PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce RTX 30X0 series (Ampere) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=303560)

imik 30.09.2020. 18:06

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3443645)
Koliko zapratim Jakoba na twitteru, osobno nisam vidio išta pribiližno tome a da je vezano za EU dobavljivost.

Nadalje, na 99% pitanja koje dobije vezano za "kada će biti stock u EU" odgovori su ovaj tjedan dolazi i tipa bit će više tada i tada.

Ako imaš negjde link za gore navedeno, šibaj. Zanima me.

To je bilo za prošli tjedan pa je svaki dan bila priča nije došlo, ali navodno su prodavali samo preko svoje stranice što je došlo.
Uglavnom ovo stanje će biti do polovice-kraja desetog mjeseca kada bi kartice trebale biti normalno dostupne. Opet navodno, nitko ne zna.

zwer54 30.09.2020. 18:52

Citiraj:

Autor imik (Post 3443653)
To je bilo za prošli tjedan pa je svaki dan bila priča nije došlo, ali navodno su prodavali samo preko svoje stranice što je došlo.
Uglavnom ovo stanje će biti do polovice-kraja desetog mjeseca kada bi kartice trebale biti normalno dostupne. Opet navodno, nitko ne zna.

Ma nisu nista preko svoje stranice prodavali, barem ne u EU jer svakodnevno pratim njihov site svakih pola sata i nista se ne mjenja...

imik 30.09.2020. 19:29

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 3443664)
Ma nisu nista preko svoje stranice prodavali, barem ne u EU jer svakodnevno pratim njihov site svakih pola sata i nista se ne mjenja...

USA, EU stranica ne radi već neko vrijeme.

toshiro 30.09.2020. 19:35

Gigabyte RTX 3080 Eagle Review: Better Thermals Than Founders Edition, Limited OC

thunder11 30.09.2020. 21:22

Ako ikoga zanima, na nvidia.co.uk i navidia.de je moguće putem console inputa sa chroma dodati 3080FE u kosaricu ali check out ne radi.

Tako da sada "svi" stavljaju u kosaricu pa cekaju kada ce inventory prerast u in stock.

guerra 01.10.2020. 08:50

RTX 3080 Crashing Investigation: False Blame, Bad Facts, Capacitors & New Drivers

Covjek objasnio :kafa:

Prica pocela sa gospodinom Igorom koji se nekad voli praviti previse pametan, a u svojim "istrazivanjima" cesto ima pozamasnu dozu nagadanja. Da stvar bude bolja jedan solidan youtube sa frakcijom tehnickog znanja Igora, Stevice itd, ali i najvecim brojem subscribera pod imenom Džej napuhao stvar oko kondenzatora zbog svojeg ogranicenog znanja. Nakon toga svega krenula lavina komentara od zaprepastenih nemapojmica i stvorila se opca drama.

Ljudi koji su pokusali malo sire sagledati stvari su odradili pokoji pametan test pa je tako covjek iz Geer Seekersa ustanovio da iako je imao ucestale crasheve na Wondowsima to nije bio slucaj na Linuxu, tu govorimo o starim driverima. Drugaciji test je pak napravio der8auer pa je ustanovio da kondenzatori nemaju utjecaja na stabilnost vec da omogucuju sitno veci overclock kartice.

Kad su napokon izasli driveri pocela je nova drama oko toga kako ti isti driveri sada kartice "downclockaju" kako bi one bile stabilne. Opet price za bezglave mase. Ono sto je test pokazao je to da su driverima optimizirali voltage/frequency curve za 1.5% i da su performanse ostale netaknute.

Na kraju price puno galame iz razloga sto prvi driveri nisu perfektno radili :fiju:

Osobno mislim da je najvaznije pratiti i vidjeti kakva ce dostupnost biti kroz naredno vrijeme, a sudeci kolko se fejlalo u pretpostavkama po pitanju crashanja lako moguce da ce ista prica biti i sa dostupnoscu kartica :D

imik 01.10.2020. 09:38

Ništa novo na internetu. Pričaju o problemu, a ne znaju ni pravo ime kondenzatora. Onda drugi pokupe vijest kao Jay koji večinu vremena nema pojma o čemu priča i onda se pravi pametan, nastane panika i ništa na kraju ne valja a kartice se prodaju i dalje ko kifle.
Naravno uvijek se nađe par ljudi koji znaju o čemu pričaju ali koga briga kada su svi u panic modu.
Onda Nvidija izda nove drivere koji su navodno "smanjili" brzinu kartica a u biti nema nikakve razlike.
Sad čekamo da AMD izda pa da sve krene ispočetka. :)

Brko 01.10.2020. 09:47

@guerra

Svaka čast. Sve tvoje postove iz ove teme bi valjalo prevesti na engleski i poslati ih Jensenu jer koliko si si ti dao truda i vremena u ovoj temi nebili obranio obraz Ampere kartica pred povampirenim nvidijomrzcima, treba te nagraditi sa jednom čaba 3090 karticom. Ponavljam, svaka čast na trudu i vremenu.

No, meni osobno priča da su SAMO driveri bili culprit ne drži vodu. Jes, novi su bolji ali da su SAMO driveri problem, onda po tome ispada da neki iz AiB partnerije bezveze menjaju dizajn kartica i (neki) nepotrebno povlače prve serije kartica koje su slali recenzentima i u preprodaju. I ispada da su recimo u EVGAi bedaki budući kasne sa stockom jer su također radili preinaku elemenata na PCBima.

Tako da, koliko god driveri "spasili" stvar i ispeglali to koliko toliko, očito je da nekima treba i revizija PCBa tj da su neki sfušali i sami HW, što škrtarenjem na VRM jedinicama, što NAVODNIM falšim kondenzatorima. Mislim da to i je bila jedna od najvećih galama prema Zotacu i MSI-u ;)

Dostupnost što se EVGAe tiče, ako Jacob Freeman nije muljao, od idućeg tjedna ih bude, što na njihovom shopu, što kod retailera pa sretno svima u lovu na iste. Njih pratim jer ako se odlučim na nVidia GPU, samo i isključivo EVGA. Ne zbog kvalitete koliko zbog RMA procedure koja je za svaku pohvalu.

Za kraj bi dodao youtubere... šta stvarno neko gubi vrijeme na Jaya, Linusa i slične plaćene pametnjakoviće? Samo ako imam zatvor si pustim Jaya ili Linusa i momentalno postanem Vezuv sa erupcijom level 9000.

guerra 01.10.2020. 10:03

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3443790)
@guerra

Svaka čast. Sve tvoje postove iz ove teme bi valjalo prevesti na engleski i poslati ih Jensenu jer koliko si si ti dao truda i vremena u ovoj temi nebili obranio obraz Ampere kartica pred povampirenim nvidijomrzcima, treba te nagraditi sa jednom čaba 3090 karticom. Ponavljam, svaka čast na trudu i vremenu.

No, meni osobno priča da su SAMO driveri bili culprit ne drži vodu. Jes, novi su bolji ali da su SAMO driveri problem, onda po tome ispada da neki iz AiB partnerije bezveze menjaju dizajn kartica i (neki) nepotrebno povlače prve serije kartica koje su slali recenzentima i u preprodaju. I ispada da su recimo u EVGAi bedaki budući kasne sa stockom jer su također radili preinaku elemenata na PCBima.

Tako da, koliko god driveri "spasili" stvar i ispeglali to koliko toliko, očito je da nekima treba i revizija PCBa tj da su neki sfušali i sami HW, što škrtarenjem na VRM jedinicama, što NAVODNIM falšim kondenzatorima. Mislim da to i je bila jedna od najvećih galama prema Zotacu i MSI-u ;)

Dostupnost što se EVGAe tiče, ako Jacob Freeman nije muljao, od idućeg tjedna ih bude, što na njihovom shopu, što kod retailera pa sretno svima u lovu na iste. Njih pratim jer ako se odlučim na nVidia GPU, samo i isključivo EVGA. Ne zbog kvalitete koliko zbog RMA procedure koja je za svaku pohvalu.

Za kraj bi dodao youtubere... šta stvarno neko gubi vrijeme na Jaya, Linusa i slične plaćene pametnjakoviće? Samo ako imam zatvor si pustim Jaya ili Linusa i momentalno postanem Vezuv sa erupcijom level 9000.

Moje duboke isprike sto ne skacem na prvu i cekam konkretne analize zasto se nesto dogodilo i sto ne ocekujem da ce prvi driveri perfektno raditi. :care:

Mozes ti odraditi taj prijevod ako nije problem? U znak zahvalnosti dopustit cu ti da pomirisis kutiju u kojoj je bila 3090. E sad jedini problem je sto prema istim masama ovo moje napajanje od 750w nece biti dovoljno pa ih zamoli nek mi posalju i neko napajanje od 3kw :D

Nitko ne kaze da odredeni vendori nisu napravili revizije na svojim karticama iz kojekakvih razloga, ni prvi ni zadnji put da se tako nesto radi, ono sto sad znamo je da glavni problem crashanja ocito nije u kondenzatorima :kafa:

imik 01.10.2020. 10:11

Miracle Drivers? How NVIDIA solved the crashes of the GeForce RTX 3080 and RTX 3090 while keeping also the power supplies alive | Analysis
https://www.igorslab.de/en/wonder-ho...lies-analysis/

Flegma 01.10.2020. 10:20

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 3443626)
Bome dobro je to evga korigirala jer stvarno su bile visoke cijene... No sve u svemu ta evga drka po tom sajtu vec danima, jedan dan ima cijene drugi nema, treci imas opciju samo za notify me, pa onda nemas al nikako da dode opcija add to cart...

A ja se bas na njih namjerio i cekam i cekam a nikako docekat... I zdrav razum mi govori da uzmem 3080, ali vuce me pa me vuce na tu 3090...

Tako nekako i mene. Znam da cu bottleneckat CPUom ju ako je uzmem, al me nekako vuce da je uzmem. Svakako cu sacekat AMD event, i ako nVidia izbaci Ti modele, pa onda recimo početak/sredina 11og mjeseca kad bude više stocka odlucit jel se ide na 3080 ili 3090.

The Exiled 01.10.2020. 10:28

Citiraj:

Autor guerra (Post 3443795)
Nitko ne kaze da odredeni vendori nisu napravili revizije na svojim karticama iz kojekakvih razloga, ni prvi ni zadnji put da se tako nesto radi, ono sto sad znamo je da glavni problem crashanja ocito nije u kondenzatorima :kafa:

OK, u čemu je onda (glavni) problem, jer ja sam u par navrata spomenul da je ovo kombinacija svega i svačega, a Gamers Nexus Steve je dodatno potvrdil da je Ampere (nepotrebno) izbačen van pošto-poto. Ništa se ne bi desilo da su pričekali malo da svi uspiju testirati kak spada, jer konkurencije ionak nema, a zaliha i dostupnost kartica bi bila problem i za mjesec ili dva kasnije od orginalnog datuma predstavljanja i konkretnog lansiranja proizvoda. Druga stvar kaj je nVidia naumila preduhitriti samu sebe, a kamoli AMD RDNA 2, pa su odigrali ovakvu igru. Mislim, možemo se nadmudrivati do sudnjeg dana, ali činjenica je da su zajebali i nVidia s forsiranjem i AiB društvo s ciganjenjem po PCB-u i šparanjem di ne treba. Sad im sigurno nije po volji da moraju imati revzije proizvoda, a kao nema problema, samo se stave novi driveri.

MadBoY 01.10.2020. 10:39

Glavni razlozi za kupnju nvidije su bili - stabilni driveri i niska potrošnja. S RTX 3000 serijom su to sve bacili u vodu :). Zeznuli su AIB-e, zeznuli sebe, naljutili kupce :D.

guerra 01.10.2020. 10:40

@The Exiled

Ja se dam kladiti da ako se strpimo jos malo cemo saznati sve kao i do sada. Ustvari ne.... Bolje je dramiti i ocekivati da ce prvi driveri savrseno raditi, ipak je to zabavnije :D

The Exiled 01.10.2020. 10:44

Ma nema žurbe kaj se mene tiče.:) Daleko od toga da dramim(o), samo komentiram(o) aktualna događanja, a kak god se okrene - mogli su i bez ovoga - pogotovo, jer je i s RTX 2000 serijom bila parada hitova.

Brko 01.10.2020. 10:46

Citiraj:

Autor guerra (Post 3443795)
Moje duboke isprike sto ne skacem na prvu i cekam konkretne analize zasto se nesto dogodilo i sto ne ocekujem da ce prvi driveri perfektno raditi.

Sve 5. Ne skačeš na prvu, ali mnogi nisu poslušali tvoj savjet i ugledali se na tebe pa na neviđeno preordali nešto na čemu nije napravljena ovakva analiza koju smo čekali?

Citiraj:

Mozes ti odraditi taj prijevod ako nije problem?
Već jesam, evo uvod:

Dear Mr. Jensen. I fought a merciless fight for nVidia's right on PCE Forum and l won it for Ampere, for You. Please read my obervations. Forever yours, Guerra.

Kako ti se sviđa moj ingliš, jel bolji od Ingrid? :D

Citiraj:

U znak zahvalnosti dopustit cu ti da pomirisis kutiju u kojoj je bila 3090.
Čabe to. Njuh mi ne radi zadnjih mjesec dana. Otkako sam na ko**inakoj dijeti i powerliftingu, skroz sam si smrdao osjet njuha, tako da ćeš mi morati poslati svoju sliku gdje si gol zbog pasa te stojiš u toj kutiji. Ako mi to moš odraditi, kvit smo :D

Citiraj:

E sad jedini problem je sto prema istim masama ovo moje napajanje od 750w nece biti dovoljno pa ih zamoli nek mi posalju i neko napajanje od 3kw :D
E to nek zovu Kors ili Seasonic za tebe oni koji tu ti to rekli da 750W nije dosta, jer ja ti nabavljam samo ovu 3090 :D

Citiraj:

Ok, sad kad smo se malo međusobno našalili (sviđa mi se što imaš smisao za humor, nisi cmizdro ko neki), da se vrnemo na temu.

Da, kojekakvi razlozi postoje u revizijama PCBova. Gigabyte čak daje oznake revizija JAVNO uz svoje proizvode tipa rev.1.0 pa 1.1 pa 2.0 i tako to. Ali ovdje nisu bili kojekakvi razlozi nego baš ovo CTD-ovanje. Mislim, vidi, ako je loš driver natjerao AIB partnere da se zamisle kako su "usrali" vlasititi PCB, onda to nije ništa loše. Dapače, bit će nove verzije kartica ispravljene a neke nove iteracije 3080 u vidu Ti, Super, 20GB kako god, iz prve i od početka budu bogatije opremljene i kvalitetnije.

Meni je ovo sve bitno (i pratim situaciju) jer ja nisam prekrižio Ampere defitivno kao što sam onomad i napisao. Samo sam rekao da ne želim istovariti kesu SADA na ovo u periodu kad se ne zna tj nije znalo što je uzrok pizdarijama i da ne želim takav upgrade da ne znam zašto se to događa. Jer također kao što rekoh, da sa GPU od soma eura prolazim ono što sam sa Radeonom nekad, okačio bi se na prvo drvo od muke.

Pratimo dalje razvoj situacije. Hvala na razgovoru ugodnom.

Zz.

guerra 01.10.2020. 11:02

@Drug Brko

Ovakve diskusije mi se najvise svidaju, da ih je barem vise :D

U globalu se zapravo slazemo u vecini toga, a najvazniji je onaj dio da je mozda najpametnije pricekati da se sve skupa iskristalizira. :chears:

Na kraju krajeva treba pricekati i RDN 2, sad barem znamo da pomakao u RT-u gotovo i nema tako da AMD tu nema puno za sustici, jedino je pitanje kakav odgovor za DLSS imaju.

OuttaControl 01.10.2020. 11:11

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3443807)
OK, u čemu je onda (glavni) problem, jer ja sam u par navrata spomenul da je ovo kombinacija svega i svačega, a Gamers Nexus Steve je dodatno potvrdil da je Ampere (nepotrebno) izbačen van pošto-poto. Ništa se ne bi desilo da su pričekali malo da svi uspiju testirati kak spada, jer konkurencije ionak nema, a zaliha i dostupnost kartica bi bila problem i za mjesec ili dva kasnije od orginalnog datuma predstavljanja i konkretnog lansiranja proizvoda. Druga stvar kaj je nVidia naumila preduhitriti samu sebe, a kamoli AMD RDNA 2, pa su odigrali ovakvu igru. Mislim, možemo se nadmudrivati do sudnjeg dana, ali činjenica je da su zajebali i nVidia s forsiranjem i AiB društvo s ciganjenjem po PCB-u i šparanjem di ne treba. Sad im sigurno nije po volji da moraju imati revzije proizvoda, a kao nema problema, samo se stave novi driveri.

Ja mislim da su oni htjeli preduhitrit PS5 preordere. Budimo realni za 500 dolara MSRP, pola cijene 2080TI, dobiješ kompletan sustav sa boljom grafikom. Prosječan, ne zatucani PC gamer, neće se puno razmišljati... iako je i sad isplativiji PS5 al ajd prihvatljivije je.

Brko 01.10.2020. 11:18

Citiraj:

Autor guerra (Post 3443817)
@Drug Brko

Ovakve diskusije mi se najvise svidaju, da ih je barem vise :D

Teško druže. Vidiš da su danas svi offended za svaki urac i da ih sve smeta ako im nije po volji :(
Citiraj:

U globalu se zapravo slazemo u vecini toga, a najvazniji je onaj dio da je mozda najpametnije pricekati da se sve skupa iskristalizira. :chears:
To i je poanta cijele priče. Ne volim govoriti ljudima što da rade, a još manje na što da pale svoj novac (kao što i ne volim kad se mojim financijama i ulaganjima bavi netko drugi), ali mi je u najmanju ruku čudno da se preordera nešto što nema neke baze korisnika koja bi mogla dati recimo ovakav feedback. Ajd matična od 1500 kn pa ko joj ebe mater ako ne valja... ali GPU od 6000+ kn, to bi me peklo :)

Citiraj:

Na kraju krajeva treba pricekati i RDN 2, sad barem znamo da pomakao u RT-u gotovo i nema tako da AMD tu nema puno za sustici, jedino je pitanje kakav odgovor za DLSS imaju.
Definitivno. Netko je rekao da ne zna čemu entuzijazam oko toga. No ako se pogleda šira slika, leakova nema, blesavog Rađe nema da tandrka po twateru sa pizdarijama obećavajuć brda i doline, from scratch nova uArch... ne kažem da treba svršavati od sreće i reći "to je to", ali da ih treba ignorirati, nikako. Ovo nije Polaris i Vega ili neka njihova poznata reciklaža. Ovo je novo te pogoni next-gen igrače konzole koje su isto napravile najveći međugeneracijski odmak (tako barem pišu oni koji čuju, i pričaju oni koji vide :D ). A i ko da Radeonke neće imati problema sa AiBovima. Samo da škicnemo što su Asus i MSI i XFX napravili od Navija, bogteubio, ono je bilo ne za zatvor nego za streljanje.

Danas je 01.10.. I ispred nas je najjači hardver-launch mjesec ikad otkad pratim sve to skupa. Lagano u miru sve popratit, pogledat one silne pare u kuverti i kad sve bude zrelo i poznato - fljus pare onome kome misliš da treba, bez emocija "jadni ovi ili oni".

Samo nek je zdravlja :chears:

imik 01.10.2020. 11:51

RTX 3080 Crashing Investigation: False Blame, Bad Facts, Capacitors & New Drivers
https://www.youtube.com/watch?v=lhyC...ardwareUnboxed

picajzla0707 01.10.2020. 15:03

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3443814)

Da, kojekakvi razlozi postoje u revizijama PCBova. Gigabyte čak daje oznake revizija JAVNO uz svoje proizvode tipa rev.1.0 pa 1.1 pa 2.0 i tako to. Ali ovdje nisu bili kojekakvi razlozi nego baš ovo CTD-ovanje. Mislim, vidi, ako je loš driver natjerao AIB partnere da se zamisle kako su "usrali" vlasititi PCB, onda to nije ništa loše. Dapače, bit će nove verzije kartica ispravljene a neke nove iteracije 3080 u vidu Ti, Super, 20GB kako god, iz prve i od početka budu bogatije opremljene i kvalitetnije.

Zz.

nekako mislim da je više galama oko jeftinih rješenja bila razlog što su neki išli u reviziju - recimo msi sa svojom gaming x trio, gdje s jednim kompletom mlcc kondića uz nove drivere ne bi imali nikakvih problema
stvar je u tome da su ih svrstali među škrce, a to nikako ne odgovara njihovom marketingu i statusu gaming x trio kao top grafe, zato je jeftinije potiho ubaciti još jedan komplet mlcc kondenzatora nego da im i dalje top grafu gledaju kroz prizmu jeftinoće

Manuel Calavera 01.10.2020. 16:45

Citiraj:

Autor picajzla0707 (Post 3443864)
nekako mislim da je više galama oko jeftinih rješenja bila razlog što su neki išli u reviziju - recimo msi sa svojom gaming x trio, gdje s jednim kompletom mlcc kondića uz nove drivere ne bi imali nikakvih problema
stvar je u tome da su ih svrstali među škrce, a to nikako ne odgovara njihovom marketingu i statusu gaming x trio kao top grafe, zato je jeftinije potiho ubaciti još jedan komplet mlcc kondenzatora nego da im i dalje top grafu gledaju kroz prizmu jeftinoće

MSI je bipolaran do jaja. Konkretno kod matičnih i gpu. Ili imaju najbolje ili neko smeće odnosno proizvod sa tehničkom greškom

Ne treba ništa kupovati na brand name bez recenzija

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3443810)
Glavni razlozi za kupnju nvidije su bili - stabilni driveri i niska potrošnja. S RTX 3000 serijom su to sve bacili u vodu :). Zeznuli su AIB-e, zeznuli sebe, naljutili kupce :D.

Ostaje im vjerojatno da imaju najjakiju gpu :D
Za koju cijenu i potrošnju otom potom...

Citiraj:

Autor Flegma (Post 3443803)
Tako nekako i mene. Znam da cu bottleneckat CPUom ju ako je uzmem, al me nekako vuce da je uzmem. Svakako cu sacekat AMD event, i ako nVidia izbaci Ti modele, pa onda recimo početak/sredina 11og mjeseca kad bude više stocka odlucit jel se ide na 3080 ili 3090.

3090 nema nikakvog smisla bez 4K monitora. To malo jada 10-15% razlike što napravi naspram 3080 napravi na 4K, sad platit skoro duplo radi razlike u performansama koje nećeš vidjeti na 1440p nema nikakvog smisla

Nvidia upravo gura 8K marketing jer tu vjerojatno može napravit najveću razliku. Toga će biti sve više sa budućim generacijama jer će gpu biti sve jače, a cpu sve veći bottleneck

Lepac 01.10.2020. 17:05

Computerunivers -> očekuju najranije 30.11.2020. nove rtx grafe.
Ko da kupujem borbene avione

IGoR_2803 01.10.2020. 17:43

Ma ko ih jebe. Ako je tako, namjerno ću kupiti Navi... ako i oni ne zaseru ovako... jebo te kožnati da te jebo... A već prodao 1080ti...

John Creasy 01.10.2020. 17:55

vuče me previše, al ne smijem da ban ne dobijem......

nego ON topic, kad će slabije od nvidie? rtx3060 itd?

Gigi1 01.10.2020. 17:55

Lijepo vam je tu Nino pisao da ništa od amperea do 11.mj. u eu...

Sn4k3 01.10.2020. 18:02

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3443909)
vuče me previše, al ne smijem da ban ne dobijem......

nego ON topic, kad će slabije od nvidie? rtx3060 itd?

Zadnje informacije kazu krajem 10. mjeseca - navodno. Nista jos nije sluzbeno potvrdjeno.

axo 01.10.2020. 18:25

Ma oni cekaju sto posto amd pa da mogu izbacit napumpane kartice sa vise memorije. Bas da nisu mogli proizvest ih ne vjerujem. Sve to nvidia dirigira, a ovi sviraju.

BoobZ 01.10.2020. 19:30

Citiraj:

Autor IGoR_2803 (Post 3443906)
Ma ko ih jebe. Ako je tako, namjerno ću kupiti Navi... ako i oni ne zaseru ovako... jebo te kožnati da te jebo... A već prodao 1080ti...

:roller:

Manuel Calavera 01.10.2020. 19:54

Citiraj:

Autor Lepac (Post 3443898)
Computerunivers -> očekuju najranije 30.11.2020. nove rtx grafe.
Ko da kupujem borbene avione

:roller:

zwer54 01.10.2020. 20:11

Citiraj:

Autor axo (Post 3443921)
Ma oni cekaju sto posto amd pa da mogu izbacit napumpane kartice sa vise memorije. Bas da nisu mogli proizvest ih ne vjerujem. Sve to nvidia dirigira, a ovi sviraju.

ma nema sanse da ce nvidia izbacit jace modele od ovih sada u narednih 6 mjeseci. to ako bude bit ce tamo negdje iduce ljeto/jesen...

thunder11 01.10.2020. 20:17

Upravo bio drop na svim Nvidia webovima
Umalo sam uhvatio...

Manuel Calavera 01.10.2020. 20:29

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 3443957)
ma nema sanse da ce nvidia izbacit jace modele od ovih sada u narednih 6 mjeseci. to ako bude bit ce tamo negdje iduce ljeto/jesen...

Pa dolaze brzo modeli sa više memorije. Sad ne znam dal to računaš pod "jače"

JuiceBox 01.10.2020. 20:41

U svedskoj je 3090 FE dostupna pa klikajte tko moze odandje povuc :D https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/buy/

EDIT: AAAAAnd its gone ! :D

zwer54 01.10.2020. 23:21

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3443958)
Upravo bio drop na svim Nvidia webovima
Umalo sam uhvatio...

sva sreca pa su mi poslali mail lol
nabijem ih

thunder11 01.10.2020. 23:47

Ma na mail zaboravi.

Koje kerefeke moras izvoditi da dodes do zadnjeg koraka kosarice je ...ne znam, ludost eto. Ja si napravio zajeb jer nisam dosta ustedevine stavio na revolut pa mi odbilo (fulao za 2€) i u drugom pokusaju nakon nekoliko sekundi, vise nije bilo.
Sam add to card na stranici mozes zaboraviti da ces vidjeti sa refresom weba.

Strava i uzas :D

zwer54 02.10.2020. 00:05

Moras postat haker da bi kupio komad hardware-a koji uopce nije ni jeftin... Ne znam sta je sa 3090, kartica kosta preko 1500 eura i ljudi izgleda stoje u redu i cekaju da kupe??

picajzla0707 02.10.2020. 00:22

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3443894)
MSI je bipolaran do jaja. Konkretno kod matičnih i gpu. Ili imaju najbolje ili neko smeće odnosno proizvod sa tehničkom greškom

Ne treba ništa kupovati na brand name bez recenzija

kako god, da nije izdan prvi driver koji dopušta power spajkove, ne bi bilo rušenja, ne bi bilo cijele ove varatutme i msi bi dalje prodavao gaming trio s jednim kompletom mlcc kondenzatora

tko bi uopće gledao te kondenzatore i pitao za njih da je izašao normalni driver s kojim ne bi bilo rušenja

dakle, nije da se krenulo u revizije zbog ctd-ovanja, nego zbog prozivanja da su škrti i da podvaljuju jeftina rješenja

zwer54 02.10.2020. 00:36

1 privitaka
Citiraj:

Autor picajzla0707 (Post 3444025)
kako god, da nije izdan prvi driver koji dopušta power spajkove, ne bi bilo rušenja, ne bi bilo cijele ove varatutme i msi bi dalje prodavao gaming trio s jednim kompletom mlcc kondenzatora

tko bi uopće gledao te kondenzatore i pitao za njih da je izašao normalni driver s kojim ne bi bilo rušenja

dakle, nije da se krenulo u revizije zbog ctd-ovanja, nego zbog prozivanja da su škrti i da podvaljuju jeftina rješenja

MSI se oglasio na fejsu da nisu radili nikakve revizije, a slike njihovih kartica sa losijim kondenzatorima i slicno su isplivale sa nekih revizija prije finalnih jer naravno da nije ovo prvi i jedini pcb koji su napravili i da je odma otiso u ducane...

thunder11 02.10.2020. 00:36

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 3444021)
Moras postat haker da bi kupio komad hardware-a koji uopce nije ni jeftin... Ne znam sta je sa 3090, kartica kosta preko 1500 eura i ljudi izgleda stoje u redu i cekaju da kupe??

Dosta slično "hakanju" :D, a 3090 kako dosle tako i otisle isto, bile to FE modeli ili 2€k AIB modeli. Sve ide. Nebi vjerovao da nisam vidio.

Lik jedan bas pisao kako je narucio jednu 3080 sa jedne strane i u meduvremenu uzeo 3090 kada je dropala danas sa nvidije strane i prvu potom stornirao. Kolaps xD

EDIT: svi zadni dropovi proteklih tjedana su bili iskljucivo cetvrtkom izmedu ponoc i 6 ujutro. Danas je bilo u 20:05 i sada se cekam kao drugi rano ujutro, pa eto ...tko ne moze spavati ili ima nocnu smjenu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:58.