![]() |
Nema carine ali imaš cca +35 Kn troškove carine za porez. Daklem 1947,5 Kn ;P
Jedino kako možeš profitirati je da fizički prošvercaš preko granice :) |
Ma ima nekaj ziher.
|
Navodno ako je skuplje od 350kn podliježe carini, trebalo bi provjeriti. Znam samo jedno - definitivno se ne isplati naručivati iz usa, zato nitko ni ne uzima
|
Na informatičku opremu nema carine uopće barem je tako bilo svih ovih godina. Jedino lupe pdv 25% plus one sitne troškove za obradu predmeta u carini i naravno dostava iz usa. Po meni neisplativo se zajebavati.
edit: izgleda da se carina plaća bez obzira da li je oslobođeno ili ne ako prijeđe iznos od 150€ http://mojshopping.com/informacije-i-savjeti/#primjer |
Ne plaća se, mnogi je mobitel preko 150€ stigao iz Kine bez carine. A kurirske službe će ti masno zaračunati svoju "uslugu uvoza" bez obzira da li ima carine ili ne ;)
|
Kad Kinezi ne nalijepe na paket debelim slovima 150 ojra. Ovi nakelje i još stave veličinu slova 50 da ne bi slučajno fulali ovi na carini.
|
http://www.iqcentar.hr/54551-sapphir...vi-2xhdmi-2xdp
Znam da je nedostupna kod njih, ali ako ostane cijena miriše na dobro za početak |
Pa ima i ovo :)
http://www.iqcentar.hr/54520-sapphir...dr5-hdmi-3x-dp Tak da je vjerojatno cijena ta. |
jbt ova nitro ta cijena ispadne sa 190$, sick deal? Sa istim odnosom cijene saphire blowerica bi dosla 1500kn gggg
|
Citiraj:
|
A lol, čuj provjeravaju. Moš si mislit. Možda jedan u 1000.
|
1/1000 uspije ne platiti porez. Prošla su ta vremena kad si mogao "šverati" stvari izvana bez poreza.
|
Citiraj:
dok je pirata PC desktop gaming neće izumrjeti i nas par koji su nesposobni igrati na gamepad :lol2: |
Sad je već referentna 470 1650 Kn :D
|
Citiraj:
Ja cu npr FPS igrat sa misem/tastaurom, ali cu zato npr devil may cry ili RE remake igrat gamepadom, ugl gdje mi sto vise pase :goood: |
|
Da, i imaju na lageru jednu i po karticu...:goood:
Svašta... |
gledam na nabavi, dostupne su svega na par mjesta i to su sve cirkulari sa stock hladnjakom
|
Bome cijene sve bolje i bolje, xfx 470-tka ispod 1800kn. Ta grafa je baš no brainer u svojoj cjenovnoj kategoriji. Nema isplativije za nekoliko stotina kn gore i dolje
|
Ubo sam MSIjevku 480
Test Deus EX: Very High GTX970 40,5 RX480 50,7 High 970 47 480 58 Witcher 3 mi je sad zakucan na 60 na onome što je 970 imala 55 (skoro sve Ultra Hairworks off) SWTOR (CPU hog DX9 igra) radi bolje na 480 nego na 970 temperaturu sam najviše vidio 68c fan maksimalno 1250 RPM i drajveri se instalirali od prve a ne ko na nevidiji da moraš uninstalirati pol kompa da se drajveri udostoje instalirati ;P |
doslo vrijeme da padne odluka za 480, nitro oc 8gb ili msi gaming 8gb?
nekako sam naginjao prema nitro, al ako je mika uzeo msi... :D |
Citiraj:
Šalim see hehe @MikaHR very funny Nego daj mi reci kakav ti je doživlja sa freesyncom?Jel ti se lajka?Nisi komentirao :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nitro je kraća i manja, ima veći out of the box OC, al glasnija (ekipa kaže da nakon štelanja fan radi na 1700-2000 RPMa na 1342 MHz, MSIJevka out of the box radi na 1303 (gaming), 1316 MHz (OC). Obje 3g garancije, jedino što na Nitru možeš vaditi fanove ak koji počne roštati. Citiraj:
Citiraj:
I radi Mantle, isprobao u Beyond Earth. |
A moš i na MSI-u, samo treba malo mašte i neprefarbani šarafi koji drže cooler.
|
Je, al teško da bi ti priznali garanciju i poslali novi fan ;P
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nadam se da ćeš sada smanjiti hejt i da ce forum biti veseliji :chears: |
Citiraj:
Sad će biti manje mržnje, ja to garantiram! Pogotovo jadna GTX1060 3GB, koja je izmržena kao nikad dosad u povijesti foruma :( |
OK, jedno "noobovsko" pitanje...
Nisam baš up-to-date sa hardverskim aktualnostima, a nisam uspio izgooglati ništa pametno (nisam uspoređivao frekve)... Koja je razlika između Sapphireovih Nitro i Nitro+ kartica? Samo, molim bez smijanja :D |
Citiraj:
Edit:i možda nekakva količina RGB-a na boardu,nisam sig |
Sve su NITRO+ ali imaš verziju non OC i OC. Kao što je već rečeno, razlika je u frekvenciji.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Frend je kupovo nekidan novu grafu i sugeriro sam mu 470 jer je u rangu ispod 2000kn
Na kraju je uzo gtx 960 strix 4gb za 1800kn kako komentirate taj potez? btw za vas koji koristite safirke rx doso update za trixx yeehaa :D http://www.sapphiretech.com/catapage...d=291&lang=eng |
Vjerojatno je pao na "Sovu" i lijepu kutiju s obzirom na cijenu "fail":D
Ali svaka roba ima svog kupca i neslušaju se uvijek "savjeti/prijedlozi" nažalost, a i sve zavisi od potreba/očekivanja tako da je bezpredmetno razgovarati o osobnim odlukama pojedinaca koji prije ili kasnije dođu po savjet na forum:D pogotovo oni koji prvo kupe pa onda traže mišljenje:fiju: A aplikacija super dobrodošla za RX modele:) |
Kupiti 960-tku za 1800kn ovih dana... njegove pare ali ono... :)
|
Citiraj:
Za kolko prodaješ 970? |
Sto se tice trixx programa super da je izaso al mi ne radi , odkako sam ga skino ventovi se ne pale nikad , ni nakon 3 restarta neovisno o postavkama.
|
Jesi ju dobro zagrijao nekom igrom:D mislim da se i nepale ispod određene temperature valjda 53 ili 55c.
|
Citiraj:
a stižu i 480 4GB https://www.centro.hr/sapphire-rx-48...hdmi-2xdp.aspx Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:25. |