![]() |
U potrazi sam za uredskom stolicom do 1500kn.
Obilazak ponude u Osijeku me razočarao, kao i svaki put pri kupovini stolica :) One stolice u Emmezeti su fascinantne--ni jedna stolac od njih 20 nije ravan, na koji god sjednem pomislim da sjedim na nekom kauču. Grbavo, klimavo, nakošeno, užas... Jysk je vjerojanto isti ali probat ću mu danas dati šansu, kao i Lesnini. Uzeo bih tog Markusa ali bih volio prvo sjesti i isprobati ga, a Ikea je daleko :( |
JYSK slobodno prekriži odmah. U Os nema trgovine sa ok stolicama. Emezzeta ima najveći izbor. Probao si ove njihove?
https://www.emmezeta.hr/namjestaj/ur...edska-fotelja/ Meni je super |
Dugo sam već u potrazi za ok stolicom i danas sam si naručio ovo:
https://salon-stolica.hr/proizvod/pr...ca-vip-unique/ Velinac Modena mi je bio drugi izbor no nemaju na lageru i rekli su da nemaju pojma kada će imati a meni se žuri. Također, sve što sam probao u Jisku i sličnim trgovinama namještajem su doslovno neudobne do bola. Za Ikeinog Marcusa sam čuo da je ok za cijenu no meni se ne sviđa ergonomija. Kome novci nisu problem sa sigurnošću mogu preporučiti Herman Miller Aeron i Ergohuman stolicu, no meni osobno nisu potrebne to doma što sam za računalom sat ili dva maksimum. Primat RD ima ok stolice ali ga nabijaju cijenu ( na upit je sve ) makar ima dolaze sastavljene što je po meni veliki plus. Eto tako :) |
Citiraj:
Btw, koja je razlika između ove i Modene? Jel' si ih možda isprobao? |
Citiraj:
Javim kad sjednem. |
Citiraj:
|
|
U ysku jedino što je meni do sada dobra(odlična čak) yesbi ili jesby tak nekak 185 sa 130+kg sam
|
Ekipa, uselio sam se u rentani stan i koristim zadnje smece od stolca za rad na racunalu, doslovno vise benefita imam od sjedenja na podu trenutno .. Htio bih si uzet nesto sto ce mi podrzavat kraljeznicu i drzat me uspravnim, ne mora biti laid back kao ovi skupi koznjaci i uredske stolice. Imate kakav prijedlog do 800 kn ? Visok 192, masa 100 kg.
|
Protegni se još 200kn i uzmi markusa u ikei.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
|
Ja idem vratiti 5og markusa u Ikeu.
Svaki proskripi nakon pol godine Sent from my H8266 using Tapatalk |
malo wd-a i vozi dalje
ili ti je fetiš vračat i imat novo? |
Citiraj:
|
Gdje točno škripi Markus? Četiri komada tu oko mene svi stari oko 2 godine i nisam primjetio škripanje.
|
Bez uvrede, ali možda nije problem u stolici već u onome tko je šarafi? Ja imam dva komada (doma + posao) i ne škripi nimalo. Jedan je kupljen prvu godinu dolaska IKEA-e, a drugi prije godinu dana.
|
Moguće da, stolicu obavezno treba cijelu dotegnut 1-2 tjedna nakon inicijalnog sastvaljanja.
Ja svoju još dotegnem svaka 2-3 mjeseca. Imam 150kg i sjedim 8h dnevno preko godinu dana na markusu ni "cvi" nije napravio. |
Citiraj:
De prebaci nešto, platim :D |
Kad dodjem doma slikam na cemu ja sjedim, stolica ima 14-15 godina, kupljena u pevecu za 900kn, zena kaze da je ruglo u stanu i da si kupim tog Markusa u ikeji ali zao mi je ovu bacit :D
Bila je i pukla, zavarili je, nikad nije skripala... |
Citiraj:
Ako tebe 150kg drzi Onda idem narucim Ima da ne osjeti mojih 116kg |
Citiraj:
Sent from Usreo Mobara |
3 privitaka
Citiraj:
Evo je, definitivno se vide godine koristenja, i neda mi ju se mjenjat xD |
eto, kliknuo .. u ponedeljak dolazi
pa da ja to vidim .. dal ču ja plakat ili stolica :) |
Citiraj:
Samo hrabro i pokaži joj tko je gazda :goood: |
Citiraj:
Ja sam zadovoljan svojim markusom Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Pro tip: daj ženi da bira tkaninu :lol2: |
Neznam koji joj je. Nemres sjest na nju koliko skripi. Najvise kod nosaca za ruke. Ono kad se naslonim da se dignem ili kad idem sjest. Stolica ima 10god gare ak se ne varam. Nemres markusa krivo zasarafiti i da oces. Nemoguce je.Sarafio sam ju sa onim imbusom kaj dobijes sa stolicom.Da uzmem veci neki ili?Lud sam vise.
Bum probao naspricat wdom. Imam 100kg i 2m skoro i gnjezdim se stalno u njoj ali to nebi trebao bit problem. Pol godine niti malo nije skripala. Drzim ju u najdonjem polozaju za visinu. Sent from my H8266 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
I moja škripi a arbeit macht frei kategorija sam. Mislim da to škripi ispod plastike gdje je mehanizam jer sam sve ostalo zategnuo. Probaj ovo |
Citiraj:
|
Citiraj:
Rastavio i unutra u mehanizam narokao wda. Kao nova. Cak sam i kotace naspricao Sent from my H8266 using Tapatalk |
Citiraj:
|
ma on ga je valjda razguzio .. a novo je novo
|
Sve ove preporuke za Markusa su pretpostavljam za koznu verziju?
|
Citiraj:
ja sam to wd-om rjesio :) |
Citiraj:
Naslonjač kod kožne i tekstilne mi je ostavio isti dojam, sve ono iznad se odnosi samo za sjedeći dio. |
Citiraj:
Koža je lakše održavanje i neće "upit" prdež i prljavštinu. Taknina je udobnija jer ljeti nije vruća/ljepljiva i zimi nije hladna. |
stigao i u mene markus
tekstilna verzija siva jer dosta mi kožnih .. sve ovo gore napisano, da ne prepisujem ko papiga a i koža se sa vremenom ljušti sviđa mi se ovaj lock down mehanizam .. malo nagneš stolicu i zaključaš jedino što bi se moglo kod mene dogodit je da cilindar propiša nakon x vremena budemo reklamirali .. ako jedni mogu samo zbog škripanja .. ovo mislim da je veči "feler" ili ? |
Citiraj:
Mislim da ti jamstvo vrijedi na cijeli mehanizam stolice. Nećeš ga dobiti ako se nekome npr. podere koža nakon 2 mjeseca jer to mogu smatrati neadekvatnim održavanjem. |
Citiraj:
Neće. Kod mene već 2 godine, susjedva dev firma ima 50-tak zaposlenih, svi sjede na markusima, ima ih od 150cm i 50kg do 210cm i 180kg, svi zadovoljni. Tako da ne brini ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:31. |