![]() |
Citiraj:
sace te stavit na mladež i droge hahah to ti znaci da je stabilno za rad 24 sata dnevno 7 dana u tjednu to je inace izraz koji se koristi u svakodnevnom zivotu kad oces reci nesto tipa besprekidno, puno ili nesto tako u ovom kontekstu u kojem mi tu koristimo znaci bezprekidno da komp radi a da je stabilan (kad neko to napise oce reci da je odvrtio minimalno 10 sati nekog od programa za testiranje) Vjeruj mi tih 400 Mhz ti nece nista znacit zato rade ustedi pare koje bi dao za hladnjak |
A jesam ispo panglu ali stvarno nisam znao ja mislio da je to nekakav odnos nekih vrijednosti u biosu kod nekih drugih ploća
|
@Razer i Yoman
Instalirao ja windowse, i stavim proc na zadnju stabilnu vrijednost tj. 3.2 ghz,@1,45 mema na 930 na CL4@2,2V i sve radi supre. I ja presretan..Ali.. Pokrenem wmp i on se ugasi, pokrenem firefox i on otkaze poslusnost.n Resetiram i ono opet BSOD. Spustim memu na 900 i onda se ajde digne do windowsa i pokrenem mem test i odmah hrpa errora.. Sad sam ga spustio na 3Ghz i mema na 850 i sad se moze pokrenuti mmem test. Napominjem kako sam proc prije max stabilno digao na 3.2 a memu na 1030 CL4. Naravno sve su postavke iste ko i prije.Kako sad? izgleda svaki put kad stavim nove windowse da mi se O.C. potencijal opako smanji?WTF?? Sta da radim? Hvala unaprijed!! |
Možda je stvar u memoriji (znam da imaš Ballistixe, no svejedno). Kad ideš clockati, ostavi memoriju na 1:1, i drži se samo procesora.
|
Mozes mi samo malo pojasnit taj omjer 1:1?
Hvala! |
Jednostavno, drzis djelitelj memorije na najnizem mogucem. Ako je FSB na 400MHz, npr. onda memorija radi također na 400MHz, tj efektivnih 800MHz.
|
da, ali ako mi je sabirnica na 400 onda mi mnozitelj mora biti 7-8. Jel bolje to ili 10x320?
Fascinantno mi je to sto je sve prije bilo normalno i sad sve naopako a windowsi su novi. Vise ne mogi ni blizu dobit stare vrijednosti.. |
400MHz sam dao kao primjer. Mogao sam reći i 300MHz. Inače bolje je držati veći multi, jer kasnije dolaziš do FSB walla.
|
Citiraj:
|
Par BSOD-ova ne uništi Winse :)
Evo ja instalirao friške Winse za novu ploču, i dok sam to sve ispobavao imao sam bar 20-ak BSOD-ova, a ovi su još čitavi :) Tražiti max procesora sa multijem na 6, s voltažama ploče dignute do kraja. Tu moraš imati na umu da se diže i memorija, tako da i njoj daj više od stocka da ne ''štuca''. Ako koči na istim postavkama kao i prije, jednostavno se pomiri s time da ne procesor ne ide više. Što je, tu je... |
razumijem..ali prije tjedan dana je išlo..Ma budem poludio i sve na deafult..
|
Neznam zašto sad ne ide a prije je išlo. Odvoji si malo vremena za to više. Npr jedno popodne, pa vidi. Jer ovako mic po mic, nije ništa. Isprazni CMOS i sve ispočetka.
|
jel postoji poseban razlog za praznit CMOS? osim da mi se sve poništi?
|
Poanta je da se sve poništi. Inače, ploče se ponekad znaju zblesirati, pa nije na odmet tijekom OC-a, napraviti i clear CMOS-a...
|
probat cu danas pa cemo vidjet. Uglavno Razer puno hvala..
|
Poz Srale7.Vidim da imamo iste proceve i iste probleme.Samo sta je moj toliko gladan struje da je to nenormalno.Ja ga na 3.2 ghz moram drzat na 1.528 v,ali onih pravih,nakon vdropa,na svemu manje od toga mi se rusi u testovima.A na 3.560 ghz sam ga morao drzat na bolesnih 1.7 v,a na toliko voltaze ljudi drze Q6600 i E6750 na 4.XXX ghz.:D:D Tako da smo vjerovatno popusili losi oc procesor.Barem ja.Probaj mu dat malo vise voltaze,ako ti i tad rusi pomiri se sa tim,a Razer ti je dobro reko da spustis memoriju i ne diras ju da vidis gdje te proc koci.I ostavi latencije od meme na miru dok clockas proc.Pozabavi se time kad nades plafon proca. :chears:
BTW,meni se dok sam clockao bsod pojavio najmanje 30 puta,i nisu mi se unistili windowsi,a cim sam poceprkao po latencijam meme,odmah su se ostetili i morao sam vracat image win-a. |
Bsod???
Pozdrav!!!
U zelji da naucim vise molim odgovor...sta znaci ovo gore?? Thx |
BSOD -> Blue Screen of Death (plavi ekran)
|
Citiraj:
Jedino šta ja svojeg držim na 3.2Ghz stabilno ali na 1.44V, skoro Volt manje |
Već se pričalo o tome, da baš noviji primjerci idu lošije. Unatoč tome što imaju visoke multije...
|
koliki je max napon za proc 24/7? sad isprobavam pa da znam di je max..
EDIT: sads sam ga uspio dic na 3.3 ghz, ali sa naponom u biosu na 1.6V, a u CPUz ocitava 1,568V a to je stvarno malo previse.. |
nesto krivo radis oko meme jer vidim da si pisao da imas gresaka na mem testu
ako ti proc nije stabilan pri prvoij njegovoj grešci se komp gasi. ovo kaj ti mali proc ide na 3.3 malo na 3 je zato kaj ocigledno nesto krivo radis oko meme. dok ne nades max procu memu nediraj i stavi ju na najmanju vvrijednost sad idem pogledat na netu negdje tocno tvoj BIOS i popisat cu ti sve postavke drito kak da stavis |
Sad sam uspio dobit neki ok clock. Proc je na 3070 mhz, @1.45V, mema na 920 mhz CL4 @2.2V. Ako idem ista malo dizatr odmah se sve rusi. Sad cu to sve istestirat orthosom, OCCT-om i Meme testom.. Zanima me da li orthos javi ako nadje gresku? preporuke za test?
Sad mi je plan ako to sve bude max stabilno stavit nove windowse. |
Sve vise i vise mi se cini da te koci mema cijelo vrijeme a ne proc
930 Mhz Cl4 na 2.2V je neki prosjek za memu Obicno ide 1050 Cl4 al na 2.4V Postavke uskoro gotove pisem u notepadu :) Prije neg kaj pocnes citat sljedeci post na memu stavi cooler ak ces ic na 2.4V pisem novi post da nebude sve natiskano |
Prije svega nezaboravi cooler na memi
266x11 to ti je 2900 Mhz mema na 667 5-5-5-15 2.4V mema na 2.4V i povecani naponi MBO ce osigurati da te nista nekoci dok trazis max proca, a kada nades max procu onda isprobas par razlicitih postavki tipa veci FSB manji multy drugaciji strapovi i vidis kad se komp najbolje ponasa Znaci kad ovakve postavke slozis povecavas FSB i kad pocnes dobivat BSOD-ove ili ti komp bude nestabilan povecavas napon proca. Napon proca povecavas ovisno o tome kolko hoces da ti bude velika frekvencija i naravno o temperaturi Ai Oveclocking Manual CPU ratio control manual Ratio CMOS setting (stavi na max kolko se moze) kolko se sjecam 11 FSB strap to norbridge 266 FSB 266 PCExpress 100 DRAM Frequinci stavi na najmanje (cini mi se da ce bit 667 kod nediranog FSB-a) DRAM Command Rate 2T DRAM Timming Control Manual 5-5-5-15 one ostale stavi na auto DRAM Static Read Control Neznam kaj je ovo al kolko sam skuzio na netu stavi na disable Transactio Booster i Clock overcharge mod neznam kaj su nek neko drugi pomogle ko ima slican BIOS (ja bi stavio na disable Spread spectruma obadva ugasi (disable) CPU Voltage kreni s 1.45V Ova sljedeća tri napona za proc Reference Dumper i PLL neznam cemu sluze ja bi upalio samo Dumper vjerovatno smanjuje Vdrop ili Undervolt Dram Voltage 2.4V Napone na ploći Norbridge stavi na neku srednju vrijednost izmedu najmanje i najvece isto tako i FSB, a soutbridge mi se cini da mos i na stock ostavit Mislim da je to sve kaj ti treba za clock-anje |
@Yoman
Ne znam sta da ti kazem, osim VELIKO HVALA na trudu! Moje postavke su otprilike iste ali idem probati sad jos jednom. mislim da mi je max proca 3.1 ghz, a memu sam ja dobio i na 1030 mhz CL4 @2.2 i testirao sa memtestom par sati i sve 5 ali sad ne mogu.. sad cu ovo sve napravit i onda javim..puno hvala |
Ma nista..
Sad mi za 3.2 ghz treba 1.526 V. To je mislim malo previse. Mema je na 726mhz CL5 @2.4V. Kao sto sam napiao gore vise, za 3.3 mi treba 1.6V. To je razlika između dobrog i loseg primjerka procesora. Dobar na 1.6 ide na 3,8 GHZ a moj tj losiji primjerak na 3,3. Niste mi odgovorili koliki je max napon na procu za 24/7? |
Citiraj:
Ovisno o hlađenju...no 1.5v (u loadu) i nije baš što bi mu davao za 24/7, jednostavno nema potrebe tako mučiti procesor. Pomiri se s time da ti procesor očito ne ide na taktove koje ti želiš, koliko se god to činilo nemogućim. I da, kurenje tolikom voltažom također nećeš ništa dobiti. |
ajde pogledaj kolko ti ploca Undervolta znaci kad ti stavis 1.6 napon kolko je to zapravo u BIOS-u usporedi rezultate iz everesta core tempa i tak da vidis koji su najvjerovatnije tocni.
maksimalni napon za 24/7 ja odredujem po temperaturi znaci sve kaj ti cooler moze ohladit da nije prek 65 C u load je OK bar ja tako mislim pricekaj jos koje misljenje svi C2D imaju relativno dobre zastite da nezgore a uz to imas i garanciju valjda :) |
Get real...1.6v (bilo to u BIOS-u ili ne), za taktove malo preko 3.2GHz, no way...
|
da sam ja na tvom mjestu stavio bi ga na 3.0 i nasao na kojoj najmanjoj voltazi radi.
300 Mhz FSB x 10 mema na 900 4-4-4-12 2.3V stavi tako i nemas brige ustedices si truda živaca i doma struje :) btw. izmedu 3.3 i 3.0 je razlika ono nikakva pogotovo ak igre igras |
Citiraj:
@Yoman napon u biosu stavim na 1.5375 u cpuz mi pokazuje 1.512. Sad sm vrtio OCCT i nakon 10 min BSOD. Znaci jos bi trebao dignut voltazu.. Ma kazem ti ja da je proc los i da mi je dosta da ga drzim na 3-3.1ghz. daj mi sad jos upute do kraja za memu.(ako ti se da). Citiraj:
Nego sad sam mislio stavit to na te vrijednosti sve totalno istestirat i onda na te postavke lijepo stavit nove windowse i mislim da bi to onda bilo ok? |
Citiraj:
|
skužio sam, ali sam usput prokomentirao
|
Tvoj je fakat u bananku. Da ide na 3.2 na 1,45V ajde još, al ovo:stoopid:
Moj je na 3.3 na 1.44V stabilan |
Citiraj:
Blago tebi..i ja sam imao jedan koji je na 1.44 bio stabilan na 3.5 ghz.. Ali vise se ne zamaram.. kao sto su mnogi do sad rekli razlika između 3 i 3.5 je gotovo zanemariva..i to me tjesi. @Yoman memu sam sad dignuo na 960 mhz CL4 @2.25V i cini mi se da je full stabilno.(testiranje u tijeku) Proc je na 3050 mhz. |
Citiraj:
Ako ga to veseli zasto ne 1.55 V nije to bas nekaj strasno puno. Citiraj:
Citiraj:
najbolje ti je kad testiras to radit iz CMD-a s MemTestom koji mos Bootat iz BIOS-a |
Citiraj:
|
u ovom slucaju nema
|
Misliš? Vidim da baš i nema neki pozitivan učinak, ili se varam?
Što se mene tiče, pošto vidim koliko ga to kopa, ako ima iole bolje hlađenje od stocka, komotno ga može staviti i na 1.7v, pa da vidimo jel stvar u ''nedostatku'' voltaže. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:29. |