![]() |
Q9550 E0 na stock naponu (samo sam CPU offset stavio 0.02V):
http://valid.canardpc.com/cache/banner/959904.png ...i temperature sa ovakvim drljavim senzorima pod Hyperom 212 Plus u 100% loadu: http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5da91de0.png |
Sasvim dovoljno za sve danasnje igre/aplikacije,a nisi morao ni dizati napon,lijep rez. Temperature takodjer su super,nema razloga zabrinutosti...dobro hladi taj 212 sunce mu :D.
|
Kao sto sam vec rekao na guru forumu dok sam tu imao rad na plantazi banana, senzori su lagano u banani ili se ploca bas ne kuzi sa E0 steppingom, pa mi se cak cini da je najhladnija jezgra prava temperatura procesora, jer se tako nekako grijao i QX9650, daklem oko 50°C u full loadu po jezgri.
Samo da upecam jos jednog Hypera 212+ za onog tvog bivseg Celerona E1400 i bolju plocu, pa da i njemu priredim veselje :D P31 ploca nece preko 300MHz FSB s tim Celeronom da ga jebe babo olimpijski. |
Taj Celeron ce biti 20C u Idleu s tim 212+ :D
|
Ma ne moze biti idle metala/pijeska manji od sobne temperature...to je samo samo Thermalright lazljivcima moguce :D
|
Citat sa Wikia:
"Heat pipes rely on a temperature difference between the ends of the pipe, and cannot lower temperatures at either end beyond the ambient temperature (hence they tend to equalise the temperature within the pipe)." Ali zato postoje lazljivi senzori/aplikacije :D Npr neki programcici ne pokazuju dobro temp ispod 20-ak °C zbog nekih svojih internih "anomalija" ... zasad me jos jedino nisu HWmonitor i OCCT razocarali ... |
evo mog score-a
preko 410 ne ide nikako ni sa jednim mnoziteljem niti voltazom... vjerojatno me ploca koci?? vasa misljenja? http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_03feb10b.jpg |
mislim da bi ploča trebala potegnuti puno više od tih 410 FSB-a
koje voltaže si dizao-pokušavao mijenjati (VTT, MHC, PLL) |
Citiraj:
|
Uskladi ram...
Dali netko zna u mom slucaju koji je otprilike max fsb za asusu p5k black pearl?naime sve mi se cini da moze ici prek 500?jesu li to glasine nisam probao? |
P43 čipset baš i nije neka bajka, a da ne spominjem L verzije ploča kod Gigabyte-a...inače gotovo svaki Q9550 E0 (koliko sam ja istraživao dok sam imao dotičnog) ide na oko 3.6GHz na stock naponu. Kako se približavaš 4GHz i naravno adekvatno tovariš napon na jezgre, treba jako dobra PWM regulacija da ustabili napon uslijed enormnog cuclanja struje koje prelazi 70/80A.
|
Citiraj:
|
On ima Q9400 :)
|
Citiraj:
Al sa kvadom na p5k vanilla nisam uspio preko 465 or so. |
Citiraj:
Prolazili benchevi, vrtio se Prime, nije se rusilo nista u igrama, pa je valjda bio stabilan. I jos je to bilo tamo negdje krajem 7., pocetkom 8. mjeseca kada su vrucine bile poprilicne. Na FSB451+ nije htio nikako ma koliko god ga ja trpao naponom. S druge strane, ja sam low-end overclocker, pa bi mozda trebalo prckati sa nekim drugim postavkama sto ja nisam znao :D |
Evo upravo sam nasao granicu za navedeni proc...
475 FSB stim da sam dizao malo NB i SB voltazu uglavnom solidno steta sto procesor q9400 ima tako mali mnozitelj =( |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
koliko smijem dic sta od navedenog?? :chears: |
Zakeljiš neki 40mm vent na NB HS i možeš komotno dići i za 0.2V (ako treba) napon na Northbridgeu. Dobit ćeš stabilniju frekvenciju sabirnice, ali ne očekuj čuda sa tim čipsetom i Quadom, 450-470MHz je neki maksimum sa donekle normalnim postavkama napona, pretovaranje napona preko nekih donekle normalnih vrijednosti već graniči sa ludošću i nikako nije za neki 24/7 rad računala.
|
da da jasno... ma ova ploca ima tako glupi hladnjak za chipset da je to koma ziva... ( http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=3111) uopce ne mozes na njega lijepo namontirat neki vent... hm kak bi pojasnio... ugl pera nisu okomita na plocu, vec nekak zavinuta i onda najgornja je paralelna sa plocom... ugl taj hladnjak je sa neclockanim procom toliko vruc da ne mozes prst 5 sec drzat gore... zato nisam niti dirao voltaze te... budem prvo kupio neki cooler za cipset pa cu probat onda :D
hvala svejedno, javit cu se ja uskoro :D |
Citiraj:
Zaključak : Procesor mi grijao nb cooler. |
nisam siguran da razumijem sto govoris... meni procesor u idle-u je 34 stupnja max, pod 100% opterecenjem ne ide preko 44. evo sad otvorih kuciste da se uvjerim opet i on je kipuc.. 5 sec drzim prst gore i pocne me pec da nemogu drzat vise... :S u kucistu niti u jednom dijelu istog nije vruce osim oko chipset-a :D
p.s. kao sto je vidljivo hladim vodom i imam 2x12 cm ventove od kojih jedan puse u kuciste drugi vuce van zrak... |
Citiraj:
Sve dok imaš garanciju, pusti nek se grije. Kad garancija ode, lako ti onda mijenjaš cooler sa nekakvim aftermarket rješenjem. |
da.. ploca je stara cca 6 mj.. mozda i manje...
|
Ma lako se nađe neki takav NB hladnjak (npr. od neke starije P35 GB spaljene ploče) na koji se može montirati ventilatorić, a tu nemaš problema da bi jamstvo izgubio jer nema fizičkog oštećenja.
|
U pravilu, jel bolji QX9650 komercijalno dostupan ili ES?
|
Citiraj:
|
Sjećam se toga... No opet me zaintrigiralo, uzeo bih sa ebaya QX a ima i ES i "obični" pa se informiram :)
|
ES bi trebali biti jeftiniji, osim ako netko ne pokušava nešto utopiti, dok bi retail trebali biti nešto skuplji. Ja bih radije išao na potonjeg ako razlika nije prevelika.
|
Ma kakvi, jeftiniji mi je na ebayu non-ES.
Smiješno je kak možeš nabavit za 1500kn proc koji kod nas prodaju po 1900kn :rolleyes: |
Onda još i bolje :) Inače slažem se za ovo po pitanju cijena, jednostavno se ne isplati uzimati novi procesor u trgovini pored takvih cijena na eBayu. Pogotovo ako nađeš dobrog prodavača koji će ti poslati taj procesor na način da izbjegneš i carinu te ostale troškove.
|
Baš me zanima, proc je OEM, dakle šalje se samo on, dal prolaze mali paketi bez gledanja što je unutra? :)
|
Ako se dogovoriš s njime da ti napiše račun na neku siću tipa 20-ak dolara, prolazi bez problema. Tako smo mi izbjegli carinu kad smo uzimali E8700. Mali dobro zapakirani paketić, čovjek napisao odvojeno račun od cifre koju smo platili i sve prošlo uredno i bez problema/dodatnih troškova.
|
Pitanje vezano uz q9550 e0, da li je ikome temp. jedne jezgre non stop zaglavljena na jednoj vrijednosti i koji bi bio moguci uzrok toga?
Imam q9550 (3.6ghz, na 1.2V) i core 3 je stalno na 45° (ostale +-38° idle), gledano u everstu i occt-u, neovisno o load-u, voltazi, fsb-u ili mnozitelju. Proc radi savrseno i jezgra se ponasa kao i ostale po windows task manageru al temp je non stop 45° i bode u oci :) , dok na drugim jezgrama varira stalno. |
sjebani senzori
|
Citiraj:
|
overclocking C2Q Q9400 (2.66)
Naime frend mi ima navedeni proc...i zeli ga clockat!
E sad ima stock cooler i ne namjerava kupit novi! zelio bi overclockati bez dizanja voltaze! koliko bi mogao dici takt??? Hvala!! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:17. |