![]() |
Ja sam imao problem isto da se komp zamrznuo zbog oc postavki i nakon reseta bios-a se nije dizao. Mijenjao sam utore, vadio van module, cistio kontakte, nista. Moduli su 2x1GB 800MHz.
Komp se bootao samo kad je raspored keksa bio u utorima 1 i 4 ILI 2 i 3, i onda kad bi dao sliku na ekran stajao bi na post screenu maticne ploce, ni mrdac dalje. Otisao sam do frenda sa maticnom i ramima, prvo piknuo te svoje rame koji nisu radili na mojoj ploci u njegovu gigabyte i odmah isprve sve proradilo. Zatim sam njegove ballistixe isto 2x1GB stavio u svoj komp i isto tako isprve boota... Vratio svoje kekse, boota. Sad, ko tu koga ne znam. Znam samo da mi se to jos par puta dogodilo, popizido sam, i otiso po najjeftiniji ddr2 modul od 512MB u najblizi ducan da ne bih morao stalno frenda maltretirat... Opet ista situacija (reset biosa ne pomaze). I vidi cuda: ostavim ballistixe da rade u DC (1 i 3 utor, onak kak se nije htio bootat komp) i stavim uz njih jos i ovaj 512MB, sve normalno, loadam default postavke F1 (dakle kakve jesu resetom bios-a), zgasim komp, izvadim keks od 512MB i radilo je sve normalno dok se nije opet isto dogodilo. Na isti nacin sam opet sredio da rade. E, sad, zasto se ballistixi nisu htjeli probudit na 1.8V bez "potpomaganja" i mijenjanja maticne ploce, ne znam. Samo znam da sam gubio zivce:D |
..šta ja volim taj Asus,pa to je nemoguće..izgleda da će radit,po compatibility-u sa obiju stranica..
http://www.crucial.com/store/mpartsp...74139CA5CA7304 to te ja pitam!:D:kafa::chears: ..sad,malo pomalo..se dam kladit..da mi je MSI X1950pro otkazivala poslušnost zbog Gigabyte ploče..hmm..nforce3..a frendu radi..na intelovom chipsetu,za P4...weird..makar je AGP..i driveri su nakaradni,njemu radi...totalno komiranje,očito..:stoopid: |
Ako se radi o PC6400 modulima onda postavke DDR800 4-4-4-12 pri 2,2V nikako nije overclock.
Jasno je navedeno na stranici proizvodjaca. http://www.crucial.com/store/partspe...2KIT12864AA804 U svom iskustvu sa modulima koji su ispravni (naglasak na ispravni) nisam imao problema sa stabilnoscu sa automatskim postavkama u BIOSU (znaci bez prckanja :D) na plocama svima redom od Asus-a, Abit-a, Intel-a, DFI-a. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Takodjer se vole javno iskazivati radni uvjeti memorije koji su izvan svih specifikacija i to ni vise ni manje nego na forumu firme gdje se jedino mogu reklamirati :kafa: |
Vidim da svi nešto napadaju Ballistixe a voze ih na voltažama i frekvencijama koje su daleko od propisanih od Cruciala. Pa kao sve se ruši, nestabilno je i nevalja niti ploča, niti memorija - kriv je proizvođač i serviser i links i hgspot :rolleyes:
Mislim fakat ne kužim - ak ideš klokat pripazi kod odabira komponenti, pa onda malo prouči ploču i memoriju i bios, pa sve poštelavaj dok ne bude 24h prime95 stabilno. A ne bezveze gnjavit servisere i support od firmi. Imao sam Crucialovu Value memoriju i Ballistixe i sve 5. Na stocku je radila na svim voltažama. Overklokirana je radila fantastično na tvorničkim voltažama.Jedna od najboljih memorija koju sam imao. Prodao sam ih, i kupio nekorištene Corsair xms2 module i dobio iz trgovine 1 tvornički neispravan keks. Kaj bi i ja sad trebal reć da je Corsair i hynix smeće od memorije?? Ima 5 godina garancije, zamjeniš i vozi dalje :D |
Ni meni baš nije jasno..bune se jer ne radi na 5 ghz memorija recimo..glupiranje teško..ako radi na defaultu besprijekorno,i uspiješ izcigančit još 10-20% brže overclockom..do 100mhz...da radi stabilno..čemu onda prenemaganje moja radi na 1200,moja na 1300..i kao sruši se sve...stvarno djetinjasto..:chears:
Mene je čisto zanimalo da li oni rade stabilno na Asusu,očito da...EOD za mene..clockat ne mislim,dobitak je možda 10% u performansama a teško se vraća kasnije,kad zasereš stvar..:kafa: Pa i to isto,da..šta ti kažeš Zli...radi na stocku,radi čak i clocknuta na tvorničkom voltu..i čemu onda dalje.. |
koliko vidim, ljudi pisu da cruciali NE RADE NA TVORNICKIM POSTAVKAMA. znaci, ako su oni napisali: ddr2 ram 1066mhz 2.2V onda te meme MORAJU tako i raditi. za 6400 isto tako.
a i kako se cini, fina je ova zadnja isporuka ovih memorija. lijepo su se stranci rijesili smeca a mi smo to pokupovali. trebamo li za to zahvaliti i nasim trgovcima nebi o tome. trebali smo mozda vidjeti pravo stanje cim su meme postale odjednom toliko jeftine. no definitivno svi odreda imaju problema sa memama. ono, prorade punim plucima no ubrzo se umore i izgube dah. biti ce bolje s novim kontenjerima. mozda zaluta i koji 1 ili 2 klase...a ne balkan klasa robe. mozda. :) |
Citiraj:
Nego da se mi vratimo našem problemu :D Ja se sjecam prvi put kada sam kupio kod vas memoriju da je bez problema radila na GA P965-DS3, bez problema. Znaci da maticna tu baš i ne igra veliku ulogu. Ali vidi ove situacije.... Jutros mi jaran donese rame i reko da ih probam upiknuti te da probam upaliti na 1.8V....kad vidi čuda....upali.. Jest da je bilo nestabilno, ali uglavnom boota. PIh....sjecam se da mi rami nisu mogli bootati na 2.2 ama ni u kojem slucaju.... Tada sam to bio probao na 3 matične isto nije moglo bootati. Upravo testiram stabilnosti na 2.2V (orthos par sati) i hajd reko da opet probam staviti na 1.8V da vidim hocel bootat. I vidi cuda....nece da boota...tek negdje na preko 2V. Izgleda da nakon nekog vremena dok ovi ramovi nisu pod naponom da dođu sebi, ali cim budu malo duze vremena u racunaru pocnu zafrkavati. Ili su vrlo loši chipovi ili šta? Sad vidim zašto je kod vas na testu uredno radilo. Nije bio problem do matične.... nego zbog chipova koji nakon nekog vremena kada su pod naponom pobudale i nece da idu ispod 2V. Mislim da mi vi ovdje ne možete uvažiti reklamaciju....ali tako je kako je :( |
Citiraj:
što se napona tiče dokle god taj RAM radi na navedenom taktu i latencijama uz 2,2V on je ispravan...ako ne radi na 1,8 ; 1,9 ; 2,0 ; 2,1V bad luck... ali je ispravno dokle god radi na 2,2V ne znam...ja imam PC5300 module već dosta vremena i rade na 1000 4-4-4-12 2,2V od prvog dana |
Citiraj:
I meni sad radi na 2.2V ali do kada? Jer me je i prosli put znalo zafrkavat i na 2.2V. Da je do ne kompatibilnosti matičnih nebi nikako bootalo.... Nego boota samo kada se ram duže vrjeme ne koristi. A ti mora da si uzeo dobre primjere pa nemas problema cak ni pri overclocku, mene je na defaultu bilo zafrkavalo.... Ali kako dokazati serviserima? Ja i kad nosim to u ZG nosim preko frenda i treba mu par dana, i još dok to ostane par dana u servisu ... za tih par dana ram je opet u stanju da boota na 1.8V i da uredno radi na 2.2V. Ali nakon nekog vremena pocne zezat.... mora da je do loših primjeraka... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da najjeftiniji PC5300 moduli imaju najkvalitetnije chipove? |
ne nego sam samo htio napomenuti kako moji nisu jedini koji tako idu
sad možda si ti potrefio neke loše primjerke ili su jednostavno na izdahu, no nemožeš vrijeđat ljude zato jer ne idu tebi na ruku A što se tiče PC5300 vs PC6400 vs PC8500 Ballistix-a to su praktički isti moduli/čipovi pitanje je samo (ne)sreće što kupiš i potrefiš jer Micronu/Crucial-u je u proizvodnom procesu novčana razlika $0 pošto sva tri koriste zasad Micron D9GMH no da ne duljim bezveze...ostavi memoriju da radi pa ćeš vidit kako će se ponašat ali je probaj držat na deklariranim postavkama i deklariranom naponu od strane Crucial-a |
Citiraj:
Citiraj:
Ako su oni deklarirani za rad na 2.2V onda moraju tako raditi. To sto nekome idu na 1200 a nekome jedva na 1050 ovisi o cipovima, tj. malim imperfekcijama koje ne uvjetuju rad cipa na deklariranim vrijednostima... I ne vidim razloga zasto bi zbog tih spd postavki memorija krepala, ako se ne dira voltaza (ili sam u krivu?:fiju:). |
Evo da se i ja nadopišem na listu problema s Ballistix-ima, imam isti prob ko lelo, dok je komp ugašen dulje vrijeme, nakon paljenja mema radi normalno na 2.2V s deklariranim vrijednostima (btw kad sam ju kupio radila je i na manjoj voltaži--a to je bilo prije kojih 2 mj.) nakon par sati BSOD, pa matiča pišti ko luda, vadim memu, ostavim na sat-dva (clear cmos ne pomaže-onda se pak voltaža vrati na def), bootam i moram dić napon na min 2.3V da bi dobio na stabilnosti...Matična je Gigabayte p35c-ds3r, stavljen je zadnji bios i opet štanga... sad ću probat na moćnom asrocku i am2 konfi pa da vidimo u kojem zecu leži grm ;-)
|
Da...i ti odneseš na reklamaciju...tamo ostoji koji dan.... ljudi upiknu memu i radi :)
Opet sebi ubaciš i nakon nekog vremena pocne zezat... Ništa...trpi drug.... Ili nekako da cim izvadiš trci do servisa da ti je testiraju iste minute :) |
..vrag i taj gigabyte odnio..600kn ploča,super cijena..a ne rade Balle..:fiju:
|
Citiraj:
|
da ih pola njih, koji su se javili da im crkavaju, voze na deklariranim naponima nebi se ni javili ;)
Istina je da D9GMH voli crknut iznenada kada ga se gazi preko 2,3V ali da ne valja to je vražja laž. Malo su vas razmazile cifre i mogućnosti koje viđate kod nekih korisnika i po forumima tipa XS gdje viđate bjesne rezultate tipa 1000 @3-3-3-9 ili 1400MHz 5-5-5-15 na memorijama koje su deklarirane na 667 ili 800 4-4-4-12 Ista stvar kao za vrijeme Winbondovih BH5-ica kad su svi htjeli imat 500+ @2-2-2-5 a nisu imali pojma koja ploča to može kvalitetno hranit ili kako hladiti uzavreli RAM a da ne kažem kako neku uopće nisu ni znali kaj je to BH5/6 pa su svoje ProMOS čipove znali napucavat na 3+V u nadi da će radit dulje od vremena potrebnog za inicijalizaciju stroja. A opet na kraju krajeva imate garanciju, pa kad ram crkne nosite ga na reklamaciju. Ali nemojte uletavat sa argumentima neće radit na 1,8V ili radi samo u parne dane. Onda fino ostavite RAM dva tjedna na servisu da ga gaze, a ne kukat sutradan jel reklamacija gotova. Mislim uletit u servis sa pričom kako vam se stroj smrzne oko tri puta u 7 dana i onda nakon 2 dana pitate jel reklamacija riješena nije realno. |
Dobar reality check Wolv..ja bi samo dodao ovo za Gigabyte..šta mi se repliciralo gore..ako ne rade balle na njemu na tvorničkim postavkama,konkretno na tom ds3r modelu..a šta onda..šta mi tu možemo..osim mijenjati ram ili mijenjati ploču...nekompatibilnost..ni prva ni zadnja..govorim ako na defaultu ne rade..trebalo bi kod kupnje ipak posjetiti site..i sam sam se zeznuo,pa nisam,al fala Bogu Asus da mu ubaciš 2 tosta prepozna ga ko rame:D:D:D:kafa:...P5K i ovi 800mhz cl4 ballistixi se kuže...aj, bar to..
naručio sam Club3D 3870...pa ćemo sklepat neki komp..još mi proc i hard fale..ima netko neki OT prijedlog? Maxtor250gb sata2 8mb našao za 350kn novi nofcati...a proc bi za 700kn uzeo polovni,E6300...to ok?:fiju: |
proc je ok ali maxtora bi ipak volio zamijeniti s nekim WD-om, Hitachi-em ili Samsung-om
što se tiče Gigabyte-a i D9-ki slična stvar je već bila sa npr Hynix čipovima ili Corsair C2 memorijama na DFI LP NF4 pločama. |
@Wolv sve to stoji šta si ti rekao, ali šta je s nama koji su fino skupljali pare da bi kupili ram koji nakon svega 2-3 mj. na def. postavkama i bez dizanja voltaže počne plakat ko dijete u vrtiću kad ne dobije dovoljno igračaka...Osobno odnjet ću ram na reklamaciju pa nek stoji, imam ja drugu gigu samsunga u ladici za svaki slučaj... a što se nekompatabilnosti sa gigabaytom tiče zanima me samo kak to da je prvih mjesec i pol -dva sve radilo ko podmazano..zar nebi odmah počeli problemi...
|
na to ti ne mogu odgovorit
možda novije serije imaju nešto osjetljivije čipove, možda potrefiš loš primjerak...ima puno mogućih razloga, kao i činjenica da ipak ima jaako puno ljudi koji nemaju nikakvih problema s tim memorijama. prošlo mi je gro memorija kroz ruke, znao sam kupit kit gdje je jedan keks po defaultu bio mrtav, jednom sa uzeo kit UTT-a koji su radili dva tjedna pa nakon toga BSOD-ali ko ludi, zuamjenio ih i taj zamjenski gazio do boli (520 1,5-2-2-5 3,4V) i radili su bez ikakvog problema... imao sam kit OCZ-a sa TCCD-om koji se vuko ko krepan konj, uzeo drugi kit TCCD-a koji je bio OK, treći GeIL-ov TCCD kit je išo ko vrag kad ga tamjanom goniš.... sve ovisi o tome na kakav primjerak nabasaš... TCCD je radio ovisno tjednu proizvodnje ... neki nisu mogli preč 280MHz a neki su letli preko 300MHz, neki nisu htjeli radit preko 2,7V a neki su radili i na 3V.... ...a sada... što je sa tipom koji je ''skupljao pare'' za svoju S-klasu kojoj je nakon par mj otkazao ABC ovjes ... što je sa ljudima čiji se teško zarađeni ili kreditom otplačivani Clio zapalio na parkingu .... što je sa jadnikom čiji je skupocjeni Audi R8 također izgorio sam od sebe....???? ljudi danas smo svi robovi marketinga i žrtve masovne proizvodnje |
Ne kužim odakle sad tolika ''vojska'' korisnika kojima Ballistixi ne rade kako treba...
Osobno mi je kroz ruke prošlo hrpa ploča. Problem je pravio samo GB sa 965 čipsetom (konkretno GB 965 DS4), o čemu sam i bio pisao u to vrijeme, od neclockanja, preko rušenja i slično... Nakon što su mi dvije iste riknule, uzeo sa P35 DS4, pritome sam također mislio da će se javljati isti problem, no eto na svu sreću nije. Ne samo što sam postigao maksimalan takt memorije na toj ploči, nego je memorija sasvim normalno radila na 1.8v. Na Asusici (P5B vanilla) kojoj je max napon bio 2.0v za memoriji, na 1.8v su radili 100% stabilno. Tu su i Abitice...imao sam IP35 non-Pro i Pro verzije ploče, Ballistixi radili bez greške, i još uvijek rade, naravno... Isti kit na par dana isproban i kod kolege na Asusici P5K vanilla, i slabijoj P5LD2 SE (također max napon 2.0v, radili na 1.8v), i opet sve savršeno radilo... S tim da ja priznam da sam svoje i pomalo znao izmučiti, no eto očito rade kako valja i na tih DDR2 def. naponu od 1.8v. Ballistixi ne rade dobro samo kod mene, rade i kod velike većine ljudi (vidim i Wolverineu i Dady konkretno ovdje rade kako treba), samo se očito ne javljaju... Doduše ja znam da ovo ne znači ništa ekipi kojoj ''prave probleme'' no moram se javiti, jer priče o Ballistixima kao ''shit'' memoriji me ubijaju u pojam. I još jedna stvar....isto je rekao i Wolverine, naravno da nećete pisati koliko tjerate tu memoriju, a zna se dobro da tu memoriju ljudi ne kupuju da ju drže na defaultu, kao što nisam ni ja. |
@ Razer mene jedino šta ubija u pojam je to što je prvih skoro 2mj. radilo odlično i na 1.8V a sad tek pali na 2.3V...uglavnom sad sam ih izvadio van i stavio gigu samsunga pa popodne javim kak je prošlo na drugoj konfi, moram prvo vidjet koliko asrock može dat napona memoriji...ako bude prošla sve mem testove onda nešto ide na bubanj ili matična ili ballići...
|
Je l' ima tko Ballistixe na ovoj ploči iz Moj komp, znači Gigabyte + 690G chipset? Uskoro mislim uzet 667 kit, pa da se raspitam prije - ima li kakvih problema sa kompatibilnošću? Ili ako je netko voljan posuditi da ih isprobam prije?
@Wolv: Daddy-ju je inbox pun pa sam mu poslao mail, al vjerojatno nije pročitao. |
Citiraj:
Probaj još jednom hoće li raditi na defolt vrijednostima (800 MHZ 4-4-4-12 t2 2.2V) Ak neće, praval Links... |
evo upravo probao stavit ram u asrockovu matičnu koja nažalost daje samo 2.05V i štanga...dobra vijest, vratio baliće u gigabyticu i sad rade na def postavkama (800 MHZ 4-4-4-12 t2 2.2V), sad je samo pitanje koliko dugo.....
|
Citiraj:
Do nekompatibilnosti nije...jer kako ti kazes...Ip35 pro nema problema |
ne znam ali evo...ovo su moji PC5300 667 Ballistix-i
600MHz (1200MHz) 5-5-5-15 2,275V uz Q6600 B3 na 3,6GHz http://www.imagesforme.com/out.php/t7806_pi36GHz.JPG |
@goc_malis... sve je to ok sto ti kazes da ne zele bootat i slicno, ali ako je tako to moraju napravit isto na par ploca u periodu od tjedan dana recimo, ako na bilo kojoj rade, sry.. u supronom reklamiraj i proci ce ti reklamacija garant, ja nikad nisam imao problema cim memorija vise nije radila na deklariranim vrijednostima (to sto su u pocetku radili na 1.8V ne znaci da nakon nekog vrmena ako ne zele isto radit da se radi o defektnoj memoriji - ako si htio nesto tako si trebao uzeti "value" memoriju koja takoder ima sanse doci s istim chipovima)
99.9% nas svoje ballistixe ne drzi na deklariranim virjednostima (moji su trenutno na 800 3-3-3-8, da nebi bilo da pricam gluposti) na kojima u velikoj vecini slucajeva bootaju i rade kao sto je propisano. Ne mozete reci da kingmaxi rade kak spada jer su deklarirani na 1.8V, a znam konkretno za ddr2 800 ploccu koja jednostavno ne zeli iznad 7 98mhz radit na tom napono bilo na gigabyte, abit ili intel ploci! |
Evo, samo da javim da sam dobio 2x1GB 667 (zadnji kit) - rade na 1.8 bez problema na 667 1T. Trenutno su na 1000@2.2V (vjerojatno bi išlo na nižoj, moram još probati) - po njima puše vent tako da se ne griju previše. Nikakvih problema do sad, jedino kod instalacije sam morao napraviti clear CMOS (normalna stvar). :goood:
|
Samo me zanima da li je ko probavao upariti KIT 2X1 GB Ballistix 800MHz sa DFI LP P35-T2R. U subotu idemo po tu kombinaciju sa E6750 procom, pa nek nam je Bog na pomoći. Ako ne budu radili moram se čuti sa RoNNom da zajedno šaljemo RAM u ZG kako bi nas bar poštarina došla jeftinije.:D
|
Iskreno nismo u Liksu nikada isprobavali sa Ballistixima, ali sam Value (GMH) radi ko san.Mislim da ne bi trebalo biti problema.
Ako sam dobro pratio, problemi se manje vise javljaju u vecini slucajeva na ovim malo egzoticnijim plocama (Gigabyte :D) |
Citiraj:
(1000@cl4 2.2V) samo zasto uzimas 800? uzmi te 667, tu na forumu svi vele da su 667 bolji. (u najmanju ruku isti). ja nisam zbog toga ni uzimao 800, necu eksperimentirati... bolje slusati iskusne rekoh(Wolv,Razer...), da se ne kajem kasnije kao sa Dominatorima :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
a idu i vise naravno... evo da poslikam... 1236 MHz pri 3.711 GHz :goood: http://www.imagesforme.com/out.php/t8652_1.JPG Razer: Jel ti je to max memorije @ CL5? Vjerujem da procesor ide i preko 3.7 iako je na zraku? Tu sam ciljao FSB 412 da bude 3.7, pošto je 411*9=3.69 pa zato :) proc ide i 3.9 (http://forum.pcekspert.com/showthrea...652#post900652) Moram probati daje ici sa fsb kad ulovim vremena pa postam, vjerojatno ide mema jos malo... |
Jel ti je to max memorije @ CL5? Vjerujem da procesor ide i preko 3.7 iako je na zraku?
|
Citiraj:
Baš sam furao par dana na drugim ramima, te sam pokusao vratiti ballistixe, te su upalili na 1.8V, ali nestabilno. E sad da ja šaljem tamo i ne budu uvažili (što bi najvjerovatnije bilo) to mi se ne isplati. Neka rade dokle mogu, šta ja sad mogu? Uzet cu ponovo 2GB balllistixa PC 5300 mozda budem imao vise srece :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:38. |