PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   ADM.hr / Acquisitum Magnum (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799)

GrizzLy 09.09.2009. 18:15

Ja bio u pon odnijeo onu svoju maticnu konacno, danas me zvali da mogu doci po novu, super zadovoljan :)
Uplasio sam se bio onih 45 dana cekanja sto su neki napisali, no cini se bez razloga.

Bukva 16.09.2009. 00:32

Noob pitanje pošto prvi puta ovako naručujem.

Trenutno čekam e-mail potvrde dostupnosti komponenata.
Kada im plaćam na račun, to obavim preko opće uplatnice?
Uplatitelj - moji podaci, Primatelj - ADM, adresa, iznos koliko kupujem, zatim njihov žiro računa, broj potvrde - moj JMBG, opis - komponente i broj narudžbe. Ili...?
I to je to ili trebam još nešto obaviti da potvrdim da sam uplatio?

D-I-A-B-L-O 16.09.2009. 01:33

Ma adm je zakon, ja sam frendu neki dan reklamirao napajanje chieftek-a u hg-u, ponudili mi da uzmem novo kod njih u toj protuvrijednosti, dođem u utrine a ono imaju samo nekakvo FOKUS 400w, reko nema šanse, vrati lovu natrag, kad ono za napajanje koje je čovjek platio preko 500kn prije skoro 2 godine frajer veli da novo košta 298kn, reko dobro, ako ga imate u cjeniku po toj cijeni, ajde dofurajte mi onda drugo takvo, čovjek odgovara nemamo ga na skladištu.
Na kraju uzmem tih 300kn odem u adm i za 378kn uzmem corsa cx400 i bok.

Već odavno prije sam skužio da je adm najpovoljniji od normalnih dućana, i što je najbitnije imaju dobru ponudu za razliku od hg-a koji se polako ali sigurno pretvara u pevec (samo čekam kad će krenut prodavat bicikle), i definitivno prva trgovina u kojoj gledam komponente za komp.

Ako ima tko od igrača iz adm-a na forumu: dečki samo tako nastavite!

Dizel 16.09.2009. 02:07

Citiraj:

Autor Bukva (Post 1432595)
Noob pitanje pošto prvi puta ovako naručujem.

Trenutno čekam e-mail potvrde dostupnosti komponenata.
Kada im plaćam na račun, to obavim preko opće uplatnice?
Uplatitelj - moji podaci, Primatelj - ADM, adresa, iznos koliko kupujem, zatim njihov žiro računa, broj potvrde - moj JMBG, opis - komponente i broj narudžbe. Ili...?
I to je to ili trebam još nešto obaviti da potvrdim da sam uplatio?

Sve ti pise u mejlu koji ti posalju ili na predracunu. Ne trebas nikakve faksove slati da si uplatio, cim im uplata sjedne oni ti robu posalju.

Alfa_R 16.09.2009. 09:20

Citiraj:

Autor D-I-A-B-L-O (Post 1432620)
Ma adm je zakon, ja sam frendu neki dan reklamirao napajanje chieftek-a u hg-u, ponudili mi da uzmem novo kod njih u toj protuvrijednosti, dođem u utrine a ono imaju samo nekakvo FOKUS 400w, reko nema šanse, vrati lovu natrag, kad ono za napajanje koje je čovjek platio preko 500kn prije skoro 2 godine frajer veli da novo košta 298kn, reko dobro, ako ga imate u cjeniku po toj cijeni, ajde dofurajte mi onda drugo takvo, čovjek odgovara nemamo ga na skladištu.
Na kraju uzmem tih 300kn odem u adm i za 378kn uzmem corsa cx400 i bok.

Gadno su te prevarili (frenda). Mogao si uzeti, ako si htio laksim putem drugu robu u protuvrijednosti (500kn), a frendu kupiti o napajanje i eto ti zarade. Ili dobiti full povrat love (iznos na racunu) jer na to je imao pravo.

Ja sam jednom reklamirao stvar kupljenu u vemulju na super akciji. Nije vise bilo na akciji i sta sam trebao traziti povrat love po cijeniku (duplo vise)?. Toliko o toj logici... :stoopid:

EDIT Sry na malom offtopicu, sad vidim da je tema adm, a ne garancije...

syss 16.09.2009. 09:48

ma pro je adm, nema greške s njima + prek puta sam im pa čak i kad je nešto skuplje kupim kod njih jer idem u papučama :D

win32 25.09.2009. 10:15

Je.....evo i ja mogu reci sve pohvale ekipi. Nazvao, rezervirao i jos dogovorio dostavu.....
No i ekipa iz Linksa mi je ok....jucer sam ih malo ugnjavio sa napajanjem i kucistem i bili su super i jos mi lik otvorio napajanje da vidim koliko su dugacki kablovi od napajanja.....da su imali napajanje koje sam trebao uzeo bih ga tamo 100%.
Jos mi njihov drugi zaposlenik raskupuso Zalman kuciste da ga vidim iznutra kako izgleda..... :respekt:
Nikada sa nijednim ducanom nisam imao probleme vezane uz ponasanje zaposlenika ili reklamacije, jedino sa Ve-milom kada sam trebao ostaviti malo vecu svotu love i na kraju nisam nista kupio jer mi nitko nista nije znao reci kada bi mi dovezli robu...bar okvirno.....a bila je velika svotica love u pitanju za audio opremu.
No decki u ADM-u su koliko sam skuzio preko tel. i maila sasvim ok, a i imaju stvarno niske cijene....a i volim ipak vidjeti robu prije nego je kupim. :kafa:

T0mB1ll 25.09.2009. 11:34

sve što sam kupio kod njih radi, nikakvih problema... naručivao preko njihove stranice a i bio osobno kod njih.. samo pohvale imam za taj dućan.

i usput jedno pitanje.. 18.04.2008. sam kod njih kupio kit 2x1GB Kingmax 800. na računu nigdje ne piše koliko garancije daju za to.. na kutiji od memorije piše lifetime warranty..
i recimo sad da to želim prodati, neznam jel imaju godinu ili dvije garanciju a na njihovoj stranici nema više takve memorije..

Doink the Clown 25.09.2009. 11:38

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1439890)
i usput jedno pitanje.. 18.04.2008. sam kod njih kupio kit 2x1GB Kingmax 800. na računu nigdje ne piše koliko garancije daju za to.. na kutiji od memorije piše lifetime warranty..
i recimo sad da to želim prodati, neznam jel imaju godinu ili dvije garanciju a na njihovoj stranici nema više takve memorije..

36 mjeseci ti je garancija na Kingmax kod njih...
http://www.adm.hr/jamstvo.php?osCsid...0b117e9a398a57
Za sve poslije toga bi se vjerojatno trebao obratiti uvozniku.

syss 25.09.2009. 12:42

evo jučer se išao raspitivati u adm za grafičku kupljenu prije 2 dana... ulavnom neke probleme mi radi i reko da nisam dirao bundle uopće, nego je samo grafa ugrađena u komp.

fino ko ljudi se dogovorili oko zamjene idući tjedan, naravno po našim super zakonima osobno preuzimanje izuzima bilo kakvu zamjenu, ali eto... lijepa riječ otvara sva vrata.

doduše nismo se složili oko nekih tehnikalija, pa se razgovor proširio naširoko, ali ajde... sve ispalo oke uglavnom.

win32 26.09.2009. 12:04

Kupio jucer kod njih napajanje...covjek mi ga rezervirao, ja preuzeo i sve ok...svaka cast! :goood:

Jedino sto sam htio vidjeti malo ventove i namjeravao sam kupiti malo bolji vent za cpu kada sam vec tamo sto znaci da se radi o maloj skupljoj stvari, ali na zalost bila je guzva pa mi gospodin koji tamo radi nije pokazao ventove.....jedina mala primjedba......ostalo sve 5.

Solberg 26.09.2009. 12:21

Evo da i ja malo pohvalim ADM. Nedugo sam kupio kod njih konfu za ja jednu firmu.... dosao tamo preuzeo sve, ali kad sam dosao doma skuzio sam da su zabunom stavili krivi keks rama (stavili jednu, umjesto 2GB rama)... ujutro poslao mail i ubrzo su mi se javili, ispricali i popodne donijeli na kucnu adresu drugi ram.... ostao sam ugodno iznenadjen jer zivim na drugom dijelu grada od njih... rekli su "to je nasa greska i mi cemo vam dostaviti ram"... dosao jedan jako simpa decko, ubacili ram i sve 5... jako lijepi pristup, dok kod nekih drugih (necu sada ovdje nikoga blatiti) bi morao dokazivati, pa po servisima cekati da se dokaze, pa ne znam vise sto, da bih nakon valjda tjedan dana dobio kako spada uslugu. Kupovao sam i prije kod njih i sve 5... tako da za sada moja topla preporuka :goood:

SRV 26.09.2009. 12:48

I ja mogu pohvaliti ljubaznost, a i na mail odgovaraju u roku od 20min. :)

Najradije tamo uzimam.

yedwy 26.09.2009. 12:56

Ja isto uglavnom uzimam tamo u zadnje vrijeme jer em su mi najbliži (od bolje opskrbljenih shopova) em uvjek ima mjesta za parkiranje...

Halos 26.09.2009. 14:04

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1440646)
Ja isto uglavnom uzimam tamo u zadnje vrijeme jer em su mi najbliži (od bolje opskrbljenih shopova) em uvjek ima mjesta za parkiranje...

To mi je bivši kvart, mora bit mjesta za parking...em je jedan parking 50metara dalje dosta velik:zdero:

Evo, zvao sam radi zujanja cx400tke, i frajer mi je cka ponudio napajanje coolermasterovo u zamijenu dok nedobijem drugo..sta rec:D

edit: servis je tam kod njih na ferenčici?jel tak...

veva 29.09.2009. 19:39

ja isto imam samo pohvale...

kupio sam tamo i komp i kompletnu periferiju i monitor..

dečki su super, imaju strpljenja za svakakva pitanja, daju dobre savjete, čak su mi i popust na monitor dali iz nekog razloga...

došao sam tamo sa popisom komponenti za novi komp, rekli mi da se vratim za 2 sata, nakon 2 sata pokupio sam komp, doma ga uštekao i dan danas sve radi bez greške...

frend iz Varaždina naručivao hrpu toga preko neta od njih i također prezadovoljan...

a da ne spominjem da su najeftiniji i da ono kaj piše na netu da imaju na skladištu, to stvarno imaju a ne da dođeš pa ispadne da nema...

NeooS 07.10.2009. 18:24

vidim da svi hvale.. pa imam jedno pitanje.. za one koji su naručivali komponente i čekali dostavu u ADM-u.

naime, naručio sam kod njih CPU, matičnu, hard, grafu, napajanje 2.10.

još nisam dobio mail potvrde dostupnosti robe, pa me zanima koliko ću morat čekat.. da taj mail stigne. da mogu uplatiti na njihov račun novac.

i još sam primjetio na njihovoj stranici, da trenutno u ponudi nemaju matičnu koju sam naručio..da li ću je onda ipak dobit, ili će mi nudit nešto "zamjensko" ..

syss 07.10.2009. 21:44

nemoj slučajno ih nazvat.

NeooS 07.10.2009. 22:05

Citiraj:

Autor syss (Post 1450274)
nemoj slučajno ih nazvat.

zvao sam ih.. nitko mi se nije javio..
i da, zvao sam u toku radnog vremena

može netko dat neki "pametniji" odgovor..
hvala

syss 07.10.2009. 22:23

ni jednom se nitko ne javlja tokom radnog dana... malo mi je to teško za povjerovat pošto kupujem od njih već x godina.

no nisam ni očekivao više od nekoga tko dođe pitat na sasvim 10ti forum di su mu komponente sa ferenščice :D

Bukva 07.10.2009. 22:26

Posaln zahtjev za račun (web stranica) ->cijela konfiguracija.
Dobiven e-mail da je zahtjev zaprimljen i da se narudžba procesira (automatski odgovor) (dan 1 22:16).
Dobiven e-mail o dostupnosti (dan 2 10:03).
Par puta slao e-mail - reply dobiven u roku cca 5-10 min.

Zvao sam ih jednom.
-prvi poziv - nitko se ne javlja
-drugi poziv - isto
-trejći (ili četvrti, ne sijećam se) - javio se čovjek i sve prošlo u najboljem redu.

NeooS 08.10.2009. 16:42

Citiraj:

Autor Bukva (Post 1450329)
Posaln zahtjev za račun (web stranica) ->cijela konfiguracija.
...

hvala Bukva.. prvi email za procesiranje sam i ja dobio ubrzo..
a drugi mail, da je naruceno dostupno.. zavrsilo mi je u Junk-u u hotmailu.. :hitthewal:
to mi nije palo na pamet do sad..pogledao sam i eto.
________

@ syss
nemoraš bit jadan.. tražio sam nekoga savjet, a ne tebe da mi pametuješ.

syss 08.10.2009. 21:39

sorry što imaš paranoičan junk mail filter.... jeeeez koji likovi.

Bana 08.10.2009. 21:47

ADM - zanimljivost

Naručim preko interneta proc E5200..i sve ok..dobijem ga HP-expresom..i otvorim paket kad ono unutra E5300:D, a na računu piše E5200:roller:.....dali je ima tko još slićni iskustava..

nino 08.10.2009. 23:32

A ovo? :stoopid:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=160338

hello! 09.10.2009. 14:24

Citiraj:

Autor Bana (Post 1451261)
Naručim preko interneta proc E5200..i sve ok..dobijem ga HP-expresom..i otvorim paket kad ono unutra E5300:D, a na računu piše E5200:roller:.....dali je ima tko još slićni iskustava..

Mrak, sva sreća pa se procevi ne kvare jer garanciju onda nemaš.. :fiju:

Gilbert5 09.10.2009. 14:27

Citiraj:

Autor nino (Post 1451365)

A to se zove ulovljen u laži. :D :)

I ja također imam samo riječi pohvale za ADM. Treba nam više takvih trgovina u rvata. :)

kakt00s 30.11.2009. 22:46

Kupio sam hard kod njih prije cca. godinu i pol... i krepava... mehanički problem naravno... e sad... imam račun, ali nemrem nać onaj jamstveni papirić.

Hard je dobiven u prozirnoj plastičnoj kutijici, a čak nisam niti siguran da li sam s njim dobio taj listić.

Zanima me da li je itko imao sličan problem. Hoće li mi prihvatiti garanciju samo sa računom?

^SuperUnknown^ 30.11.2009. 22:48

Racun ti je dosta, a na disku bi trebala biti ADM naljepnica sa godinom i mjesecom kupnje.

fran123456 02.12.2009. 15:35

Sele se na Jordanovac. Taman poslije škole po hardver :D

FitzTN 02.12.2009. 16:36

Užas! Al šta je tu je, ne vjerujem da će me vidjet ako baš ne moram nešto tamo ić... :(

Dizel 02.12.2009. 16:44

Meni isti vrag, ionako sve ide Overseasom

Thommy 02.12.2009. 17:04

super taman su mi putem do doma :) bio sma kod njoh prije 2 ili 3 tjedna dosao u ducan guzva 10tak ljudi ceka u redu ... covjek sa blagajne pozvao kolegu iz servisa da mu pomogne u izdavanju robe ... uzimao sam sata przilicu i jos par sitnica ... kolega iz servisa mi ej to u rekordnom roku odradio i jos mi kaze da nek idem na bankomat po cash jer je placanje karticom nesto skuplje ... pricekao me ja dosao sa cashom sve bilo pripremljno jos sam i sata kabel dobio gratis ... svaka pohvala za ADM

Lud76 02.12.2009. 20:36

Sad su mi 5 minuta dalje u drugom smjeru :D

Ajde neka svaka im čast na večem i boljem prostoru

syss 02.12.2009. 20:39

wtf???

pa tu su mi pred kućom... di sad da kupujem :( :(

alengrosevic 02.12.2009. 20:43

Citiraj:

Autor syss (Post 1500872)
wtf???

pa tu su mi pred kućom... di sad da kupujem :( :(

da, moglo bi ti sad predstavljati veliki problem gdje kupovati hardware... :D

syss 02.12.2009. 20:52

pa moglo bi jer sam u šlapama znao otić tamo po gluposti tipa cd-a i to... ili kad sam se žaželio nove grafe ili diska, šlape na noge, nešto na sebe da nisam baš u boxama i prek ceste u podrum :)

Router 02.12.2009. 20:54

Zato se i sele jer te ne žele više gledat u šlapama i šlafruku :)

Majo 02.12.2009. 21:10

Taman pred Mijocem,sad nakon skole taman vidit sta ima za kupit :D!

alengrosevic 02.12.2009. 21:29

Citiraj:

Autor Router (Post 1500894)
Zato se i sele jer te ne žele više gledat u šlapama i šlafruku :)

LOL :roller: :roller: :roller:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:49.