![]() |
|
Pohvale na rezultatu, MAGARAC.
|
gg...ne vidi se na kojoj je rezoluciji odvrtio....:D šalim se :) sve pohvale uglavnom
|
Nice, bilo je samo pitanje trenutka kad će se to dogodit :)
Nego, čini mi se da taj i7 950 i neide baš dobro... Ili ga nećeš forsirat? |
Svaka čast MAGARČE :chears:, samo nekako imam osjećaj da bi proc mogao dati još malo više ako mu daš mrvicu više soka :) S čim je hlađen?
|
Citiraj:
|
Flashao si grafu ili sa tvorničkim BIOS-om?
|
Pogidao je voltazu sa MSI afterburnerom.......
|
Citiraj:
|
evo jedan mali ali dobar score na stock coleru kad dode novi onda leti prek 4ghz :D
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_26dcc477.png |
Sa stock coolerom taj proc ide 3.9 benchabilno, a grafa vjerovatno moze na 750/1200/1500
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: krivo vidis pogleda jos jedamput 1.144 :D sa 1.1500 pada na 1.144 :D |
normalno da ne vidi dobro,
kad mu pogled leti po raznoraznim ikonicama na desktopu :D:D koji novi cooler stiže ? edit: Citiraj:
|
Citiraj:
a prek frenda di moj buraz radi dobim popust a mislio sam uzeti Xigmatek 1283 :D EDIT: hahahahahahaha te, a jbg nisam ja kriv buraz to skida :D :D :P sad cu ja to rijesiti :P :P (Saša) |
Canadian beaver? :stoopid::D
GPU grafe morao bi ići negdje oko 750MHz i postavke za shadere i memoriju otprilike koliko je gore bloodthorn naveo, s kojim toolom clockaš? Evgom? |
Citiraj:
budem sad probo, narkito sam proc da radi na 3.7 pa cu sad staviti GPU na 750/1225/1520 |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_46f41d5c.png a sto se tice PCI sabirnice to mi je na auto a cuo sam da to nije dobro dirati a i da ti kazem iskreno nezz cemu to sluzi uopce :D ak si voljan ukratko obasniti :D :D :D |
Pa sigurno da u ničemu nije dobro pretjerivati, sve sa nekom mjerom treba podešavati, ja podesim PCIe frekvenciju u biosu na 110 max, kad bi mi bila na defaultu smrzavao bi mi se drugi grafički test u 3dm06 (pojavio bi se prozor u kojem bi pisalo nešto tipa da nema dovoljno memorije) sa maksimalnim OC postavkama od 760/1255/1520 na GTX260. Kad sam podesio frekvenciju na 110 sve bi išlo glatko i bez rušenja. Tako je kod mene na X58 chipsetu a sad ti još možeš malo proguglati kako bi to išlo s tvojom pločom ali mislim da neke bitnije razlike nema.
Citiraj:
|
Citiraj:
evo ovo je moj bios :D pa ak vidis mozda je pod drugim nazivom? http://www.elitebastards.com/index.p...7&limitstart=3 |
eto rijesio sam problem, malo glupo ali evo kak :D
kad dizem BCLK npr na 190 DRAM Frek mi se digne na 1900mhz(kao najvisa opcija a druga mi je bila koliko se sjecam 1500 i nes sitno, postavio sam tajming 9-9-9-24, sad mi je to malo glupo kad testiram memoriju prek memtesta moram podesiti FSB(xxx) da dobijem finalnu brzinu memorije, a imam 3 opcije u Dram Frek, npr FSB 190, Dram Frek 1 opcije 1100mhz i nes 2. 1500mhz i nes 3. 1900mhz prakticki kad gledam trazim max FSB i Mem istovremeno, nemmam opcije da samo mogu memoriju OC nego obadovje zajedno a PCI sabirnica mi se poavi kad diram BCLK i DRAM Frequency i pise 100 :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
s q6600 je imao 20000 sad s ovim procom 26000 fino :D
|
Citiraj:
Ma ovo je samo iskusavanje novog hardvera. Moram priznati da sam odusevljen procom, nisam se imao jos vremena poigrati sa svime posteno, a i ovih dana je nesto zatoplilo, cekm da bude neki minus vani da mogu na terasu preselit komp :) Inace, sa prijasnjom plocom (striker 2 extreme) si mogao bit poluretardiran da naklokas proc, ali ovo je perverzija cista. Bios je isti kao na R2E, kad sam ga prvi puta vidio na hammerovoj ploci nisam mogao sebi doc. Show. Proc ce ici sigurno jos gore, citao sam malo po netu i fino poteze R2G, jedino me temperature muce. Ovo hlađenje (H50), iako je voda, i nije bas za neke ekstreme. Cim pređem 4GHz idle temp su na 50. Ocekivao sam da ce ipak biti malo bolje, pogotovo nakon citanja teme vezane za ovu plocu na xtreme systems, dosta je popularan ovakav setup. Vidjeh tamo da vecina ljudi drzi proceve na 4GHz za 24/7. Mislim da je to bespotrebno klanje, a razlike između kombinacije sa jednim ventom i push/pull sa dva venta gotovo da i nema. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Oho, nice :D
Polako postaje zanimljivo :) Aj nagazi još taj proc, mora barem 4.5GHz biti. Btw, koji je batch? |
Nisam bas siguran za 4.5GHz, ali naravno da cu probati. Dosta je ljudi imalo problema na bclk 208 na ovoj ploci. Ja sam dobio bclk na 212, ulazi u win i sve ok, par min na prime95 stabilno, ali kad dodje do prvog cpu testa srusi mi se 3d mark. Nema bsod ili zamrzavanja, jednostavno se srusi 3d mark. Znaci da ide ali ga treba jos malo tjunirati :)
Evo ovo je jos jedan pokusaj, zadnje stabilno sto mi ga se dalo potjerat (ovo do sad je sve sa HT on) 27521 http://www.pohrani.com/t/3y/iv/4LJo3c11/27521.jpg Batch je 3849B040 Cim malo zahladi ili ako kojim slucajem dodjem u posjed kavog pravog vodenog hlađenja u nove pobjede ;) |
Gdje si uzeo procesor? Imaš prilično stari batch kao što je i moj (3849A837) :)
Baš me interesira koliko će ploča potegnuti po pitanju BCLK-a. |
Citiraj:
Vjeruj mi:goood: edit: A sta grafa ceka?daj kuri i nju ;) |
@maX - uzeo ga prije 2-3 mjeseca na ebay-u, al sam ga eto tek nedavno upogonio jer sam dugo plocu i ramove cekao, isto su izvana.
Probat cu iskemijat neko bolje hlađenje, super je sto ploca ima rupe i za s775, pa ce mo vidjeti... @Halos - grafa se uzjogunila nesto, ovi novi driveri su mi ocajni, ne smijem pipnit nista odma poludi. Najbolje su mi radili 9.8. Moram jos probati sa 9.11, mozda ce bolje reagirati. Oni tvoji eksperimenti s ledom su :respekt: Ak nish drugo otici cu kupit vrecica za led :fiju: |
najrardije bi i ja sad lupio drivere 9.10...baš malo gledam tvoje postavke i imaš puno bolji scor od mog http://www.imagesforme.com/show.php/748639_26909.JPG
i cpu frekva je skoro pa ista i imaš cpu score bolji za 250 boda....ne znam kaj je mene zazalo... |
Da, probaj ti 9.11 meni je recimo 9.8 bio malo zbrčkan, ali 9.11 mi radi odlično, makar se nedotiče stare 3870 serije :)
A sto se leda tice, tek sam sad vidio da imas ono fixno hlađenje. Cuj ako killer mozes ubacit u kanticu vode to je to :). A inace nisam imao vrecicu sa ledom, vec velike čaše i komade leda teske pol kile, naravno trebas i sitnijih komadica da ubrzaju proces. I jos ktome sve na prozoru...grafa nije vidjela 50 stupnjeva i to naklokana. A proc...psss ;) @Max - jesam ti ja... :), ma znam, rekao si, ali kad sam ljen ko medvjed. |
@ Halos - Jesam ti već par puta rekao da jednostavno makni radijator i cijevi lupi drito u kantu s ledom tako da imaš ledenu vodu... Tako sam ja uvijek dosad radio :)
|
Citiraj:
|
ma ja isto imam svjež XP i također sve pogašeno i počiščeno...i u biosu pogašeno nepotrebene stvari..hm ne znam...jedino sumnjam na hard koji je pata :D probat ću na sata vidjet kak se ponaša :)
|
Reklo bi se - potez ocajnika :D
Probaj pa vidi pa javi. Ne znam dal je tko probao spicit 3d mark na nekom ssd-u, mozda cak i ima neke razlike :) |
Ma nije do harda :lol2:
|
Citiraj:
DomagojX-28962 |Triple 4870 @ 829/1101 & 800/1070 & 829/1089, zrak | I7 920 @ 4.34GHz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:42. |