PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

blava 10.03.2013. 23:20

@mamutarka thx :)

moze takodjer preporuka nekoga appa sa wallpaperima,ali koji se prilagodjavaju velicine ekrana tj.rezoluciji,imao sam par,ali razlicite rezolucije pa previse priblizi ili rasiri i pun reklama
moze i ako se placa

mamutarka 10.03.2013. 23:23

wallpaperi https://play.google.com/store/apps/d...ndhbGxiYXNlIl0.

wallpaperi, zvona, notifikacije, vrlo dobra app https://play.google.com/store/apps/d...=search_result

tutix 11.03.2013. 01:55

Omerta, zašto ne probaš sam stavit stock ROM i onda malo testirat? Meni se ovo čini da je do kernela ili je možda baterija čak bananeros, vidio sam dosta Androida koji se čudno ponašaju kad baterija umire...

Omerta 11.03.2013. 08:47

Mislim da nije do baterije.. Ova koja je gore sa dobrim ROM-om izdrži 2 dana+.. Probao i sa drugom baterijom, preko punjača, ista stvar..
A niš, jučer sam malo kopao po onim oceanima od XDA tema :puke: pa se i meni čini da ću ipak šibnut gore štok :chears: Tako mi se neda, no, bolje da se uvjerim pa ću znati na čemu sam.. :fiju:

EDIT: Stavio sam gore novi CWM koji je TOUCH i novi SU, flashao RUU stock i RADIO ali ništa.. Ista stvar.. Daj popizdio sam već, puna mi je kapa čitanja xda i njihovih poluobjašnjavanja, rijetko tko stavi step by step, a lako da ovo nisu delikatne stvari..

Neki klinac se sa njim dešava, ja pretpostavljam da je vezano za ekran, jer on u pozadini sve "normalno" vrti makar usporeno, ali ekran je lud.

Ako ga netko hoće za djelove neka se javi, baterija je odlična, kućište itd itd, ostalo na PM.

Uzimam Prestigio 5000.

Hvala svima na savjetima i najte zamerit kaj odustajem, ali nemam više živaca, još ću ga zbrikat pa sam na*ebl. :)

blava 11.03.2013. 19:24

Re: Android aplikacije

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2355124)

Hvala :) super su padovi,jel ima kakav app kao titanium backup pro,a da ne zahtijeva roto ? Znači kad stavim custom ROM da ne.moram sve ispočetka nego da sejvam sve appove sa sačuvanim postavkama i svim ?

LAcy 11.03.2013. 19:39

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2355175)
Daj popizdio sam već, puna mi je kapa čitanja xda i njihovih poluobjašnjavanja, rijetko tko stavi step by step, a lako da ovo nisu delikatne stvari.....

Većina zaboravlja developers dio u imenu stranice. Prema onom što sam tamo pročitao, site je primarno namijenjen developerima/naprednim korisnicima. To što su dozvolili da se registira tko god želi ispada kao čin dobre volje a i developing ne bi imao smisla kad bi ostao unutar uskog kruga. Nitko nije dužan pisati step by step tutorijale, nema vremena, volje a i podrazumijeva se da su šture ili nikakve upute dovoljne onima kojima koji se žele upustiti u eksperimentiranja. Takva polu objašnjenja su tipična za Linux zajednicu. Ono što autori zaboravljaju je da su i oni nekad bili početnici. Kad već pišu, trebali bi pisati detaljnije. No ono što nedostaje njima je jednostavno očigledno. Srećom Internet je prepun tutorijala ali korisnici su razmaženi i sve bi htjeli na pladnju.

Tko ne razumije ili nema vremena učiti, bolje neka se okane nasumičnog flashanja da ne bi završio sa ciglom ;)

Omerta 11.03.2013. 19:58

Možda nisam u pravu, ali samo XDA smatram mjerodavnim, iako je dosta toga smušeno, većina stvari je uvijek na mjestu i ako ništa drugo, linkovi za DL i slično im rade. :D
Upravo ono što sam i napravio (stavio gore touch CWM, SU i štok) bilo je sa nekog drugog tutorijala, makar sam većinu toga sam polako shvaćao tokom rada..

No, kao što si i napisao u zadnjoj rečenici, ostavio sam se toga jer bolje ga prodat neispravnog nego mrtvog :D

LAcy 11.03.2013. 20:04

Ovime si sve rekao, "makar sam većinu toga sam polako shvaćao tokom rada.." ;)

Omerta 11.03.2013. 20:06

Kompliment, ili? :D

LAcy 11.03.2013. 20:14

Sad više nije :D

trpi 11.03.2013. 21:36

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2355017)
Ne, moraš ih dodat, onda ih on stavi u hibernaciju koja se poništava kada se aplikacija treba aktivirati, pa ih poslije opet hibernira. Barem sam ja tako shvatio?

greenyfiraj sve aplikacije od kojih ne ocekujes neki pozadinski rad ili obavijesti, jer je aplikacija dok ju ti rucno ne kliknes-mrtva.
znaci nemoj alarme, aplikacije sa widgetima koje koristis(widgeti se trebaju refreshati), facebook viber i sl,

Neo-ST 11.03.2013. 21:41

Skužio, na teži način :D

dinos3 12.03.2013. 02:15

Tko ne zna, Koush je izbacio svog Superusera -> https://play.google.com/store/apps/d...utta.superuser

tutix 12.03.2013. 02:41

Greenify je otkriće. Pobacao Maps i Facebook app u hibernaciju. Em su mi zauzimale RAM dok nisu trebale, em prouzrokuju najviše wakelockova dok je mobitel u suspendu.

trpi 12.03.2013. 10:35

kako si uspio maps, meni neda system appove?

jos me zanima, da li play store aplikacija normalno cita greenyfirane aplikacije koje su verzije odnosno normalno vidi jel ima update?

Juice 12.03.2013. 10:51

Citiraj:

Autor trpi (Post 2356005)
kako si uspio maps, meni neda system appove?

jos me zanima, da li play store aplikacija normalno cita greenyfirane aplikacije koje su verzije odnosno normalno vidi jel ima update?

Ako ti na play storeu piše Installed pokraj aplikacije a ne Disabled normalno će updejtat.

Neo-ST 13.03.2013. 21:12

Može preporuka za album aplikaciju, a da nije stock Gallery ili Scalado Album ?

LAcy 13.03.2013. 21:24

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2357494)
Može preporuka za album aplikaciju, a da nije stock Gallery ili Scalado Album ?

Gallery ICS

QuickPic

Gabre 13.03.2013. 23:43

lacy, aj nabaci popis appova koje koristiš od ovih svakodnevnih vidim da pratiš dosta sve, ja sam novi u android svijetu pa da čujem preporuke.

Apacer ft Bozja 14.03.2013. 01:35

Evo ti par mojih, od prilicno basic korisnika.
Airdroid - Najbolja aplikacija za prebacivanje stvari sa mobitela na racunalo i vice versa, preko wifia. Meni neizostavna aplikacija!
Hotmail - kako imam više hotmail računa, ovo mi je odlična aplikacija za provjeru svih računa na jednom mjestu, jako jednostavno.
Opera Mini - meni najbrži web browser na mobitelu, a probao sam ih nekoliko. Vjerojatno stvar odabira, ali definitivno probaj, ja sam prije koristio delfina, ali opera mi je bolja.
Titanium Backup - Vrlo vjerojatno najbolja aplikacija za backup, prebacivanje aplikacija na sd karticu, na memoriju mobitela i za sve ostale manipulacije aplikacijama na svom androidu.
Viber i WhatsApp - aplikacije za besplatno pozivanje drugih smartphone korisnika koji imaju istu aplikaciju instaliranu. Isto tako sluzi i kao IM. Definitivno probaj! ;)

To je mojih par aplikacija koje sam instalirao sebi i vecini koji nemaju blage veze o androidu, pa im je ovo sci-fi! :)

Gabre 14.03.2013. 02:06

airdroid je super, ali ja jednostavno ne uspijevam prebaciti cijeli folder, već samo "upload files" opciju, opcija Upload folder mi je nedostupna... nije mi jasno zašto...
neovisno htio ja prebaciti folder muzike, filmova, ili apk data....

coconut 14.03.2013. 09:01

Nemoj se ni truditi. I ja moram prebacivati fileove. Uvijek izbaci poruku da moj browser ne podržava tu opciju, a imam najnovji FF. Isto tako mi je na tabletu uvijek u vertikalnom položaju tj. ne prati rotaciju tableta.
Nešto sam vidio da imaju i neku Beta verziju u điru. Možda bi trebalo nju probati.

geronimo_2 14.03.2013. 09:05

neznam dali je istina jer nemam vremena sad provjeravat:

"AdAway got kicked from Google Play.

This is the worst thing to happen ever. http://forum.xda-developers.com/imag...lies/frown.gif

EDIT: AdFree got kicked too.

WTF is happening with Google? ¬¬"

:stoopid::hitthewal:

mislim, jasno je sta se desava. bas su jadni :fuming:.
:chears:

Mihael 14.03.2013. 09:54

Koji levati. Google ce napraviti od androida sotonizirani Linux. Jadno

coconut 14.03.2013. 10:03

Google živi od reklama. Normalno da im je u interesu da maknu sa GP-a appove koji miču reklame iz drugih appova.

Omerta 14.03.2013. 10:08

Točno to, ništa čudno a niti imam nešto protiv toga.. Ne smeta mi.. A kako će se stvari odvijati, vidjeti ćemo..

Apacer ft Bozja 14.03.2013. 10:44

Citiraj:

Autor coconut (Post 2357825)
Nemoj se ni truditi. I ja moram prebacivati fileove. Uvijek izbaci poruku da moj browser ne podržava tu opciju, a imam najnovji FF. Isto tako mi je na tabletu uvijek u vertikalnom položaju tj. ne prati rotaciju tableta.
Nešto sam vidio da imaju i neku Beta verziju u điru. Možda bi trebalo nju probati.

Da, nece ni na Chromu prebaciti. Nije do browsera.

Mihael 14.03.2013. 10:53

Citiraj:

Autor coconut (Post 2357853)
Google živi od reklama. Normalno da im je u interesu da maknu sa GP-a appove koji miču reklame iz drugih appova.

Nisam imao trenutno, ali sada ću namjerno nabiti AdAway gore i F-Droid

https://code.google.com/p/ad-away/
http://f-droid.org/

Ladybug 14.03.2013. 11:13

Meni u AirDroidu normalno hoće cijeli folder prebaciti, ali je problem kaj onda ne napravi taj isti folder na SD cardu, nego samo kopira fileove, i onda su raštrkani po kartici. Pošto uglavnom kopiram glazbene albume, idem preko opcije "Files" pa si tam odredim di i kaj. Chrome 25.0.1364.152.

Ima li tko .apk od Adawaya? Kad mi je tu netko predložio da si instaliram, bila sam lijena, i sad me lijenost ugrizla za guzicu. Nema ni na AppBrainu... :/ Thx

Redline 14.03.2013. 11:29

Dal mi može tko reći dal si za Maps app mogu kak unpred skinuti celu kartu koju trebam? Jer je ovak stvarno besmisleno da se otvara u hodu, a tu u Irskoj nemam mobilni internet.

Ladybug 14.03.2013. 11:32

Mislim da imaš opciju prekaširanja kad si na WIFI-ju! http://bit.ly/Yb77FB

Mihael 14.03.2013. 11:43

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2357919)
Ima li tko .apk od Adawaya? Kad mi je tu netko predložio da si instaliram, bila sam lijena, i sad me lijenost ugrizla za guzicu. Nema ni na AppBrainu... :/ Thx

Pogledaj post iznad ;)

Ladybug 14.03.2013. 12:03

Citiraj:

Autor Mihael (Post 2357951)
Pogledaj post iznad ;)

Pa kud prije :stoopid:
:fala:

LAcy 14.03.2013. 17:31

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2357665)
lacy, aj nabaci popis appova koje koristiš od ovih svakodnevnih vidim da pratiš dosta sve, ja sam novi u android svijetu pa da čujem preporuke.

Prođi kroz temu, potraži moje i preporuke drugih članova. Svakodnevne aplikacije su individualna stvar svakog korisnika.

Imajte na umu da crackanjem aplikacija, blokiranjem reklama i sl. uskraćujete sredstva za daljni razvoj aplikacije koju očigledno koristite. Time dugoročno štetite sami sebi. Većina besplatnih aplikacija ima paid verziju bez reklama. Često vrlo povoljne cijene. Ako vam toliko smetaju reklame, kupite aplikaciju i podržite developera ;)

Mihael 14.03.2013. 18:25

Vjerujem da si ti i Windowse kupio da podržiš M$.

AdAway je Open Source po GPLv3 licenci :chears:
F-Droid is a non-profit volunteer project.

Aplikacije koje korisim nemaju reklame, ali pregledavanje Internet sadržaja bez blokiranja reklama nikako.
Nisam kupio mobitel da bi imao hrpu reklama po njemu.
Postoji velik jaz između slobodnih programa i onih koji to nisu, ako netko želi zarađivati, neka jednostavno naplaćuje aplikaciju, a ne da te siluje sa reklamama.

LAcy 14.03.2013. 18:40

Fyi, imam legalne Windowse. Brkaš pojmove open source i free ;)

Mihael 14.03.2013. 18:42

Free software je slobodan softver
Open source software je softver otvorenog koda.
Slobodan software nije komercijalan i otvorenog je koda.
Što sam pobrkao?

LAcy 14.03.2013. 18:58

Umjesto što me napadaš za Windowse, pročitaj sa razumijevanjem što sam napisao ;)

Mihael 14.03.2013. 19:02

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2358257)
Umjesto što me napadaš za Windowse, pročitaj s razumijevanjem što sam napisao ;)

Oprosti ako si to osjetio kao napad, ali nije bilo tako.
Razumijem u potpunosti što si napisao, samo se baš ne slažem s tobom.

Edit:
ima puno boljih primjera. Recimo Chainfire - SuperSU.
Paid verzija ima dodatne opcije. Kome trebaju ili želi pomoći develu kupi paid verziju. Takvih primjera ima puno. Također donacije. XDA je pun primjera. Nema silovanja reklamama.
Ali svatko radi kako je njemu volja. Tko hoće, kupit će, tko neće, neće. Netko će kupiti windowse, ja sam radije za besplatna rješenja, ne moraju biti potpuno slobodna, netko opet neće ni za to čuti.

mamutarka 15.03.2013. 01:33

http://liliputing.com/2013/03/facebo...lay-store.html

meni nije nikakav update doso ovakve prirode, vama?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47.