![]() |
|
1 privitaka
Hmm, kod mene je pad performansi..
|
hmm...onda je ovaj očito brži :D
|
Koji je ssd u pitanju? Prvo pitaš da li ok rezultat a ne spominješ koji model. ccc..
|
a neki intelov...evo ovo piše na njemu... SSDA2M080G2GC
Ovaj kako funkcionira taj neki TRIM i kako općenito SSD zadrži performasne... malo sam novi u tim vodama...pa eto pitam :) |
Citiraj:
rezovi su ok |
Citiraj:
Mislim da su ta vremena kad je Intel bio najbrži lagano prošla . Mislim da su Marvell i SandForce u kučnim strojevima brži a nađe se i poneki drugi koji konkurira Intelovim |
Citiraj:
|
|
MAGARAC zaboravljas da je Postville vec godinu dana na trzistu a nosi se sa Marvellom i SF-om jako dobro... Imam osjecaj da ce za koji mjesec kad dodje 25nm Postville Refresh, Intel opet na prvo mjesto
|
evo danas instalirao vistu sp2 na ssd
od svega sam samo defrag iskljucio i stavio intel ssd toolbox scheduler na daily jel preporucate jos nesto? :chears: |
Zasto bi ga TRIM-ao svaki dan?
|
nemam pojma, zato pitam
znaci nema potrebe dnevno? evo stavio na tjedno jel preporucas jos nesto edit: evo ugasio i indexiranje za 'c' |
Ako neces vrtit benchmarke nego ces ga normalno koristiti mozes komotno i jednom mjesecno..
Ugasi i indeksiranje |
Citiraj:
On ima P128 i kaže daje zmaj. Sada me zanima ukoliko netko zna koliko je stvrano dobar taj njegov disk. Neke druge oznake ne znam ali mogu saznati ako treba. U ostalom razmišljam o kupnji, pa bi mi svaka informacija bila korisna. |
Citiraj:
http://www.guru3d.com/article/corsair-p128-ssd-review/ Osim njega gledaj ocz vertex2, crucial c300 i intel x25m, a od "jeftinijih" kingston V+ 128gb |
ocz najavio nove ssd diskove u 3.5" Izvor :Bug
Hoće li to napokon smanjit cijene ssd diskova? Proizvodnja većih 3.5" ssd-ova bi trebala bit jeftinija zar ne? |
ne. to nece imati apsolutno nikakav utjecaj. ti se diskovi i dalje sastoje od identicnih komponenti samo ce biti vishe zraka unutra :D
|
Citiraj:
ja bih sigurno prije kupio 3.5",veće je uvijek bolje,bolje se hladi a barem izgleda skuplje... a ne ovo...daš 1 ili 2k kn za neku malu kutijicu od 2.5"... kako već ne postaju jeftiniji...pa svi proizvođači ih imaju i proizvode |
Kupio i ja Intela X-25M 80GB i stavio na njega 64bitnu 7-icu. Prije je sistemski disk bio WD Caviar Black 1TB. Za sada je dojam ovakav - sustav je prije bio uzor stabilnosti, sada vise nije. I prije su svi driveri bili up to date, a ne znam koji sad seruckaju.
Drugo, lijepo je vidjeti u benchmarku da SSD ima 260MB/s citanje i 80MB/s pisanje, ali da je bas toliko brzi sad od onog na Caviaru, nije istina... Napravio sam sve tweakove... |
@ danijel i magarac: ne spamajte
inače saznao sam da će bit 3.5" jeftiniji |
Citiraj:
šta se na ssd-u ima hladit pobogu ???!?! znači ak je veći, skuplje izgleda ?!?! :wtf2: btw, nisu danijel i magarac ti koji spamaju :fiju: |
Pojavili su se Corsair Force series 60gb diskići sa SandForce kontrolerom . Cijena od 1518kn i po meni trenutni best buy u toj klasi od 64gb . Tak ak se netko sprema uzimat novi, evo preporuke.
|
Anand odradio fini review Crucial C300:
http://www.anandtech.com/show/3812/t...s-realssd-c300 Sto reci osim da je Intelu krajnje vrijeme da izbaci novi line-up.... |
Da taj c300(64gb) čekam i moj bu sigurno u kompletu sa nekom novom SATA3 pločom .
|
Ja san Intel fan tako da samo njihovu stalu gledam :)
Ali c300 je zvjerski disk, sto je je... |
@darQ
pusti ga. već je u oblacima Da li postoji SSD u PATA varijanti u lijepoj našoj? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dal je bolji izbor taj ili za 250 kn više X25-M, i 20 gb više kod Intela? tih 20 gb više mi ne igra veliku ulogu |
Koji je trenutno najbolji i najveći ssd :kafa:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25. |