![]() |
za tu lovu bi stajao u redu taman da kasnije samo stoji za ukras na stolu ��
|
Citiraj:
Jedino se igraju oni i Microsoft kojem nije problem prvih 5-10 milijuna konzola prodati sa 100-150 dolara gubitka po konzoli jer imaju hrpu keša od ostalih sektora. Zato i jedni i drugi čekaju hoće li koji objaviti cijenu koja će biti oko troška proizvodnje ili će probati undercuttati drugoga. |
Citiraj:
što je najgore ne možeš ga ni postavit horizontalno pa stavit vazu sa cvijećem na njega jer je sav zaobljen:) cijena po meni očekivana. |
Citiraj:
kak ne. https://www.siliconera.com/see-the-p...duct-pictures/ zadnje 2 slike |
ne znam jeli optička varka, ali izgleda valovito, skliznut će vaza :D
iako se slažem da ne treba pretjerano osuđivati dok se ne vidi uživo. I možda je u crnoj varijanti bolji. |
Meni je osobno ionak bolji u vertikali :D
Ja svoju držao prvih ~2 tjedna horizontalno, skužio da ga"nožice" koje ima na podnožju ne dižu dovoljno visoko i da se grije. Stavio ga onda u vertikalu i od onda stoji tako, i dosta je dobro čak. ali da, treba pričekat dok ne dođe nekome u ruke pa ćemo onda vidjet veličinu i ostale detalje. Ovak basati na prazno možemo svi. |
Xbox dizajnom izgleda dva koplja bolje. PS5 na prvu izgleda kao da je je od jeftine kineske plastike, ali ionako je bitan ekosustav, a tu Xbox značajno kaska. Sumnjam da će Sony sam sebe propucati u nogu
|
E vidiš meni je baš obrnuto, PS5 mi izgleda par klasa bolje od Xboxa :)
U svakom slučaju dva u potpunosti različita dizajna, što je i super. Ali da... glavno da ima kvalitetnih igara, da je dobro riješeno hlađenje i da nema nekih mušica sa nestabilnostima. Zato najbolje pričekati reviewove i da se malo slegne prašina, pa onda odlučiti koju odabrati. |
Citiraj:
|
Također preferiram ovakav monolit dizajn. Lakše ga je sakriti negdje
Pošto će im footprint biti praktički isti (kad je PS5 na postolju), ipak prednost dajem Xbox-u jer mislim da ima bolje riješeno hlađenje/buku. Ta buka mi je na PS4 Pro najviše smetala, a prema onome što je prikazano na Xbox stranicama, jako su vodili brigu o hlađenju. Vidjet ćemo kad se pojave na tržištu, ali prema pokazanom, i dalje mi Xbox vodi https://i.postimg.cc/7fLN9gwT/Screenshot-1.jpg |
PS4 PRO i "problemi s glasnoćom" su počeli onog dana kada sam kupio 4k (HDR) TV.
Prije toga, 108cm FHD TV, PS je bio nečujan. Od kupnje 4k TV-a, sam primjetio PS i glasnoću hlađenja. I to u određenim igrama. GOW mi je daleko najgore radio što se tiče hlađenja i glasnoće. |
Meni je recimo glasan od prvog dana na fhd tv-u i ijednoj igrici s malo boljom grafikom. Toliko me.iritira da gledam kako nabavit rezervni top cover na koji cu montirat neki vent kako ne.bih popljugao jamstvo.
Btw, stoji na otvorenom, zraka oko njega na pretek. |
Čudno!
Ja ga ni u HDR-u ne čujem u većini igara (osim kod GOW-a i TLOU-a na momente). Na FHD tv-u kompletno nečujan. Stoji vani na polici kraj TV-a. |
1080, 1440, 4k, od 32" do 65"...nisam primijetio nikakvu razliku u glasnoći na RDR2. I to ne na momente nego 100% vremena. Na drugim igrama ga nisam toliko čuo, ali to nije ni teško kad ih imaš 3 :D
To me nekako vratilo u vremena igranja PS1 po ljeti, uz otvorene prozore, ventilatore i podizanje od podloge knjigama, jer je kod pregrijavanja znalo zapeti na loadanju :D |
|
Citiraj:
Iz tog razloga se rijetko kada isplati kupovati konzole, a i hardver općenito odmah nakon izlaska. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Moja je kupljena prije 2 godine (prije izlaska RDR2), i RDR sam prošao 2 puta u HDR-u, konzola je bila nečujna. Koliko sam shvatio, nema pravila. |
A ima pravila, ranije verzije koriste lošiji cooler.
A ovo kasnije je stvar kako su pastu nanjeli. Ako je bučno, treba otvorit konzolu, maknuti njihovu pastu i nanjeti ponovo. |
Sony kontrola kvalitete - sjedi 1 :D
Da hoću mijenjati pastu na komponentama, ne bih kupio konzolu :D |
Citiraj:
Ne znam koji je razlog, ali ako kupiš danas ne znači da ćeš imati tiši PS (ili eventualno ne glasniji) od onoga od prije 2 godine, zato kažem da nema pravila. |
Citiraj:
Kad si već kod toga, možeš i vodu ubaciti :D @Mommistake, One prve verzije su gore nego sadašnje u većini slučajeva i manje vrijede na tržnjaku (ako kupac zna što kupuje). Nije isti cooler u njima. Kod novih je "samo" stvar toga kako su nanjeli pastu. |
Citiraj:
Kupljena krajem 2018. Da je smijem otvorit (imam peoduzeno jamstvo) vec bi ja odavno pastu promijenio. |
https://www.sancta-domenica.hr/promo...ation5_novosti
Nek predbiljezbe pocnu:D |
Citiraj:
To je već aktualno jedno duže vrijeme. |
Citiraj:
Znaci i SD se polako priprema za dolazak PS5.. Ak bu se drzali rokova, do Bozica je u trgovinama, sad se jos samo spekulira oko cijene, al nek bude oko 500€ i bog bogova. |
Ako bude 500EUR uzimam pre-order. Ako bude vise, pocekati ću dojmove mjesec-dva.
|
ovo već da
|
Citiraj:
|
PS5 Games Will Need To Be Downloaded No Matter Which Version You Buy
Ne razumijem, što je to neka vijest? Pa PS4 je gotovo isto funkcionirao. :D |
Citiraj:
Ili, da će igre biti toliko velike da neće sve stati i na skuplje 100GB diskove pa ćeš ostatak opet morati preuzeti s interneta. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da, opet trebaš internet i skidati. Death Stranding sam prvi dan kupnje skidao još 80GB + instalacija gotovo sat vremena. |
Citiraj:
No obzirom da su već najavili raznorazne dodatke kojima će se moći mijenjati izgled, ne mogu se oteti dojmu da namjerno izbacuju nešto gadno kako bi što više ljudi "pogurali" da troše dodatno. Jer, zašto kozmetičke DLCeve ograničiti samo na virtualno? Real-life mikrotransakcije :roller: Ako/kad ga uzmem, obojat ću ga markerom ako me bude živcirao. |
Ma ja se stvarno nadam da će na releasu biti izbor između crne i bijele boje.
|
ako je gledati po četvorci, bijela je tek naknadno došla
tak da vjerojatno neće bit, al nikad se ne zna |
Ima li info kad ce se moci obaviti prednaruđba PS5? Prije par dana mi je neko iz SD na isto pitanje odgovorio samo sa "za sada prednaruđba nije moguca".
Poslano sa Sony XZ3 |
Citiraj:
Čak ni Sony :D |
Koliko se ja sjećam, onaj vaučer za rezervaciju PS4 od 500 kuna kao je došao u tadašnji GMC u Avenue Mallu negdje u rujnu ili listopadu. Da bi me 2 tjedna prije nego je konzola došla u hrvatsku zvali da je onih najskupljih paketa rezervirano toliko da će biti tko prvi njegova djevojka :D
|
Ne znam je li fejk njuz, pa don't shoot at messenger
https://www.index.hr/magazin/clanak/...s/2191217.aspx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:33. |