![]() |
Blic za fotoaparat, onaj veliki. Što može umjesto računa, nešto s paypala? Ima li mogućnosti da ubrzam sve to nekako?
|
Citiraj:
|
OK, znači nema nekog rješenja da im ja to mailam ili faxiram...ok, čekam da dođe
Što se tiče cijene, 30$ item i 16$ poštarina, ukupno 46$, odnosno 252,84 kn |
ne znam moze li se faksirati, ali ionako moras osobno to podici sa carine pa ti je svejedno, odneses tamo racun..
|
Citiraj:
u plavoj koverti ce biti obavijest od carine u kojoj stoji da im moras prilozit racun... pise adresa na koju da dostavis racun i broj fax-a na koji mos poslat racun... faxiras im onda tu obavijest i racun od paypala... na osnovi paypal racuna ce ti carinit robu... u biti, na toj obavjesti ce ti sve pisat sta i kako ;) edit: e sad neznam kolika je carinska stopa na djelove fotoaparata... recimo da je 7% i jos na to zaracunaj 23% pdv... 252kn + 7% +23% = cca 331kn |
OK, hvala obojici. Kako moram čekati da mi ta koverta stigne, nije mi bitno faksiranje i mailanje više. Mogu li znači otići negdje tamo osobno i sve obaviti odjednom (odnest račun, platiti troškove i preuzeti pošiljku) ili je kompliciranije?
Thx |
ja osobno sve preko poste radim...
stigne mi obavijest, faxiram racun, sutradan postar donese paket... :chears: carinske troskove placas direkt postaru... nikad nisam iso "direkt" na carinu tak da te oko tog ne mogu savjetovat :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
meni ovo jos nije doslo, slao sam danas poruku selleru pa ce mi valjda odgovorit...rok od 45 dana mi istice mislim u ponedjeljak sljedeci (10.2. sam platio, 11. mi je poslao paket...) kak je vama ostalima? |
meni je odgovorio seller.. kaze da je tek 25.02 poslao... cekat cu jos par dana ako ne dojde napravit cu mu lagani shock show :D
|
Meni iz Hong Konga nekad dođe za 20 dana item, nekad za 2 mjeseca i 20 dana. Mislim da netreba brinut.
|
mergao sam onu temu kupovina s ebaya s podforuma "ostalo" u ovu, nema smisla da budu dvije.
|
Paketić iz Singapura došao za 7 dana air mailom. Iz UK-a bi mu trebalo 10ak dana, a vjerojatno ni sa Korčule ne bi tako brzo stigao.
Ima netko iskustva sa pošiljkama baš iz Kine? Grad bi bio ovo: 深圳, 广东省 Da se ravnam isto kao sa Hong Kongom? |
Citiraj:
|
samo jedno pitanje imam, zasto priko ibeja salju samo na paypal confirmed adrese?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bude često da traže samo confirmed. Većina sellera sve napiše u Description do u detalje.
Al sve se da dogovorit, veće su ti šanse dobit pravi odgovor ak tom selleru pošalješ upit, nego da pitaš na forumu ;) |
Koliko ja znam samo ljudi u USA imaju confirmed adrese. Tako da se oko toga ne treba odviše sekirat...:D
|
e znam, al likovi nece slat ako nije confirmed adresa.......
pita san ih par, radi se o placanju preko moje kartice a da se salje na US adresu.....kazu nemore ;)........ |
Citiraj:
I meni dosta ljudi odbija slati na unconfirmed adresu u Americi (ako plaćam iz HR recimo, a šalju samo u USA iako imam 60ak feedbacka i 100% pozitivnog), ali onda ti je najbolja taktika pokušat dobit na aukciji i pravit se blesav i onda će ti uglavnom poslati, jedino ako baš izričito ne piše u opisu aukcije da šalje samo na confirmed adrese. |
Jedan question.
Ako meni seller sa E-Baya "sastavlja" posebnu ponudu i šalje na mail kao invoice za PayPal, dali sam ja još uvijek "osiguran" da mogu otvarati disputove i claimove ako nešto pođe po krivu? Stvar je u tome da nije mala cifra u pitanju, a seller mi to prodaje sa nižim shippingom nego što zapravo piše na e-bayu. Zato mi mora poslati takvu izmjenjenu ponudu |
Citiraj:
i ja sam imamo unconfirmed pa mi se sve poslano ...bar imam ikonu da je poslano |
Citiraj:
|
paypal zastita - dispute, claim, rok od 45 dana i dalje uredno vrijedi a prodavač mu može bez ikakvog problema izmjeniti invoice na ebayu i poslati izmjenjen.
|
Prodavač mi nije uopče sumnjiv, jer sam ja njega prvi kontaktirao da mi izračuna shipping za 5 predmeta koje želim kupiti od njega, javio mi se sa shippingom od 100$, sto mi je debelo previše, tada sam ga pitao dali postoji jeftinija solucija i javio mi se sa pozitivnim odgovorom te je shipping smanjen na 70$ (veliki paket iz US-a).
Nije problem napraviti listing za jedan item ali za 5 već je, i svaki item ima drugačiju cijenu shippinga ovisno o veličini. Tako da ja uvijek kontaktiram prvo sellera da mi izračuna combined shipping i slično. Pitam samo da vidim ako slučajno nešto krene po zlu i recimo ne dobijem paket, dali mogu tražiti novce natrag, seller ima preko 2k positive feedbacka sa 99.6% positive, siguran sam da nema sumnjivih namjera oko deala. |
Citiraj:
(radi se o cifri od $8 tak da ne kuzim zakaj bi lik riskiro negative feedback zbog toga...) |
ja bi otvorio case..
|
Citiraj:
|
Jel ima tko iskustva s ViaAdressom? Ili postoji nesto drugo za neku adresu u USA s koje mi se samo salje u tu u hrv, ako buyer nesalje u hrv?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:45. |