![]() |
pa ako ne znamo kolik je shiping, ne mozemo ti rec kolka bi bila carina...
59.99 + shiping?? = carinska osnova +10-ak% carine + 23% pdv isto tako ne znam tocno kako carina tretira "chip set"... tako da okvirno racunaj oko 10% carine (mozd je vise, mozda manje)... |
Citiraj:
|
E imam pitanje sta ako mi paket iznosi 10 $ i naručim istu stvar vise puta ... npr 10 puta ali svaki je odvojen u svojem paketu (10 paketa)
Dali me mogu zezati zbog toga sto istu stvar vise puta naručujem i dali ima neka granica sto se tiče toga ? |
Da li se kako moze izfiltrirati Kina iz rezultata pretrage? Dakle da mi pokaze sve prodavace i aritkle osim onih iz Kine.
|
Citiraj:
... ai sta ti to vrijedi mislis da onaj iz amerike ne prodaje isto made in China ? |
90 posto povoljnih stvari je od kineza...
|
Citiraj:
|
Osobno najvise volim raditi sa kinezima..najlakse se dogovoriti sa njima.Pravi trgovci
|
Kolko bi mi maznuli carine, pdv.a il sta vec uzimaju za ovak sta,,
http://cgi.ebay.com/Asus-Rampage-III...item5888a7a725 |
23% pdv, ako će baš gledat u kutiju.
|
Citiraj:
|
Da li trebam kakvu potvrdu za uvoz kemikalija? Koliko dodatnih nameta ide na takvo što?
|
Citiraj:
|
namjeravam kupiti starom kosmodisk preko ebay-a
nasao sam za cca 290kn (iz engleske) i zanima me dali cu na to platit jos pdv+carinu. http://cgi.ebay.co.uk/Kosmodisk-Clas...ht_2295wt_1165 kod nas je 477kn inace |
@Problem
mislim da hoces, jer koliko znam, ako ides sam po to, onda mozes proci sa do 1000kn bez carine, a ako putuje postom, nazalost sve preko 200kn ide carina...:hitthewal: |
znaci nekih 360kn sa pdv-om + pitaj boga kolko carine. Skoro pa neisplativo :/
|
Opet se isplati jer u vecini slucajeva ne otvaraju paket....
Ako te i ocarine dodje ti na isto.. Bitno je da na informaticku opremu ne naplacuju carinu, a ja uglavnom narucujem samo to... |
ja narucujem iz jednog ducana i roba dolazi u kartonima 20x20, ali ne pretjerojem sa stvarima u kartonima i racun je uvijek prepravljen na 10 funti i freee shiping nikad probelma
|
Ja cu se pohvaliti sa sličnim iskustvom koje još traje.. paket plaćen 60 funti, poštarina plaćena 40 funti... prošlo je cca 2 tjedna, još ne zovu iz carine.. biti će veselo...
|
Zovi poštu (ili špeditera) za svaki slučaj, možda je kod njih paket.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
navodno je paket uber težak :stoopid: |
Stvarno su se ovi iz azijskih zemalja bitno popravili u dostavi :)
Evo nakon 'čak' 8 dana stigla nova grafa za moj laptop iz Hong Konga, svaka im čast, a free shipping je bio. |
Citiraj:
|
|
Pa sam sam na ebayu vec par godina,
i evo bas idem kupiti tinte za kolegu na poslu pa sam pomislio da i ovdje postavim selera kod kojeg obicno kupujem tinte, http://myworld.ebay.com/eco_mall&ssP...MEFSX:SELLERID Seler je iz hong konga i kazem uzimao sam vec tri puta komplet tinti i nikakav problem. Npr set tinti za moj canon 5200 koji ukljucuje 5 boja, pgi-5 bk, cli-8bk, cli-8c, cli-8m, cli-8y, na buy now opciji stoji oko 90kn, sto jos reci osim da su te iste ali original tinte kod nas svaka skoro toliko. Normalno tinte su sa chipom i sve je 5+, ljudi koje je olaksanje kad mozes printati sto ti got srce zeli a da znas da si platio neku mizeriju za to.:) |
nevjerovatno da mi item iz kine dođe za cca 10 dana dok iz engleske čekam već 3 tjedna
|
Citiraj:
|
Meni prošli tjedan došla 2 paketa iz UK-a i jedan iz Njemačke nakon 6 radnih dana. UK mi inače u 95% slučajeva dolazi u roku 2 tjedna. Jednom mi je došao nakon 3 tjedna, valjda se zagubilo, događa se...
|
Tak sam i ja ceko prije dva mijeseca,narucio dvd iz engleske. Dakle ceko sam tri tjedna i nest sitno,i bas je doslo kad mene nije bilo,i onda su jos jedanput poslali i to je onda stiglo za tjedan i pol dana. Jos se malo strpi,vjerovatno je stalo na nasoj carini. Ako nedodje onda salji email prodavacu ..
|
znači automatic bid ili ti max cjena koju želim da ti za taj item ima li to??ako punudim max cjenu da mi automatski bida kad mene nema za kompom a nitko ne ponudi veću item je moj,i ako bidaju sec prije kraja aukcije??
|
da to je taj auto bid . odlicna stvar.
|
a di je to??ne vidim ili ne gledam dobro.
čito na googlu netko kaže da samo stavim najveću cifru do koje želim,ali neću da recimo item košta 10$ ja dajem max 30$ da mi se odmah ispiše 30$,nego ako netko bida recimo 11$ da meni automatski bida na 11.5$ ili 12$?? |
Tak to i ide... Upises tam gdje bidas najvisu cijenu koju bi dao npr 30$, i on stavi sam negdje na 15$ i onda dize polako kad netko drugi bida sve do tih 30$..
|
Join eBay Bucks and earn 2% back on this item,se ko učlanio ima smisla??nema nekih trikova??
|
Citiraj:
@demetrius odkud ti to za ebay bucks? Ako je to na ebay stranici onda vjerujem da nema nikakvih trikova.. |
|
evo jednog noobovksog pitanja koje cak nije vezano za ebay. Dakle zanima me dali je devizni racun u pbzu moguce koristit kao i tekuci, znaci da drugi ljudi mogu uplatit novce i da ja te iste novce mogu dobit na ruke ? Neda mi se otvarat tekuci ako je isto to moguce napravit preko deviznog,nekako sumnjam da je to moguce.. Nisam znao kam da smjestim to pitanje pa evo tu sam ga napisao,ipak preko moba ovo pisem i nemam puno prometa za trazenje adekvatnog threada.
|
Citiraj:
|
Neka firma ili fizicka osoba? Mozda pise kao da je stornirano?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:47. |