![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Onda sam ti rekao da sam potražio koliko ide i našao da ga je neki lik provozao na 590 FSB na Commandosici :D Meni nova ploča dolazi u utorak, pa se nadam da bude malo više od 544 :D:smoke: |
Sorry previdio sam koji je batch.
Evo moj bi trebao doći sljedeći tjedan, batch je Q739 :goood: Inače, baš sam i ja pratio malo serije, taj 745 bi trebao fino potegnuti, samo pitanje koliko ćeš još uspjeti na zraku, držim ti palčeve, kako god ;) Čitao sam također da su svi prije Q746A batcha dobri OC-eri, dok iza njih (noviji) ima svega... BTW koju si ploču uzeo? :) |
Citiraj:
Dal to ukljucuje i Q746A? On je meni upao. Tak sam i ja cuo. |
Zaključno s njime, kako čitam.
|
Q747 here:smoke:
|
Citiraj:
Citiraj:
Nadam se popravku, barem malo. Nadam se da ćeš i ti svog naviti bez problema :goood: Citiraj:
|
a ima li meni pomoći???????????
EDIT- evo uspio sam ga nagurati na 4500Mhz ali očito tu nekaj ne štima, jer mi superPI na takvom taktu daje manji odnosno lošiji score od nekih tu sa E8200 na 4000+Mhz, i da ne govorim da je totalno nestabilno, uspio sam samo SuperPI izvrtiti prije nego li se rebootao, i da još nešto, ulazi mi u windowse 3 gladne godine, ali uđe i isto to radi čak i sada kada sam vratio sve na def postavke, više sam pomalo lood, i sada mi već malčice žao što sam napravio zamjenu, ajde ljudi, dajte savjete, podjelite slična ili ista iskustva, jer se toplo nadam da ovo nije samo do mene i mog proca nego da postoji neko logično riješenje, PLEASE HELP ME :fala::care: |
Nešto tu ne štima...
Penryn na istom taktu kao Kent, i ima lošiji score :stoopid: EDIT: sad tek vidjeh da si vrtio SPi sa hrpom upaljenih procesa :nono: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jesi li probao reinstalirati Winse? Možda se blesiraju nakon promjene procesora, iako nekako sumnjam...
|
nisam, ali sam polako počeo sumnjati na hard, nekako mi se čudno ponaša, a simptomi su mi poznati od starijeg harda koji je davao iste rezultate štekanja, ja se toplo nadam da nije hard, ali ako je kako da se uvjerim sa sigurnošću?
|
Skeniraj ga sa HDTuneom...
Ja sam svoga nekidan i imao sam što vidjeti :nono: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo reviewa E8x00 familije pa možda pomogne
|
Toliko o potrebi za quadom :D
|
evo ja izmučio hard i s njim je čini se sve uredu, ništa sada ću sutra ponovo raskopati sve i složiti natrag u nadi da će mi i senzor proraditi, a ako mi ništa od toga nepomogne idem u reinstal win. pa javim kako je prošlo!
|
Evo ja raskopao sve, fino počistio, propuhao, podmazao(proc :) ) i sastavio sve lijepo ponovno natrag i kad vidi čuda sve rati brzinom svijetlosti(dobro malo pretjerujem) ali radi normalno, sve dakako osim senzora za temp, naime on još uvijek neće da očitava temp, probao sa EVERESTOM, RealTempom, i Coretempom i štanga, uz sve to normalno mi u biosu očitava temp, doduše neku nisku(18°C) ali ona raste polako ali u win ništa neće da radi, što se temp tiće, ajde ima li tu pomoći ili da se jednostavno pomirim s činjenicom da nemogu očitavati temp u Win. i da ću eventualne izlete u OC smjeru morati raditi naslijepo?????
|
Poz.
Nabavio i ja E8400 i DS3 plocu. Sve mi radi ok, temperature ocitava valjda uredu, posto vidim da neke to muci. I da odmh postavim pitanje, posto imam stock cooler i na stock clocku je proc, nisam dakle nista mijenjo, OCCT mi ga je zagrio na 68C a idle je 44-45. Nije li ovih 68 malo pretoplo? |
Pa moje skromno mišljenje je da je to previše...meni u idleu Realtemp pokazuje 33/34,a u loadu nakon Superpi 32M(iako ovo nije baš neki dugi test)pokazuje max. 40 stupnjeva.
|
@DankoH - kojim programom očitavaš temperaturu?
@grabber - SuperPi je single core aplikacija, i kao takva ne opterećuje procesor do kraja. Osim ako nisi pokrenuo dvije instancije iz različitih foldera :kafa: Probaj s OCCT-om ili Primeom zagrijati procesor, pa javi temperature. |
Citiraj:
Sad sam skinuo hladnjak dolje vidim da je "pasta" nanesena lose. Onako u krug, i ne po cijeloj povrsini, kilavo. Sutra cu skoknut po pastu pa cu to malo kvalitetnije namazat pa cu vidjet. Usput sam stavio jedan 120mm da puse po njemu i sada je na 40 idle, al je bucno pun k... Morat cu kupit neki cooler skoro. |
Normalno da će pasta biti ''u krug'', kad je baza stock coolera oblika kružnice,
tj ne sjedi na cijelom procesoru, nego samo na njegovoj sredini :) Umjesto CoreTempa, probaj sa Real Tempom (2.4) |
Hm, RealTemp mi pokazuje min-30 a max-53(COD4).. Koji je sad prog tocan?!:p
|
Upali Prime, i ostavi RealTemp pored njega, realnije i efektivnije nego da pališ igru.
Real Temp je točniji sa 45nm procesore. |
Na full loadu je 58C po RealTempu, Everest i CoreTemp pokazuju jednako 68C.
Bas cu sutra pokusati sa kvalitetnijom pastom pa javim. Pozdrav. |
@ razer- imaš li ti kakvih saznanja kako bi riješio moj problem, ja sam malo čitao uokolo(malo) i vidio da bi jedina solucija mogla doći s novim biosom, ali kad će taj nije poznato!!!!!?????
|
Probaj poslati mail Gigabyteu s pitanjem. I pitaj kad bi došao novi BIOS.
|
@Razer
hvala na prosvjetljenju :D,ja sam mislio da Superpi ordinira po obje jezgre lol... uglavnom nakon testa sa OCCT-om nakon sat vremena max. temperatura iznosi po Realtempu 52 C,takt je na def 3.00 ghz i stock cooler. |
Dali netko zna za što su ovi naponi na ploči abit IP35 dark rider!
CPU VTT Voltage ICH Voltage MCH Voltage CPU GTLREF 63%(ima 63,65,67%) |
znaju ONI ... :smoke:
|
Stvarno ste sjebani sa tim odgovorima!
Ako znaš pomozi a ako ne odjebi sa tim komentarima! |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja inače imam živaca,pa nekome tko pita stvari koje fino pišu u stickyu,a Razeru se neda po milijunti puta na njih odgovarat,potrudim se napisati neki konstruktivan odgovor.I još ti se sticky fino posluži,da ga čak nisi ni morao niti tražiti,ti se nakon toga još usudiš psovati?! Dobro ti je razer rekao,ovakvim stavom možeš komotno odlepršat na forum.hr,pcplay ili neki 3rd party pro overklokerski forum i njih tražit da ti objasne čemu te voltaže služe. I još jedna stvar,ne samo da ti neću pomoć sada,nego ću još urgirat da ti se dodijeli jedna promotivna nagrada: http://www.imagesforme.com/out.php/i...ageimg22hr.jpg Znam par strava likova koji dobivaju džeparac za dodijeljene nagrade,tako da će sa ćejfom i tebi dodijelit jednu. :banana::smoke::D I još za kraj,uzmi u obzir koliko mi je vremena trebalo da napišem ovako nešto još nađem i hostam sliku,a za 60 sekundi sam ti mogao natipkat čemu služe voltaže gore.Dok se ne naučiš kulturi u ophođenju unutar civiliziranog društva,ono gore ti ostaje primarna prehrambena namirnica! |
Citiraj:
Cak mi je proc dobio bolju zadnju ocjenu od ice deamonovog. Idem pit :D |
Svaka čast bananko!!!
Dobro si mu rekao!!! Ti si pravi forumaš i kaj je najbolje znaš puno o računalima ako ne i sve!!! I zato dije vnago!!!!! |
Eh,šta da ti kažem osim
by,by :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:59. |