![]() |
Citiraj:
Istina ali onda kako mozes ocekivati da ce povecati na najvecu brzinu ako su u ovaih zadnjih 2 godine isli kao sto i sam govoris 2 na 3 i na 5 od kud onda tako strelovito podizanje do 16mbita u tako malome roku ako gledamo zadnje 2 godine,iskreno mene nezanima niti jedan drugi provider upravo zbog ovakvih podizanja brzina sto je odlicno a i flat je super prihvatljiv dobro jos da smanje na 100 bilo bi jos bolje ali necu se zaliti. Ja nekazem da si ti u krivu apsolutno bit ce odlicno za sve nas koji su na maxadslu ako povecaju skoro pa 3dublo osim za one s 1mbit,ali kako cujem sve to po meni bi bilo 1mbit na 2mbit upload cc 384 3mbit na 5mbit upload 512 5mbita na 7 ili 8mbita upload 768 meni sto je glavno a to je da povecaju upload download i i ovako dobar. i slazem se s ostatko teksta:kafa::D |
simens c-010 podrzava teoretski do 8mbit, na 5 radi sigurno, tako mi rekao cica u SZK... za brzine nista ne znaju...
novi korisnici dobivaju dlink modem... po meni, mogle bi bit tocne atine brzine..jer ce na taj nacin "natjerati" ljude da produze ugovor da dobiju novi modem koji podrzava te brzine...no, jedino, ne znam kako ce rjesiti dostupnost..mora da ce biti kao iskonovih 10mbita, kad su stavili malu zvjezdicu pored i napisali ovisno o mogucnosti...mah, bumo vidli... a, sto se tiche optike po puli...hajde pitaj striceka kada ce doci u valbandon.. ja bi neki 3play |
Cisto radi prelaska na ADSL2+ tehnologiju kojoj ovo ionako nije maksimum vec sami poceci. Znam, pomalo smrdi ovih 16mbita. ;)
@vlincx Zivio, cuo te netko, postavio mene za direktora, a ja tebe za pomocnika. :chears: :D |
Evo, namučio sam se da bi se regao na ovaj forum (fakat komplikacije) uglavnom, samo da kažem da sigurno dolazi do povećanja, a koliko, to još neznaju ni ovi što su glavni u t-comu za adsl jer sam pitao jednog od njih.
Sigurno dolazi, a koliko, još nitko nezna. |
Ma zna atha direktor
|
Malo OT al oprostit cete mi :D
Prije koji sat sam bio do tcoma i prebacio se sa 1 MB na 3 MB no zaboravih pitat koliko ce vremenski proci dok mi ne podignu brzinu? |
Citiraj:
|
hmmm, bio sam jutros u Omisu, prolazim ispred poste, kad tamo stoje 2 ona manja T-comova kombija, i likovi iz njih iskrcavaju D-link modeme, ona velike kutije po ko zna kolko komada u svakoj, a kutija cila hrpa vanka, kombiji jos nakrcani, i sve D-link...:stoopid:
e sada, ko tu koga *ebe, Omis ima 5K ljudi, od toga 20% zna sta je ADSL, od tih 20% 30% ih ima ADSL..sto ce reci, T-šum ocito nesto sprema...zavjera!!:D i da pitam, jel netko zna u kojoj mjeri T-com provlaci optikanere, jos na pocetku lita su provlacili neke kabele kroz svoju mrezu, nisam ih uspio pitat kakve, al su izgleedali tanki i kruti, (optika?), a kamo srece, moja kuca predzadnja do koje su isli.... |
Citiraj:
malo, koji sat max, ja kad sebi mjenjam traje sat max.. mozda manje.. |
Citiraj:
maksimalno dan ili dva jer sam par puta i smanjivao i povecavao tako da znam. :chears: Siemensov A-100 moze ici i do 8mbit bez problema ja koristim 2 godine ovaj A-100 i nikada problema radi ko zmaj..ali sasvim sigurno uzimam novi jel je ipak vrijeme:D |
Citiraj:
|
Tanki i kruti - da nismo na ISP podforumu, pomislio bih da je tema tugaljka sa Ljubav, Erotika, Sex sa forum.hr. :D
Vidis vidis, ipak T-Comvci rade neki k... ;) Sto se tice optike, to ne znam, i mene interesira, u kojoj mjeri, kada i gdje. :) |
Hm mi se ovdje razbacivamo sa Mb a tamo jadnici u africi u onim plemenima tek na isdn-u :D:D:D
|
Isto to govore za nas japanci
|
o hebote..sa 2 prvo na 3...a sad sa 3 na 8?!...fino Božo,Pršo u 16 i rašlje :D:D:D..ni manje ni više nego 8...stvarno pohvalno..
ne bi se složio da je promet važniji od brzine..bar meni,nije..šibam i promet i brzinu:D:D:D:chears::chears: |
pa dobro sad kad su došli amis , iskon i optima (neznam točno njihove cijene al znam da su ok) mogu reć da toliko ne zaostajemo za svijetom. adsl2+ imamo , cijene mu vani nisu puno jeftinije nego amisove kod nas, što se tiče uploada on je svugdje u svijetu ovako malen. u švedskoj je 24 mbit veza isto dosta skupa. jedino što nemamo su ftth kablovi no nemojte misliti da je vani optika svugdje dostupna. problemi su veliki isto kao i kod nas barem u europi i americi (iznimka Japan-oni su manijaci) jer je teško mijenjat svu bakrenu infrastrukturu. tak da ustvari uopće ne zaostajemo. možda mrvicu ali ne puno.
|
Par stvari o ADSL2+…
Ja koristim Thompson modem a ISP je Amis – dobro tu je i VOIP u igri ali svejedno. Ovo su pojmovi koje ćete morati savladati a sve se manje /više svodi na udaljenost od centrale i kvalitetu linije/parice: SN Margin (AKA Signal to Noise Margin or Signal to Noise Ratio) Relative strength of the DSL signal to Noise ratio. 6dB is the lowest dB manufactures specify for modem to be able to synch. In some instances interleaving can help raise the noise margin to an acceptable level. The higher the number the better for this measurement. 6dB or below is bad and will experience no synch or intermittent synch problems 7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions 11dB-20dB is good with no synch problems 20dB-28dB is excellent 29dB or above is outstanding Line Attenuation Measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. Maximum signal loss recommendation is usually about 60dB. The lower the dB the better for this measurement. 20dB and below is outstanding 20dB-30dB is excellent 30dB-40dB is very good 40dB-50dB is good 50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues 60dB or above is bad and will experience connectivity issues Interleaving When a customer is put on a "Noise Profile" usually their DSL line is changed from FastPath to Interleaved. Interleaving is an error correction protocol that is implemented for your line at the DSLAM. With Interleaving enabled, the DSLAM can correct errors in the data stream it receives before passing that data to your gateway router. It is usually implemented on noisy or marginal lines and can greatly increase sync stability and effectively eliminate "first hop" packet loss. The largest drawback to Interleaving is that it will increase your ping time, specifically to your first hop gateway router. If Interleaving is not enabled on your line, it is configured as FastPath. FastPath allows the DSLAM to pass the data received from you to the first hop router without performing any error correction. As a result, marginal lines could experience an increase in packet loss and decrease in sync stability (i.e. frequent sync loss). However, FastPath has lower ping times, especially to the first hop router. Interleaving can also be provisioned automatically without human intervention when line quality drops below certain perimeters. CRC Errors (Cyclic Redundancy Check) CRC is a method of detecting errors in data transmission. A high CRC count in inself is not really cause for alarm. However, any increase in CRC errors after your initial connection is established is a problem and usually points to a physical issue somewhere between the modem and the DSLAM. Isolate your inside wiring as a cause by testing from the NID and troubleshoot from there. Ovo je tek mali dio priče ali pojednostavljeno – svi koji koriste samo net neće imati večih problema ali oni koji igraju online sa podizanjem brzine iznad 4 mbps dolazi u igru povečanje pinga, ako Vam se promjeni modulacija sa G.992.1 Annex B na G.992.3 Annex B ili G.992.5 Annex B ping ide u nebo. Dakle net leti ali igranje online pa-pa… I još jedna mala sitnica – ta tehnologija je jako osjetljiva na vremenske promjene – poglavito oluje – pad neta je garantiran – bar meni….. I ja se veselim svemu boljem i jeftinijem ali mi dođe da se rasplačem kad pogledam recimo Šveđane koji (pazi sad) več paničare da treba ulagat više u infrastrukturu jer da će doči u bananu – a sad imaju net o kojem možemo samo sanjati… Sad sam na 4 Mbps/768 kbps i ping hoda gore dolje…. Bio sam na 6 Mbps/768 kbps i ping je bio veči 50 %..... A probali smo 8 Mbps/768 kbps i ping je otišao daleko iznad 100…. Link koji je dao tomifish2002 Vam ljepo predočuje problem udaljenosti… http://www.internode.on.net/adsl2/graph/ Toliko od mene... EDIT: možda se stvari malo poprave kad svima updateju firmware - (sad ga testiraju). |
Hmhm...
Pravo besplatne zamjena modema nemam? |
Citiraj:
Podatak od prije dva tjedna je bio da je procjena koliko ima još vremena treba oko mjesec dana što bi značilo da za 2 tjedna ili početkom 10. mjeseca to ide u upotrebu. PS bilo je privatnih hakanja modema (naime nitko nema username i password osim Amisa) ali kak oni na to reagiraju ne znam. Ja čekam redovnu proceduru. |
Na T-com sam mislio.
Evo, upravo mi dolazi covjek da mi makne ISDN linije, samo da ostavi analog+DSL. Ne treba mi ISDN. EDIT: Tip nema pojma o mijenjanju brzina. :stoopid: A stari i on se znaju i veli da ne zna nista... |
|
Citiraj:
|
A, da...
Pravo govoriš. Ali, vjerujem mr. athi. |
Citiraj:
|
Otiso sam u T-centar...
Pa ugovore potpisivao. Zapravo starci... Mislim da mozes i zvati, ali nisam 100% siguran. |
Citiraj:
|
Bit ce povecanja da, i meni je jedan frend rekao koji radi tamo, ali jos nije sigurno kolko. Iskreno, nekako mi tih 16mbit zvuci previse...po meni realno bi bilo nesto kao 1->2, 3->5, 5->8 ali otom-potom. Ja isto razmisljam o prelasku na Optimu, no ona u mom kvartu jos nije dostupna, no kad dodje, sigurno prelazim na Optimu. BTW. Kolko vidim, AMIS ima iste cijene ADSL-a ko i T-Com? I zanima me jos jedna stvar...online igraci koji imate Optimu.Kakav vam je ping? Jel stabilan?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
btw koliko vidim ovaj topic je otisao u potpuno drugom smjeru od predviđenoga:offtopic: :goood: |
Citiraj:
HD: "Pa dobro zašto ste onda promjenili paket kad ste pod ugovornom obvezom?" JA: "Pa da li negdje piše da ne smijem ili da je to za korisnike kojima je istekla obveza?? Osim toga zar nemate nekakvu kontrolu tko ima ugovor a tko ne pa da se ta poruka ne pojavljuje korisnicima koji to ne mogu napraviti?" HD: "Samo malo" i stavi me na čekanje.... HD: "Gledajte....šuti....s obzirom da ste već podnijeli zahtjev bit će vam odobrena promjena na 5GB" JA: "A što je s 2 mjeseca flata?" HD: "Dobit ćete i to!" JA: "Znači malo vam je sustav u banani?" HD: "Ne bih znala, to je to hvala i doviđenja!" Komentar na ovo :lol2::lol2:. Eh onaku usput sam pitao jel imaju kakvih informacija o promjenama brzina i normalno standardni odgovor "Kad bude bit ćete pravovremeno obaviješteni." |
Citiraj:
Grozno... |
a ja ne kuzim kak ocekujete da to zna neki student koji radi na tim telefonima, em njega boli k za to nit njima to ko govori
|
Fino fino da se bacim na 8mbit ili ti mb po sekundi :D
E sad koliko sam chitao za COD4 ce biti potrebno upload od 512kbs, pa zato dizu brzine :D :D :D Zapravo jel ima @atha kakvih novosti o dizanju uploada (mislim sigurno ce ga biti samo na koliko)??? |
Na to s brzinama imam samo jedan komentar: Bolje išta nego ništa...
Mislim, bilo je i vrijeme da nama na 1Mbit povećaju brzinu, s obzirom da smo mi jedini popušili prilikom prošlog dizanja (upload ne računam, jer to nisam niti osjetio!). Ali stvarno su gadovi kakvih nema, a žalosno je kaj ih nitko ne može natjerati da drastično smanje cijene paketa. 220KN za flat je i dalje jako puno, koliko god neki pričali da je to "povoljno".... U isto vrijeme, konkurencija je odvratno loše rasprostranjena i zato mi se trenutno jako gade. Optima mi uz račun obavezno šalje i spam, odnosno reklamiraju usluge koje nude na svojoj infrastrukturi. Nije mi jasno kako mogu biti tako licemjerni?! Nude mi svjesno nešto što mi uopće nisu u mogućnosti pružiti - WTF!??! :fuming: Inače, radim u najužem centru ZG-a (čitaj: niti 50m od trga), a DSL mi može ponuditi samo T-Scum.... Žalosno. Konkurenciji: pokopajte se! :rambo: No dobro, bar ću uskoro (valjda) imati 2Mbit-nu vezu. Još kad bi i flat pao na nekih 180KN sve skupa.... :( |
Flat nije 220kn nego 140kn ili si mozda mislio na sve skupa i flat i 1mbit onda ok.
|
Citiraj:
|
ma te odvojene cijene za brzinu, telefon i flat je nista drugo nego mazanje ociju... najbolje se vidi kolko je zapravo T-Com skup u tablici koja je u stickyju na ovom podforumu...
|
Ja budem si onda 8 Mbit stavil, ako bude to 8 opće.
Nego, imam pitanje. Dok podnesem zahtjev za promjenom brzine, oni odma to povečaju? Pod odma mislim u roku od par dana. Ili treba čekati kao kod promjene paketa? I kak se to onda naplati? |
Citiraj:
Nakon par sati download ide 310-320 KB/s :fiju: |
Citiraj:
ako brzinu promijeniš zadnjih 10 dana u mjesecu onda naplate cijeli mjesec po većoj brzini?? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:27. |