PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Gigabyte MA770 ploče (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97204)

von Schultz 15.04.2009. 23:34

Niš, složiti ću ju izvan kućišta i to je to... ako ne radi, nosim ju na servis...

Fakat mi nije jasno, ove Gigabyte ploče su fakat teži šrot...

Amdejac 16.04.2009. 00:06

Citiraj:

Autor Catalyst Group (Post 1323310)
.....Gigabyte ploče su fakat teži šrot...

Samo pojedincima.
Tak su pojedinci pričali i za Asrock, a ja ju vozim 24/7.
Vjeruj mi da sam svakoj ploči mast vadio i davao im brutalan napon tak da ne vjerujem nikome kad veli da je crklo samo od sebe.

Evo ti samo današnji primjer.
Slagao sam komp za donaciju. Dobio sam komp od jednog specijalca (našeg dragog forumaša). Sve je super i radi.
Prvo mi se je srušio nekoliko puta, a u windowse nisam niti ušao. Nakon toga se je smrzavao već i u BIOSu i osjetio sam smrad iz njega.
Duron 700 mhz, pokoj mu duši, ispustio je bijeli dim.
Razlog.
Hladnjak koji uopće nije za SocketA, sa napuknutom kopčom. I nije nasjedao na procesor.
Zadnju temperaturu sam očitao 82 stupnja, a kad sam raskopao opekao sam si prst.
Sad je gore Duron 1300 i temperatura pod opterećenjem ne prelazi 49.

Tak da priče kak nevalja ovo ili ono kod mene ne prolaze. Kao niti neznam kak su mi crkle već dvije grafe. Loša serija i sl. To su gluposti.
Ljudska glupost nema granica. (Zato me još peče prst).

von Schultz 16.04.2009. 14:22

Da, ali meni su u kompu već tri puta otišle M55 i sad pak i ova... s tim da je MA770 radila ko urica u starom kompu!

Amdejac 16.04.2009. 14:59

Citiraj:

Autor Catalyst Group (Post 1323682)
Da, ali meni su u kompu već tri puta otišle M55 i sad pak i ova... s tim da je MA770 radila ko urica u starom kompu!

I šta ti to govori?
Sjedi. Popi hladne vode i razmisli.
Da si baš ti takve sreće da ti odu 3 M55 i 1 MA770 odi igraj LOTO i sportsku prognozu i sigurno se budeš obogatio.

von Schultz 16.04.2009. 15:58

...pa takvu sumnju sam izrazio i gore na vrhu stranice... jel možda napajanje ili proc sjebu sve?

Fora je u tome da je valjda svaka pojedina komponenta kupljena u drugom dućanu i sad više ne znam kaj da radim...

Memoriju i disk isključujem, grafičku karticu također (nju sam tek sad ugradio, jer M55 ima integrušu)...

Znači, preostaje mi ili procesor ili napajanje... oni su kupljeni u Vemilu, a ploča u Acquisitium Magnumu...

Kaj da sad radim? Odfurati ću ploču u AM, i kaj onda... dobijem novu... i? Nemam gdje isprobati proc i napajanje...

Da možda cijeli komp odfuram u AM i bok... pa nek se oni s tim igraju...? Makar, ako im velim da matična nije u redu, te da ju je nešto spalilo, onda mi možda neće priznati garanciju, jer se radi o napajanju i procu iz Vemila...

Onak... like dooh...

von Schultz 16.04.2009. 16:56

E da, i samo da napomenem da sam izvadio matičnu van kućišta, odvojio gumom svaki kontakt od istoga i dalje ne radi, tak da očito nije masa...

DraŽ 16.04.2009. 17:43

Matičnu staviti u atistatičnu foliju te, zatim je staviti u kutiju od matične.(kablove IDE i SATA te FLOPPY netrebaš stavljat, kao ni priručnik i ostale đinđe).

Kada kažeš da si došao ostaviti matičnu na servis, pita te koji je problem. Samo reci da nema signala na monitoru, i da se ventilatori u kompjuteru vrte i kraj priče. Nakon par dana će ti dati novu matičnu, tako je barem u ve-milu, ako kaže da radi onda je nešto drugo otišlo kao npr. procesor.

von Schultz 16.04.2009. 18:12

Citiraj:

Autor DraŽ (Post 1323833)
Matičnu staviti u atistatičnu foliju te, zatim je staviti u kutiju od matične.(kablove IDE i SATA te FLOPPY netrebaš stavljat, kao ni priručnik i ostale đinđe).

Kada kažeš da si došao ostaviti matičnu na servis, pita te koji je problem. Samo reci da nema signala na monitoru, i da se ventilatori u kompjuteru vrte i kraj priče. Nakon par dana će ti dati novu matičnu, tako je barem u ve-milu, ako kaže da radi onda je nešto drugo otišlo kao npr. procesor.

To sam radio i svaki puta do sada, ali mi je fakat malo blesavo da otiđe svaki puta matična sam tak... izgleda da nešto ne štima sa kompom, tj. da nešto uzrokuje taj kvar...

LJUDI POMAGAJTE!!!

DraŽ 16.04.2009. 18:21

Jel ti kućište ima izbočine za vijke na koje se stavlja matična? Moje kućište je bilo skroz ravno na onom dijelu gdje ide matična i mislim da sam zato imao kratki spoj tj. 100% sam siguran.

mdrla 16.04.2009. 18:46

a da probas s drugim napajanjem?

von Schultz 17.04.2009. 14:42

Ovak ću napraviti - odfurati ću ploču u AM, a napajanje u Vemil i objasniti im da mi je to napajanje spalilo već tri ploče... inače se radi o Fortronu Blue storm II... mislite da bi ovi u Vemilu mogli srati nešto?

dejo6 07.05.2009. 22:38

Pozdrav. Imam istu ploču i isti problem s paljenjem kompa. Baš sam danas pokušao i sa drugim napajanjem al isto bude, samo ventilatori rade. A zanimljivo je dok radi, radi jako stabilno, nemam nikakvih problema, samo eto teško pali. Malo mi je nezgodno nosit ju na servis jer sam ja iz požege a matičnu sam kupio preko interneta na diskont24, pa bi trebao ju u zagreb nosit. ako tko skuži kako to popravit neka javi, bit ću mu beskrajno zahvalan.

DraŽ 07.05.2009. 23:19

provjeri 24 pinski i 4 pinski kabl jel dobro uštekan u matičnu. Možda je procesor previše oc-an, ili grafička dobro nesjeda... Flashaj bios, probaj clear cmos ili load optimized defaults.

dejo6 08.05.2009. 16:59

sve sam ja to probao ali ništa od toga ne pomaže...

stuc 20.05.2009. 20:06

Kupih danas novu GA-MA770-UD3 i tak dok sam malo zagledao ploču primjetih da se pasivci na NB i SB klimetaju ko babin zub ? Jednostavno rečeno moguće ih je "klackati" bez neke pretjerane sile.

Poskidao sam ih i promjenio pastu koja je bila skorena no sam sistem pričvršćivanja je jadan da jadniji ne može biti. Oni federi su tanji i lakše se skupe nego federi iz obične penkale, dakle ne mogu pošteno pritisnuti pasivac na površinu jer su previše savitljivi/skupljivi kak bi već reko...

Na NB sam dupliro te federe pa je sad to ipak mal čvršće, međutim kako nisam dugo sklapao AMD računalo iznenadila me je sama površina NB-a :stoopid: Pa to je doslovce neki prculjak veličine onog vraga na AGP 6600GT što se hladi sa malim pasivcem !

E sad, koliko se općenito grije ovaj chipset na toj matičnoj i trebam li biti zabrinut prije sklapanja i paljenja ? Da stavim šarafe prave domaće i mirna bosna ili paničarim unaprijed bez veze ?
http://www.imagesforme.com/out.php/t...d3v.2.0big.jpg

greg SE 20.05.2009. 21:50

mali proizvodni proces plus izbacene funkcije tipa memorijskog kontrolera rezultira malih chipom. Koji je relativno hladan iako to zna ovisiti o procesoru koji je unutra.
Za GB se ne cudim, redovno sjebu te coolere na svojim plocama nizih klasa. Ili su prejadni i ne mogu nista ohladiti ni kada se drzi sve na defaultu ili eto zbrljaju montazu. Pastu koju koriste necu ni komentirati ali do je dio na kojem su slabi gotovo svi proizvodjaci.
No ne vjerujem da ce otpasti ili tako nesto, temperature malo prati naravno.

stuc 20.05.2009. 22:03

A ide gore X2 7750 Black koji će raditi isključivo na deafult, kućište je dobro provjetreno, antec three hundred ima 14cm vent u vrhu kućišta.

Jel se grije taj kuma tj. oće zagrijavat puno chipset ? Još nisam krenio sastavljat pa bih odmah pribjegao alternativnim metodama :D nego da mi se počne dimit nešta.

Amdejac 20.05.2009. 23:51

To ti je tak kad nisi mene htel slušat i davnih dana prijeći na AMD.
Te pasivce čak i da skineš ploča bude radila bez beda. Oni su ti gore proforme.
Ploča se stvarno ne grije. Sa tim klimavim pasivcem i nikad mjenjanom pastom ploča ne prelazi 41 stupanj po opterečenjem.

stuc 21.05.2009. 01:01

Citiraj:

Autor AMD (Post 1346349)
To ti je tak kad nisi mene htel slušat i davnih dana prijeći na AMD.

Nikad, pa čak ni onda :D Nisam to ja kupio za sebe, ne, ne ! Za legu je mada priznajem razmišljao sam si sklopit nešto....
Ok, mirniji sam sada, sutra sklapam konfu pa ako me impresionira nikad se nezna :)

Brain32 29.05.2009. 00:02

770-DS3 ovdje..isti simptomi...zavrsila na garanciji i jos mi je serviser rekao da se nagledao kvarova istih....
Sto se tice klackalice na NB, prijavljivao mi je 80C a PNH je bio nemoguc od vrucine...

Momentalno sam na legendi: Abit AN7, Athlon de..ovaj mobilac, GF6800, to se tenkom pregazi i jos radi :D

EDIT: Ipak radi i to sasvim OK....ludilo

Jackson 16.06.2009. 23:53

Evo ja ovu ploču koristim nekih mjesec dana i nikakvih problema... Super zadovoljan. Komp radi po 48 sati u komadu bez beda.

Nego, CPUID mi javlja TMPIN2 temperaturu 81C, i nemiče se ni gore ni dolje, ni pod najvećim opterećenjem. Ostali TMPIN-ovi su 40 ili ispod. Što uopće znači taj TMPIN2?

dualogic 17.06.2009. 10:01

tak je izgleda na svim i na mojoj odnosno sad je ploča u burazovom kompu isto tmp2 prikazuje 80c ja sam mjerio sve temp rucno i ne grije se nigdje do 80c,krivo prikazuje, jedino kaj se regulacija dosta zagrijava pa sam skemijo neke pasivce na mosfete ima na strani 5 koja slika:)

Amdejac 17.06.2009. 18:45

Da li netko ima problema sa ovom pločom kad se popune sva 4 memorijska utora i uključi Cool'n'Quiet?
Znači da komp sam upravlja naponom proca i brzinom.
Memtest ne pokazuje ništa.
Komp se ne ruši niti nakon 24 satnog opterećenja i temperature od 67 stupnjeva (namjerno sam isključio ventilator).
Ne ruši se niti kad je clockan sa 2600 na 3200.
Radi po 3 dana u komadu, a onda se ponekad sruši 3 puta u 20 minuta.
Komp se restarta pod svim osovima, čak i linuxom.

thedream 17.06.2009. 20:35

Danas sam uzeo dotičnu..sutra dečku ugrađujem popodne,baš ću vidjeti,imamo 7750+ za tu mbo,2gb keks i još nešto siće keksa od po 512mb i 1gb pa mogu probati šta ti kažeš amd. CnC upaljen,pa da vidimo.
Još na nju ide 9800GT 1gb gainwardica i čif 550W psu.

Valjda će sve proteći glatko,već su šarafcigeri spremni.:D

Enter Sandman 18.06.2009. 10:34

Ja imam sve utore popunjene i baš nedavno uključio CnC i nikakvih problema što se tiče rušenja ili sl. problema

thedream 18.06.2009. 19:03

Test položen,uz nesebičnu pomoć McG-a za odabir matične,ovu sam upiknuo kako piše gore,maloprije zašarafili,instalirali sve sa cda od mbo,i za vga drivere i to je to,radi savršeno.

Dečku sam inače stavljao ovu mbo,7750+,2gb rama smo stavili, 550W chiefteca,koji se odmah pokazao vrhunski,što zbog kablova,što zbog snage, odlično napajanje,i 9800GT 1gb, pošto ima 17 inča monitor nažalost, philips lcd, grafa je overkill,ali nema veze,bar može ganjati extra :D detalje.

Nije bilo smrzavanja ni sa 4 keksa unutra,ja osobno donio 8gb điskila:D. Radilo je odlično i nakon 20 restartova,za minicrash test. :)

Ne znam možemo li to uzet za mjerodavno,ali 3h je radilo stvarno odlično. Tiho,hladno i brzo.

Odlična ploča,odličan proc.

Amdejac 18.06.2009. 20:54

MA nije to stalno. Nisam imao 4 dana niti jedan restart, Prije toga 2 puta u 5 minuta.
Inaće upiknuto je 2x2gb + 2x1gb, OS win x64

thedream 18.06.2009. 21:34

Citiraj:

Autor AMD (Post 1364713)
MA nije to stalno. Nisam imao 4 dana niti jedan restart, Prije toga 2 puta u 5 minuta.
Inaće upiknuto je 2x2gb + 2x1gb, OS win x64

Jesi googlao malo na tu temu? Ima li šta po netu,ili na amd forumima,baš za tu mbo?

A da napraviš malo seljačku metodu,ne znam,prodaš 2x1gb kekse i uzmeš jedan od 2gb,znam da je seljački prijedlog,ali ako misliš da se radi popunjenosti keksima smrzava,stavi 3x2gb.

stef 18.06.2009. 21:47

IMHO, bezveze ... restartava se zato jer nešto ne klapa kak treba ili je neispravno, nema veze sa popunjenošću. A s 4 modula obavezno ide 2t comand rate, labavije latencije i/ili veća voltaža.

Bravo 30.06.2009. 15:48

Gigabyte MA770-UD3 i Phenom II X4 940 BE..Jel bi bilo kakvih problema kad bi stavio taj procesor na ploču i držao ga na 3.4Ghz?

edit:
Ok trebalo bi savršeno funkcionirat..

Nybelung 30.06.2009. 16:04

Citiraj:

Autor Bravo (Post 1374116)
Gigabyte MA770-UD3 i Phenom II X4 940 BE..Jel bi bilo kakvih problema kad bi stavio taj procesor na ploču i držao ga na 3.4Ghz

Samo stavi zadnji BIOS i nadaj se. Ako hoćeš detaljniji odgovor, sttrpi se do sutra - dolazi mi kristalna kugla (ebay, za $4)

Facelessone 06.07.2009. 18:35

Prije par sati uslijed šetana forumom uginula je MA-770-DS3 rev. 1.0 sa Phenom 720BE na 3.4GHz s lagano podignutim naponom. Sutra u kupnju nove ploče... Ide MA-770-UD3 rev 2.0

greg SE 07.07.2009. 08:36

volis te akcije "govno za govno" ili? :D

Facelessone 07.07.2009. 11:48

A kaj fali ploči? Ionak nemam trenutno para za skuplju.

Brain32 12.07.2009. 17:22

Ugh sa ovom maticnom samo sranja ovdje. Možda je nekome dobra ali ja vise nikad na Gigabyte...cim sjedne neka lova uzimam nesto drugo a ovu bum čekićem na proste faktore rastavio mamu joj da joj mamu...:Machineg:

Isto se resetira svako malo pa radi neko vrijeme super pa opet uleti sezona restartanja, pa opet radi dobro, ma...bljak!

Amdejac 12.07.2009. 18:26

Ajde probaj ostaviti samo jedan keks od 2 gb memorije pa reci nakon par tjedana da li je bilo restarta.
Čitajući razne forume naše i strane skužio sam da ima neka caka sa memorijskim kontrolerom i da ne radi dobro sa svim memorijama. Koliko je to točno neznam.
JA nisam imao restart već par tjedana.

Brain32 13.07.2009. 17:17

Evo jucer izvadio sve iz kucista i radi od onda bez ijednog glitcha a kamoli restarta...jeb**u ter-ma. Sad se bas spremam nesto iskemijat...

Jackson 14.07.2009. 04:46

WTF, AM3 procesori su maknuti sa CPU support liste!?

http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...2722#anchor_os

greg SE 14.07.2009. 05:33

zivio gigabyte, dok ne dobiju 10% reklamacija sve moze. Inace im logika ide ovako nekako: ma nema uopce problema. Samo spojite taj 125W procesor na plocu od 300kn, nece joj bit ni....sta je vec crkla. A nist evo vam nova ali znate ne ide vam taj procesor na tu plocu. Jos od jucer :D

@thedream
ima vremena... :D

thedream 14.07.2009. 09:15

Fala Bogu momak kojemu sam ugrađivao 7750+ 2gb kingmaxa - 1 keks , 9800gt 1gb i tu mbo se još uvijek nije javio :D:D, neki dan sam bio baš kod njega,radi zaista kao urica,proc pogotovo.:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:05.