![]() |
Citiraj:
Matori:D Ili plazma ili ostaješ na CRT-u do OLED-a? |
jel zna tko gdje je (ponovno) nestao OiV HD Promo?
|
pa valjda, ak zele nesto upgradeati, moraju iskljucit opremu da bi zamijenili aparaturu i prestekali kablove...ne brine mene sta trenutno nema signala (ionak smo se nagledali globetrottera Bozica), mene brine da li ce pokrit zagreb kak spada, kad se signal vrati, ili cu ja iako nisam u nekom zaseoku, vec u sirem centru Zagreba, opet ostati kratkih rukava...koji k. ne koriste Sljeme s kojeg bi mogli i dio Zagorja pokrit????
|
signal HRT HD
od kad su mijenjali i uključivali nove odšiljače u zapadnom dijelu Zagreba (Špansko) NEMA signala. tih dana kad su ubacivali nove odašiljače slika je bila koma. sad kad su sve "kao" sredili slika na DVB-T kanalima je ok ali nema HRT HD.
Dali treba okretati antenu ili da kupim malu sobnu za DVB-T. Za SD kanale me nije briga jel ih ionako negledam bitan mi je samo HRT HD thx |
Citiraj:
|
Sve rade navrat-nanos... vjerojatno je neki glavonja, koji nema pojma o HD-u rekao da ce biti Mpeg-4 jer je 4 vise od 2 pa je valjda i bolje :D
Citiraj:
|
Citiraj:
|
bok svima.meni trenutno pokazuje crnu sliku sa nekom kineskom mjuzom a naziv kanala je hdtv promo.jel to tak svima?
|
Da li se emitira trenutno promo HD kanal, jer ja za sada hvatam samo 4 SD od OiV?
Probao sam i na 56 kanalu, no nista. Prije sam hvatao gore navedene plus Croatel-ove. |
??? još 4 dana
Citiraj:
Prije rondanja po novim odašiljačima hvatao sam 4 SD i HRT HD, a sad samo SD kanale. Jel netko zna da li će se moći u zapadnom Zagrebu gledati Euro 2008 na HRT HD. thx |
pa HRT ima već danas kompletnu opremu za puštanje tv programa u HD-u.
No neće da ga upale jer još nema potrebe za njim. |
evo proradilo. maloprije sam proskenirao i hrt hd je tu.
a za sve one kiji imaju dvb-t karticu s krivim mpeg encodingom postoji rješenje. samo treba znat |
ne dekodira dvb-t kartica, nego procesor i/ili graficka
|
Citiraj:
Imaju oni da ne velim kaj, pa prije par dana je jedan njihov direktor izjavio da će za Euro iznajmiti opremu:suicide: |
:stoopid:
a ja dobio info od tipa koji radi tamo da imaju svu opremu... e sad tko je tu lud...:wtf2: |
Citiraj:
Pa nije to oprema koju odeš u dućan i kupiš-do sad su imali samo onaj usrani HD Promo na kojem su vrtjeli razglednice...a i to je malo-malo štekalo. A sad bi odjednom trebali početi normalno emitirati i to u sasvim drugom standardu nego do sad... Ne znam kaj sad pričaju ali prije 10-tak dana je bilo kako sam napisao. |
@Mytbyte: Gdje ti zivis?
Ja sam u Novom Zagrebu i jedino sto hvatam je OiV-ovih cetiri SD kanala. I jos nesto. Gledam doma TV preko B-Neta. Slika na DVB-T-u od OiV mi kasni 4-5 sekundi. Da li ce to tako biti i sa HD-om? Mislim, biti ce zanimljivo gledati tekme na nacin da ce ekipa oko mene vristati, a kod mene lopta na centru... |
Yep, digitalna telka kasni za analognom. Tak je i kod mene, nekih 3-4 sekunde zaostatka...
|
To kasnjenje signala je vjerojatno zbog programa kojeg koristis za gledanje.
Iako koristim analogiju, kad koristim PowerCinema 4 nema kasnjenja, PowerCinema 5 kasni par sekundi, Chris TV ne kasni nista. Pa mozda je do toga. EDIT: Super, Vuco me prestigao i usput napisao da neam blage :D |
Digitalna mi kasni bez obzira koji program koristim. A jedino mi Power Cinema ne radi :D, neće se instalirati :stoopid:
Analogija - ne kasni ofkors :) |
A recimo meni i satelitski kanali kasne na kompu, kad usporedjujem kablovsku i skystar2.
Dakle software je kriv za kasnjenje, jer i kablovski operater uzima signal sa istog satelita, valjda :D |
Ljudi na kojoj je sada frekvenciji HRT HD? Ili vise uopce ne ide?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
P.S. Sada sve radi. Ocigledno OIV imaju neke ispade. Tko zna mozda sve uzurbano pripremaju za HRT2 HD na koje ce se vrtiti EP 2008 do kojeg je tek nekoliko dana ostalo. A mozda su i sumi :-) |
Ako zivim u Novom Zagrebu, te hvatam OiV signal na 522 sa 100% te sa quality koja varira izmedju 80-100% onda bih trebao hvatati i taj na 754 ili?
Jucer nije bilo nista, bar ne u ono vrijeme kada sam ja isprobavao. Idem skoro doma pa probam jos jednom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
HRT HD u Rijeci
Nevidim da itko spominje Rijeku...
Na škurinjama, DVBViewer 3.6.1.2 decoderi CoreAVC 1.7 Pro (ffdshow je neupotrebljiv) kartica: neka PCI Kworld DVB-T only (ona prva ima oznaku 100 u sebi) PC iz siga UHF 36 kanal (594MHz) http://www.imagesforme.com/out.php/t75510_HRTHD.jpg Ovo je fullscreen, na monitoru 1440x900. Pozz... opterećenje procesora je poprilično, jedna jezgra na cca 90%, druga na 20%. Kako sam čitao da i DVBViewer (namješteno u opcijama) i CoreAVC koriste multicore mislio sam da će to biti ravnomjernije ili to tako mora biti? |
kolko si ti ubil sa JPEG kompresijom sliku, jer ne izgleda mi baš reprezentativno?
|
Citiraj:
Prvo je risajz napravio sam DVBViewer na 1440x900 (zapravo horizontalno je 810 jer je ekran 16:10, a slika 16:9, dakle oduzmeš 45 pixela gore i dole, ovi crni rubovi) i onda sam onaj klizač kod jpeg kompresije stavio na 50%. Poslati ću danas popodne FullHD rezoluciju, sa manjom kompresijom. Hvataš ti gore na grobniku signal? |
zasada neman DVB-T karticu, ali pošto ja uredno vidin učku sa poneštre, mislin da neće bit problema :)
|
Jel se taj HRT HD u Rijeci stalno prikazuje ili povremeno?
Probao sam ga sinoc naci i jutros, i nalazi mi samo SD kanale... Imam Vistu, probao sam i sa default codecima a jutros sam instalirao Nero i PowerDvd i opet nista. |
Citiraj:
kada scaniraš kanale prvo podesiš na Terrestial, e onda imaš one postavke (neznam kako se to zove) A, B i C. E pa ja sam ga našao na "B" na UHF 36 kanal (594MHz) |
Probao i tako...nista
|
Pitanje za stručnjake i one koji se tako osjećaju :goood:
Živim u zgradi, imamo zajedničku antenu i preko te antene i preko Airstar 2 kartice i DVBViewera sam mogao gledati Croatelove MPEG4 programe (dok ih je bilo) pa i njihov testni HD. Sada kad skeniram kanale, pronađe mi samo 4 SD programa na CH 27. Nije mi jasno kako mi ne pronalazi HD promo kanal s HTV doma i s odašiljača SV. Nedjelja koji je danas pokrenut. Moja lokacija je Špansko. |
|
Evo samo report,radi odlicno,lokacija Rijeka Bulevard.
|
Zanima me ako je netko pratio HRT HD za vrijeme kise koja je nedavno padala u Zg, da li je imao problema sa prijemom.
Meni na primijer slika trza ako brzina padne ispod 15 Mbit-a. Mogu li nekako optimizirati komp za DVB-T? Primjetio sam da ako povecam Priority na procesu u real time, da mi je i slika bolja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:06. |