![]() |
Znaju se batchevi koji su imali mogucnost otkljucavanja, informaciju mozes naci na netu. Iako sumnjam da ces u nasim trgovinama danas naletiti na jedan takav. Mozda ih jos ima ali nisam siguran di pa necu ni spominjati (anyway sumnjam da s tom plocom mozes otkljucati ista).. Dok sa Athlonom II x4 si siguran da imas quada, a nedostatak cachea mislim da neces previse primjecivati (osim u sintetici). Znas onu staru: bolje vrabac u ruci nego golub na grani (ili tako nesto).:)
|
Svaki 555 se da otključat pitanje je samo hoće li raditi stabilno. Pred koji mjesec imao sam dva u rukama i radili su bez problema ko X4 i još su se dali kloknut.
|
Nisam siguran u to da se bas svaki dade otkljucati. Naime frend mi je kupia takodjer 555-icu prije nekih 4-5mj. u Linksa (ne znam napamet koji batch) te ga je proba otkljucati ali 0 bodova. Da nebi bilo da je do ploce, ima 790FXTA-UD5 koja bi svakako morala moci otkljucati taj proc ali uzalud.. Jasno je meni sto ti hoces reci, ali njegov primjerak nece niti boota kad upali acc. Ploca zapne u boot loop i samo stoji tako sve dok ne kresnes restart botun te baci upozorenje da je boot bia neuspjesan itd...
|
Baš zato šta su se otključale dvije jezgre, proc je postao nestabilan. Dakle kad se upali ACC proc otključa druge jezgre, ali pitanje je dali će to biti stabilno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koji AM2+ procesor kupiti
Battlefield Bad Company 2 mi šteka na medium/low, multiplayer se spušta na oko 20 FPS-a ili malo ispod. Kontam da je procesor problem.
Koniguracija mi je:
Koji AM2+ Procesor kupiti, a da ne moram kupovat drugu ploču. Koji je best buy, iako vjerojatno ponuda danas nije tako bogata. Možda neki Phenom sa 4 jezgre ili nešto? |
Jesi ga probao OCat malo mozda bi ti to rjesilo problema, ja sam svog na 2,8 uspio. Athlon 7750 bi ti bio dovoljan kontam si. Neki dan sam vidio na njuskalu za 350 kn.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Gdje piše da li je procesor Phenom II X2 555 Cacyc ili Cadac. Na kutiji ili na samom procesoru?
Išao bi vjerovatno po njega u Sloveniju, a oni ne znaju odgovor na to pitanje, znaju samo ovu oznaku HDZ555WFGMBOX. |
Citiraj:
|
Da dvoumim se izmedju Phenom II X2 555 i Athlona II X4 635, vuče me otključavanje jezgri al ako je fail, ošo sa četiri jezgre na dve, ipak vidim da svaka 555 ide na 3.6GHz, pa opet, ne znam. Phenom ili Athlon pitanje je sad? Najzahtjevnije što se radi na kompu je uglavnom igranje.
|
ne bih ti preoprucio da riskiras jer ako ne uspijes samo ces sebe razocarati. najbolji izbor bi ti bio Athlon II X3 435 za oko 580 - 600 kn. ja sam prije 3-4 mjeseca kupio Athlona II X3 435 i otkljucao sam ga u Phenoma II X4 B35 sa L3 cacheom, ali to je bila jedina serija koja se dala otkljucavati u Phenoma II i naganjao sam taj procesor po cijelom Zagrebu.
|
Citiraj:
|
AMD Phenom x4 9500
Prije neki dan sam tu na tržnici kupio AMD Phenom x4 9500, socket AM2+ i odlučio zamijeniti moj stari Athlon X2 5600+. Kod sebe imam i jedan Athlon X2 4000+ spreman za neki drugi komp, pa sam se malo poigrao i napravio benchmark za sva 3 procesora na identičnoj konfiguraciji. Konfiguracija je, ako je to uopće bitno: Asus M3N-H HDMI, sa integriranom grafičkom nVIDIA 9200, 4 Gb RAM-a, SSD INTEL X25-V 40Gb i još jednim SATA diskom od 500 Gb. Za benchmark sam koristio PassMark-ov Performanse Test, i on je dao rezultate prikazane u tablici (prikazanoj kao .jpg). Evo linka na sliku jer ne znam zašto mi ne da staviti je kao attachment.
Ispada da je moj Athlon X2 5600+ u velikoj većini stavki bolji od novijeg i X4 Phenom-a, koji je po benchmark-u jedva nešto bolji od X2 4000+ procesora. Mislio sam da je možda stvar u starom BIOS-u, stavio novi, ali benchmark i dalje daje iste rezultate. Može neko objašnjenje rezultata, jer meni više ništa nije jasno.:D Kako taj X4 Phenom može biti slabiji od X2 5600+? Jest da Phenom radi na 2.2, a X2+ radi na 2.8, ali svejedno bi (po meni) morao biti bolji. Hvala unaprijed svima na savjetu ili objašnjenju ovih rezultata. |
600MHz nije malo, a 4 jezgre ne nose prednost u svim aplikacijama, odnosno te aplikacije ne znaju iskoristiti sve 4 jezgre/threda, pa bolje prolazi procesor sa višim radnim taktom nego onaj sa više jezgri. Klokni malo taj quad pa onda napravi bench.
|
Eh, ako se ne baviš video/foto obradom onda, nažalost, i nisi napravio neki upgrade. Ti stari Phenomi imaju jednostavno prenizak takt. Tako da su dobra kupnja samo ako koristiš aplikacije koje iznimno dobro koriste sve 4 jezgre. Možda sam ja samo nesretan, ali meni se taj X4 Phenom nije dao klokati, max bi izvukao još 200MHz-a. Volio bi si kupit nekad jedan od ona dva top modela (9800/9900) ali mislim da ni oni ne mogu preko 3.0 pa da se na trepavice postavim.
|
Što mislite onda da ja onda ipak ostanem na svom starom Athlonu X2 5600+, a Phenom prodam dalje nekome tko će ga moći/znati iskoristiti?:) Po ovom benchmarku ispada dosta bolji od Phenoma, pa valjda i je bolji jer većina aplikacija pretpostavljam niti ne zna iskoristiti 4 jezgre. Imate možda neki bolji benchmark program za preporučiti? Što se tiče overclocka, mislim da mi ploča to ne podržava, ne da mi BIOS nikakvu opciju mijenjanja množitelja. Ili se i to nekako može hacknuti? Što se pak tiče brzine u radu, zbilja je dobar Phenom, vrti sve lijepo brzo, čini mi se možda i koju mrvicu brže nego Athlon (iako je to teško reći), ali benchmark pokazuje drugačije, majku mu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako ga misliš klokati, svakako nabavi bolji cooler jer stock je taman dovoljan da ga drži na stocku. Znam jer je to bio moj proc. Kupio katanu temp. pale za više od 10C u loadu.
|
Ma mene u principu zanima jesam li kupio bolji procesor od onog što sam ga imao? Zato sve ovo i pitam, i zato bih napravio neki benchmark. Nakon toga se postavlja i pitanje da li da zadržim stari proc? Jedan sigurno ide u prodaju jer mi je prekobrojan, samo je pitanje koji.:) Za overclock baš i nisam neki znalac, probao sam par puta na kratko neke exprimentiće, pa mi je valjda od tamo ostao množitelj. Imam od starog proca Freezer 64 Pro od AC-a i taj sigurno ostaje hladiti moj procesor kojigod to na kraju ispao, tako da nekakav razumni OC pod njim ne bi trebao biti neki problem.
|
Pa ovisno što ti radiš na kompu. Pretpostavljam da uglavnom igraš igre, dakle ovisi koliko jezgri koristi pojedina igra, starije uglavnom samo dvije, novije više dakle tri ili četiri, iako naravno nije pravilo. Pročitaj guide za overclocking Ukratko spusti memorijski djelitelj za jedan niže, digni napon proca na 1.3, diži fsb polako, testiraj stabilnost nekim programom. Kreni od recimo fsb 220. Ma pročitaj guide par puta i skužit ćeš, nije nauka.
Kad bi podignuo takt phenomu na 2.8 Ghz pojeo bi 5600+ za marendu, ovako je 2,2 četiri jezgre vs 2,8 dvije jezgre. Multitasking( više aplikacija rade istovremeno) ide na stranu phenoma, unatoč manjem taktu po meni bolji je procesor i ja bi zadržao njega. Šta ti radiš na kompu osim surfanja? |
Pa nije baš da se igram, a to možeš vidjeti i po integriranoj grafi.:D Samo sam htio ići korak naprijed, pružila mi se prilika, pa rekoh da iskoristim, a sad više nisam ni siguran da je to bio korak naprijed. Čitao sam (i prije i poslije) po internetu, kažu da je Phenom ipak nešto bolji. Hvala za ove upute za overclocking, probat ću se malo poigrati i s tim, iako. nisam siguran, ali sve mi se čini da ću ja zadržati svoj X2 5600+, a Phenom će (opet) na put. Što vi mislite, koji je proc bolje zadržati?
|
Ostavi si 5600+ i digni ga na 3GHz. Sumnjam da se ovaj X4 da nešto jako dići, al možeš probat, pa izvrti ponovo benchmarke sa oba procesora dignutog takta.
|
ako se ne igra, a to je i sam rekao, neka si onda ostavi X4.
|
Citiraj:
|
Htio bi nadograditi postojeću konfiguraciju novom karticom, u igru ulazi HD5850, ili nova serija 6000 kad izađe. E sad uz tu karticu bi uzeo i novi procesor koji bi mogao iskoristiti tu karticu, a ploču ne bi mijenjao ako ne moram (Gigabyte 770-UD3 rev 1). Trenutno imam Phenom II 550 BE i da li bi mi se isplatilo uzeti Phenom II 955 BE (ploča ga podržava) ili bi mi preporučili nešto drugo?
|
Iskreno, u danasnjim igrama, a i u onima koji ce izaci u slijedecih pola godine tvoj CPU nece biti usko grlo. Ako vec planiras upgrade na seriju HD 6000 onda mozes pricekat i Buldozer, novu generaciju procesora koja bi takodjer trebala izaci kroz nekih pola godine. Vecina danasnjih igara nema neke koristi od 4 jezgre a kamoli od 6.
|
MSI K9N Neo V3 i proc Athlon X2 7750 BE
Zanima me da li bi navedeni procesor išao na tu matičnu ploču.
Službeno nije podržan, no negdje na netu sam vidio da čak i Phenom X3 720 radi na toj ploči iako ga ne prepoznaje (AMD Processor model unknown). Pa me zanima da li bi ovo radilo pošto tražim neki procesor za nadogradnju.:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Odlično :fala:
|
Citiraj:
Danas nemaš nijednu karticu iz serije HD4000 koja je pojeftinila u odnosu na prošlu godinu. HD4870 i HD4670 su poskupile za 50%, pojedini modeli HD4870 čak i do 80%. Cijene HD4870 Vapor-X i GTX260 su eksplodirale. :D Dok HD4890 više uopće nema za kupit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koji AM2+ ili AM3 procesor bi bio najbolji izbor za GTX 275?
Računajte da imam True120E s 2 ventilatora, te bi se taj procesor overclockal kolko god ide. Jel bi Athlon II X2 koji to mogel pogurat s tim da bi bio clockan? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:53. |