![]() |
lol, ne moramo se ni pitat iz kojeg je sela lik, čim ploču uspoređuje s Yugom 1985' ;). Ta recenzija je uglavnom referenca svakome tko želi pljunut na Asrock i pozvat se low-end Asusov brand (koji s Asusom nema veze već neko vrijeme, čisto za info).
|
Koji bi po vama bio bolji izbor između ove dvije matične, po pitanju oc-a, pouzdanostii i sl....Asus P8Z68-M PRO ili Asus P8Z77-M PRO? tnx.
|
pozdrav
treba mi matična za i5 2500k koji ce ic do 4.3ghz, 4 slota za 1600mhz ram, usb 3.0, pci 3.0 i u budućnosti još jednu hd6870 graficku crossfire... znaci dva pci x16 slota koja rade na pravih x16 (a ne na x4 ko sto je većina...)
kupujem u linksu i trebalo bi bit do max 800-850kn... is it possible? konfa bi trebala bit ova: Corsair GS800w i5 2500k XFX HD 6870 1gb ddr5 Mushkin 4gb 1600mhz -8gb Mushkin Chronos SSD 60gb 525/495 MB/s 23'' fullhd IPS led monitor... to bi bilo za gaming (bf3...) i obradu RAW slika i full hd videa... :) |
Citiraj:
zasto links? :chears: |
Citiraj:
kazes da nema veze ako je jedan pci slot x16 a drugi x8? radit ce normalno dvije graficke? nisam pratio bas razvitak tog crossfirea i sli-a pa nemam pojma o tome :( |
Ako upikneš samo jednu grafulju, to je single x16. U SLI-u ili CrossFireX-u bi obe radile u x8 modeu. Radit će normalno.
|
Citiraj:
EDIT : http://www.links.hr/?naziv=maticna-p...kl=050.306.817 u opisu ove ploce pise: Support for AMD CrossFireX™ technology * The PCIEX16 slot operates at up to x4 mode when AMD CrossFireX™ is enabled. :S |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
S obzirom da zeli SLI/CrossFire, ta mu nebu od prevelike pomoci.
|
Citiraj:
mozda ona koju sam ja postao u editu? al pise ako se stavi druga grafa u cross, onda rade na x4? :wtf2: |
Citiraj:
ovo za cross u 4x neznam nis pa ti nemogu pomoc. sli i cross me opcenito za sada ne interesiraju jer sam misljenja da mi to nije potrebno, a i obzirom na moguce probleme sa driverima/igrama nije mi vrijedno tlake oko toga. kad mi je grafa preslaba, prodam je i uzimam novu srednju klasu. :chears: edit: moj savjet ti je da na maticnoj ne stedis, pogotov ako ocekujes klokanje. to je po meni jedan od bitnijih djelova. cpu, gpu, ram i ostatak uvijek mozes kasnije upgrejdat. ja bi na tvoj mjestu isao na asrock ext3 gen3. problem je sto ides u links, a tamo su cjene dosta visoke u odnosu na zg. |
Citiraj:
Moja greška, ispričavam se. Onda možda ova do 850 kn? Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dakle najbolje što možeš dobiti jest x8 + x8 Iz istog razloga nemaš koristi od PCIe 3.0 jer Sandy Bridge nema PCIe 3,0 kontroler već PCIe 2,0. Mada iskreno razlike su jedva mjerljive između te dvije generacije. Citiraj:
Uzmi bolje napajanje, GS serija nije baš nešto. Citiraj:
|
Citiraj:
znam da nemam pci 3.0 sa sandy bridge-om, al ivy bridge je isti socket pa ce mozda za koju god. on ic unutra, pa da ne moram mijenjat cijelu ploču.. |
AFAIK nema ploče gdje će obje radit na x4. Raditi će ili na x8 + x8 ili na x8 + x4.
Drugo iskreno bi ti savjetovao da odustaneš od CF/SLI sistema. Više problema nego dobiti. Radije uzmi u startu neku bolju grafu. |
Citiraj:
links salje izmedu poslovnica, bar meni. :chears: |
Citiraj:
budžet mi je max 8500kn... za cijeli komp sa monitorom koji mora bit fullhd i IPS matrica zbog photo editinga.. |
Ja bi radije tako napravio. No opet za tu cifru nemaš baš velik izbor ploča
|
Citiraj:
http://www.links.hr/?naziv=maticna-p...kl=050.306.822 ova mi se cini okej.. |
Bježi od toga.
Ono što bi ti preporučio za te pare a da valja je ASRock P67 Pro3 no ona nema PCIe 3.0 i ima mislim samo dva USB 3.0 konektora. |
Citiraj:
ako da, leti u košaricu odmah. |
Gle oveclocking potencijal ovisi o procesoru. No velike su vjerojatnosti da Core i5 2500K ide s dobrim hladnjakom i preko 4,5 GHz.
Ona ploča ima jako dobru regulaciju napona a P67 čip nudi podršku za OC tj za mijenjanje množitelja. |
Citiraj:
na 2500k ce bit mugen3 pcgh edition... |
Citiraj:
Svaka ploča ide. |
Citiraj:
igram bfbc2 na LOW 1024x768 i imam 30fpsa i dosta mi je toga -.- btw, za hd7850 i i5 2500k sa 8gb rama i 60gb ssd bi bio 800w previse, jelda? |
Bilo koja ploča u cjenovnom razredu i bit češ zadovoljan. Nisi valjda preko noći postao ekstremni overlouker? Kod tebe nije do ploče niti do procesora. Igra iskorištava četverojezgrene i bolju grafičku.
Vidjet češ razliku i u BF3 ( ždere ram blesavo ) |
Citiraj:
izaslo me 9050kn na kraju sa hd7850 2gb ddr5 i 8gb 1600 rama |
Citiraj:
Također poželjne su ploče s boljom regulacijom napona. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42. |