PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

bilicvitak 03.07.2015. 22:41

Citiraj:

Autor Gondar (Post 2799759)
Danas mi je stigao e-mail da je proizvod predan dostavnoj službi i da će doći u utorak, no ja sam se predomislio i poslao im na shop@edigital.hr da otkazujem narudžbu, pa šta mislite hoće li oni u ponedjeljak kontaktirat dostavnu službu da otkažu slanje ili će mi taj proizvod doći pa ću im morat na svoj trošak slati to natrag??

Nije da vas nagovaram, ali ako ste uzeli cpu, neko kućište ili npr cpu hladnjak po dobroj cijeni, male su šanse od problema s ostvarivanjem jamstva zbog neispravnosti, jer su to komponente koje se praktički ni ne kvare.

Gondar 03.07.2015. 22:50

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2799765)
Onda odbi paket...nema druge... samo eto morati ćeš čekati dosta dugo za svoju lovu

A poslao sam im danas e-mail, valjda će ga vidjeti u ponedjeljak pa da jave dostavnoj službi da ne šalju, a za lovu nije toliko problem čekat ću no najbitnije mi je da ne dobijem taj proizvod jer bih onda morao vračati to o svom trošku.

Gondar 03.07.2015. 22:53

Citiraj:

Autor bilicvitak (Post 2799770)
Nije da vas nagovaram, ali ako ste uzeli cpu, neko kućište ili npr cpu hladnjak po dobroj cijeni, male su šanse od problema s ostvarivanjem jamstva zbog neispravnosti, jer su to komponente koje se praktički ni ne kvare.

Prijenosni hdd sam uzeo, a i da su male šanse za kvar opet postoje šanse, a ne želim se s njima zafrkavat oko garancije pa sam odlučio prekinut kupnju i uzet cu si iz amazona uk s kojima imam dobra iskustva i vrlo su ozbiljan shop.

Gondar 03.07.2015. 23:03

I zanima me još da li sam dobro odradio proceduru otkazivanja, poslao sam mail na shop@edigital.hr da otkazujem narudzbu i naposao sam broj narudzbe.

bilicvitak 03.07.2015. 23:09

Pošto je disk u pitanju, onda ga vratite, ali bi vam također savjetovao da si pogledate kolika je razlika u cijeni između diska kod nas i na amazonu, te odvagnete da li se isplati. Ukoliko se on pokvari, morat ćete platiti oko 100 kn dostave za van RH, za slanje unutar RH je dosta jeftinije, a možda bi vam bilo blizu (usput) pa bi i osobno mogli predati. Također, ukoliko pri kupnji disk dolazi s skladišta koje je izvan EU, paket ide na carinski postupak, tj platit ćete i PDV pri uvozu.

Lungz 06.07.2015. 11:44

Citiraj:

Autor Lungz (Post 2799593)
Moje iskustvo nakon kojeg više ne kupujem u ED i nadam se da neće nitko drugi:

Kupio sam proizvod i koristio ga jednom. Pokazao se jako nekvalitetnim i da nije s njim moguće uopće napraviti ono za što je napravljen. Kontaktirao sam korisničku službu i pitao jel mogu dobiti povrat novca. Dobio sam odgovor da mogu, samo da očistim uređaj i vratim uredno budući da za povrat uređaj ne smije biti korišten (ovo govori o etici firme kad mi sami predlažu da očistim što znači da bi kasnije prodali to nekome pod novo, ali šta mene boli briga, ja sam pitao i rekli su da može). Napravio sam kako mi je rečeno i poslao uređaj na svoj trošak u Budimpeštu. Paket mi se vratio i nakon kontakta s korisničkom službom dobio sam odgovor da su mi dali krivu adresu. Ispričavaju se i kažu da mogu poslati ponovno, ali ovaj put o njihovom trošku. OK, ne znam kako je moguće, ali očito je moguće da dođe do takve pogreške (nije bio krivi kućni broj, bila je posve druga ulica). Pošalju oni Overseas i odnesu paket. I to je sve trajalo ukupno mjesec dana da bi mi na kraju javili da će mi vratiti uređaj jer je korišten i ne mogu primiti povrat uređaja!

Imaju super cijene i kada sam kupio ovo uštedio sam nešto novca i bio zadovoljan, ali sada me to slanje u Budimpeštu izjednačilo po trošku kao da sam kupio u startu skuplje i još uz to su me vozali mjesec dana ko' budalu. Zaključak - nije vrijedno. Manje živciranja imam kada naručim nešto iz Kine preko ebaya nego s ED-om. Tko želi riskirati s njima sretno, ali meni su moji živci vrijedniji od par kuna što bi uštedio s njima.

Update: Nakon što sam poslao jedan iznimno bezobrazan mail ipak sam dobio povrat novca, tako da barem nešto, ali definitivno ne kupujem više tamo. :beer:

chief_wolfinjo 06.07.2015. 11:53

dobro da si dobio lovu jer inače unutar 14 dana imaš pravo na povrat love od dana kupovine.

dubravkol 06.07.2015. 12:34

Citiraj:

Autor Lungz (Post 2799593)
Moje iskustvo nakon kojeg više ne kupujem u ED i nadam se da neće nitko drugi:

Kupio sam proizvod i koristio ga jednom. Pokazao se jako nekvalitetnim i da nije s njim moguće uopće napraviti ono za što je napravljen. Kontaktirao sam korisničku službu i pitao jel mogu dobiti povrat novca. Dobio sam odgovor da mogu, samo da očistim uređaj i vratim uredno budući da za povrat uređaj ne smije biti korišten (ovo govori o etici firme kad mi sami predlažu da očistim što znači da bi kasnije prodali to nekome pod novo, ali šta mene boli briga, ja sam pitao i rekli su da može). Napravio sam kako mi je rečeno i poslao uređaj na svoj trošak u Budimpeštu. Paket mi se vratio i nakon kontakta s korisničkom službom dobio sam odgovor da su mi dali krivu adresu. Ispričavaju se i kažu da mogu poslati ponovno, ali ovaj put o njihovom trošku. OK, ne znam kako je moguće, ali očito je moguće da dođe do takve pogreške (nije bio krivi kućni broj, bila je posve druga ulica). Pošalju oni Overseas i odnesu paket. I to je sve trajalo ukupno mjesec dana da bi mi na kraju javili da će mi vratiti uređaj jer je korišten i ne mogu primiti povrat uređaja!

Imaju super cijene i kada sam kupio ovo uštedio sam nešto novca i bio zadovoljan, ali sada me to slanje u Budimpeštu izjednačilo po trošku kao da sam kupio u startu skuplje i još uz to su me vozali mjesec dana ko' budalu. Zaključak - nije vrijedno. Manje živciranja imam kada naručim nešto iz Kine preko ebaya nego s ED-om. Tko želi riskirati s njima sretno, ali meni su moji živci vrijedniji od par kuna što bi uštedio s njima.

Ovo o poslovnoj etici i da se takva roba rodaje pod novu rade i sve druge firme, pa i one koje najviše hvalite da im je usluga za reklamacije jako dobra, cjenovno su najskuplji, pa opet dobijete korištenu stvar pod novu.

Ja sam zadovoljan sa ED. Kupio par stvari i sve radi još uvijek, i to čak jednu stvar u pola cijene zbog njihove pogreške na webu, a radi se o stvari od par tisuća kuna.

Exa 20.07.2015. 13:18

Da ne citam sad svih 50 strana, može li mi netko reći koja je njihova adresa za servis, pokvario mi se HDD (nije ni format prosao), rekli su mi da stavim u vrecicu originalnu ambalazu, jamstvo i kopiju racuna, ali mi nisu napomenuli na koju adresu to saljem, posalo sam im zadnjih 2 sata 2 maila, na servis i shop, ali nitko ne odgovara, a kurirska sluzba stize za 2 sata, pa nije valjda da saljem u Madjarsku, vjerojatno ima tu nesto u Hrvatskoj?

Ag008 20.07.2015. 13:42

Ako su oni naručili dostavnu službu onda ti ne bi trebao popunjavati adresu, dostavljač već dođe s naljepnicom.

Exa 20.07.2015. 13:54

Da da u redu je, trazim po internetu vec dva sata i vidim samo onu njihovu adresu u Madjarskoj. Evo sad bio overseas i oni imaju vec adresu gdje moraju slati, nisam znao, ovo mi je prva reklamacija, a vidim da su svi imali nocne more sto se tice reklamacija ovdje, pa cu morat u medjuvremenu uzet jos jedan HDD, vidim da Uzi Shop ima povoljne cijene, pa bi mogao svoje trosenje para prenesti na tu poslovnicu :)

Munjara 17.08.2015. 23:04

Nagađajte što je došlo iz mađarske u ovoj kovertici ispod case https://www.dropbox.com/s/zdduz8rdg8...31.54.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/zdduz8rdg8...31.54.jpg?dl=0

nino 17.08.2015. 23:06

Hdd. :D

Munjara 17.08.2015. 23:07

hellz yeah imamo pobjednika, strah me isprobati ga :hitthewal:

Master_Hrc 18.08.2015. 07:19

Citiraj:

Autor Munjara (Post 2816458)
hellz yeah imamo pobjednika, strah me isprobati ga :hitthewal:

čovječe meni haljimi bolje kebab zamota....:D:D:D:D

BlackDwarf 24.08.2015. 11:03

Ak se uzme kod njih mob moram li u slucaju kvara njima nositi ili mogu direktno s ovlastenim servisom uz predocenje racuna?

tintin 26.08.2015. 11:31

Trebam router i kod njih je cca 10-15% jeftiniji (475kn) pa me zanima jel se isplati s njima patiti?

partwish 26.08.2015. 12:00

Citiraj:

Autor tintin (Post 2819977)
Trebam router i kod njih je cca 10-15% jeftiniji (475kn) pa me zanima jel se isplati s njima patiti?

Prolistaj temu i sam zaključi.

Nego, zna li netko gdje im je sada sjedište u HR? Pitao sam ih na mail, naravno nema odgovora već dosta dugo.

mdeninov 03.09.2015. 19:59

jedan friški info (od danas)

krenuo sam naručiti par stvari, skužio da više nema osobnog preuzimanja, prolistao ovu temu, odustao od plaćanja preko računa :)

napravio novu narudžbu sa plaćanjem pouzećem, i za 3 dana, sve stiglo danas overseasom

zaključak, ipak postoje i šalju robu ako se odabere plaćanje pouzećem :)

mdeninov 03.09.2015. 20:01

e, da, kaj se tiče garancije, ovjerena je garancija sa "mađarskim žigom" i servis je u Budimpešti za slučaj da se mora reklamirati, mora se slati tamo...

tako da to treba uzeti u obzir kod računanja "uštede"

wooden 03.09.2015. 20:37

Citiraj:

Autor mdeninov (Post 2823420)
e, da, kaj se tiče garancije, ovjerena je garancija sa "mađarskim žigom" i servis je u Budimpešti za slučaj da se mora reklamirati, mora se slati tamo...

tako da to treba uzeti u obzir kod računanja "uštede"

Koliko sam pročitao po nekim drugim forumima, dovoljno im je javiti e-mailom da imaš pokvaren proizvod, oni onda šalju kurirsku službu tebi doma i na njihov trošak je slanje do Budimpešte i nazad tebi.

partwish 03.09.2015. 20:38

Citiraj:

Autor wooden (Post 2823438)
Koliko sam pročitao po nekim drugim forumima, dovoljno im je javiti e-mail da imaš pokvaren proizvod, oni onda šalju kurirsku službu tebi doma i na njihov trošak je slanje do Budimpešte i nazad tebi.

Je, tako je.

wooden 03.09.2015. 20:41

To onda ipak treba pohvalit s obzirom da je kod naših webshopova pravilo da šalješ o svom trošku, a oni tebi nazad o svome.
A bogami bilo je i slučajeva kad su ljudi plaćali u oba smjera.

driftwood 03.09.2015. 22:11

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2800518)
dobro da si dobio lovu jer inače unutar 14 dana imaš pravo na povrat love od dana kupovine.

Odakle ti ovo?

S moje strane samo pohvale prema edigital shopu. Jednom poslali nešto krivo (jer im je ta web stranica zbrda zdola), javio i poslao nazad, oni mi vratili novce.

acer 07.09.2015. 08:23

Takodjer obavio više kupovina kod njih i nikad problema, sve uredno dostavljeno u orku par dana.

L31 08.09.2015. 16:18

Dakle ako kupim lumiu 640,u slucaju kvara nemogu odnijet mobitel kod nas u servis?ili ipak mogu?

partwish 08.09.2015. 16:34

Citiraj:

Autor L31 (Post 2825269)
Dakle ako kupim lumiu 640,u slucaju kvara nemogu odnijet mobitel kod nas u servis?ili ipak mogu?

Obrati se servisu i pitaj ih.

coconut 08.09.2015. 16:45

Možeš. Svaki mob kupljen u EU možeš slobodno odnijeti na popravak u naš ovlašteni servis.

nino 08.09.2015. 19:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 2825280)
Možeš. Svaki mob kupljen u EU možeš slobodno odnijeti na popravak u naš ovlašteni servis.

Ne bas. Provjereno.

coconut 08.09.2015. 19:28

O kojoj marci govorimo? Samsung, HTC, Lumia, Sony,... se mogu. Barem tako su pisali ovdje forumaši.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:25.