PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

5rich 06.03.2016. 12:40

Pozdrav imam jiayu g4s i zeljela bih staviti novi rom na njega. Problem je u tome što je moj stara verzija 1gb/8gb memorije, a ovi romovi koje sam gledala su pretežito za onaj model od 2 gb.
Zanima me da li je važno koji je model jer nigdje nisam baš isklučivo našla custom rom za moj model.
Pa ako bi netko mogao stavit provjereni rom za taj model.
Hvala :)

Brko 06.03.2016. 20:31

Škicni temu Kineski mobiteli. Ima tamo ekipe koja će ti pomoći.
Što se romova tiče, imao sam G4C... nije bilo sreće u tome. Al ti vidi.

5rich 07.03.2016. 17:32

Hvala na promptnom odgovoru :) budem tamo pitala.

Cuky 11.03.2016. 21:46

Citiraj:

Autor L31 (Post 2898531)
Nije mi uopce bitno napraviti factory reset. Znam ga napraviti. Nego me samo zanima kako je moguce da nakon 2 factory reseta ostanu slike u mobitelu

Zato jer iz nekog razloga nece. Udji u stock recovery i napravi factory/data reset. Tako sam ja rijesio na sgs2.

banjodido 12.03.2016. 18:14

Imam pitanje vezano uz jezik, naime kupio majci Moto E (2nd gen) i postavljam joj account itd. I skuzio da zapravo nema hrvatskog jezika!? Slovenski bas ne prica.... Update na 5.0.2. je vec napravljeno.
Ja uvijek koristim engleski pa to zapravo nisam nikada ni uocio. A cini mi se da Samsung on sestre je na hrvatski??
Znati li dali mogu nekako postaviti hrvatski jezik?

xXTheLuka1998xX 12.03.2016. 20:10

Probaj onu aplikaciju morelocale2.
Ona bi trebala pomoc jer s njom mozete instalirati jezike bez ikakvih problema.
ako ni to ne pomogne treba mijenjati rom.

mod: neću te više opominjat da koristiš točke i zareze

banjodido 13.03.2016. 09:46

OK thx, idem isprobati tu aplikaciju.

xXTheLuka1998xX 13.03.2016. 10:47

Isprike adminu!
Već sam prethodno naveo da brzo pišem,svakako ću nastojati popraviti svoje pismeno izražavanje.

ibme74 18.03.2016. 16:11

Moze mala pomoc, trebamo bi napraviti factory reset svoga LG G2 ali bi prije toga htio napraviti backup sms-ova, zabiljeske u kalendaru i slicno, ali ono najbitnije listu wifi mreza i njihove passworde. Skinio sam neku app "backup your mobile" on mi napravi backup ali uopce ne mogu na uredaju naci taj backup da ga prebacim na komp preko usb-a. Ima tko kakav drugi nacin? Dakle najvazniji su mi lista wifi mreza koje su mi spremljenje.

L31 19.03.2016. 09:02

Jednostavno sve sinkroniziras s google accountom. Ili imas opciju Lg backup,ali nisam siguran jel prebacuje i wifi passworde.

Isus 19.03.2016. 09:46

Jelly Bean 4.1.1. na Htc desire X, on u sebi blokira Open WiFi mreze, i nema u svojim postakama ( ovim vidljivim mogucnost da se odabre trust open networks).

Ima li mogucnosti da se to bez rootanja rijesi jer me beskrajno zivicra kad sam izvan HR da nemrem korsiti hotspotove. Mob se poveze ali nema protoka podataka tj. pristupa internetu.

spyffs 21.03.2016. 12:13

imam cubot x6 i sada, nakon 2 mj prestao je očitavati karticu tj. očitava karticu ali nema signala
imate li neki savjet?

coconut 21.03.2016. 13:00

Koju karticu? SIM? Jesi probao koju drugu karticu? Gdje je kupljen?

spyffs 21.03.2016. 13:06

da SIM kartica, pokusao sam i sa drugim karticama ali isto tako
kupio sam ga preko comebuy novi, ali samo mj dana daju garanciju

banjodido 21.03.2016. 13:44

Ja sam imao isto tako problem s ne ucitavanjem SIM na motoroli. Problem kod mene je bio u Baseband tj. Radio koji nekako bio kompromitiran. Nakon flashanja istog ROM-a sve sljaka normalno.

rodriguez 23.03.2016. 16:49

Perverzija

http://m.youtube.com/watch?v=W_eiNFRLJMQ

http://m.youtube.com/watch?v=iF7yK7HAyVM

santos 25.03.2016. 19:13

ovako, imam problem sa zeninim cubot one-om.... naime trojanci i softver se sam instalirava, lookout sve fino pusta ko da user instalirava, trojance isto ne moze maknut, kaze da nema dopustenje... dal je hackan google racun ili je nest drugo u pitanju?

edit: uspio sam nekako instalirati malwarebytes i nasao je 4 fajla... 2 je uspio obrisati a 2 kaze deinstalacija neuspjesna... kaj dalje?

santos 29.03.2016. 13:06

fala sta ste se svi strgali od pomoci.

napisat cu kak sam rjesio problem i sta je tocno bilo, mozda pomogne jos nekom...

trojanci su se prikazivali kao sistemski fajlovi rom-a i bilo ih je nemoguce uninstalirati ili obrisati bilo kojim programom. sljedeci cilj mi je bio rootati mobitel, to sam rjesio king root-om, a onda ga zamijeniti superSU-me-om, al me tu nekaj zezalo, pa sam presao na flashanje custom recoverya, to sam rjesio preko aplikacije flashify, nakon toga instaliravanje MIUI-ja i sad je vise manje sve ok (root je ostao, superSU radi), jos rjesavam neke macje bolesti sa romom, al je puno bolji od stock roma za cubot one. prvo je zezala android tipkovnica, stalno je bacala errore, makar sam odabrao xperia tipkovnicu kao zadanu tipkovnicu.
onda sam u opcijama od android tipkovnice iskljucio sve sta je bilo oznaceno kvacicom i iskljucio text prediction i prestalo je bacat error. trenutno me muci sta mi ne radi google play, makar sam apdejtao na zadnju verziju preko apk-a. mislim da fali google services i da ga to zeza.

i zadnji problem koji mi je ostao je kak prebacit da SVE na mobitelu umjesto na sd micro karticu, sprema na internu memoriju. jer je rom po difoltu prazan, ima samo jednu melodiju za pozive, jednu za poruke i ostale notifikacije. ak se hoce instalirati bilo sta drugo,skida se s neta i odma baca da nema gdje sejvat jer nema sd micro kartice.

trazio sam u opcijama i zasad jos nisam uspio naci kak to prebacit.

Mate_zg 31.03.2016. 14:45

Molim pomoć.Ovako imam Lenovo x2Vibe zadovoljan sam sa njim al problem je kada se spojim na Internet preko operatera "Tomato" ne mogu surfati po fejsu,internetu i ne mogu ići na YouTube, a mogu se koristiti sa Viberom,massengerom i igrati online igrice dok sam spojen preko wirellesa sve šljaka normalno e sad nezz gdje je problem? Malo sam tražio po netu ali nisam našao odgovor.Ako netko zna pomagajtee:care:tek sam se počeo služiti smartphonom pa sam noob st ose toga tice

Mario92 17.04.2016. 11:14

Google could face new multi-billion dollar fine from EU for Android app bundling

http://www.neowin.net/news/google-co...d-app-bundling

Marko_mk 26.04.2016. 09:08

Od kad sam napravio update na 6.0, redovito mi mobitel ne sprema brojeve. Stavio sam da mi automatski sprema na google, ali jednostavno mi obriše broj iz imenika nakon nekog vremena. Neke brojeve sam morao po 4-5 puta spremiti, da bi mi ostali u imeniku
Ima netko od vas takve probleme?

Omar_Tokic 02.05.2016. 11:01

Imam jedno moža blesavo pitanje, ali nikako da odgonetnem.

Dakle imam Xiaomi Mi4c, rootan je i to flashanjem SuperSU preko TWRP. Skoro sve aplikacije koje trebaju root, kada ih pokrenem, oni traže da im se da root pormission od strane SuperSu.

Ali imam problem s Root explorerom, koji to ne traži. Ako nema rooot, ne mogu mjenjati dopuštenja, kaže mi da su read-only.

Da li netko zna kako ručno dati root persmission aplikaciji Root explorer pomoću SuperSu?

xlr 02.05.2016. 12:47

Otvori supersu aplikaciju i vidjet ćeš log gdje su ti odobrene aplikacije. Nađi rootexplorer i obriši tu postavku za njega, tako ćeš resetirati onaj popup zahtjev za root (možda si slučajno kliknuo deny i više te nikad ne pita).

Ako na listi ne vidiš root explorer, probaj ući u explorer i klikni na "mount r/w" tipku. To jednostavno mora pitati za root.

Omar_Tokic 02.05.2016. 14:26

Nema Root explorera u logu od SuperSu.

Ne vidim gdje je u Root exploreru "mount r/w" tipka. Odem na properties, ali nemam te opcije... MI mozes objasnit kako doci do "mount r/w" tipke?

EDIT: imam besplatnu verziju Root explorera, ne ovu Pro oja se plaća, da nije u tome stvar, makar ne vjerujem..

Tvrdi 02.05.2016. 14:38

Pozdrav, ima li koja bolja app od Livestream za gledanje tekmi na mobu?

xlr 02.05.2016. 15:10

Citiraj:

Autor Omar_Tokic (Post 2921189)
Nema Root explorera u logu od SuperSu.

Ne vidim gdje je u Root exploreru "mount r/w" tipka. Odem na properties, ali nemam te opcije... MI mozes objasnit kako doci do "mount r/w" tipke?

EDIT: imam besplatnu verziju Root explorera, ne ovu Pro oja se plaća, da nije u tome stvar, makar ne vjerujem..

Imam pro verziju, nisam išao za tim da ima razlike. Sad instalirao običnu i vidim da app nema nikakve root opcije. Ne možeš čačkati po systemu ni ništa, nema opcija, ne traži root... Probaj es file explorer kao besplatnu alternativu, i u njegovim postavkama upali root opciju. Taj explorer sam nekad koristio i znam da je radio ok.

EDIT: sad vidim da se besplatna varijanta root explorera zove samo "explorer". Ima smisla :D

Omar_Tokic 02.05.2016. 15:51

Thx na pomoći, stavio sam es file explorer i sve šljaka :)

Cuky 02.05.2016. 16:22

Citiraj:

Autor Marko_mk (Post 2918699)
Od kad sam napravio update na 6.0, redovito mi mobitel ne sprema brojeve. Stavio sam da mi automatski sprema na google, ali jednostavno mi obriše broj iz imenika nakon nekog vremena. Neke brojeve sam morao po 4-5 puta spremiti, da bi mi ostali u imeniku
Ima netko od vas takve probleme?

Kod mene ista stvar, samo je android 5.0, lg stock rom. To mi se ponekad desi i zbilja je iritirajuce.

Omar_Tokic 02.05.2016. 21:26

Citiraj:

Autor Omar_Tokic (Post 2921087)
Dakle imam Xiaomi Mi4c, rootan je i to flashanjem SuperSU preko TWRP. Skoro sve aplikacije koje trebaju root, kada ih pokrenem, oni traže da im se da root pormission od strane SuperSu.
Ali imam problem s Root explorerom, koji to ne traži. Ako nema rooot, ne mogu mjenjati dopuštenja, kaže mi da su read-only.
Da li netko zna kako ručno dati root persmission aplikaciji Root explorer pomoću SuperSu?

Kad sam već u motu, isto pitanje za Greenify? Isto me ne pita SuperSu ništa.. Ali imam u settings od Greenify opciju Working mode > Root/Non Root. Odaberem Root, ali i dalje se ništa ne prikazuje u SuperSu. Da li je to dovoljno, da li će normalno radit?

xlr 02.05.2016. 21:57

Citiraj:

Autor Omar_Tokic (Post 2921376)
Kad sam već u motu, isto pitanje za Greenify? Isto me ne pita SuperSu ništa.. Ali imam u settings od Greenify opciju Working mode > Root/Non Root. Odaberem Root, ali i dalje se ništa ne prikazuje u SuperSu. Da li je to dovoljno, da li će normalno radit?

Jesi probao rucno pokrenuti greenify preko menua ili widgeta? Mislim da u meniju mora biti nesto kao "greenify now" sto radi force hibernate prije nego ugasis ekran...

Ako mislis da imas problema s rootom mozda da probas root checker app?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:44.