyday:

U više navrata si spomenuo da nije preskupo imati više parica.

Ja imam situaciju da imam dvije parice, jedna je trenutno HT-ov priključak, samo fiksni telefon i tu "uslugu" plaćam 110kn mjesečno s uslugom prikaza broja. Taj broj mi je potreban jer je (bio) vezan uz pravnu osobu i ljudi još uvijek znaju nazvati.

Druga parica je trenutno Amisov priključak, 2u1 (internet + TV), ali kako je Amis prešao u Vipnetove ruke, rado bi se riješio Vipneta (ne volim ih još od vip.fun i vip.one deračina, a sad su mi i Amis uništili) i to plaćam oko 360kn mjesečno (ima HBO paket).

Ako bi ovaj HT priključak (ili Amis) prebacio na ovaj akcijski MAX3, kojom računicom mi je povoljnije uzeti samo maxtv na drugom priključku? Koliko god gledam to ispada puno skuplje? Preporučaš tu opciju, pa me zanima kako i gdje :)

BTW. Ima li kakve informacije hoće li se Eurosport kada vratiti na maxtv?

Na stranici T-com (fiksne usluge) imaš opciju TOP- KOMBINACIJA MAXTV sa
dodatnim programima za 169 kn u kojem ti je uključen osnovni paket i MAX ARENE 1-2-3-4 za gledanje lige prvaka sasvim dovoljno +regionalni program.Tu je u tu cijenu uključen i postoječi telefon mislim čak i prikaz
broja sa neograničenim pozivima prema fiksnim i mobilnim mrežama.Možda
sam nešto sitno fulao ali to je to

Drugi dijo ako prebaciš paricu sa AMISA na t-com na stranici paketi imaš
opciju za starije TELEFON - INTERNET također za 169 kn i plus možeš uzet
TABLET 8" za 99kn. U konačnici ispast če više za frenfekciju i neznam dali više naplačuju za održavanje opreme.Ova opcija za starije te netreba brinut
to se lako preskače netraže podatke.Sa ovim opcijama koje sam naveo otiđi
u T-centar najbolje krajem mjeseca kad nema gužvi i kad imaju najviše vremena oni mogu napravit sve kad hoče a ti budi uporan i neka ti kažu
za svaku opciju koja je krajnja cijena.Nemoj gledat za 50-70kn više.
IPTV je budučnost i za godinu dana vidjet češ da nisi pogriješijo

IcyTexx 26.05.2017. 17:19

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3064327)
Ma da, vjerojatno će tu bit i dosta softwerskog peglanja firmwarea samog stb-a.

Nekako se bojim da se neće ništa značajno peglati ili updateati. Track record s našim ISPovima je da se prema softwareu odnose kao one time fee koji su platili i to je to. Nema nikakvog značajnog daljnjeg razvoja.
Ako netko ima drugačija iskustva s različitim providerima, rado bih znao tko redovito izbacuje nove featureove i održava software...

Citiraj:

Autor PURSUIT (Post 3064333)
Jedino što mi fali je digitalni izlaz za zvuk koji bi išao u receiver(stari je to imao).

To i meni fali na svoj modernoj tehnici, no nažalost budućnost je HDMI only. Više nema digitalnih coaxa i optičkog TOSLINKa. HDMI ima zaštitu i veću propusnost, nažalost sve ide preko njega. Ili analogno, što više nije rješenje.

FitzTN 26.05.2017. 17:41

@happyday, hvala, pogledat ću :) Ističe mi taj ugovor s Vipnetom/Amisom negdje u 7. mjesecu pa ću odlučiti što i kako dalje...

Ima li netko volje usporediti potrošnju struje Albisa i novog prijamnika? Albis, barem ovaj Amisov, je dosta velik potrošać struje i u standbyju ne troši ništa manje. U današnje doba štednje, LED-ica i svega je nedopustivo da uređaj koji se ne gasi (a ne gasi se jer Albisu treba "3 dana" da boota) troši toliko struje. Nekako mi je ostalo u sjećaju 15-20Watta konstantno, a toliko mi troši i komp (bez monitora)

IcyTexx 26.05.2017. 18:26

Eto, sad mi na drugom forumu kaže čovjek da ima bakar i HD programe na oba STBa...

Očito se može "neslužbenim" putem.

android-split 26.05.2017. 18:47

Na kojem forumu?

ius1 26.05.2017. 19:29

Pozdrav ljudi, nedavno sam uzeo hbo premium kod ht-a, na hbo hd kanalima mi je dobra hd slika, pitao sam jel će i na hbo on demand biti hd slika i rekli su mi da hoće. Ali na hbo on demnand slika možda i je hd, nisam siguran, ali ima dosta pikselizacije i šuma pogotovo kod brzih scena kretanja, akcijskih scena, promjene kadra. Imam novi samsung max tv prijemnik, na bakru sam brzina interneta uvijek više od 50 mbts i kad max tv radi. Ponavljam na hd kanalima tih smetnji nema i ok je hd slika. Zanima me kakva je slika na hbo on demand kod drugih ljudi, ima te li sličnih problema. Ima li smisla zvati szk i mogu li što oni tu napraviti (povećati propusnost profila za maxtv, veći bit rate, zaključat na određenu kvalitetu) ili jednostavno puštaju tako lošu sliku na hbo on demand.

IcyTexx 26.05.2017. 20:04

Citiraj:

Autor android-split (Post 3064395)
Na kojem forumu?

Satelitski Forum.

Prezime 26.05.2017. 20:55

Citiraj:

Autor ius1 (Post 3064407)
Pozdrav ljudi, nedavno sam uzeo hbo premium kod ht-a, na hbo hd kanalima mi je dobra hd slika, pitao sam jel će i na hbo on demand biti hd slika i rekli su mi da hoće. Ali na hbo on demnand slika možda i je hd, nisam siguran, ali ima dosta pikselizacije i šuma pogotovo kod brzih scena kretanja, akcijskih scena, promjene kadra. Imam novi samsung max tv prijemnik, na bakru sam brzina interneta uvijek više od 50 mbts i kad max tv radi. Ponavljam na hd kanalima tih smetnji nema i ok je hd slika. Zanima me kakva je slika na hbo on demand kod drugih ljudi, ima te li sličnih problema. Ima li smisla zvati szk i mogu li što oni tu napraviti (povećati propusnost profila za maxtv, veći bit rate, zaključat na određenu kvalitetu) ili jednostavno puštaju tako lošu sliku na hbo on demand.

Ovo zadnje. Pustaju sliku kakvu imaju. Ako je nesto na "ON Demand" samo u SD kvaliteti, onda ju samo tako mozes i primat.

Za usporedbu nadji nesto sto je trenutno na HBO-HD u HD kvaliteti, pa to usporedi sa istim videom na On Demand. Ako je kvaliteta razlicita, onda kontaktiraj SZK.

Spikeman 26.05.2017. 21:10

MaxTV - pitanja

Citiraj:

Autor ius1 (Post 3064407)

Imam ja hbo premium i na optici sam (100/20), hbo on demand je sd slika na svemu osim HD rubrike u kojoj su dvije serije, Westworld i Game of thrones, ovo sto je u sd-u meni zgledaju ko ripovi serija od 350mb, a taj HD zgleda kao 720p rip od cca 1gb po epizodi.

Na hbo go je bolja situacija jer sve pici u HD-u ovisno o brzini neta al steta je sto hbo go nisu ukljucili u maxtv da mozes sve gledat u hd-u.

Valjda ce dodat vise sadrzaja u HD-u u HBO on demand.

Edit: e da zaboravio, na tv kanalima od hbo-a, sva 3 je super slika u HD-u, neznam zas to isto ne prebace u videoteku.

happyday 26.05.2017. 21:22

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3064390)
Eto, sad mi na drugom forumu kaže čovjek da ima bakar i HD programe na oba STBa...

Očito se može "neslužbenim" putem.

Danas popodne 15h T-com serviser potvrdijo na bakru HD kanali nemogu iči
ako imaš dva STBa.Na optici nema problema i sa 3 STBa.Ali kako idu sa novom
platformom i to bi se moglo promjenit pa nakraju ispast glup u informaciji
jer u par sati puno toga se može promjenit.

acer 26.05.2017. 21:27

Meni danas dosla oba receivera, sve spojio i radi ok.
Par mana ima ali se nadam da ce to ispraviti u nadogradnjama softwarea.
Nadam se da ce moci daljinac u buducnosti programirati barem da se pali/gasi tv i zvuk

Jedino mi se cini da ima neku zastitu jer kad je spojen preko hdmi splittera nema slike.

happyday 26.05.2017. 21:37

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3064382)
@happyday, hvala, pogledat ću :) Ističe mi taj ugovor s Vipnetom/Amisom negdje u 7. mjesecu pa ću odlučiti što i kako dalje...

Ima li netko volje usporediti potrošnju struje Albisa i novog prijamnika? Albis, barem ovaj Amisov, je dosta velik potrošać struje i u standbyju ne troši ništa manje. U današnje doba štednje, LED-ica i svega je nedopustivo da uređaj koji se ne gasi (a ne gasi se jer Albisu treba "3 dana" da boota) troši toliko struje. Nekako mi je ostalo u sjećaju 15-20Watta konstantno, a toliko mi troši i komp (bez monitora)

Novi STB nakon gledanja iza pola noči prelazi u stay-bay za koliko sati neznam
ali ujutro je aktiviran u stay-bay.Ali nije ko dosadašnji ALBIS da je aktivan cijelo vrijeme.

Spikeman 26.05.2017. 21:44

Citiraj:

Autor happyday (Post 3064460)
Novi STB nakon gledanja iza pola noči prelazi u stay-bay za koliko sati neznam
ali ujutro je aktiviran u stay-bay.Ali nije ko dosadašnji ALBIS da je aktivan cijelo vrijeme.

standby se veli sretni :D ilti pripravno stanje :goood:

acer 26.05.2017. 21:50

Sad sam skuzio da meni barem RTL i NOVA nemaju informacije kada stisnem I tipku?

android-split 26.05.2017. 22:05

Meni hrt1 i rtl

acer 26.05.2017. 22:07

Da nema ni HRT1 a nova tv ima totalno krivo pokazuje mi tek program od dv i nesto ujutro.

mas999 26.05.2017. 22:19

Smeće od uređaja mi se prvo nadograđivalo na novu verziju 5min kada sam ga spojio, onda se upalio, još nešto učitavanja te mi piše da unesem korisnički račun i pin.
Dobio sam od Hrvatskih telekomunikacija papir uz stb da unesem x račun i pin (i da pogledam na moj.t-com.hr-> najnovije upute) i kada unesem (3x jedno te isto, ispravno) piše "Neispravan pin ili lozinka".
Pokušao resetirati, ali ništa.

Onda ga ugasim i soba mi svijetli kao betlehem, kao da mi je u sobi auto kojemu je uključen žmigavac.
Nevjerujem, žena me pita kakvu tu akcijsku scenu gledam i da ugasim svjetlo kako je to jako.
**** onoga tko je dizajnirao ovaj novi maxtv.

ius1 26.05.2017. 22:52

Hvala na odgovorima. Očito su me malo smuljali kad su rekli da će sve bit hd. Ja na hbo on demand hd rubrici imam samo Westworld (nemam GoT wtf) i da ne izgleda baš nešto, isto ima pikselizacije, nije kao na hd kanalima. Silicon valley je sad na hbo 3 hd izgleda 3 put bolje nego isto na on demand, i bolje od westworlda koji je kao hd.

Jel se onda taj hbo go može gledat nekak na tv ak je bolja slika, ja sam to pitao kad sam tražio aktivacijski kod rekli su mi da go ne može na tv (iako bio lik neš nesiguran) al imam on demand i da je to kao isto, očito nije.

ovaj SD na hbo on demand je ipak bolja rezolucija slike nego na običnim hbo kanalima koji nisu hd, čak mi nekak i izgleda dok nema nekog brzog pomicanja kadra, onda je šum. Dok pak tog šuma nema na običnim hbo kanalima iako je niža kvaliteta.

I jel normalno, da kad su mi konačno nakon poziva aktivirali hd kanale iz hbo i sportskog paketa, da sam još dobio novu hd, history hd i nick hd. Ili to daju svima s novim max tv prijemnikom a meni nisu dali još nat geo hd, discovery hd i one druge hd..

Prezime 26.05.2017. 23:11

Citiraj:

Autor ius1 (Post 3064487)
Jel se onda taj hbo go može gledat nekak na tv ak je bolja slika, ja sam to pitao kad sam tražio aktivacijski kod rekli su mi da go ne može na tv (iako bio lik neš nesiguran)

Naravno da moze, i upravo gledam HBO-Go na svojoj telki. Uvjet je da imas nekakvi "smart" tv, pa sa web browser-om ili sa posebnom aplikacijom za HBO-Go.
Ja na svom (LG) koristim besplatnu aplikaciju (iz njihove trgovine - predinstaliranu u mom slucaju), a aktivacijski kod za moj tv sam dobio prijavom na https://www.hbogo.hr/. (moras se prvo registrirati sa svojim T-Com podacima) Mozes prijaviti maksimalno 4 uredjaja na kojima ces pratit njihovu ponudu. Slika mi je odlicna (HD) iako imam "samo" 10mbit na zici...

Spikeman 27.05.2017. 00:09

Ulogiras se na hbo go prek pc-a il laptopa i spojis na TV i gledas :)

ius1 27.05.2017. 00:13

Pff što nisu mogli tu aplikaciju integrirat preko max tv prijamnika kao što su hbo on demand, jbg ja imam Grunding smart tv i mislim da on nema hbo aplikaciju (al zato ima fakin netflix app, i čak poseban gumb netflix na daljinskom) da prek njega ne može. Samo LG i Samsung valjda imaju tu aplikaciju, osim ak se nešto nije promijenilo.

Prezime 27.05.2017. 01:27

Ako na tom tvom GrundiNgu :) imas neku trgovinu za aplikacije, tamo potrazi potrebnu aplikaciju. Ako nema trgovinu, onda bas nije smart ;)

Milmar 27.05.2017. 02:18

Evo i par mojih dojmova nakon korištenja novog stb-a tokom dana...
Novi stb naručen u čet oko 14 h, stigao u petak u pola 10. Znači, sva pohvala t-comu! Instalacija vrlo jednostavna, samo sučelje i je nešto bolje nego na starom ali nema informacija za svaki program i definitivno fali vrijeme i datum kao na starom. Dobra stvar je da sam uočio i veći broj hd kanala. Imao sam snimalicu aktiviranu na starom, novi to nije povukao. Slika mi djeluje malo ispeglanija za razliku od starog, ali primijetio sam nešto drugo što me malo zbunilo... Naime, gledao sam film na rtl-u i kod malo bržih scena mi je slika malo, ali dovoljno da primijetim i da mi zasmeta, trokirala. Tu bi molio za pomoć jer ne znam jel to samo kod mene slučaj ili je netko imao slična iskustva. Btw, na optici sam. Na samom receiveru je sve naštimano na auto pa je tako po defaultu naštimano 1080p/60 hz.
I možda i najveća mana tog novog stb-a je to njegovo fucking svjetlo. Ajde da još i svijetli jednoliko ali nešto umjerenije, ali ne... Mora on ko lampice na boru za Božić. Probao sam i eco mod gdje je svjetlo puno prikladnije, ali onda mu kod ponovnog paljenja treba cca 2 min da se boota.

ius1 27.05.2017. 07:50

Meni je malo trokiralo na fight hd chanelu al je brzo prestalo, al mi zato na hbo on demand nije da trokira al ima šuma onak ko da padne kvaliteta pa se vrati. Koje si ti sve hd kanale dobio, jel imaš hd paket il si dobio besplatno.

Milmar 27.05.2017. 10:46

Citiraj:

Autor ius1 (Post 3064538)
Meni je malo trokiralo na fight hd chanelu al je brzo prestalo, al mi zato na hbo on demand nije da trokira al ima šuma onak ko da padne kvaliteta pa se vrati. Koje si ti sve hd kanale dobio, jel imaš hd paket il si dobio besplatno.

Baš ću danas provjeriti kako će se slika ponašati jer je ono jučer bilo čak iritantno. Imam ti samo max sport plus i tu imam arene u hd-u i sk 1-3 i neke ostale sporedne kanale a sada sam primijetio još i history u hd-u i još neke dodatne programe. Budem sve izlistao do kraja pa ti mogu napisati što je još u hd-u.

Edit: gledam hrt2 i opet kod bržih scena trokira. Joj, joj.

Milmar 27.05.2017. 14:18

Citiraj:

Autor Milmar (Post 3064564)
Baš ću danas provjeriti kako će se slika ponašati jer je ono jučer bilo čak iritantno. Imam ti samo max sport plus i tu imam arene u hd-u i sk 1-3 i neke ostale sporedne kanale a sada sam primijetio još i history u hd-u i još neke dodatne programe. Budem sve izlistao do kraja pa ti mogu napisati što je još u hd-u.

Edit: gledam hrt2 i opet kod bržih scena trokira. Joj, joj.

Ako se nekome bude pojavljivao sličan problem, rješenje je promijeniti iz 1080p/60 Hz u 1080p/50 Hz.
Mislim, bzvz. A telka kupljena prošle godine. :hitthewal:

RedSky 27.05.2017. 14:30

60hz je NTSC tj. americki standard.

Kod nas se korisit PAL (50hz).

shilev 27.05.2017. 14:39

Meni je na auto - 720p 60. I nema problema koliko mi se cini

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

IcyTexx 27.05.2017. 15:49

Citiraj:

Autor happyday (Post 3064452)
Danas popodne 15h T-com serviser potvrdijo na bakru HD kanali nemogu iči ako imaš dva STBa.Na optici nema problema i sa 3 STBa.Ali kako idu sa novom platformom i to bi se moglo promjenit pa nakraju ispast glup u informaciji jer u par sati puno toga se može promjenit.

Vjerujem da će se i službeno omogućiti HD na dva prijemnika kad se završi prelazak na novu platformu. Ostalo valjda kako nabasaš na tehničara. Jer, kako je rečeno, "službeno" na bakru nema profila za to što želimo.

Andrija M 27.05.2017. 16:29

Citiraj:

Autor RedSky (Post 3064619)
60hz je NTSC tj. americki standard.

Kod nas se korisit PAL (50hz).

To je za analognu televiziju, kod digitale nema veze (osim ako imaš neki šrot televizor koji ne podržava 60 hz)

Prezime 27.05.2017. 18:34

Citiraj:

Autor Milmar (Post 3064611)
Ako se nekome bude pojavljivao sličan problem, rješenje je promijeniti iz 1080p/60 Hz u 1080p/50 Hz.
Mislim, bzvz. A telka kupljena prošle godine. :hitthewal:

Nije problem u telki, nego u prijemniku. Ti sa svojim podesavanjem iSD sliku (RTL i HRT2) koja je emitirana u 576i/50Hz pretvaras (tj prijemnik pretvara) u 1080p/60 ili 50. Stavi izlaz na 576p pa onda vidi jel ce biti trzanja. Sigurno nece, jer i najslabiji prijemnici tako uredno rade.
Izgleda daj taj novi prijemnik i nije neka sreca...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:07.