![]() |
ajde u trayu na ati, onda kad ti se otvori glavni prozor idi na displays properties i onda ako ti je tv spojen po prvi put klikni na detect displays pa dewsni klik extend i to je to...posli namisti rezu, sliku itd
|
Citiraj:
Situacija je sljedeca. Scart konektor u teoriji podrzava 3 vrste video signala: kompozitni (standardno), s-video i RGB (redom od najlosijeg prema najkvalitetnijem). U praksi, ako TV ne podrzava s-video signal preko scarta (cest slucaj), rezultat je, pogadjas, crno bijela slika (gubi se informacija o boji koja kod s-video signala ide odvojenom zicom za razliku od inferiornog kompozitnog). Najjednostavnije rjesenje je TV-u dovesti kompozitni signal, koji je najstariji standard i kao takav "defaultni" signal za scart. To je isti onaj signal koji ide i zutim video cinchem. Njega se moze: 1.) potegnuti direktno iz graficke ako ista koristi 7-pin mini-DIN (standardni s-video konektor je 4-pin mini-DIN). Dakle preko jednog od "prekobrojnih" pinova graficka salje kompozitni signal. Tu baci oko na bundle graficke, trebao si uz nju dobiti nesto slicno ovome, ili ovome. Dalje ide sve preko cinch na scart kabela/adaptera u TV. 2.) dobiti modifikacijom s-video signala Analogna situacija je i za eventualni RGB signal preko scarta. Znaci, odgovarajuci "prosireni, nestandardni" mini-DIN na grafickoj sa podrskom za RGB, TV sa podrskom za RGB preko scarta, te odgovarajuce kablovinje. ******* Eventualni drugi uzrok crno-bijele slike moze biti nepravilno podesen NTSC/PAL standard, ali zivo sumnjam da je u tome stvar. :chears: |
ok to mi je sad sve jasno no kako u ccc-u namjestiti da mi recimo tv radi nezavisno od kompa to mi nije jasno znači da na tv-u gledam film, a na kompu surfam ili skidam filesove KAKO TO URADITI???
|
To bi trebalo biti ovdje koliko se sjecam, dakle samo overlay na sekundarnom displayu. Nisam to koristio godinama...
|
pa napisa sam gori kako ces, u cemu je problem.........zar ti se treba doslovno slovo po slovo objasnit?
evo kad napravim print screen (nemoj da te buni ovakva slika jer kad napravis print screen on ''uslika'' jedan i drugi desktop, u stvarnosti to su 2 razlicita ekrana.... http://www.imagesforme.com/out.php/t625972_ati.jpg Znaci na vecem desktopu mi je monitor a na manjem TV (manje zbog manje reze) Dok surfam na monitoru mozer mi se vrtit film ili bilo sta drugo na tv-u. Ako sam te dobro skuzia jeli ti to treba???? |
Da ne otvaram novu temu postaviti ću pitanje ovdje .
Želim gledati divx filmove na Tv-u (CRT 72 cm dijagonala , 50 Hz ) zanima me koje bi bile najbolje postavke (rezolucija , osvježenje ) da dobijem najkvalitetniju sliku sa kompa na Tv-u i da slika izgleda što bolje . |
hy ljudi ma isti problemi imam ati radeon 9550 valjda :D jer dobio sam grafu i nigdlje an njoj nis ne pise automatske drivere mi ne zeli anci nis i skinuo sam neke drivere i grafa radi tako da je valjda to ta :D... No evo problema preko s-videa idem spojiti ljepo na tv kad ono ne radi... i nes drko i drko i cito ovdje restarto komp i viola proradi ali evo cake... Slika je Crno-Bijela i slika pozadine na tv mi je presiroka npr imam auto za pozadinu i prednji kraj se ne vidi i zadnji... jer koristim tv kao prosirivac... i probo sam preko scarta i direktno preko chinceva(neznam kako vi to zovete) i uvijk mi je crno bijela slika... pa ako mi neko moze reci sta da napravim da mi ta slika ne bude crno-bijela i da mi normalno izgleda pozadina a ne da mi fali pola toga...
dali je mozda problem o tome sta koristim kao glavni monitor lcd 21" a TV je obican kocka da tako kazem... o da TV je u boji :D... dajte molim vas pomozite jer ono neda mi se gledati filmove na monitoru koji mi je malo predaleko od kreveta... Novi sam na forumu azto respect guys :goood::goood::goood: |
Najbitnije nisi napisao. Sto si ustekao u ovo na grafickoj kartici (primijeti 7 rupica)? "Originalni 7-pin s-video na cinc adapter" koji dolazi u paketu s karticom ILI "4-pin s-video na cinc koji nicem ne sluzi iz getroa/keruma/peveca adapter"
Sve sto se tice te vrazje crno bijele-slike sam napisao par postova vise. Sumirano: SCART kabel/konektor ------> kompozitni signal, s-video signal 7-pin s-video kabel/konektor -------> kompozitni signal, s-video signal 4-pin s-video kabel konektor -------> s-video signal cinch kabel/konektor ------> kompozitni signal Zdravoseljacki, prema toj shemi si dopeljaj kompozitni signal u televizor. |
a fuk... jer ja sam imo prije geforce4 MX koji je isto imo s-video ali 4 rupice i imo sam taj s-video kabel od te grafe... a sada sam stavio ovu ATi i sada kada sam procito post pogledam i grafa ima 7 rupica :lol2::lol2::lol2: ma sma glup hehe znaci ako kupim ovu sa 7 trebalo bi raditi
|
clone monitor to tv - rezolucija problem
dakle imam monitor 22" i lcd 82 cm.... i sad kad preko catalysta stavimda mi bude slika na tv-u onda mi se promjeni rezolucija na kompu u 1024x768 jer tolko mi podrzava tv.... kako sad napravit da mi na kompu ostane 1680x1050 a na tvu da bude 1024x768?
|
A čini se nikako...
|
kad sam imo nvidiu sam mogo :fuming:
|
ajde ljud kaj niko nezna?
|
PROBLEM!!
Molim pomoč dakle, "ponosni" sam vlasnik Ati kartice (4870) s koje ne mogu dobiti sliku u boji kada ju prebacim na tv preko s-video kabela. Tv je Samsung 82'' crt. Donedavno sam imao 9600gt na kojoj je sve super šljakalo Probao sam: -nekoliko drivera -nekoliko kabela -nekoliko s-video nastavaka (4pin,7pin,9pin) -lemljenje pinova po raznoraznih shemama -mijenjanje signala (pal B,G, ntsc...) sliku ne prebacuje uopće ako pokušam spojiti preko s-video adaptera koji ide u grafulju a nije od atija, dakle ako želim sliku uopće mora ići preko ati adaptera koji s jedne strane ima s-video koji ide u grafulju a sa druge 3 ženska činća(zeleni,plavi i crveni) što god napravim slika je još uvijek crno-bijela ...i riješio sa novim kabelom |
Već par dana pokušavam spojiti laptop i tv, ali bezuspješno.
Spajam ga preko s-videa, na tv-u dobijem desktop windowsa, ali kad pokrenem neki film javi mi se crni ekran uz vidljive titlove. Ima li tko kakvu ideju? Grafička je Ati mobility radeon |
Citiraj:
to si pogledaj u postavkama playera, ako se dobro sjecam video overlay ili nesto tako, znam da je bilo do samog playera. Video output options... |
Citiraj:
Probaj u Catalyst Contorl Centru pod Avivo video staviti kvačicu na "Use application setting". Ja sam imao sličan problem i mislim da sam ga tako riješil ali nisam siguran jer je to davno bilo :). |
Pozz!Evo ja vec godinu dana pokusavam spojit lap na tv. Kupio sam kabal s-video - scart (s video imam izlaz na lapu 4 rupice). Nikad nisam uspio dobit sliku na crt TV-u dok sam jednom spajao na plazmu kod prijatelja o tamo sam uspio dobit c-b i jako losu sliku. Cime i kako da to spojim,vec sam lud? i da,kad bi uzeo lcd tv,mogu li spojit s ovim izlazom vga na lapu taj lcd tv?kakva slika bude otprilike?
|
Pozdrav svima, evo još jednog koji je naletio na problem sa tv-out na ati kartici, pa vas molim za pomoć.
Dakle imam od kartice 9-pinski konektor, koji se ušteka u karticu iz njega idu slijedeć izlazi: -4 pinski s-video out -ženski chinch Pb out/ comp out -ženski chinch Y out -ženski chinch Pr out Telka je samsung crt 72cm dijagonale, i ima 2x scart te 1 chinch ulaz (1 za video, te 2 za audio). Jedini način na koji imam sliku je da spojim chinch na Y-out ali mi je slika konstantno crno-bijela, pokušavao sam uštekati u bilo koji drugi ali onda nemam slike uopće. Preko scarta nisam probao jer nemam adapter, ali koliko znam to bi moralo raditi i ovako sasvim u redu. U catalystu upalim extended desktop i to je to, ali slika mi je stalno crno bijela, sve moguće opcije sam isporbao, mjenjao rezoluciju od 640x480 pa do 1280x760 i sliku imam konstantno ali mi je crno bijela, palio i gasio force tv detection, neznam više ni sam šta sve jesam i šta sve nisam palio ali nikako dobit boju na tv-u. Gdje fulam, šta radim krivo da mi nikako neće? Ako itko ima ikakav savjet, bit će više nego dobrodošao.. :care::care: |
fulas jer negdje u postavkama imas NTSC (na kojem je ocito sada), a nama na ovom podrucju treba PAL, mislim B (ako ih ima vise PALova, bodes dok ne pogodis onog koji daje boju ;)).
|
Ako ima opcija postavi PAL B/G.
Mislim da to nije ovdje blem. Razlog c/b slike je u tome šta spajaš samo Y out a to je samo jedna komponenta s-video out signala (nevažno šta postoji i 4 pinski s-video out). Spoji ženski chinch Pb out/ comp out - 1 chinch ulaz (1 za video). Negdje u Catalyst - u bi trebao imat opciju namještanja izlaznog signala, odaberi Composite + već spominjani PAL B/G. Druga i bolja opcija bi bila RGB (component) - Scart adapter, telka bi trebala kužit RGB signal. Tada spajaš sva tri chinch - a ispravnim redom na spomenuti adapter. |
Heh, uspio sam još sinoć, samo što je forum ešto blokirao, pa sam danas htjeo odgovoriti, pa je bio down itd itd, uglavnom našao sam još jedan adapter koji je na sebi imao sa jedne strane 7-pinski za u grafičku a sa druge strane ženski chinch, spojio i sve šljaka, samo što je kvaliteta slike noćna mora :D
Kojim sistemom osim hdmi-ja bih dobio kvalitetniju sliku? S-video pa chinchevima na scart adapter ili možda onim 4-pinskim mini dinom pa isto tako nekakav adapter na scart? |
Mali update/pitanje/problem :D
Kak se može nariktat da žena gleda jednu stvar na telki preko kompa, a ja na kompu špilam neku igru? Naime nabavio sam joj hrpu live koncerata od madonne (znam znam :D) i sad ona to gleda, a ja bih malo špilao igre, međutim čim upalim igru, power dvd prestane i igra krene i na monitoru i na tv-u. Znam da je to pitanje već negdje postavljeno, ali nemogu sada naći, a i odgovor sam zaboravio jbg, pa ako ima itko da znade. |
Kojim sistemom osim hdmi-ja bih dobio kvalitetniju sliku?
S-video pa chinchevima na scart adapter ili možda onim 4-pinskim mini dinom pa isto tako nekakav adapter na scart?[/QUOTE] Uzmi si S video kabal i scart adapter koji ima s video ulaz...slika je odlična za ono što tebi treba. Samo što ćeš najvjerojatnije na scrat adapteru morati žicom povezati dva pina...bar sam ja tako morao na 1950pro...ne znam točno koja dva ali ti mogu pogledati...meni svršeno funkcionira...divx super izgleda,a o dvd-u da i ne pričam. |
Mah to sam već riješio preko s-videa, sad me muči samo ovo drugo dali se može šta iskombinirat.
Tv sam stavio na extended desktop, probao sam i clone mod ali opet imam istu situaciju. Jel itko zna? |
DVI to HDMI problem
Pozdrav! Ovako, kupio sam graficku XFX Radeon HD 4870 koja ima dva DVI izlaza... Posto imam Full HD LCD LG LH3000 koristim njega kao monitor... Problem se desava kada spojim grafu preko DVI to HDMI kabela i i promijenim rezoluciju na igrici slika se potamni, tj crna boja je izrazenija. Isprobao Silent Hill 5 i RE 5. Stvar je u tome sto se to nije desavalo kad sam imao HD 4350 i bila je spojena HDMI kabelom. Takodjer isti problem je bio i kad sam imao tako spojenu HD 2600 Pro AGP ulaz. Kad god bi promijenio rezoluciju tj povecao je od defaultne slika bi bila tamnija... Dali je imao netko slican problem?
|
Pci-e sapphire ati radeon hd 5670
PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 5670 HM, 512MB DDR5, HDMI, DP, DVI, HDTV
Zanimam me dali mogu grafičku spojiti na tv i kako to napraviti? Radi se o ovoj grafičkoj http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=309 |
Ovisi kakve ulaze televizor ima:)
|
može se :D
scart je barem standard na televizorima u europi :) http://www.jenving.se/pictures/dvi-scart_400.jpg http://www.twinner.com.tw/customer/y...MI-SCART-B.jpg |
Citiraj:
|
Teško, jer je HDMI prenosi digitalni signal a scart je za analogni. Gledao sam i ja nešto kao VGA to Scart, ali i to neradi.
|
Kad spojim Pc na TV(HDMI to DVI), piše mi VGA i slika je smeće(640x480), a u CCC je nemogu promijeniti.
TV je Sony HD ready a grafička ATI HD 5770, kako da to riješim? Imam Windows 7 64 bit-a. |
nemoguce
ja imam ati4890 i slika je izuzetno kvalitetna priko hdmi i zvuk je odlican
prije san gura 8800gtx dvi 2 hdmi i slika je bila isto odlicna jedino sta ni je bilo tona imas u ccc digital panel i tamo to usteli ili dtv hdmi i dali ti je pc prepozna koji tv imas |
Da, Pc prepozna Sony Tv ali za odabir rezolucije ima samo 640x480.
|
Ja sam imao problema sa 5850 i hdmi kablom. Tv je LG 42LH3000. Nikako nisam mogao dobit sliku od ruba do ruba sa hdmi kablom, ali kvaliteta je bila odlična i slike i zvuka. Problem sam riješio na način da sam spojio TV sa vga kablom a zvuk sa bananicom i to je to. Probao sam i sa s-video kablom, ali slika je očajna, u boji ali očajna.
Na drugom tv-u imam isto problem sa bojom kod s-video kabla, ali siguran sam da je tv u pitanju, jer kad sa kartice (1950 pro) spojim s-video na scart = c/b slika, kompozitni na scart = c/b slika. Kad spojim kompozitni kabl na činč s prednje strane tv-a, slika u boji, tako da je definitivno problem u tv-u. 1950 pro spojim na činč preko onog malog adaptera, a prije je bio spojen preko vivo adaptera, koji sam dobio uz x600, uz forcanje detekcije tv-a. Moram samo nadodat da gledanje filmova i kombinacije drugih stvari idu bez frke, samo prevučem na tv i to je to (za lg), desi se čak da žena gleda neki plači-pi*kasti film na tv-u, a ja neki horror na monitoru, uz sluške naravno (2 zvučne, pa je izvedivo). Slika nije proradila od prve ni na jednom ni na drugom tv-u, potrebno je malo mrdanja po opcijama i opetovani restart da bi proradilo, ali slike je uvijek bilo u biosu na svim ekranima. Ako netko treba pomoć, mogu mu preko TV5 probat sredit. |
Citiraj:
A da spojiš sa HDMI-em i ona jednostavno makneš overscan (u tvom slučaju underscan) ;) http://techhelpbot.com/content/how-c...n-or-underscan |
Driveri su skužili tv, pročitali edid i nisam mogao ništa namještat vezano uz geometriju, rezoluciju itd. Znam da je stvar u driverima jer sam za monitore morao pokidat pin na dvi/vga adapteru da vindoze ne bi mogle čitat edid, a onda sam napravio custom drivere i sve šljaka. Nisam njubara, samo sam iznio svoje iskustvo, pa možda nekom i pomognem. :D
Mogao sam samo podešavat boje i tako to, ali nisam se ni pokušao zezat s time kad mi je slika preko vga savršena, pixelmapping radi ko cager, tako da ne moram ništa podešavat. Osobno ne vidim nikakvu prednost hdmi kabla pred vga+audio načina spajanja, naravno, ako ti tv ima vga.:D Jedan kabl više, a ionako su iza regala :D :D :D |
Pa nema nikakvih prednosti. Samo audio i slika sa kompa bez ikakvih gubitaka :)
|
da ne ovaram novu temu , dakle , dvije HD 5770 u CF , jedna je spojena HDMI na monitor.
Drugu bi spojio (sekundarnu) HDMI na TV. Al kad god spojim sekundarnu karticu bilo sa dVI ili HDMI , ne prepoznaje je kao display? U čem je caka , da druga grafa funckionira kao display? |
Spoji preko primarne grafe sa dvi>hdmi adapterom i radit ce ... tako radi CF i SLI, samo primarni izlazi..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:16. |