![]() |
Citiraj:
Osim toga to su sasvim ugodne temperrature, ja sam disk imao u spužvi na 54C prošlo ljeto i ama baš ništa mu se nije desilo, radi i sad kao i prije... |
Meni je svejedno, neka se sve komponente krckaju na tihoj vatrici, osim harda, na njemu imam podatke i ako on krepa ode i to. Ako grafa ili koja druga komponenta krepa ima garanciju pa mi nije bad, ali hard uz to ponese jos i podatke :).
Kupio sam juce kuciste pa kud puklo da puklo. Za sada je tak-tak. Hardovi su vise nego OK, u cca sat vremena su bili 35-37°C. Imao sam dva zalman 12cm coolera i mogu reci da ih ni stapom ne treba dirati. Urlaju poprilicno, i sa spustenim naponom, coolermasterovi origigi su neusporedivo tisi na default naponu. Zasad imam one sto su na kucistu origigi. Mislim ubosti glacialtechove silent blade iz ADM-a. Ovo mi josh uvijek malo cudno zvuci, navikao sam na sharkoona, ovdje je ipak zvuk drugaciji. Evo prvi pokusaj spajanja. Urednije ne mogu s ovim napajanjem, kablovi su mu vraski dugacki. http://img165.imagevenue.com/loc679/..._122_679lo.JPG |
Pa stavi si diskove tako da bude razmak među njima hebate, dobit ćeš bar par C manje... :)
|
Je, ovaj donji sam spustio za jedan slot, ovo je bio preliminary version :). Josh sam na dno iznad zvucne dodao limic s eSata konektorima (ona caka sto gigabyte daje s svojim plocama)
|
Pogledaj moje slaganje par postova iznad. I rijesi se vodilica, zgodne jesu ali puno više možeš bez njih, isto i sa sata kabelima, možeš ih dolje provuć kroz onu rupu gdje si provukao za napajanje.
I onaj ventilator za ispuh tj njegov kabel možeš sakriti ispod ploče i izvući ga iza :) |
Hmm, nisam siguran da li ce mi svi kablovi proci kroz tu rupu u limu. No ionako cu to vjerojatno sve rastaviti kada cu mjenjati ventove pa mogu probati.
|
Citiraj:
Oće... |
Citiraj:
No javio mi se jedan mali problem. Naime, kad točno narihtam rupe na povisilice od matične i zašarafim, cijeli back panel i stražnji portovi su udaljeni za jedno pol milimetra-milimetar previše prema naprijed. Konektori od matične su lagano uvučeni, kartice idu na knap sa ovim plastičnim držačima, sa šarafima sumnjam da bih ih mogao pritegnut jer se rupe preklapaju do pola... Jel isto tako i tebi bilo? (nadam se da da :stoopid:) |
Dok sam slagao moj jedini problem je bio na početku dok sam stavio onaj backpanel lim. Nisam ga skroz do kraja sa svih strana složio pa se skoro upucah što mi rupe od vodilica i matične nisu pasale. 30 min kasnije sam skužio svoj propust :P
Inače i meni su kartice na knap, lagano sam ih morao pridržavati pri "kliku". |
evo jednog prijedloga rješenja buke s moje strane: naime,dok sam slagao novo računalo,bočna stranica je bila otvorena i sve mi se činilo ok.default ventovi sprijeda i straga,intel na e8400,skoro pa tišina.e,a nakon što sam stavio bočnu stranicu,počinje rondanje. to je onaj treći vent, isto od coolemastera. računam,on je isto važan,puše po grafičkoj pa bi bilo šteta isključiti ga. skinem ga s poklopca i udaljim,naslonim na uho-skoro nečujan.stavim 4 gumice od slavine između njega i lima,samo da vidim razliku,nešto je tiše,ali opet bučno. zvuk je onaj,kao da metal dere o metal.skinem ponovo vent,prebacim na gornju rupu prema procesoru,kao, nije na sredini,ipak je tu stranica čvršća,isto.skinem vijke i odmaknem ga 1cm od lima i sve utihne! očito da rezonira sa rešetkom,jer kad ga stavim na punu plohu,što naravno nema smisla,opet postaje nečujan.rješenje je vrlo jednostavno: nađem od nekog starog namještaja plastične čepove duge oko 10-12mm.jedino je trebalo probušiti rupu s gornje strane.vijci moraju biti dugi oko 25-30mm da bi mogli uhvatiti ventilator.uostalom,slike govore sve:
http://img113.imageshack.us/img113/9563/vent2nb5.th.jpg http://img122.imageshack.us/img122/6521/vent1eg5.th.jpg kasnije sam naknadno dodao i jedan Glacialtech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dBA da puše na proc i chipset,primjenio isti efekt i uživam u tišini |
ovo ti je ok rijesenje, ali..
Ja sam se rijesio tih bocnih ventova..previse prasine i buke.. Bilo bi ti super kad bi napravio jos neke usmjerivace tak da ti sauga drito zrak iz vana, jer ti ovak vuce dosta zraka iznutra..ovako nesto: http://img.w3dizajn.net/images/gotovoz9z.jpg |
kad držim ruku s vanjske strane osjećam prilično jak usis,skoro ko i prije kad su bili na limu. iako mogu probati i ovo što kažeš.dovoljno je naći izolir traku odgovarajuće širine i samo oblijepiti okolo kako si i naveo.
|
Gdje mogu kupiti CM690 BEZ prozirne stranice i bez napajanja??
|
Citiraj:
|
Možda bi ti u Hardveraju mogli naručiti takvo.
|
Citiraj:
...ipak je Beštija naš čovjek, trebalo bi mu biti u interesu da udovolji kolegama forumašima....:) |
Zvao sam u:
LINKS- pošiljka dolazi za 15 dana al u projašnje dvije je dolazila saamo s bočnom prozirnom plastikom pa još neznaju kakvo če sada stiči ADM-pošiljka dolazi u 7mjesecu, detalje neznaju HARDVERAJ-trenutno nemaju al misle da če doči bez plastike MICRONIS-imaju al samo s napajanjem i košta 950kn pa mi to neodgovara. Još kakav savijet?? |
Samo da kazem da sam slagao konfu u 590ku i to je THE kuciste. Gro bolje od 690.
Al the way down 5.25 i mrakaca je dobro. zatvoris rupe i deri. |
Imaš u "Feniks kompjutori", cijena 650 kn za gotovinu (crno, prozirna bočna stranica, bez napajanja).
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Gle hvala Dr. Faustus na infromaciji ali meni treba bez prozirne stranice jer mi trebaju dva 120mm da izbacuju topli zrak od proca i grafe.
Ček malo na Feniksu na slici nema izrezana druga rupa za drugi vent a na orginalnoj stranici ja vidim dvije rupe? Ko koga tu laže?? http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=17&id=290 http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...430&kateg=0608 |
Citiraj:
Thx :beer: |
Danas sam bio u ADM i čovijek mi je rekao kako se ova kučišta više ne proizvode.
Imate li vi kakav komentar na ovo? |
Citiraj:
|
ma serucka, a ako se ne proizvode onda sigurno imaju brdo zaliha....:D
....pa to kućište se dobro prodavalo, nemaju razloga stati sa proizvodnjom.... |
I meni je isto rekao da se ne proizvodi, budem pricekao 2 tjedan da dode u links.
|
Čim dođe odmah ču kupiti no želio bih da dođe bez prozirne bočne stranice.
|
Ak ti baš smeta prozirna možemo se i zamijenit. Dam ti svoju običnu s jednim ventom, a ti meni prozirnu. Javi ako si zainteresiran.
|
Pozdrav
evo već me ovo jako živcira..naime ladice od HDD-a(one plastike u koje se hdd stavlja)...užasno vibriraju i u dodiru sa bočnom stranicom su pa stvaraju užasne vibracije...kako da to rješim...može neki prijedlog? |
Citiraj:
nije ti možda palo na pamet, da podložiš te ladice sa nekim mekanim stvarima, tipa (vate, spužve,....) :fuming: |
@tech jel si vidio moje rijesenje za diskove?
|
Citiraj:
@karlito...nemam nikakve spužve koja je dostojna smanjiti te vibracije... |
|
tnx...sada sam si zgrunto malo, procitao thread i bum za vikend probao sa elastikom...jer kada sam sa gumom pokušao nisam mogao onaj mesh naprijed zasarafiti a ni vent staviti...a diskovi su doslovce gorili:D
|
Ovo kućište zbilja više nema nigdje za kupiti :stoopid:
|
Pa kaj nema u feniksu s prozirnom stranicom????:stoopid:
|
Sad to gledam i izgleda da nema...
Posto vise ni nemaju u adm-u izgleda da cu ici na 590, a tako sam se ponadao... |
Moze li mi neko rec oce mi stat u kuciste accelero s1 posto svi govore kako je velik???
|
Stat će ti bez ikakvog problema, ali ćeš ostat bez par portova na matičnoj.
|
Ma koga briga za portove vazno da stane,znam ode 2 porta,accelero i vent ali sta ces
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:51. |