![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čujem i ja od tehničara da se to dešava često i da još traže rješenje. Čudno je što nekima sve radi kako treba a nekima ne a sve ista oprema. Ja sam im rekao da se vraćam na bakar ali su me odgovorili da se strpim još barem mjesec dana. |
Nisam radio nikakav upadate, samo razmišljam da se nije slučajno dogodilo da nije kod tebe ili kod mene prošao neki upadate pa da se to događa. U svakom slučaju kada dođem kući stavim i ja koja mi je verzija Firmware pa da usporedimo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ukupni promet za 07 / 2015: 3.276,23 GB Ukupni promet za 08 / 2015: 1.953,07 GB --jebg more:p nema ogranicenja |
Citiraj:
|
Ista je verzija koliko vidim tako da stvarno može biti da je stari firmware i da to smeta ali opet ne možemo biti 100% sigurno tako da su to stvarno igre bez granica i živa katastrofa. A šta napraviti stvarno nemam pojma. Jedino se radi probe može staviti neki gigabitni router, unijeti sve postavke u njega i vidjeti kako će se ponašati. Jedino ne znam i mislim da se ni ne može na nekom svom routeru podesiti fiksni telefon da radi.
|
Vezano za verziju fw isto pričamo u temi o tom uređaju.
Za ove druge "kombinacije", najlakše rješenje je (kao i kod drugih uređaja) da se njemu ostavi "posao" za MaxTV i VoIp (IMS), a za Internet tražiti da ga prebace u Bridge mode odnosno otvoriti PPPoE Pass-Trough. U toj kombinaciji bi svaki WAN (Wireless) Router trebao raditi jer Vlan dio (npr. 100 za internet) odrađuje Speedport. |
Već šest mjeseci imam optiku. Posljednjih mjesec dana i 200/100 brzinu. Sve funkcioniralo do prije 2 tjedna. Brzina stravično padne (ispod 1 Mb/s, D i U), MaxTV (oba uređaja počinju trokirati i smrzavati se, telefon isto prekida). Momentalno rješenje je restart speedport rutera. Nekada više puta dnevno se dogodi, neki puta 2-3 dana dobro. Konstatno prijavljujem kvarove, ali od rješenja ništa. Resetiraju liniju, mjenjaju profile i sl., ali problem se i dalje pojavljuje. Tehničar bio 2 puta, uamjenio ruter i ništa. Više sam lud, danas zovu i kažu da jednostavno neznaju što je. Kažu da prate i analiziraju, ali ne vide uzrok. Onda mi podignu tlak pa nakon 2 tjedna oni mene pitaju jel imam aktivne torente. Pa jeb**te pa ne skidam torente preko telefona i maxtva kad je problem u svemu (PC ne mora uopće biti upaljen, a maxtv i dalje šteka). :fuming:
:fuming::fuming: |
Citiraj:
Baš me zanima... Najviše pod ovo dvoje dolje: DSL / Link DSL / Link Status Meni konkretno na DSL / Link : Not synchron DSL / Link Status Offline Downstream 0 kBit/s Upstream 0 kBit/s Jel i kod vas ovako ili? Pozz... |
@bachje
Nemoj istu stvar pitat / pisat u više tema, odluči se za jednu. U drugoj temi su ti kolege odgovorile, očito su i to sprčkali pri customizaciji. |
Citiraj:
|
No frks :)
|
Evo dosli danas, ja mislio nose oni novi ruter konacno nova brzina, a oni kazu da su dosli provest optiku. Trebalo im je malo da se uvjere da je optika provedena...
|
He he, malo im je baza stanja na terenu u banani,
više ni ne znam koliko puta sam onoj balavurdiji morao tumačiti da imam optiku još od 200x, a najbolje bi bilo kad bi nakon 10 min objašnjavanja i dalje tvrdili da nije istina / da nemam, bolje da ne pišem dalje ... :nono: |
Citiraj:
|
Jasna stvar da su tada "pilot program" radili gdje je veća gustoća > više potencijalnih klijenata na istoj adresi, Blatine - zgrada sa 2 x 94 stana.
|
Da li ima najava da bi se cjenik MAX3 optičkih usluga uskoro mogao mijenjati?
|
Nema
|
http://www.speedtest.net/result/4673908771.png
:D :care: Nakon SAMO 2. godine čekanja :D Kada sam sklapao ugovor naručio sam brzinu 200/100, ali opet se mora nazvat njih da ti preko telefona propuste 200, bez obzira šta si ti sa prodajnim agentom dogovorio 200/100. Ne kužim zašto, ali dobro. Tako sami sebi rade dvostruki posao. |
http://www.speedtest.net/result/4674785484.png
kako to da ti ne uzima onih 6 Mb/s ko kod mene??kolki ti je top speed download??meni je 11 Mb/s 10,9. |
Citiraj:
|
nemam ni ja max tv,imam huawei + ZTE.
|
Citiraj:
edit: sada isporučuju ovaj ONT. Pred 2 mjeseca su krenuli sa isporukom ovih (ne znam da li svi dobiju taj). Predobar :D Malen, lipo na stol stane, a ne ko prije oni ogromni koji su bili veći od samog rutera :D Tp-link je jedna od bolji marki tako da sam vjerojatno na miru što se tiče problema (nadajmo se) |
Bravo Mogy, mislio sam da je nikada nećeš dobiti.
Kod mene na Rastočinama ništa od nove optike, no makar budi nadu kada vidim da se negdje nešto malo i dešava. Možda jednog dana je i ovdje počnu širiti ili poprave oštećeni bakreni kabel. |
Citiraj:
Tnx :chears: |
Citiraj:
|
Ma sa ONT - vima najčešće nikakvih ili minimalnih problema.
Šteta je šta su odustali od varijante da se na samom ONT - u "odvajaju" usluge tj. da je na odr. Lan portu internet, na drugom MaxTV a na RJ-11 telefon, to onaj Ericsson omogućuje, umjesto toga su odabrali da je ONT samo bridge a onda masiranje sa router - ima. |
Ja imam Ericsson ali svejedno sve ide iz routera, i telefon, Internet, MaxTv. Ma ovo je samo hvatanje za slamku što se ONT-a tiče. Možda nekim malim čudom on zeza.
|
Stiže danas ZTE iz T-coma da vidimo kako će se ponašati.
Samo da prijavim da sam promjenom DNS adresa (stavio googlove) primjetio poboljšanje. Na yuotubeu recimo niti jedan prekid, stranice učitava korektno samo neke stranice uopće neće da otvori. Ma garant je do toga da Speedport loše hendla DNS-ove. |
Vjerojatno i je do Speedporta, 99%. I ja sam imao ZTE o nikakvih problema. Speedport su donijeli kada sam tražio povećanje brzine na 200/100 jer ZTE nema gigabitne portove i samim tim ne može pustiti veće brzine od 100 Mbit/s. Ako nisi uzimao to povećanje brzine, odnosno ako ti je download 100 Mbit/s 99% sam siguran da sa ZTE nećeš imati nikakvih problema.
|
Račun za optiku
Bok,
Zanimalo bi me što je sve od stavki na računu za optiku, ako netko ima samo internet i telefon? Da li postoji još nešto uračunato osim cijene usluge i potrošenih razgovora? (tipa korištenje linije, ruter ili sl.). Računam da bi me telefon+net 200/100 došao 276 kn ako je na 12 mjeseci i ne koristim telefon (no nek se nađe). Drugo pitanje je ako već imam gigabitni ruter da li mi treba t-comov pošto čitam da se različito ponašaju... Hvala na odgovorima i komentarima :) O. |
Citiraj:
mislio si reć za one koji naruče 100/20,tvoj ruter od 1,2 gb jedan dan će gigabitnu brzinu podržavat bez potrebe za mjenjanjem. @gvidas to ti je to evo ti moj odrezak http://www.pohrani.com/f/4/hO/1kAPZm...2-sep-21-2.jpg |
Citiraj:
|
mrtvila bogte...
mrtvi tcom...stranice loada 2 minute, neke i nece opce zanima me jel ovo unutar hrvatske pad,il se siri sve do dojce telekoma? |
Navodno ih DDosaju.
|
Ovo je kaos ne rade pošte, dućkas ne radi, ne radi bankomat ne radi tisak ništa ne radi :D
|
Račun za optiku
Hvala demetrius! To sam želio vidjeti. :) :respekt:
|
Ovaj kaos s t-com-om, probajte za net koristiti druge dns-ove. Možda pomogne, nisam na t-comu pa ne mogu isprobati.
http://pcsupport.about.com/od/tipstr...ns-servers.htm |
kao neki hakleri jel https://twitter.com/KuNaNetw0rk
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:53. |