![]() |
Citiraj:
Uglavnom ovo stanje će biti do polovice-kraja desetog mjeseca kada bi kartice trebale biti normalno dostupne. Opet navodno, nitko ne zna. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Ako ikoga zanima, na nvidia.co.uk i navidia.de je moguće putem console inputa sa chroma dodati 3080FE u kosaricu ali check out ne radi.
Tako da sada "svi" stavljaju u kosaricu pa cekaju kada ce inventory prerast u in stock. |
RTX 3080 Crashing Investigation: False Blame, Bad Facts, Capacitors & New Drivers
Covjek objasnio :kafa: Prica pocela sa gospodinom Igorom koji se nekad voli praviti previse pametan, a u svojim "istrazivanjima" cesto ima pozamasnu dozu nagadanja. Da stvar bude bolja jedan solidan youtube sa frakcijom tehnickog znanja Igora, Stevice itd, ali i najvecim brojem subscribera pod imenom Džej napuhao stvar oko kondenzatora zbog svojeg ogranicenog znanja. Nakon toga svega krenula lavina komentara od zaprepastenih nemapojmica i stvorila se opca drama. Ljudi koji su pokusali malo sire sagledati stvari su odradili pokoji pametan test pa je tako covjek iz Geer Seekersa ustanovio da iako je imao ucestale crasheve na Wondowsima to nije bio slucaj na Linuxu, tu govorimo o starim driverima. Drugaciji test je pak napravio der8auer pa je ustanovio da kondenzatori nemaju utjecaja na stabilnost vec da omogucuju sitno veci overclock kartice. Kad su napokon izasli driveri pocela je nova drama oko toga kako ti isti driveri sada kartice "downclockaju" kako bi one bile stabilne. Opet price za bezglave mase. Ono sto je test pokazao je to da su driverima optimizirali voltage/frequency curve za 1.5% i da su performanse ostale netaknute. Na kraju price puno galame iz razloga sto prvi driveri nisu perfektno radili :fiju: Osobno mislim da je najvaznije pratiti i vidjeti kakva ce dostupnost biti kroz naredno vrijeme, a sudeci kolko se fejlalo u pretpostavkama po pitanju crashanja lako moguce da ce ista prica biti i sa dostupnoscu kartica :D |
Ništa novo na internetu. Pričaju o problemu, a ne znaju ni pravo ime kondenzatora. Onda drugi pokupe vijest kao Jay koji večinu vremena nema pojma o čemu priča i onda se pravi pametan, nastane panika i ništa na kraju ne valja a kartice se prodaju i dalje ko kifle.
Naravno uvijek se nađe par ljudi koji znaju o čemu pričaju ali koga briga kada su svi u panic modu. Onda Nvidija izda nove drivere koji su navodno "smanjili" brzinu kartica a u biti nema nikakve razlike. Sad čekamo da AMD izda pa da sve krene ispočetka. :) |
@guerra
Svaka čast. Sve tvoje postove iz ove teme bi valjalo prevesti na engleski i poslati ih Jensenu jer koliko si si ti dao truda i vremena u ovoj temi nebili obranio obraz Ampere kartica pred povampirenim nvidijomrzcima, treba te nagraditi sa jednom čaba 3090 karticom. Ponavljam, svaka čast na trudu i vremenu. No, meni osobno priča da su SAMO driveri bili culprit ne drži vodu. Jes, novi su bolji ali da su SAMO driveri problem, onda po tome ispada da neki iz AiB partnerije bezveze menjaju dizajn kartica i (neki) nepotrebno povlače prve serije kartica koje su slali recenzentima i u preprodaju. I ispada da su recimo u EVGAi bedaki budući kasne sa stockom jer su također radili preinaku elemenata na PCBima. Tako da, koliko god driveri "spasili" stvar i ispeglali to koliko toliko, očito je da nekima treba i revizija PCBa tj da su neki sfušali i sami HW, što škrtarenjem na VRM jedinicama, što NAVODNIM falšim kondenzatorima. Mislim da to i je bila jedna od najvećih galama prema Zotacu i MSI-u ;) Dostupnost što se EVGAe tiče, ako Jacob Freeman nije muljao, od idućeg tjedna ih bude, što na njihovom shopu, što kod retailera pa sretno svima u lovu na iste. Njih pratim jer ako se odlučim na nVidia GPU, samo i isključivo EVGA. Ne zbog kvalitete koliko zbog RMA procedure koja je za svaku pohvalu. Za kraj bi dodao youtubere... šta stvarno neko gubi vrijeme na Jaya, Linusa i slične plaćene pametnjakoviće? Samo ako imam zatvor si pustim Jaya ili Linusa i momentalno postanem Vezuv sa erupcijom level 9000. |
Citiraj:
Mozes ti odraditi taj prijevod ako nije problem? U znak zahvalnosti dopustit cu ti da pomirisis kutiju u kojoj je bila 3090. E sad jedini problem je sto prema istim masama ovo moje napajanje od 750w nece biti dovoljno pa ih zamoli nek mi posalju i neko napajanje od 3kw :D Nitko ne kaze da odredeni vendori nisu napravili revizije na svojim karticama iz kojekakvih razloga, ni prvi ni zadnji put da se tako nesto radi, ono sto sad znamo je da glavni problem crashanja ocito nije u kondenzatorima :kafa: |
Miracle Drivers? How NVIDIA solved the crashes of the GeForce RTX 3080 and RTX 3090 while keeping also the power supplies alive | Analysis
https://www.igorslab.de/en/wonder-ho...lies-analysis/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Glavni razlozi za kupnju nvidije su bili - stabilni driveri i niska potrošnja. S RTX 3000 serijom su to sve bacili u vodu :). Zeznuli su AIB-e, zeznuli sebe, naljutili kupce :D.
|
@The Exiled
Ja se dam kladiti da ako se strpimo jos malo cemo saznati sve kao i do sada. Ustvari ne.... Bolje je dramiti i ocekivati da ce prvi driveri savrseno raditi, ipak je to zabavnije :D |
Ma nema žurbe kaj se mene tiče.:) Daleko od toga da dramim(o), samo komentiram(o) aktualna događanja, a kak god se okrene - mogli su i bez ovoga - pogotovo, jer je i s RTX 2000 serijom bila parada hitova.
|
Citiraj:
Citiraj:
Dear Mr. Jensen. I fought a merciless fight for nVidia's right on PCE Forum and l won it for Ampere, for You. Please read my obervations. Forever yours, Guerra. Kako ti se sviđa moj ingliš, jel bolji od Ingrid? :D Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Da, kojekakvi razlozi postoje u revizijama PCBova. Gigabyte čak daje oznake revizija JAVNO uz svoje proizvode tipa rev.1.0 pa 1.1 pa 2.0 i tako to. Ali ovdje nisu bili kojekakvi razlozi nego baš ovo CTD-ovanje. Mislim, vidi, ako je loš driver natjerao AIB partnere da se zamisle kako su "usrali" vlasititi PCB, onda to nije ništa loše. Dapače, bit će nove verzije kartica ispravljene a neke nove iteracije 3080 u vidu Ti, Super, 20GB kako god, iz prve i od početka budu bogatije opremljene i kvalitetnije. Meni je ovo sve bitno (i pratim situaciju) jer ja nisam prekrižio Ampere defitivno kao što sam onomad i napisao. Samo sam rekao da ne želim istovariti kesu SADA na ovo u periodu kad se ne zna tj nije znalo što je uzrok pizdarijama i da ne želim takav upgrade da ne znam zašto se to događa. Jer također kao što rekoh, da sa GPU od soma eura prolazim ono što sam sa Radeonom nekad, okačio bi se na prvo drvo od muke. Pratimo dalje razvoj situacije. Hvala na razgovoru ugodnom. Zz. |
@Drug Brko
Ovakve diskusije mi se najvise svidaju, da ih je barem vise :D U globalu se zapravo slazemo u vecini toga, a najvazniji je onaj dio da je mozda najpametnije pricekati da se sve skupa iskristalizira. :chears: Na kraju krajeva treba pricekati i RDN 2, sad barem znamo da pomakao u RT-u gotovo i nema tako da AMD tu nema puno za sustici, jedino je pitanje kakav odgovor za DLSS imaju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Danas je 01.10.. I ispred nas je najjači hardver-launch mjesec ikad otkad pratim sve to skupa. Lagano u miru sve popratit, pogledat one silne pare u kuverti i kad sve bude zrelo i poznato - fljus pare onome kome misliš da treba, bez emocija "jadni ovi ili oni". Samo nek je zdravlja :chears: |
RTX 3080 Crashing Investigation: False Blame, Bad Facts, Capacitors & New Drivers
https://www.youtube.com/watch?v=lhyC...ardwareUnboxed |
Citiraj:
stvar je u tome da su ih svrstali među škrce, a to nikako ne odgovara njihovom marketingu i statusu gaming x trio kao top grafe, zato je jeftinije potiho ubaciti još jedan komplet mlcc kondenzatora nego da im i dalje top grafu gledaju kroz prizmu jeftinoće |
Citiraj:
Ne treba ništa kupovati na brand name bez recenzija Citiraj:
Za koju cijenu i potrošnju otom potom... Citiraj:
Nvidia upravo gura 8K marketing jer tu vjerojatno može napravit najveću razliku. Toga će biti sve više sa budućim generacijama jer će gpu biti sve jače, a cpu sve veći bottleneck |
Computerunivers -> očekuju najranije 30.11.2020. nove rtx grafe.
Ko da kupujem borbene avione |
Ma ko ih jebe. Ako je tako, namjerno ću kupiti Navi... ako i oni ne zaseru ovako... jebo te kožnati da te jebo... A već prodao 1080ti...
|
vuče me previše, al ne smijem da ban ne dobijem......
nego ON topic, kad će slabije od nvidie? rtx3060 itd? |
Lijepo vam je tu Nino pisao da ništa od amperea do 11.mj. u eu...
|
Citiraj:
|
Ma oni cekaju sto posto amd pa da mogu izbacit napumpane kartice sa vise memorije. Bas da nisu mogli proizvest ih ne vjerujem. Sve to nvidia dirigira, a ovi sviraju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:roller: |
Citiraj:
|
Upravo bio drop na svim Nvidia webovima
Umalo sam uhvatio... |
Citiraj:
Pa dolaze brzo modeli sa više memorije. Sad ne znam dal to računaš pod "jače" |
U svedskoj je 3090 FE dostupna pa klikajte tko moze odandje povuc :D https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/buy/
EDIT: AAAAAnd its gone ! :D |
Citiraj:
nabijem ih |
Ma na mail zaboravi.
Koje kerefeke moras izvoditi da dodes do zadnjeg koraka kosarice je ...ne znam, ludost eto. Ja si napravio zajeb jer nisam dosta ustedevine stavio na revolut pa mi odbilo (fulao za 2€) i u drugom pokusaju nakon nekoliko sekundi, vise nije bilo. Sam add to card na stranici mozes zaboraviti da ces vidjeti sa refresom weba. Strava i uzas :D |
Moras postat haker da bi kupio komad hardware-a koji uopce nije ni jeftin... Ne znam sta je sa 3090, kartica kosta preko 1500 eura i ljudi izgleda stoje u redu i cekaju da kupe??
|
Citiraj:
tko bi uopće gledao te kondenzatore i pitao za njih da je izašao normalni driver s kojim ne bi bilo rušenja dakle, nije da se krenulo u revizije zbog ctd-ovanja, nego zbog prozivanja da su škrti i da podvaljuju jeftina rješenja |
1 privitaka
Citiraj:
|
Citiraj:
Lik jedan bas pisao kako je narucio jednu 3080 sa jedne strane i u meduvremenu uzeo 3090 kada je dropala danas sa nvidije strane i prvu potom stornirao. Kolaps xD EDIT: svi zadni dropovi proteklih tjedana su bili iskljucivo cetvrtkom izmedu ponoc i 6 ujutro. Danas je bilo u 20:05 i sada se cekam kao drugi rano ujutro, pa eto ...tko ne moze spavati ili ima nocnu smjenu... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:58. |