![]() |
Citiraj:
Da budeš 100% siguran, odnosno da imaš backup backupa, moš još nabavit neku aplikaciju koja će ti spremit kontakte. Treća opcija je uključivanje sinkronizacije s googlom, da on spremi sve kontakte... |
Bok ljudi
evo instalirao sam CM 7 i mogu se pohvalit sa brzinom i mogućnostima koje pruža ovaj rom. Međutim, neznam dal je kod svih tako ili samo kod mene, nakon instalacije skužio sam da troši krdo baterije. Čitao sam o tome po netu i šta bi trebao uradit kalibraciju baterije ono u recovery? ako je netko imao sličan prob molim za pomoć |
Re: Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.
@junkieee
Ako imaš na gmail acc spremljene sve kontakte, mislim da je preko njega najlakše. Samo klikneš na sync google i prebaci ti ih automatski. Edit: vec odgovoreno. Tapatalk mi nesto steka. |
Re: Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.
1 privitaka
Pa samo uključiš sinkronizaciju kontakata na google račun na starom mobu, ulogiras se s istim na novom mobu i opet uključiš sinkronizaciju da ti povuče kontakte.
Bio sam u t-centru, uzeo novu karticu i problem je riješen. Hvala svima na savjetima |
Ali nejde to bas tako, pogotovo ako su kontakti spremani u memoriju telefona.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
stavio sam omega rom na note2 i sad mi auto rotation radi u sva 4 smjera, kad je gornji dio mobitela prema dolje slika se takodjer okrene tamo, prelose sad u krevetu ne mogu lijepo landscape
neko rjesenje za iskljuciti taj 4. rotation kojeg prije nije bilo? (znam za aplikacije sa marketa koje lockaju u samo jednu stranu, to nije to) |
Ne želim više čekati update na 4.1.2 za JB da stigne kod nas pa sam se odlučio staviti neki službeni strani.
E sad pošto ne želim rootat uređaj ne mogu napravit backup trenutnog roma na S2 od TELE2 di je kupljen uređak. Skužio sam da ima rom od tele2 na sammobile pa ga mogu vratiti danas sutra preko odina, no mene mucu dali je to ista verzija koju imam ja i dal će to raditi. NPR na sammobile ICS za TELE JE verzija: PDA: I9100XWLPD i CSC: I9100OXXLPJ Dok npr meni na mobu piše: kernel verzija: I9100XLWLPD ali baseband verzija je : I9100XXLPW. Da li je to u biti to?? I npr zanima me sad ja uzmem španjolski JB rom koji ima samo PDA fajl i roknem ga odinom. Što ako želim vratiti tele2 rom koji ima PDA i CSC, da li moram i taj csc staviti? Što u biti predstavlja taj csc kada ga npr španjolski rom ne treba a hrvatski treba?? |
Nije bitno uopće. Bitno je samo da se držiš strogo modela mobitela
Ako je to I9100 (galaxy s2) onda mora biti I9100. I9100T je drugi model i na njega ne smiješ flešati rom za I9100 i obrnuto. CSC su kostumizacije za pojedino područje. Kad upališ mob, odmah ti je hrvatski jezik na odabir, apn-ovi za naše operatere i sl. potpuno zanemarivo. Kernel i baseband verzije se razlikuju od PDA verzije, također zanemarivo ako nemaš problema sa signalom. Samo flešaj! Ako zapne u boot loop factory reset napravi u recovery-u |
OK, znači taj tele2 rom ics sa sammobile-a bi trebao normalno raditi?
E i da kako napravit factory reset iz tog recoverija?? Znam da se drži tipka za paljenje, tipka za smanjivanje zvuka i srednja tipka i dođem na download mode...ali kad stisnem opet tipku dolje dođem u taj famozni download mode i mogu jedino stavljat romove, ne mogu nači te opcije za reset?? Kako dođem do toga? |
Tipka za pojačavanje glasnoće, srednja (meni) tipka i power tipka ;)
Da, da, sa sammobile će raditi bez problema, a pogledaj na prvoj stranici ove teme imaš pod 1.e točka 3 stock tele2 rom za i9100 i još puno jako korisnih informacija. BTW ne moraš ništa rootati, stavljati cwm, samo fleš preko odina i to je to |
OK THX, a daj mi reci čiji JB stavit, tj koji je najbolji u ovom trenutku?
|
Citiraj:
|
Bit će Nordic...
I zadnje pitanje...skinuo sam sa prve strane ICS Stock Rom od TELE2, ako ga poželim vratiti moram u odinu staviti i PDA i Phone i CSC data ili je dovoljno samo PDA?? Može li se što loše dogoditi ako nešto ne stavim ili stavim sve što je u folderu?? |
Ako su tri datoteke, svaka ide u svoje posebno. Ako je jedan MD5 ide u PDA, takvi su obično na sammobile. Dobro pazi što ćeš raditi i ne kompliciraj da ne bi bilo. JIG bi u tom slučaju bio dovoljan ako nećeš moći do download moda, a JTAG će uvijek riješiti stvar, samo ćeš morati platiti.
|
OK, ma nije mi drugo nego ako trebam reklamirat mob ili ga hocu prodat, da mogu vratiti na stock rom bez ikakvih problema...
Hvala ti puno na pomoći, imaš pivu... |
Samo pazi što radiš i neće biti nikakvih problema.
:chears: |
Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.
Može preporuka stock rom za i9100 točnije S2? Naime , kolega kupio iz Švicarske od Orange operatora na ICS. Međutim, njemu pojavio update i potvrdio nadogradnju. Kaže da mu čudno ponaša, nema signala za internet i brzo odlazi baterija. Osnovna verzija i9100XXLS8 a broj verzije JZO54K. I9100XWLSD. Jelly Bean
http://www.abload.de/thumb/screensho...03-19csbtt.png |
Citiraj:
|
Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.
Ispravljeno. :) Sjedi dolje, jedinica vruća. S3 je i9300 :D
|
trebal bi malu pomoc sa samsungom galaxy ace, nesto se sprtljalo i sad nema tipkovnice, naravno nemrem se ni ulogirat na googleplay da skinem novu tipkovnicu... moze se to kak prek kompa nakalemit gore? btw verzija je 4.0.4
|
pa na kompu odes na google play i nadjes tipkovnicu i on ti to automatski skine i instalira na tvoj mob ;)
|
kako vratiti note 2 sve na stock unrooted sa 0 binary counterom? popizdit cu od silnog flashanja romova i kernela, a kad pogledam nista korisno nisam dobio samo se opterecujem pizdarijama
trenutno sam na omega romu, perseus kernel, twrp recovery, binary counter na 5 mislio sam, -backup u twrp, spremiti na microsd -reset trianglom -u twrp recoveryu wipe cache, wipe dalvik cache, factory reset i zbrisati sve zivo -skinuti firmware sa sammobile i flashati odinom jel to ok i hoce li nakon tog postupka biti 0 binary, citao sam nesto da cim se upali mobitel sa custom recoveryem binary ode na 1 pitanje br2, sta je CSC kod firmwarea, mogu skinuti CROATIA TRA sa CSCom N7100OXFDMA1 ili CROATIA TMOBILE(tmobile mreza sam)sa CSCom N7100CRODMA2, mobitel je kupljen u tele2 i tamo ima garanciju. jel ima kakve veze to, koji skinuti |
Kad resetiras binary odmah u download mode i stavi TWO firmware ako nadjes. TRA je HR fw za slobodnu prodaju
CSC je dio fw-a u kojem su podesenja providera i bitan je za vracanje stock fw. Inace ovi fajlovi sa sammobile-a imaju sve u jednom ali znaju ponekad preskocit vracanje product code-a, pa moras sam rucno sa csc selectorom |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imaš TWO verziju za Tele2 croatia. Dakle digni sa twrp-om stock rootani. MORA biti stock kernel i rom. resetiraj sa triangle away. odi u download mode i flešaj sa odinom stock TWO rom. TA - DA. |
ok budem,
jos jedno pitanje, sestra je uzela polovni prvi galaxy i9000, moze preporuka nekog roma i kernela da joj flasham odmah, poboljsam mobitel sto je vise moguce |
Citiraj:
Skužija si da to nema smisla. Meni baš prije koji dan doša official 4.1.2 (Tele2), sve funkcionira vrlo fluidno i bez greške tako da ne vidim smisla u minjanju romova, ti custom made romovi uvik imaju neke probleme, a N2 je više nego dovoljno jak da se nosi sa Samsung bloatwareom :D |
Citiraj:
Njega sam zadnjeg imao prije nego sam prodao, odličan rom ili Slim Bean zadnji. Meni je 4.2.1 radio odlično. Koristi Semafor kernel http://slimroms.net/index.php/downlo...egory/84-i9000 Sve upute i custom recovery imaš na prvoj strani ove teme. Flešaš CWM sa Odinom. Prije stavljanja bilo kojeg Slim Beana obavezno prvo zadnji CM10.1. Definitivno preporuka za CM10.0. stable @Mar Slažem se :beer: |
Citiraj:
Bilo koji ROM + Semaphore kernel i dobije stroj i pol |
Za SGS2!
Kao sto sam nedavno preporucio SlimBean 4.2.1, danas cu dati preporuku kernela za 4.2.2 romove s Mali v2 driverima (samo AOKP/CM JB romovi). Ovo vrijedi i za SlimBean 4.2.2 b2.x. Oduvijek koristim Siyah i Siyah MCM kernele i pokazali su mi se najboljim omjerom performansi i potrosnje baterije. Nazalost MCM je prestao razvijati odlicnu varijantu Siyahovog kernela prilagodjenu za Mali v1 GPU drivere (JB 4.2.1 AOKP/CM romovi). Tu je svijet malo stao i zaplakao :) Ali odnedavno postoji rjesenje - updejtani MCM kernel s Mali v1 driverima za 4.2.2 romove. Procitajte sto dobivate i gubite downgradeom v2 drivera na v1 u temi: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2201017 Reci cu samo da se zadnjih 10 verzija Dorimanxa po performansama ne moze usporediti s ovim kernelom i iza toga odgovorno stojim. Pauziram od fleshanja do daljnjeg :) |
I ja sam na Slim beanu, odličan je rom.
Ako sam dobro shvatio, skinem ovaj kernel, u aroma instaleru instaliram Siyah kernel s mali v1 driverima i to je to. Ako se vraćam na cm ili dorimanx kernel, ili neki drugi moram u aroma instaleru vratiti na dorimanx kernel s mali v2 driverima, i nakon toga flasaham bilo koji kernel |
Tako je. Siyah v4 ili v5 fleshas (razlika je u dualbootu) a za povratak na staro trebas fleshati iz arome kernel s mali v2 i onda bilo sto drugo... Puno fajlova se mijenja fleshanjem v1 drivera na rom s v2 i onda ako bez ovog koraka flesas treci kernel moglo bi biti svega. U najgorem slucaju flesas Slimbean preko svega i to ti vrati sve na staro+stock kernel.
|
Update slucaja sa Samsung GT I5500 http://www.gsmarena.com/samsung_i5500b-3371.php
Dakle mob je bio hard brickan ili kako se vec kaze,preko jig nije islo,hvala xlr jos jednom,kad dodjem doma saljem. Mob je stari odnio u Bosnu preko kod nekog servisera sto se valjda razumije,mobitel je proradio i radi sve ( wifi,igre,appovi,browser itd. ) osim sto nece primiti karticu. Sad ja ne znam sta je taj lik radio i koji je rom/kernel stavljao,vjerujem da je preko jtag uspio ozivjeti i staviti prvi ROM koji stigne,a vjerojatno je bio zakljucan na neku mrezu. Posto mobitel radi,stavio bi neki clean Gingerbread gore i mirna Bosna za sestru,zanima me hoce li to ici,jel moguce da ga opet zeznem ako stavljam Gingerbread gore,tj.hoce li prihvatiti i sta sa zakljucanim mobitelom,opet cu imati muke po editorima,vadjenju .img datoteka i trazenju kljuca :/ |
Ako nije skurio IMEI... Imaš li backup EFS particije?
|
Citiraj:
sta sada raditi kad dodjem doma,s cime flashati uopce,gdje krenuti ? hoce li se to uopce dati otkljucati kao sto sam prije ( otkljucao sam dok je bio stock rom od Telstre ) |
Onda my bad. Otključat ćeš ga kako si ga otključao i prvi put.
|
Citiraj:
Nikako ne mogu instalirati siyah MCM kernel po ovoj metodi. Pokušao sam više puta, jednostavno nakon restarta moba mi ne boota rom nego mi se samo prikaže bijeli ekran i tako stoji. Za sad sam natrag na stock SlimBean kernel |
Citiraj:
Ne znam gdje moze zapeti, aroma instalacija je u pitanju, odaberes Siyah v5 i next next :/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:27. |