![]() |
Evo kad složim sve postat ću neke slike i koje su mi temperature
|
BRAVOOOOO DECKI!!!!
GUUUUDIZZZZ :nuts: Daj testajte taj nov supreme blok, na XS jos ni jedan pošteni test. AJMO :respekt: Citiraj:
waste of money, prodaj bar 1 :D |
Evo dobio sam danas vodeno...evo još jednom zahvaljujem na svemu i zbilja lijepo zapakirano.
Imam još par pitanja: 1.Koje veličine da uzmem cijevi?to ću otići u pevec pa tamo uzeti 2.Koje bi mi venotve preporučili da stavim na radijatore? 3.I za tekućinu..ovo valja:90% destilirane+10%antifriz? |
@Dodo
da vjerojatno bi i 2 radijatora radila svoj posel, ali sa tri ne trebam ventilatore, trenutno. išel sam onom vodiljom, kad je bal nek je maskembal. budem naknadno stavi par slikica i koji test 1. uzmi jednu uvodnicu koje su došle i sa njom otiđi u Pevec ili neki sličan dućan. Samo pazi da ne uzmeš mekana crijeva jer ti se budu spljosnula. presjek nebu više krug nego elipsa. 2. za prvu ruku stavi kaj imaš, a onda poslje neki koji je tihi. neznam koji je to jer ih još nisam kupoval. 3. da valjalo bu |
Citiraj:
|
Citiraj:
makar to bilo 600 okretaja inače će ti setup izgledat ko od NJUNJE :lol2: |
Citiraj:
Onda ću uzeti neke najjeftinije ventove jel nije mi ostalo gotovo pa ništa para a treba mi tih 6 ventova,crijeva,šarafi i antifriz. Nešto ovako iz vemila:
Ja ću u subotu ili nedjelju kad sve složim staviti slike i testove tj. temperature. |
Da, jedan vent čini čuda, i na <800RPM-a.
Inače, mislim da smo malo zatrpali thread sa kojekakvim OT stavrima koje ne spadaju u naruđbu. :D pa brže bolje: otvorit novi thread s skorovima i sljikicama :zdero2:. Njunjo, sad stavi procesora na max napone / frekve :D:chears::chears: :chears: |
Citiraj:
|
Kad sam zbilja u financijskoj stisci ali ako uspijem nešto skupiti evo ovaj nije loš(ima dobar protok zraka)
22757 Chieftec AF-1225S, 120mm hladnjak za kućište, crni 40,00 42,11 2 god. Gledao sam da mi konfa bude što tiša a na kraju ću od tih 6 ventova imati noćne more |
Citiraj:
To je u biti YateLoon i dosta je tih - barem po pricanju clanova. |
Citiraj:
|
Citiraj:
To je rebrandirani YL. |
Ajd onda ću uzeti taj,samo ne znam hoću li moći spojiti te vantove jer pošto mi radijatori ne stanu u kućište stavit ću ih iza kućišta pa ne znam jesu li te žice dovoljno dugačke
|
Što se tiče crijeva, NJUNJO i ja ih nismo našli u Pevecu-VŽ, ali smo ih Juggernaut i ja našli u poljprivrednoj apoteci (trgovini) - oni toga uvijek imaju za razne šprice,prskalice i imaju dobar izbor pa vrijedi pogledati u takvim dućanima.
|
evo napokon sam uspel kloknuti proca na 300 fsb-a. obično sam stal negde malo preko 290.
nažalost proc treba sa defoltnih 1.35V skočiti na 1.65V uspjel je occt na 300fsb zvrtiti se 1h bez greške :), napokon. evo sad se vrti malo orthos i ati tool da se voda zagrije u tim radijatorima :) na slici se vide temperature. http://www.imagesforme.com/out.php/t4778_300FSB.jpg |
Evo jučer sam dobio EK-Supreme - Acetal CPU blok od NJUNJO_HR-a, i sad reko da ga izvadim i vidim malo kako to izgleda. Izgleda ono mrak, šminka, fensi šmensi al mi se nekako baza na oko učinila čudna, kao da nije ravna. Stavim ja blok na stol, kad ono twister možeš komotno igrati s njim kolko je baza konveksna. E sad me zanima jel netko od gospode koja je kupila isti CPU blok primjetila istu anomaliju ili sam baš ja potrefio jackpot ili to mora biti tako :D?
BTW thx to NJUNJO_HR & anidra što su imali živaca i volje dobaviti sve dijelove. :chears::respekt: |
vidiš nisam išel to isprobati, a sad mislim da ni ne budem jer je sve u kompu.
meni se nije činila da je neravna. kaj se klacka, dok ga primiš za rubove onog sjajjnog metala di se šarafi, ko djeca u parku na klackalicama? možda je jednostavno baza toliko glatka da se bez problema vrti u krug na bilo čemu. |
Baš sam sad pogledao na svojem bloku i baza je ravna..ne znam kako je kod vas ali eto kad ju stavim i na stol nema twistera i klackanja.
Jel se može kupiti nešto s čime ću pričvrstiti crijevo kad ga stavim na uvodnicu da se to slučajno nebi iščuplao ili tako nešto? |
ma da klacka se sa svih strana, a nish budem ocito imao puno smirglanja vodobrusnim.
@lipi kupi šelne, dodu ti oko 3-4 kn po komadu |
Citiraj:
Ni slučajno da niši šmirglo BAZA JE NAMJERNO takva tj klacka se, to je zbog heatspread-era na novi procesorima, kad stisnes blok baza će se izravnat i imat bolji kontakt s procom. Takozvani BOWED effect, nadam se da dok ovi pišem da nisi uništio prekrasni novi blok.:eek: |
onaj od chieftec-a trenutno nemaju u vemil-u pa sam našao u pc-shop-u ovaj:
http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?sr...07&ID=A0705001 FAN Xilence RED WING 120mm Molex Silent < 22dB dimenzije: 120x120x25 napon: 12 VDC potrošnja: < 1,2 W broj okretaja: 1.400 rpm +/- 10% protok zraka: 68 CFM buka: 21,2 dB konektori: 4pin (hdd), 3pin molex Cijena je tu negdje čak je ovaj malo jeftiniji a ovaj ima bolji protok zraka i tiši je |
iz iskustva ti mogu reci da su xilence ventilatori extra tihi, ali istina je da ne pushu bogzna sta... ali posto ces ih ti koristiti na radijatorima kojih imas na pretek :D mislim da to nece biti problem..... uzimaj njih ako nisu preskupi ....
|
6 komada za 215kn...mislio sam da je za radijatore važno da ventovi imaju dobar protok zraka?
|
Kada ce biti iduca runda narudjba, znam da sam
na predhodnu zakasnio. THX |
Citiraj:
ne, nisam jos uništio prekrasni novi blok :D. evo sad sam malo čitao o BOWED efektu koji ima Swiftech Apogee GT CPU Water-block, ali nigdje nemrem naći nešto gdje se spominje EK blok i njegova konkavnost. |
pa bitno je. ali dovloljno je da bilo kaj piri po njim i tem. padnu.
tak da ne mora bit neki opasni ventilator. uzmi kaj tiši ventilator,e sad koji je to rekli su ti gore |
Do kada treba uplatiti ovu extra lovu? Moram po novi token u banku pa još nisam stigo. Kada planirate ići po ostatak robe?
|
kad stigneš uplatiti uplati
ne moraš prek neta, možeš direkt i u banci dok peš po novi token :) ako dođu do ovog vikenda ventići idemo po njih ako ne dođu onda drugi. |
evo malkec slikica na mom threadu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83800
|
Samo da pitam, kad će stici narucena roba?
|
Stiglo je sve ,otiš`o ja u subotu, doš`o NJUNJO do mene (kao El NINJO he,he), podijelili i to je to.
Nego, dečki kad pogledate ovo, da mi batalimo vodeno i odemo na ulje (usput možemo i nešto ispržit :zdero: ) primjer 1 - http://www.youtube.com/watch?v=qZ8L1Prl6tk primjer 2 - http://www.pugetsystems.com/submerged.php samo kako sve očistit od ulja ak` oćeš mijenjat komponente ? |
Ovaj drugi video me impresionira.
Do televizora imam akvarij koji zjapi prazan već godinu dana jer mi ga se nije dalo čistit, i to još na ljepom stalku kroz čijie noge se daju provlačit kablovi (za potrebe grijača i lampi) Mislim da se može složit jedan orginalan HTPC, sad sam skroz nabrijan, samo da me financijska računica i vrijeme ne prizmelje :D |
Kad vech spominjete ovo uljno hladjenje... Evo kako chu ja rijeshiti hladjenje napajanja, na ovu foru: http://overclockers.com/tips1240/index.asp
Poshto chu za svoje vodedno hladjenje imati dosta velik radijator ( od golfa 2 :goood:) mislio sam negdje nabaviti, ako je moguce, neki veliki ventilator koji bi bio dosta tih, pirio bi tek toliko da miche zrak ispred sebe, a ponekad bih ga i odvrnio pomochu potenciometra, ako bude potrebe. Mislio sam neshto velichine 250mm, ovako neshto: http://www.heise.de/bilder/86701/0/0 http://img270.imageshack.us/img270/937/bigfantw2.jpg http://www.online1004.com/goodsimg/fan_250_2.gif Zna li netko gdje bih se mogao dochepati ovako necheg? :chears: Edit: Da ne pishem novi post: Napajanje mi je modularno( Hiper Type R 580W ), shto znachi da bi se dalo izvesti da prikljuchci budu izvan ulja, samo shto tu ima puno posla, al nadam se da chu uspjeti. Prouchavao sam i rjeshenja sa vodenim blokovima koja se prikljuchuju direkt na hladila od PSU-a, al kontam da je ovo bolje( izoliranije ). |
da ovo je jako dobra ideja za napajanje
pogotovo ako složiš da ti je napajanje modularno pa ti se onda ni kabli ne naulje malo više posla bi bilo |
Citiraj:
hmhm, ne svida mi se to bas, iako je ideja super, mozda da ipak bude nekakav veci blok, ili jednu stranicu napajanja napravis od bakra i onda na bakar blok... tak bi jos bolje hladilo, samo sto onda ima vise posla oko busenja rupa... (a bakrena stranica moze biti na straznjoj strani napajanja, pa je prilicno jednostavno provest cijevi do bloka, i u vecim kucistima ako je blok vani nece smetat tolko...) u dogledno vrijeme necu to radit, ali jednom u buducnosti sigurno budem. i to ce onda bit tak kak sam reko:fiju: |
Napokon otišao po ventove prekjučer.
Samo da se zahvalim anidri i NJUNJO_HR-u na trudu... respect... |
evo samo još nek rib@ pobere ventilatore od anidre, jer je moja malenkost zaboravila uzeti
prošli vikend ventilatore sa sobom iz zg-a u kc, pa onda do anidre u vž. rib@ ja ti se još jednom javno ispričavam jer si NAJDULJE ČEKAL i to bezveze zbog moje greške. a također i isprike svima jer se nažlost ovo nije moglo brže obaviti od ovoga kak se je obavilo. nek rib@ uzme te ventilatore možemo ptvrditi onda da je 2. nraudžba uspješno završena. e sad, ja sam sebi sve uzel za komp. kad sljedeći put bum išel ili neko drugi, neznam. javite se na temu pa možda neko i bude išel pa se budete sa njim i dogovorili :) |
Sve 5.
Ovak i onak me uhebali za grafu, ali se nadam da dolazi u subotu, pa ce mi i onda trebati ventilatori, jer slijedi kopanje po kucistu. Hvala i vama, NJUNJO_HR, anidra i ostali koji ste imali brigu oko toga. |
Ekipo, jel bude kakve narudžbe u sljedećih 2-3 tjedna, imam 100 ojra viška pa me smetaju :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:45. |