![]() |
Citiraj:
|
To znači da je to kartica s novim G92 čipom, ali su dečki iz Santa Clare malo nabili frekvencije od onih predviđenih. Tak da kartica jednostavno mora(la) biti bolja od konkurencije. Samo im je ta kartica pojela i nekolko njihovih modela, pa brže bolje G80 112SPa, pa novi G92 128SPa i masne cijene.
|
da... kidao sam se kad sam citao vijesti da su stale sve narudbe za 8800gts i gtx jer ih nitko vise ne kupuje... a 8800gt kartica jednostavno nemogu proizvesti tolko kolko ih traze
sami sebi su uvalili debelu :D |
Sami su si krivi. Da je izašla 29.11 kak su i planirali, onda ne bi imali diljem svijeta probleme s isporukom i određeni postotak već sfušanih kartica.
|
Ovdje se radi o atiju, ćemu prljat temu sa nevidijom :D Ionako samo sr4nja s njom...:kafa:
|
Moram priznati da sam razočaran :stoopid:
očekivao sam da će ATi pomesti pod sa Nvidiom, a kad tamo - bore se na području cijene :stoopid: Sucks ... Bojim se da ćemo morati čekati bolje dane za obje grafulje ako želimo igrati AOC u high rez, 4xAA, DX10 :lol2: Oh well ... barem mi nije žao para za 8800 GT. |
Citiraj:
Ti razočaran, ja oduševljen, ko bi svima udovoljio |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije to ni pušiona nego duboko grlo...onak, do dvanaesterca:fiju: Nema veze, tak-i-tak su svi pričali kak igra dobro zgleda ali niko ni nije skužio razliku sa novim driverima, svi su bili oduševljeni ubrzanjem:p |
Citiraj:
A review vaše super-duper-fenomenalne-presvete AMD HD3870 imate OVDJE Nažalost, nije se baš pokazala dobrom konkurencijom GT-u, što svakako nije dobro za budućnost. I, molio bih unaprijed, nemojte odmah skakati s forama "pa ATi će to srediti s budućim driverima i onda će onda biti najbrža na svijetu" jer se to već milion puta pokazalo netočnim. |
Samo cu kvotat kolegu....:kafa:
Citiraj:
|
Zvijerko-ne bude niko skakal, samo smo pričali kaj se vidi u Crysisu sa ATI grafom a kaj sa Nevidiom:D
Budući da je ta pojava uočena i sa COD2, Prey-u, Crysisu...zakaj bi ja gledao test sa 169.04 driverima???:stoopid: Neću ni pričati da je Nevidia od kad je izašao Crysis izbacila brdo drivera a ATI ni jedan:) I ne znam čemu izrazi "super-duper-fenomenalne-presvete...", pa nije ATI prcao i varao svoje usere sa smanjivanjem kvalitete prikaza nego Nevidia svoje:D bdw-ne mogu a ne primjetiti da je u ovom reviewu razlika između GTX i GT čak 10-12 frejmova a do sad je bilo 1-3max:D (Crysis) Pa ti reci da to nisu bili driveri za paper launch. I da svako malo ufate Nevidiu sa prstima u .... |
dugo je izdrzao taj "review" :D :D :D
|
Citiraj:
Slažem se da je ono glupost teška s Crysisom i benchmarkom i svakako to ne smatram pohvalnim. E sad, to što su takvu glupost napravili ne znači da nisu napravili dobru grafičku, pa šta god ti rekao. A da odgovorim na ono vezano za cijenu, ono što sam spomenio da je cijena HD3870 10-tak € skuplja, radi se o istoj trgovini s čijom cijenom GT-ice sam uspoređivao. Otom-potom kolika će cijena biti kad stvarno kartice i dođu u trgovine, ali smiješno je da se hvalite o tome kako će HD3870 izaći u mali milijun primjeraka, a kartica još ni prismrdila trgovinama nije. |
ne hvali nitko nikoga u vezi primjeraka.
to su sluzbene brojke tko je koliko kartica isporucio, cinjenice, nista drugo. osim toga, ja ni ne ocekujem da 3870 bude brza od nvidiine gt kartice, niti mi to treba. ocekujem da za fer cijenu ponudi sve ono sto sam nabrojao na prosloj stranici |
Citiraj:
Par tisuća promjeraka je pušteno u prodaju. I kad radiš quote mojih postova-nema smisla spominjati cijenu, spike o brisanju poda sa konkurentskim grafama i dobavljivost grafe koja još nije ni izašlla na tržište...ja nisam koliko se sjećam govorio o tome:) Mi svi u stvari ne znamo koliko je dobra ta GT koju je Nevidia napravila dok ne vidimo da li su maknuli pretjerane "optimizacije" iz drivera i dok nova ATI-jeva grafa ne izađe na tržište. |
Citiraj:
Ne hvalim ja NVidiju što je izdala 40 tisuća, ali mi možemo samo nagađati zašto ih sada nema. Sumnjam da su poslali 40 tisuća i onda stali s proizvodnjom |
nvidia za svoje pare nudi pecnicu... meni je jedostavno neprihvatljivo da mi komponenta konstantno dumpa zrak zagrijan na 100 stupnjeva u kuciste.
da su stavili bolji hladnjak na grafu i prodavali je za iste pare ili nize onda bi drukcije razmisljao o toj grafi. trenutno je gledam kao precijenjeno govno. a to sta mi znaci dal ce proizvodac izbaciti 40 tisuca ili 250 tisuca kartica...mislim, kakvo je to pitanje? kad 20 ducana ima ogrone zalihe jedne kartice onda nitko nemoze monopolizirati oko cijene i podizati je u nebesa sa obrazlozenjem "tesko ih je nabavit". manjak gt kartica rezultira vecom cijenom od preporucene od proizvodaca. ako ati isporuci narucenu kolicinu onda je veca vjerojatnost da ce cijena biti cim bliza preporucenoj. a ta je oko 1600kn... to je rang 8600gts, ne? :D edit: da se razumijemo, ne favoriziram ati/amd 2900 je najgora grafa u povijesti po mom misljenju... od 3870 imam velika ocekivanja (ne u smislu striktno performanse) i ako ih razocara popljucat cu je bez razmisljanja |
čekam da izađe taj HD3870...nadam se da će očekivanja obistiniti jer je 2900 serija imho govno, baš kako kaže omega.
možda se vratim na ati nakon 9500Pro koji je za mene najbolji njihov proizvod ikad. valjda taj novi hd nece razocarat. |
IMHO, 3870 ne može biti bolji od 2900XT (naravno pričam u pogledu performansi), ipak su to samo reciklirane kartice zamotane u novi celofan...
EDIT: sudeći po testovima, čini se da nisam bio u potpunosti u pravu... |
|
@Daedalus
ovako je to na mojoj ploci, sa grafom u drugom slotu http://www.max-save.org/thumbs/410668IMG_0002.JPG ako ti sata konektor dolazi ispod ploce upotri***i ovakav sata kabel http://www.max-save.org/thumbs/881916IMG_0267.JPG |
"Both the ATI Radeon HD3850 and the HD3870 come in at a price significantly lower than their older brother, the Radeon HD2900XT. At US$179 and US$239 MSRP for the HD3850 and HD3870 respectively, the HD3870 will costs a good USD$60 dollars less than the NVIDIA 8800GT!"
nja-nja-nja...baš me zanima koliko budu nas odrapili za te grafe... |
grafa ispunjava sva moja ocekivanja i predvidanja :)
jos da bude cijena fer kod nas.... milina :) edit: bas me zanima kako sad razmisljaju ovi sta su kupili 8800gt. 200+ kn vise su dali za karticu koja je bucnija, vise se grije, nema full hd support, hd encoding, ((dx10.1)).... jedina utjeha im ostaje da je kartica 5 frejmova brza... steta sto se gpu moze ocati samo na 850+ mhz i mem 2.5+ ghz za stock hladnjakom :kafa: |
Citiraj:
Ali baš me zanima hoće li na kraju ispast da su popušili ovi koji su nabrzinu pokupovali 8800GT-jke i hoće li se obistinit još jednom ona stara - "Strpljen spašen". Vidjet ćemo... Citiraj:
|
Vidim tu su svi optimistični oko cijene 3870 kartica...nadam to sve neće pasti u vodu kad naši trgovci naprave ''svoj potez''...
|
Citiraj:
kako god bilo,sada ce barem ljudi imat vise izbora pri kupoviti grafe do 2k kn,pa nek gledaju sta im vise odgovara... samo me zanima dali neki od postojecih coolera tipa zalman vf900 i slicne pase na te grafulje i dali ih mogu dostojno hladit... |
Evo još jedan review: Anandtech u akciji http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3151&p=1
Today the Radeon 3870 seems like a nice, albeit slower, alternative to the 8800 GT. :D |
Citiraj:
|
Dobar review...HIS Radeon 3870 review&crossfire
Hardware Canucks a evo i jos nekih... Elite Bastards Technic3D TweakTown Hot Hardware |
S jednog susjednog foruma:
Citiraj:
|
|
|
Jooj, ako mi dodje u Trst ova 3870 Gecube ili powercolor, za 209€, to je bez poreza 1280kn :eek:
:D Sad ozbiljno razmisljam o crossfire... |
Bome nisu lose cijene...posebno mi se sviđa hlađenje na powercolorovim grafama,kako izgled,tako i hlađenje, na 3850 55c u loadu, nisam snimio kolika je na 3870, a glavno da vise nema onih mlaznjaka i da su puno tise, i hladnije
I ni u jednom od tih reviewa nisu napravili bench sa Cod4 c c c, zelim vidjet kako se tamo ponasaju te grafe |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dajem dvosobni stan u najam za HD38xx. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |