PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

sipe 08.03.2012. 00:10

Citiraj:

Autor Uzemljivac (Post 2117573)
ej sipe, jel te mogu samo malo zagnjaviti da mi kazes kakav to tocno rom ti koristis, jer i sam koristim cyanogen ali onu 7.1 verziju od lean&meana sto ju je on jos nesto doradjivao, i zasad mi stvarno dobro radi, cak i slusalica je ok u razgovorima, mogu cuti druge a i oni mene dobro cuju, malo slabije od stock roma al opet radi.
koja verzija cyanogena je tvoj rom i postoji li velika razlika u odnosu na taj 7.1 ? i jel imas neki link da vidim kako to izgleda?

http://www.htcmania.com/showthread.php?t=343775
Zasad me super služi zadnja verzija s updejtanim driverima za grafičku karticu. Stavi supercharger i vozi radi super, čak i baterija se super drži. Sve ima u startu stavi i vozi :)

goranszd 08.03.2012. 00:21

o bože dragi sto je ovo... ovako bilo mi je zablokiralo na boot logu kad sam stavljo onaj od tele 2, i stavim novi recovery s5.0.2.7 se spustim na onj 5.o6 itd kao vec ide, i stavim samo factori reset i mobitel se upali, ima sve kao od tele 2 i verzija androida je 2.3.3 broj međuverzije je u8650v100r001hrvc102b832 znači originalni kao iz dućana, ali u čemu je stvar... luncher i i aplikacije se one koje mi je donosio vendor u romu 2.3.5 aaaaaaa

Uzemljivac 08.03.2012. 00:28

Citiraj:

Autor sipe (Post 2117715)
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=343775
Zasad me super služi zadnja verzija s updejtanim driverima za grafičku karticu. Stavi supercharger i vozi radi super, čak i baterija se super drži. Sve ima u startu stavi i vozi :)

gledam malo te slike i izgleda isto kao moj 7.1, i ja sam skinio s marketa tu ics temu i koristim 360 launcher. stavio sam sad da se skida rom pa cu to ujutro picnut, ne da mi se sad s tim zezat.
jel mi mozes ukratko samo reci sto se dobije s tom skriptom, jer cuo sam da neki imaju dosta problema s njom, pa sam ju zato nekako izbjegavao. jel ju vrijedi stavljat?

sipe 08.03.2012. 02:15

Citiraj:

Autor Uzemljivac (Post 2117723)
gledam malo te slike i izgleda isto kao moj 7.1, i ja sam skinio s marketa tu ics temu i koristim 360 launcher. stavio sam sad da se skida rom pa cu to ujutro picnut, ne da mi se sad s tim zezat.
jel mi mozes ukratko samo reci sto se dobije s tom skriptom, jer cuo sam da neki imaju dosta problema s njom, pa sam ju zato nekako izbjegavao. jel ju vrijedi stavljat?

Tko ima problema s njom? Skripta je priznata od strane xda, tema ima oko 870 stranica i skripta stvarno RADI. Mjenjaju se cjeli sisstem multitasking-a, prioriteti i ostale stvari možeš s tim samo dobiti. Oni koji imaju problema nek se malo potrude iskonfigurirati je, makar se nema što iskonfigurirati. Instaliraš scripts manager, skineš zadnju verziju na xda, odabereš opciju 10 (supercharger skripta izgenerira na temelju slobodnog ram-a optimalne vrijednosti i njih postavi) i to je to. Preporučam ti da skineš ZEAM launcher i zamjeniš ga s 360 (govorim o romu kojem skidaš) jer 360 je glomazan i spor, ZEAM launcher ima svega pola megabajta i preporučuje se za low-budget mobitele. Što god te zanima samo pitaj :)

tutix 08.03.2012. 02:32

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2117720)
o bože dragi sto je ovo... ovako bilo mi je zablokiralo na boot logu kad sam stavljo onaj od tele 2, i stavim novi recovery s5.0.2.7 se spustim na onj 5.o6 itd kao vec ide, i stavim samo factori reset i mobitel se upali, ima sve kao od tele 2 i verzija androida je 2.3.3 broj međuverzije je u8650v100r001hrvc102b832 znači originalni kao iz dućana, ali u čemu je stvar... luncher i i aplikacije se one koje mi je donosio vendor u romu 2.3.5 aaaaaaa

Jedino što mi pada na pamet je da su ti te aplikacije završile na kartici (ili da ti je izmjenjeno nešto na kartici). Pa probaj lijepo sve iskopirat sa kartice na komp, formatiraj ju i ponovno instaliraj ROM.

Nije mi jasno kako ti uopće i ostanu te modifikacije od vendora kad običan wipe data/cache iz CWM ih pobriše na Tele2 ROM-u (a prema nekoj logici ne bi trebao).

goranszd 08.03.2012. 03:07

Citiraj:

Autor tutix (Post 2117737)
Jedino što mi pada na pamet je da su ti te aplikacije završile na kartici (ili da ti je izmjenjeno nešto na kartici). Pa probaj lijepo sve iskopirat sa kartice na komp, formatiraj ju i ponovno instaliraj ROM.

Nije mi jasno kako ti uopće i ostanu te modifikacije od vendora kad običan wipe data/cache iz CWM ih pobriše na Tele2 ROM-u (a prema nekoj logici ne bi trebao).

jesam formatiro sam je 5 puta ako ne i više čak sam pokušavao i s drugim karticama imam ih bar 10 od 2gb, ma sve isti vrag evo cijeli dan to radim, nista na kraju sve se pomjesalo izmjealo i onda sam ovako, stavio kineski stock rom onaj bez google appsa itd, pa onda preko njega stavio ovaj update 2.3.5 isto sam ga stavljo bez vendora al ga je on opet instalirao koda je s vendorom, al na svu sreću više mobitel nije spor, vratila mi se ona opcija u postavka unutarnja sd kartica 17mb al moro sam je prije formatirat jer je pisalo formatirajte unutarnju sd, i sad šljaka sve odlično, s root eplorerom sam izbrisao te neke indijske aplikacije, massage +, itd sad je fluidan rom..i za sad radi sve odlicno.. samo sto nije 5mp kamera jer nesto je vendor sjebo duboko u android sourc codu mozda... hvala svima koji su pokusali pomoc.... samo mi se još market nije sam updejtao nagoogle play al nema veze sve radi...

E da i imam pitanje.. na ovom novom romu stalno mi u task manager pokaziva da Push service radi i nemou ga iključit, što je to, jer mi mozda taj push moze skidat kune s računa itd da ide sam na net, a i izgleda ono plava je ikonica s oblakom

TomG 08.03.2012. 07:52

Dan svima.
Ispričavam se prije svega ukoliko postavljam pitanje koje je već netko upitao ili je odgovor naveden, ali vidim kako zaista ima brdo stranica prije.
Naime sestra je kupila ovaj mobitel u tele2 paketu i sad ima problema sa internetom. Wlan odlično radi, ali mobilni internet ne funkcionira.
Postavke u samom mobitelu su bile već unesene. Pokušao sam ručno iste te postavke namjestiti (APN) koje sam našao na tele2 stranici, ali i dalje ne funkcionira.
Pojavi se gore u status baru onaj znak za promet (inače sam na X10 normalno koristio kad je taj znak bio prikazan), ali u preglednik i ostale aplikacije se ne ulazi.
Hvala unaprijed.

alengrosevic 08.03.2012. 08:22

svi vi koji imate problema sa software-om i update-ima, da li ste napravili ovo?:

"5- Format Boot, Format Cache, Format Data e Format System."

meni je isto znalo takvih slicnih problema biti, ali sam onda radio bas korak po korak, i nakon toga mi je sve proradilo ok

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2117342)
vi koji niste instalirali vendor na romu 2.3.5 originalnom jel vam but animacija ona plava android ili ona od huaweia kao kad ste prvi put upalili mobitel kad ste ga kupuili....

nisam instalirao vendor i logo mi je od Huawei-a, original onaj crveni...

Citiraj:

Autor Hidetada (Post 2116049)
Primjetio sam i ja razliku u MAC adresi.
Stock ROM i a.war-ov su imali istu adresu, a jučer sam instalirao ICS CM7 - teammat3 i MAC adresa se promijenila.

Također imam sx763 i koristim MAC address filtering (za brdo uređaja.... od 3 stolna računala, 4 laptopa i 4 mobitela od kojih je jedan stock U8650 a drugi sa ICS CM7, jedan SE i jedan HTC) i sve radi u najboljem redu te nisam imao nikakvih problema sa upisivanjem MAC adresa.

Ti mozes upisati MAC adresu u filter koji pocinje na 1C:1D:XX:XX:XX ??? pa koji firmware imas? meni je na 2 routera (SX763) izbacilo poruku da je 1C:1D:XX:XX:XX rezervirana adresa te je ne mogu staviti u filter. jedino rjesenje mi je da ga iskljucim no to mi se ne svidja. (hidden SSID, WPA2, i MAC filter, to mi je zadovoljavajuca zastita. Ako netko i to probije, onda slobodno neka koristi net do mile volje, skidam mu kapu na obavljenom poslu :goood: )

Hidetada 08.03.2012. 09:30

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 2117763)

Ti mozes upisati MAC adresu u filter koji pocinje na 1C:1D:XX:XX:XX ??? pa koji firmware imas? meni je na 2 routera (SX763) izbacilo poruku da je 1C:1D:XX:XX:XX rezervirana adresa te je ne mogu staviti u filter. jedino rjesenje mi je da ga iskljucim no to mi se ne svidja. (hidden SSID, WPA2, i MAC filter, to mi je zadovoljavajuca zastita. Ako netko i to probije, onda slobodno neka koristi net do mile volje, skidam mu kapu na obavljenom poslu :goood: )

Evo gledam, na oba Hawei-a (jedan stock ROM, a drugi klurosuMOD) imam MAC 80:B6:XX:XX:XX
Jedino se sa CM7 ICS bila promijenila MAC adresa.
Očito nisam imao do sad slučaj sa 1C:1D:XX:XX:XX, al ću probat popodne upisat.

EDIT:
@alengrosevic

evo za probu sam probao upisat 1C:1D:XX:XX:XX MAC adresu i router dopušta bez ikakvih problema (Firmware version: 4.3.52.11.310 )

http://s14.postimage.org/ks5f8zwi5/sx763_1c1d.jpg

zkljaja 08.03.2012. 09:43

Ima li tko screen protector(e) viska za ovaj mob? Svoj protector sam izgrebao toliko da vec smeta u radu :D, sreca da je bio na mobu. Moze i na PM
Inace nije mi jasno kako ste uspjeli ispisat skoro 70 stranica o rom-ovima, ja koristim a-war OC rom vec mjesec dva i sve 5 :)

spider3 08.03.2012. 09:43

Pozdrav

Načitao sam se ovih stranica da me bole oči,na kraju sam sve isprintao da mi bude lakše..

Sve što me zanima (pošto mob. koristi mulac a davi svaki dan) dali je na ovom mobitelu ( tvornicke postavke od tele 2, samo je skinuta sa službenih stanica nova verzija androida 2.3.5 zahvaljujući vama instalacija prošla bez ikakvih problema) se može igrati ove novije igre poput need for speed,GTA.....jedino što znam da fifu 12 i pes 12 vrti normalno ali ove druge navedene neće,pa me zanima ako uđem u sve ovo o čemu pišete,da li će taj mobitel to moći vrtiti. Meni je mob osobno u redu ali mulac pored kruha hoće i kolača.

ZAHVALJUJEM UNAPRIJED I SUPER STE EKIPA

goranszd 08.03.2012. 10:45

svi vec znate iz prijašnjih postova koliko me je sjebo vendor i nekako stavim opet taj 2.3.5 bez vendora i rom izgleda isto kao s njime...ap hvala bogu sad je sve fluidno...kamera je 3mp a treba bit 5mp. E sad ljudi čuda intaliram lgcameru apk i u mobitelivoj tvorničkoj kameri prikaziva 3mp a u lg cameri pokaziva da mob ima 5mp... stvrno se čudim kako....i boot logo mi je onaj crveni huawei i kad se on makne nije vise onaj android plavi nego bude ona animacija od huaweia ista ko kad ste kupili mob.... kako sad tvornicka kamera pokazuje 3mp a kad iđem u lgcamera onda je 5mp ????? uvijek sam pravilno radio wipe data bot sistem dalvik factory itd....al mogu kedno rec neznam ni sam kako ke ispalo jer sam jucer od 4 popodne do 3 ujutro sve zivo pokusavao ...i rom mi je jebenooo brz:care:

e-one 08.03.2012. 12:30

stavio sam ovaj zadnji klurosu 2.3.5 rom. Brz je i super radi api imam par problema. Nakon sto sam titqniumom vratio svoje appove nestali mi oni switchevi iz notificationa (to mogu prezivjet jer ih ni prije jisam imao) i brlja mi nes u log-u i prikazu brojeva. Ne prepoznaje mi brojeve iz imenika ukoliko nisu upisaji zajedno s 00385. jel ima kakav fix za to osim prepravljanja imenika?

dulesbj 08.03.2012. 13:46

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2117859)
svi vec znate iz prijašnjih postova koliko me je sjebo vendor i nekako stavim opet taj 2.3.5 bez vendora i rom izgleda isto kao s njime...ap hvala bogu sad je sve fluidno...kamera je 3mp a treba bit 5mp. E sad ljudi čuda intaliram lgcameru apk i u mobitelivoj tvorničkoj kameri prikaziva 3mp a u lg cameri pokaziva da mob ima 5mp... stvrno se čudim kako....i boot logo mi je onaj crveni huawei i kad se on makne nije vise onaj android plavi nego bude ona animacija od huaweia ista ko kad ste kupili mob.... kako sad tvornicka kamera pokazuje 3mp a kad iđem u lgcamera onda je 5mp ????? uvijek sam pravilno radio wipe data bot sistem dalvik factory itd....al mogu kedno rec neznam ni sam kako ke ispalo jer sam jucer od 4 popodne do 3 ujutro sve zivo pokusavao ...i rom mi je jebenooo brz:care:

Ista stvar i kod mene sa kamerom,ja imam klurosu mod,i mobitel leti,jedino mi neradi huawei launcher2,trojka radi,i žao mi je što ne radi onaj stream u biraču,za facebook u porukama,mislim ne koristim ga,ali kad sam ga vidio na original romu,žao mi je što ga tu nema.

e-one 08.03.2012. 14:13

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2118010)
Ista stvar i kod mene sa kamerom,ja imam klurosu mod,i mobitel leti,jedino mi neradi huawei launcher2,trojka radi,i žao mi je što ne radi onaj stream u biraču,za facebook u porukama,mislim ne koristim ga,ali kad sam ga vidio na original romu,žao mi je što ga tu nema.

Da li i ti imas ovaj problem kad te zove broj koji imas u imeniku zapisan bez prefixa (+385) pa da ti u logu ne pise ime iz imenika nego samo broj?

dulesbj 08.03.2012. 14:38

Citiraj:

Autor e-one (Post 2118026)
Da li i ti imas ovaj problem kad te zove broj koji imas u imeniku zapisan bez prefixa (+385) pa da ti u logu ne pise ime iz imenika nego samo broj?

nemam,sve mi prepoznaje

tincha95 08.03.2012. 22:26

Imam 2 molbe :D
1. Koji rom bi preporucili/trenutno koristite???
2. Par musthave aplikacija?!

EDIT : dosad sam isprobao onaj ICS, zad 1.5 i cm7 i sa svima sam zadovoljan

sasuke_the_king 08.03.2012. 23:45

stupid pitanje ali - kako staviti običnu (brojčanu) tastaturu? imam samo qwertz, nema one klasične 1 2(abc) 3 (def)... jer sa ovime nema teorije da napišem poruku.
nisam mijenjao softver, originalni je unutra.

srkee 08.03.2012. 23:53

instaliraj better keyboard ili smrt keyboard i u opcijama imas T9 keyboard, to je to sto ti hoces...

Fundowsky 09.03.2012. 01:15

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2118413)
Imam 2 molbe :D
1. Koji rom bi preporucili/trenutno koristite???
2. Par musthave aplikacija?!

Za rom ti preporučam svoj mod klurosua.

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 2118471)
stupid pitanje ali - kako staviti običnu (brojčanu) tastaturu? imam samo qwertz, nema one klasične 1 2(abc) 3 (def)... jer sa ovime nema teorije da napišem poruku.
nisam mijenjao softver, originalni je unutra.

GO keyboard

Final verzija mog moda. Crna je pozadina u meniju i imeniku i kontrole u notifikacijama. ROM je brz, stabilan i fluidan.

-android 2.3.5
-podržava swap i ext
-OC stabilan 711-729, benchmark na 600MHz se vrti oko 1450
-najnoviji adreno driveri
-a2sdgui darktremor
-5mp kamera
-Launcheri: LauncherPro, Huawei 2 i 3
-integriran flash player11
-kontrole u notification baru

Ja dosad nisam primijetio neke bugove, ali ako ih ima, sve pohvale i pokude su dobrodošle, jer ipak mi je ovo prvi izlet u modanje...

KlurosuMOD_1.0 by fundowsky final

i još ako netko želi KlurosuMOD original s kontrolama u notifikacijama

EDIT:
U međuvremenu sam ispekao i 1.1 verziju. Razlika je što su integrirane neke, barem meni korisne aplikacije:
-Root Explorer
-Antutu Benchmark
-EX Dialer (dobra zamjena za Kontakte i Birač, preporučam skidanje Dark teme)
-Facebook
-SD speed increase
-Sense Widget Clock (meni najbolji, ima i prikaz podataka o sustavu)
-Youtube
-HR keyboard

Nakon instalacije 1.1 imat ćete slobodno cca RAM 78MB, ROM 83MB
Uživajte...
KlurosuMOD_1.1 by fundowsky final

http://dl.dropbox.com/u/64281684/shot_000002.jpg
http://dl.dropbox.com/u/64281684/shot_000003.jpg
http://dl.dropbox.com/u/64281684/20120309052545.jpeg
http://dl.dropbox.com/u/64281684/20120309052601.jpeg

srkee 09.03.2012. 01:18

vidjeo sam da je netko postao LEWA Rom, ali taj s tog linka mi ne radi, ima li koja novija verzija?

goranszd 09.03.2012. 01:36

[QUOTE=Fundowsky;2118504]GO keyboard

Final verzija mog moda. Crna je pozadina u meniju i crna pozadina u imeniku i kontrole u notifikacijama. ROM je brz, stabilan i fluidan.

-android 2.3.5
-podržava swap i ext
-OC stabilan 711-729, benchmark na 600MHz se vrti oko 1450
-najnoviji adreno driveri
-a2sdgui darktremor
-5mp kamera
-Launcheri: LauncherPro, Huawei 2 i 3
-integriran flash player11
-kontrole u notification baru
Ja dosad nisam primijetio neke bugove, ali ako ih ima, sve pohvale i pokude su dobrodošle, jer ipak mi je ovo prvi izlet u modanje...

kakav je s baterijom....., meni obični 2.3.5 izdrži 16h na bateriji al s time da je prikaz ekrana 7h, wifi 3 sata, a od ovih 7 sati sto je ekran upaljen jedno 4 sata otpada na internet , tako da je to dosta dobro po mom... svaka čast na trudu

Fundowsky 09.03.2012. 01:40

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2118516)
kakav je s baterijom....., meni obični 2.3.5 izdrži 16h na bateriji al s time da je prikaz ekrana 7h, wifi 3 sata, a od ovih 7 sati sto je ekran upaljen jedno 4 sata otpada na internet , tako da je to dosta dobro po mom... svaka čast na trudu

Baterija bi ti trebala izdržati 24-36 sati po mome.

T0mB1ll 09.03.2012. 02:28

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2118504)

koja je razlika sad u ova dva? ovaj gornji nema notificatione ili?

Fundowsky 09.03.2012. 03:03

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 2118524)
koja je razlika sad u ova dva? ovaj gornji nema notificatione ili?

Pogledaj par postova gore u opisu i vidjet ćeš da oba imaju notifikacije. Razlika je što sam dodatno modao klurosuMOD

tincha95 09.03.2012. 11:50

Fundowsky...taj rom kojeg si ti sredio... jel oerclockan il se moze stavit na 600mhz?? Jer stvarno dobro izgleda!!

Hidetada 09.03.2012. 12:50

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2118716)
Fundowsky...taj rom kojeg si ti sredio... jel oerclockan il se moze stavit na 600mhz?? Jer stvarno dobro izgleda!!

Nije overclockan, nego je podešen na min 245MHz i max 600MHz pomoću ugrađenog CPU Master Pro v2.4.
S istim se, naravno, može po želji overclockati.

tincha95 09.03.2012. 12:59

hvala na brzom odgovoru, u medjuvremenu sam instalirao rom i jako mi se svidja ;)
sve pohvale na rom. mala zamjerka sto nema ono za on/off wifija, gps-a u notification baru i to sto kod tipkanja mob vibrira... pa jel bi mogo stavit jedan rom sam ispravkom toga?? zahvaljujem

xcvb 09.03.2012. 13:00

Muke po pitanju ROM-a

Cilo vrime pratim forum pa eto odlučio sam se i registrirati.
Od svih ROM-ova koje sam isproba (zadkyn, beneru, awar sa OC i bez OC, GGR Next Gen, Sonic Clean, Sonic Clean app2ext, Geno ili kako se već zove) uvik se vraćam na Sonic Clean app2ext.

Odličan mi je bio CM 7.2 ali ipak je primarna funkcija telefona razgovor, kako Beneru ne rješava taj problem njegov rom mi od svih ostaje zadnja opcija.

Ovaj rom od lean man -a, Sonic Clean app2ext zasad mi se pokazao najboljim, evo zašto:

- aplikacije uredno sprema na ext particiju, ako koju i ne spremi ima app i pomakne se

- rom je stabilan, kvalitet zvuka u slušalici više nego odličan

- prilikom otvaranja bilo koje app ne osjeti se lag u odnosu na originalni rom

- sa Antutu (meni) stabilno radi na 748 MHz, sve preko na zahtjevnijim app prouzrokuje rušenje sistema

- swap radi uredno i osjeća se pomak prilikom učitavanja već učitani aplikacija čak i na mojoj class 4 SD kartici, najprije sam swap particiju stavio na 328 MB i osjetio sam da nakon nekog vremena više gubim nego dobijam, istestira sam 32 MB swap i čini mi se premali, sad testiram 64 MB swap iako mi se čini da ću taj swap morat podesit negdi između 32 i 64

Na telefon sam instalira brdo app, telefon uredno radi.

Dnevno odvrtim sigurno po 1 sat na internetu putem wifi ili 3g, dnevni razgovori mi se svode u okvir od 15 minuta, takvom uporabom originalna baterija uredno izdrži 2 dana (tj. ujutro isključena s punjača, drugi dan navečer priključena na punjač znači 36 sati).

Ako iz vašeg iskustva imate neki bolji rom spreman sam postojeći mijenjat

Hidetada 09.03.2012. 13:34

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2118761)
hvala na brzom odgovoru, u medjuvremenu sam instalirao rom i jako mi se svidja ;)
sve pohvale na rom. mala zamjerka sto nema ono za on/off wifija, gps-a u notification baru i to sto kod tipkanja mob vibrira... pa jel bi mogo stavit jedan rom sam ispravkom toga?? zahvaljujem

Ako misliš na KlurosuMOD_1.0 by fundowsky final , onda taj ROM ima notificatione u svim launcherima (evo u mom slučaju sa ugrađenim LauncherPRO Plus pokretačem)

http://s15.postimage.org/rkv644oyv/2..._28_26_979.png

A vibriranje tipkovnice se da isključiti na sljedeći način:

http://s15.postimage.org/6p8vsvsrr/2..._29_19_395.pnghttp://s15.postimage.org/p67vxfy3r/2..._29_23_572.pnghttp://s15.postimage.org/l5w57gi93/2..._29_28_684.png

mrleri 09.03.2012. 15:04

Citiraj:

EDIT:
U međuvremenu sam ispekao i 1.1 verziju. Razlika je što su integrirane neke, barem meni korisne aplikacije:
-Root Explorer
-Antutu Benchmark
-EX Dialer (dobra zamjena za Kontakte i Birač, preporučam skidanje Dark teme)
-Facebook
-SD speed increase
-Sense Widget Clock (meni najbolji, ima i prikaz podataka o sustavu)
-Youtube
-HR keyboard

Nakon instalacije 1.1 imat ćete slobodno cca RAM 78MB, ROM 83MB
Uživajte...
KlurosuMOD_1.1 by fundowsky final
ako nešto od ovog tvoga želim staviti..dali ide po onom sistemu da ovo stavim na root kartice i update ili moram root mobitela pa ovo...sori na pitanju al neide mi ovo..u pm.

Fundowsky 09.03.2012. 16:19

Citiraj:

Autor mrleri (Post 2118858)
ako nešto od ovog tvoga želim staviti..dali ide po onom sistemu da ovo stavim na root kartice i update ili moram root mobitela pa ovo...sori na pitanju al neide mi ovo..u pm.

Instaliraš kao novi rom

@tincha95
ROM ima u sebi notifikacije.

tincha95 09.03.2012. 17:03

ja sam stavio onaj 1.1 final i nema mi.. neznam zasto! :/ jel doslo do greske kakve ili?! da stavim 1.0? daj mi link od roma koji ima notifikacije (: btw rom ti je odlican!! SVE POHVALE!!

Fundowsky 09.03.2012. 17:20

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2118761)

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2118915)
ja sam stavio onaj 1.1 final i nema mi.. neznam zasto! :/ jel doslo do greske kakve ili?! da stavim 1.0? daj mi link od roma koji ima notifikacije (: btw rom ti je odlican!! SVE POHVALE!!

Nema greške, svaki moj mod ima notifikacije, to je ono što je meni osobno bitno. Jedino što mi pada na pamet da je ostalo negdje nešto od kojeg prijašnjeg roma što mu smeta za notifikacije, stoga: idi u recovery, idi na mounts and storage, format boot, cache, data, system, sd-ext, idi u advanced, wipe dalvik cache, van bateriju na 5sec, opet u recovery, install zip from sd card.

EDIT:
provjeri ovo: postavke-prikaz-postavke obavijesti (kvačica)

tincha95 09.03.2012. 19:32

idem na postavke pod prikaz al tamo nemam tu opciju!

Edit: i da ono sto se tice vibracije nanpritisak slova. iskljucio sam al je vibracija i dalje tu :/

edit2 : pise da je flash player instaliram, ok pa odem na youtube i tamo radi al ak odem na neku npr...p*rn stranicu da provjerim flash onda mi tamo pise da ako zelim gledati video da mi treba flash player

Fundowsky 09.03.2012. 20:09

Meni sve spomenuto radi. Koji rom je bio prije? Mislim da je nešto ostalo. Slijedi upute par postova gore.

tincha95 09.03.2012. 20:27

ok... napravit cu sad kopiju sd kartice pa cu onda sve obrisat ;)

EDIT:

ovak mislim da sam nest sjeb*!! i neznam kak fixat!

posto mi nije htjelo da obrise stvari sa sd kartice ja sam obrisao na kompu tako da sam formatirao.. i sad sam ponovio proceduru onu opisanu iznad 2 posta i sad mi se mob nece upalit! dodje do znaka HUAWEI U8650 i tamo stoji! jel zna ko kako da to popravim?!

EDIT2: uspio sam slozit tako da sam stavio official rom!

tutix 09.03.2012. 23:55

Jel zna netko zašto trzaju Angry Birds na Sonicu, jel zbog grafike ili RAM-a? Trzaju čim ih je više na ekranu, prvih par nivoa su oke.

goranszd 10.03.2012. 00:19

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2119046)
Meni sve spomenuto radi. Koji rom je bio prije? Mislim da je nešto ostalo. Slijedi upute par postova gore.

samo reci jel radi uredno sd ex i swap kartice, inače romić ti je najbolji do sad, samo jos da vidim kako ce se nosit s baterijom.. hvala ti

Caks 10.03.2012. 00:20

zasto mi nemamo nfc dok neki imaju..evo video
http://www.youtube.com/watch?v=9I7da...e_gdata_player

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:17.